*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις 2025  (Αναγνώστηκε 65875 φορές)

Thndsk35 και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος diamand

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λετ εμ καμ!
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2025σ
« Απάντηση #406 στις: Ιουλίου 07, 2025, 05:15:25 pm »
Άλλο πράγμα ρωτάω, τα δικά σας μου λέτε. Θέλω να διευκρινίσω τη σειρά απόσπασης, δηλαδή ποιοι αποσπώνται πάντα, ώστε να ξέρω τι γίνεται με όσους δεν ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες. Όσοι αποσπώνται πάντα, λογικά καταλαμβάνουν και τα κενά πριν τους υπόλοιπους. Ήδη στις μεταθέσεις είδα τι έγινε. Και είδα τι έγινε με συναδέλφους μου που έχουν θέματα υγείας, απλώς δεν ήθελα να ρωτήσω λεπτομέρειες, γι'αυτό απευθύνθηκα εδώ. Αν όλοι συτοί προηγούνται στις αποσπάσεις ή αποσπώνται ανερξαρτήτως κενών, επηρεάζονται και οι αιτήσεις όσων είναι με μόρια.
Όσοι αποσπώνται κατά προτεραιότητα, αποσπώνται είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει λειτουργικό κενό, γιατί ο νομοθέτης θεωρεί ότι κάποιες κατηγορίες εκπαιδευτικών πρέπει να υπηρετούν με τους συζύγους γιατί αλλιως αδικούνται ή πρέπει να υπηρετήσουν την πατρίδα κλπ κλπ.
Όταν αποσπαστούν θα τοποθετηθουν βάση ειδικής νομοθεσίας. Π.χ. οι συζυγοι ένστολων πρέπει να τοποθετούνται εντός 20χλμ απο την μονάδα που υπηρετει ο ενστολος, οι συζυγοι ΔΕΠ στον ίδιο δήμο που είναι το ιδρυμα κλπ.
Κάποια ΠΥΣΔΕ φέρνουν ως δικαιολογία οτι με την απόσπαση από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ έχει ικανοποιηθεί η κατα προτεραιότητα και τους τοποθετούν μαζί με τους υπόλοιπους βάσει μορίων. Γενικά ναί είναι τα ίδια λειτουργικά κενά με τους υπολοίπους και είναι θέμα ΠΥΣΔΕ με ποιά προτεραιότητα θα τους τοποθετήσει. Υπάρχουν αντικρουόμενοι νόμοι και επικρατεί σύγχυση γενικά...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Αποσπάσεις 2025
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:00:39 »

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2025
« Απάντηση #407 στις: Ιουλίου 07, 2025, 05:57:33 pm »
Άλλο πράγμα η απόσπαση κατα προτεραιότητα και άλλο η τοποθέτηση του αποσπασμένου. Προηγούνται μόνο οι ειδικές κατηγορίες, οι υπόλοιποι πάνε βάσει μορίων συγκρινόμενοι μεταξύ τους (αποσπασμένοι εντός και εκτός). Για τις συζύγους στρατιωτικών ισχύει η απόσταση των 20χλμ μόνο αν υπάρχει κενό σε εκείνη την πρριοχη, αλλιώς μαζί με τους υπόλοιπους. Για τους συζύγους ΔΕΠ στον δικό μου νομό δεν δίνεται καμιά προτεραιότητα τοποθέτησης στον δήμο που ανήκει το πανεπιστήμιο, απλά δίνονται οι μονάδες συνυπηρέτησης
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 07, 2025, 06:00:33 pm από topsy »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32923
  • Τελευταία: Katsal
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185492
  • Σύνολο θεμάτων: 19495
  • Σε σύνδεση σήμερα: 693
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144