0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δυστυχώς, συνέβη σε συνάδελφο με οργανική στο σχολείο μας, που είχε κάνει αίτηση για απόσταση σε σχολείο που είχε διαθέσιμες ώρες λειτουργικών κενών στην ειδικότητά του, αλλά τελικά τον τοποθέτησαν σε άλλο σχολείο που δεν είχε δηλώσει ως επιλογή.
Όχι, το σχολείο μας δεν υπάγεται στην Ειδική Αγωγή. Θα έχει αποτέλεσμα η ένσταση? Για να δούμε...
Μήπως γνωρίζετε τι συμβαίνει όταν ένας εκπαιδευτικός κάνει αίτηση για απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, αλλά ταυτόχρονα και αίτηση για συμπλήρωση ωραρίου στο σχολείο της οργανικής του; Σε επικοινωνία με τη διεύθυνση, δεν ήξεραν να μου απαντήσουν. Απλά μου είπαν κάντε και τις δύο αιτήσεις και δε ξέρουμε πώς θα τις εξετάσουν στο ΠΥΣΔΕ.
Όχι. Έκανε αίτηση απόσπασης σε σχολείο που υπήρχαν ώρες λειτουργικών κενών πλήρους ωραρίου στην ειδικότητά του, και αντί να τον αποσπάσουν στο συγκεκριμένο σχολείο, τον τοποθέτησαν σε άλλο σχολείο, το οποίο δεν είχε επιλέξει στην αίτηση. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι οι ώρες που είχε διαθέσιμες το σχολείο προτίμησής του..."εξαφανίστηκαν" ξαφνικά, το σωστό θα ήταν να συνεχίσει να διδάσκει στο σχολείο της οργανικής του θέσης. Ποια νομοθεσία αναφέρει πως επιτρέπεται η διεύθυνση εκπαίδευσης να τον αποσπάσει σε σχολείο που δεν είχε επιλέξει στην αίτησή του?
Καμία νομοθεσία. Ας κάνει ένσταση να δικαιωθεί. Έχει γίνει λάθος!
Έχω πάρει οργανική σε ένα σχολείο που δε με βολεύει καθόλου λόγω απόστασης, καθώς πηγαινοερχομαι από άλλο νομό. Έκανα αίτηση για απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ και δήλωσα όλα τα σχολεία της κοντινότερης σε εμένα πόλης. Σε περίπτωση όμως που δεν μπορέσω να αποσπάστω σε κάποιο από αυτά, θα πρέπει να συμπληρώσω ωράριο και δήλωσα πάλι όλα τα σχολεία αυτής της πόλης. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι το πώς θα εξεταστούν και οι δύο αιτησεις. Να συμπληρώσω, ότι οι αιτήσεις αυτές ζητήθηκαν ταυτόχρονα από τη ΔΔΕ.
Άρα το παράλογο είναι ότι η ΔΔΕ ζήτησε ταυτόχρονα αίτηση απόσπασης εντός και αίτηση συμπλήρωσης ωραρίου!Αν πάρεις απόσπαση μπορεί να συμπληρώνεις ωράριο στο ίδιο σχολείο, όμως ακόμα κι αν χρειαστεί να πας σε άλλο έχεις δηλώσει ήδη εκείνης της πόλης που σε βολεύει. Αν παραμείνεις στην οργανική σου, τουλάχιστον δε θα χρειάζεται να πηγαίνεις όλες τις μέρες μακριά. Πες σε κάποιον που είναι στο ΠΥΣΔΕ ότι μένεις στον διπλανό νομό να το λάβουν υπόψη τους και με θετικό πνεύμα όλα θα πάνε καλά!