*

Αποστολέας Θέμα: Αποσπάσεις 2025  (Αναγνώστηκε 101318 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gemi

• Νέο μέλος
  • *
  • Μάθε παιδί μου γράμματα....
    • Προφίλ
Απ: Αποσπάσεις 2025
« Απάντηση #518 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:08:20 am »
Δυστυχώς, συνέβη σε συνάδελφο με οργανική στο σχολείο μας, που είχε κάνει αίτηση για απόσταση σε σχολείο που είχε διαθέσιμες ώρες λειτουργικών κενών στην ειδικότητά του, αλλά τελικά τον τοποθέτησαν σε άλλο σχολείο που δεν είχε δηλώσει ως επιλογή.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:00:01 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #519 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:08:30 am »
Meg4, αυτό που λες γίνεται. Όταν δεν έχει κενό στο σχολείο που θέλει να αποσπαστεί ένας εκπαιδευτικός, παραμένει στην οργανική του.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #520 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:09:25 am »
Δυστυχώς, συνέβη σε συνάδελφο με οργανική στο σχολείο μας, που είχε κάνει αίτηση για απόσταση σε σχολείο που είχε διαθέσιμες ώρες λειτουργικών κενών στην ειδικότητά του, αλλά τελικά τον τοποθέτησαν σε άλλο σχολείο που δεν είχε δηλώσει ως επιλογή.
Ας κάνει ένσταση. Μήπως είστε στην ειδική αγωγή;

Αποσυνδεδεμένος gemi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #521 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:12:52 am »
Όχι, το σχολείο μας δεν υπάγεται στην Ειδική Αγωγή. Θα έχει αποτέλεσμα η ένσταση? Για να δούμε...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:00:01 »

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #522 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:19:04 am »
Μήπως γνωρίζετε τι συμβαίνει όταν ένας εκπαιδευτικός κάνει αίτηση για απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, αλλά ταυτόχρονα και αίτηση για συμπλήρωση ωραρίου στο σχολείο της οργανικής του; Σε επικοινωνία με τη διεύθυνση, δεν ήξεραν να μου απαντήσουν. Απλά μου είπαν κάντε και τις δύο αιτήσεις και δε ξέρουμε πώς θα τις εξετάσουν στο ΠΥΣΔΕ.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #523 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:20:56 am »
Όχι, το σχολείο μας δεν υπάγεται στην Ειδική Αγωγή. Θα έχει αποτέλεσμα η ένσταση? Για να δούμε...
Ε ναι. Αφού πρόκειται για λάθος. Δεν είχε δηλώσει αυτό το σχολείο. Έπρεπε να παραμείνει στην οργανική του.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #524 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:23:12 am »
Μήπως γνωρίζετε τι συμβαίνει όταν ένας εκπαιδευτικός κάνει αίτηση για απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, αλλά ταυτόχρονα και αίτηση για συμπλήρωση ωραρίου στο σχολείο της οργανικής του; Σε επικοινωνία με τη διεύθυνση, δεν ήξεραν να μου απαντήσουν. Απλά μου είπαν κάντε και τις δύο αιτήσεις και δε ξέρουμε πώς θα τις εξετάσουν στο ΠΥΣΔΕ.
Εννοείς ζήτησε να αποσπαστεί σε άλλο σχολείο, αλλά ταυτόχρονα να συμπληρώνει ωράριο στο σχολείο που έχει οργανική;
Αυτό ακούγεται παράλογο. Ας έμενε στην οργανική του και ας πήγαινε στο άλλο σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου!

Αποσυνδεδεμένος gemi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #525 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:30:13 am »
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ως περίπτωση είναι να μην συμπληρώνονται οι υποχρεωτικές ώρες διδασκαλίας / εβδομάδα στο σχολείο της οργανικής σου θέσης, και να κάνεις αίτηση για απόσπαση σε σχολική μονάδα εντός ΠΥΣΔΕ για συμπλήρωση ωραρίου, αλλά δυο αιτήσεις μαζί (απόσπασης + συμπλήρωσης ωραρίου) δεν το έχω ξανακούσει να γίνεται.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2025, 12:37:03 am από gemi »

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #526 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:33:55 am »
Έχω πάρει οργανική σε ένα σχολείο που δε με βολεύει καθόλου λόγω απόστασης, καθώς πηγαινοερχομαι από άλλο νομό. Έκανα αίτηση για απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ και δήλωσα όλα τα σχολεία της κοντινότερης σε εμένα πόλης. Σε περίπτωση όμως που δεν μπορέσω να αποσπάστω σε κάποιο από αυτά, θα πρέπει να συμπληρώσω ωράριο και δήλωσα πάλι όλα τα σχολεία αυτής της πόλης. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι το πώς θα εξεταστούν και οι δύο αιτησεις. Να συμπληρώσω, ότι οι αιτήσεις αυτές ζητήθηκαν ταυτόχρονα από τη ΔΔΕ.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 24, 2025, 12:35:51 am από Meg4 »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #527 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:36:40 am »
Όχι. Έκανε αίτηση απόσπασης σε σχολείο που υπήρχαν ώρες λειτουργικών κενών πλήρους ωραρίου στην ειδικότητά του, και αντί να τον αποσπάσουν στο συγκεκριμένο σχολείο, τον τοποθέτησαν σε άλλο σχολείο, το οποίο δεν είχε επιλέξει στην αίτηση. Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι οι ώρες που είχε διαθέσιμες το σχολείο προτίμησής του..."εξαφανίστηκαν" ξαφνικά, το σωστό θα ήταν να συνεχίσει να διδάσκει στο σχολείο της οργανικής του θέσης. Ποια νομοθεσία αναφέρει πως επιτρέπεται η διεύθυνση εκπαίδευσης να τον αποσπάσει σε σχολείο που δεν είχε επιλέξει στην αίτησή του?
Καμία νομοθεσία. Ας κάνει ένσταση να δικαιωθεί. Έχει γίνει λάθος!

Αποσυνδεδεμένος gemi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #528 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:37:47 am »
Καμία νομοθεσία. Ας κάνει ένσταση να δικαιωθεί. Έχει γίνει λάθος!

Οκ. Να είσαι καλά.

Αποσυνδεδεμένος gemi

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #529 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:39:34 am »
Έχω πάρει οργανική σε ένα σχολείο που δε με βολεύει καθόλου λόγω απόστασης, καθώς πηγαινοερχομαι από άλλο νομό. Έκανα αίτηση για απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ και δήλωσα όλα τα σχολεία της κοντινότερης σε εμένα πόλης. Σε περίπτωση όμως που δεν μπορέσω να αποσπάστω σε κάποιο από αυτά, θα πρέπει να συμπληρώσω ωράριο και δήλωσα πάλι όλα τα σχολεία αυτής της πόλης. Αυτό που προσπαθώ να καταλάβω είναι το πώς θα εξεταστούν και οι δύο αιτησεις. Να συμπληρώσω, ότι οι αιτήσεις αυτές ζητήθηκαν ταυτόχρονα από τη ΔΔΕ.

Εξετάζεται πρώτα η αίτηση απόσπασης, και σε δεύτερο χρόνο, εφόσον χρειάζεται, η συμπλήρωση ωραρίου.

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #530 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:41:47 am »

Άρα το παράλογο είναι ότι η ΔΔΕ ζήτησε ταυτόχρονα αίτηση απόσπασης εντός και αίτηση συμπλήρωσης ωραρίου!

Αν πάρεις απόσπαση μπορεί να συμπληρώνεις ωράριο στο ίδιο σχολείο, όμως ακόμα κι αν χρειαστεί να πας σε άλλο έχεις δηλώσει ήδη εκείνης της πόλης που σε βολεύει. Αν παραμείνεις στην οργανική σου, τουλάχιστον δε θα χρειάζεται να πηγαίνεις όλες τις μέρες μακριά. Πες σε κάποιον που είναι στο ΠΥΣΔΕ ότι μένεις στον διπλανό νομό να το λάβουν υπόψη τους και με θετικό πνεύμα όλα θα πάνε καλά!

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #531 στις: Αυγούστου 24, 2025, 12:47:08 am »
Άρα το παράλογο είναι ότι η ΔΔΕ ζήτησε ταυτόχρονα αίτηση απόσπασης εντός και αίτηση συμπλήρωσης ωραρίου!

Αν πάρεις απόσπαση μπορεί να συμπληρώνεις ωράριο στο ίδιο σχολείο, όμως ακόμα κι αν χρειαστεί να πας σε άλλο έχεις δηλώσει ήδη εκείνης της πόλης που σε βολεύει. Αν παραμείνεις στην οργανική σου, τουλάχιστον δε θα χρειάζεται να πηγαίνεις όλες τις μέρες μακριά. Πες σε κάποιον που είναι στο ΠΥΣΔΕ ότι μένεις στον διπλανό νομό να το λάβουν υπόψη τους και με θετικό πνεύμα όλα θα πάνε καλά!
Ναι το παράλογο αυτό είναι. Φαντάζομαι γι' αυτό δε μπορούσαν να μου απαντήσουν. Δυστυχώς δεν έχω κανέναν γνωστό στο ΠΥΣΔΕ και προηγούνται αρκετοί στη τοποθέτηση. Ελπίζω για το καλύτερο!

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193276
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)