*

Αποστολέας Θέμα: ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ  (Αναγνώστηκε 2267 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sak_attack

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
« στις: Απριλίου 08, 2025, 01:38:18 pm »
Σήμερα στάλθηκαν τα οργανικά κενά στον νομό μου και μέτρησα 13 ελλείψεις μαθηματικών. Πριν λίγες μέρες που έγιναν οι μεταθέσεις 3 συνάδελφοι ζήτησαν μετάθεση για τον νομό μου και δεν ικανοποιήθηκε κανένας. Πως γίνεται αυτό;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:33:27 »

Αποσυνδεδεμένος trust no one

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ86 (ΠΕ19)
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 08, 2025, 01:41:31 pm »
Σήμερα στάλθηκαν τα οργανικά κενά στον νομό μου και μέτρησα 13 ελλείψεις μαθηματικών. Πριν λίγες μέρες που έγιναν οι μεταθέσεις 3 συνάδελφοι ζήτησαν μετάθεση για τον νομό μου και δεν ικανοποιήθηκε κανένας. Πως γίνεται αυτό;
Γιατί προφανώς υπάρχουν ήδη 10 που δεν είχαν φέτος οργανική και θα πάρουν τώρα (π.χ. νεοδιόριστοι του 2024)

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 08, 2025, 02:20:45 pm »
Ή
γιατί αυτά τα οργανικά κενά μπορεί να ήταν στις 3 πχ πρώτες ομάδες σχολείων κ να σβήστηκαν από αντίστοιχα
 ή και μεγαλύτερα ακομη πλεονασματα  των υπόλοιπων ομάδων σχολειων με τελικό αποτέλεσμα το συγκεκριμένο πυσδε ν εμφανισε πλεόνασμα στον τελικό πίνακα Γ που στάλθηκε στο υπουργείο για τις μεταθέσεις. Επίσης αξίζει ν σημειωθεί ότι οι όποιοι νεοδιοριστοι 24 ως προς τα κενά των φετινών μεταθέσεων ( μια διαδικασία που εξελίσσεται με τον ίδιο τροπο κάθε χρόνο) υπολογίστηκαν στα σχολεία που είχαν τοποθετηθεί προσωρινά την τρέχουσα χρονιά. Όμως, όπως είναι κ λογικό, για τις εσωτερικές οργανικές διαδικασίες το πυσδε τους "σήκωσε" από αυτές τις θέσεις για να συγκριθούν με αυτούς που ζητούν βελτίωση κ να τοποθετηθούν υστερα σε νέες ( παρθενικός για αυτούς) οργανικές θέσεις. Προσωπικά το έχω δει να συμβαίνει αρκετές φορές στην  δδε που υπηρετώ πχ στους φιλολόγους, όπου υπηρχαν 17 οργανικά κενά σε διάφορα σχολεία της δδε κ παρόλα αυτά ν δίνεται πλεόνασμα 2 φιλολόγων για τις μεταθέσεις. Είναι νομότυπο ζήτημα που έχει ν κάνει με τον αλγόριθμο υπολογισμού. Για ν μην τα ρίχνουμε όλα όμως στον αλγόριθμο  κ ο οποίος σε καμμία περίπτωση δεν είναι παραλογος ( μικρές βελτιώσεις χρειάζεται μόνο) , έχω δει να συμβαίνει κ το ακριβώς αντίστροφο δηλ ν  μην υπάρχουν οργανικά κενά αλλά η δδε ν βγάζει στο συνολο 2 ελλείμματα ( στην περίπτωση αυτή ο αλγιριθμος γίνεται  σύμμαχος των συναδέλφων).
Απλά το ολο ζήτημα εχει ν κάνει από το πόσες ομάδες σχολείων έχει η δδε κ το πώς είναι κατανεμημένα τα σχολεία σε αυτές κ ειδικότερα το αν είναι στριμωγμένα τα ελλειμματικα σχολεία σε μια- δυο  μόνο ομάδες ή αν είναι ισορροπημένα μεταξύ των διαφόρων όμορων ομάδων σχολειων
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 08, 2025, 02:27:09 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 08, 2025, 02:50:17 pm »
Είναι καλό να διαβάσετε καλά την εγκύκλιο υπολογισμού οργανικών κενών.
Πράγματι μπορεί σε μία ομάδα σχολείων να προκύπτει +5 και σε μία άλλη -4.
Τελικά στη συγκεκριμένη περιοχή μετάθεσης έχουμε +1 (για μεταθέσεις, δηλαδή δεν μπορεί να έρθει κάποιος με μετάθεση αν ταυτόχρονα δεν φύγουν 2).
Και φυσικά στους "οργανικά ανήκοντες" υπολογίζονται και οι νεοδιόριστοι (που πρόκειται να πάρουν οργανική).

Για να καταλάβεις τι γίνεται με τις ομάδες ... στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας υπάρχουν 21 ομάδες (εκτός αν έχει αλλάξει κάτι από 2017 και το έχω χάσει)!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:33:27 »

Αποσυνδεδεμένος diamand

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λετ εμ καμ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 08, 2025, 07:12:57 pm »
Υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις ΠΥΣΔΕ που υπολογίζουν ή αγνοούν τα ολιγομελή τμήματα, που κανονικά χρειάζονται έγκριση απο το Υπουργείο για να λειτουργήσουν, κατά το δοκούν...

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 08, 2025, 07:33:30 pm »
Νομίζω το ψιθύρισε η Ζαχαράκη ότι προσπαθούν οι ανάγκες να καθορίζονται κεντρικά. Να δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτό, ειδικά σε οριακές περιπτώσεις με ολιγομελή κλπ.
Φυσικά πρέπει να αλλάξει όλη η σχετική νομοθεσία αλλά αφού το σκέφτονται, κάποια στιγμή θα γίνει.
Δηλαδή θα παρακάμπτει τα συμβούλια τα οποία συνήθως δεν ελέγχονται και κάνουν ό,τι θέλουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 09, 2025, 08:20:36 am από mmmm »

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 08, 2025, 10:24:10 pm »

Τα οργανικά κενά που βλέπεις τώρα είναι για την οριστική τοποθέτηση εκπαιδευτικών στα σχολεία, οι οποίοι ανήκουν ήδη σε αυτή την περιοχή.
Δεν είναι κενά για να πάρουν μετάθεση και άλλοι μαθηματικοί στο ΠΥΣΔΕ. Για αυτό δεν πήρε κανείς από τους τρεις μετάθεση στο νομό σου.

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 08, 2025, 10:37:32 pm »
Για ν μην τα ρίχνουμε όλα όμως στον αλγόριθμο  κ ο οποίος σε καμμία περίπτωση δεν είναι παραλογος ( μικρές βελτιώσεις χρειάζεται μόνο) , έχω δει να συμβαίνει κ το ακριβώς αντίστροφο δηλ ν  μην υπάρχει οργανικά κενό σε καποιο σχολειο αλλά η δδε ν βγάζει στο συνολο 2 ελλείμματα ( στην περίπτωση αυτή ο αλγιριθμος γίνεται  σύμμαχος των συναδέλφων).

κι αν σε καποιον φαινεται παραδοξο το πως μπορει ο αλγοριθμος να δωσει 2 ελλειμματα στον συγκεντρωτικο πινακα Γ (βασει του οποιου γινονται οι μεταθεσεις) ολων των σχολειων μιας δδε τη στιγμη που δεν υπαρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ οργανικο κενο σε καποιο σχολειο της δδε, ας δει το παρακατω υπαρκτο παραδειγμα

δδε με 6 ομαδες και 24 σχολεια σε αυτες εδωσε στους πε06:

στην 1 η ομαδα σε ενα σχολειο υπηρχε -6 και σε ενα αλλο -8 (που δε συνιστουν οργανικο κενο σε κανενα απο τα 2 σχολεια γιατι ειναι μικροτερα του 12) και στα υπολοιπα σχολεια μηδενικο πλεονασμα/ελλειμμα (δηλ στον πινακα Β και τελικα στο Γ εφτασε απο αυτη την ομαδα ενα -14 αθροιστικα = 1 ελλειμμα εκπαιδευτικου,

στην 2 ομαδα πλεονασμα 10 ωρων απο τα διαφορα σχολεια και οι οποίες μηδενιστηκαν και δεν εδωσαν πλεονασμα εκπαιδευτικου, εφοσον ηταν κατω των 12 ωρων (στην περιπτωση αυτη ο "κακος" αλγοριθμος γινεται ΆΓΓΕΛΟΣ εφοσον πεταει στα σκουπιδια δηλ κρυβει τα πλεονασματα γεγονος ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ και ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ  ωφελιμο για τους συναδελφους
στην 3η ομαδα τελικο πλεονασμα 4 ωρων που κι αυτο μηδενιστηκε δηλ πεταχτηκε στα σκουπιδια
στην 4η ομαδα  τελικο -2 ωρες και οι οποιες πεταχτηκαν στα σκουπιδια, γεγονος ΚΑΚΟ για τους συναδελφους
στην 5 η ομαδα ολα μηδεν
στην 6η ομαδα  -12 δημιουργημενο απο 3 σχολεια και τελικα στο Γ εφτασε απο αυτη την ομαδα 1 ελλειμμα εκπαιδευτικου,
ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Γ = 2 ελλειμματα και για τα οποια ηρθαν με μεταθεση 2 εκπαιδευτικοι, οι οποιοι εμειναν στη διαθεση εφοσον σε κανενα σχολειο δεν υπηρχε συγκεντρωμενο ελλειμμα 12 ωρων που να συνιστα οργανικη θεση
Τα παραπανω ελλειμματα δημιουργηθηκαν εξαιτιας του αλγοριθμου που στη συγκεκριμενη περιπτωση ηταν υπερ των εκπαιδευτικων
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 08, 2025, 10:40:50 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος magioladitis

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 09, 2025, 10:22:38 am »

Μα είναι τελείως διαφορετικοί τύποι υπολογισμού!

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 09, 2025, 01:01:06 pm »
Μπορείς να με βοηθήσεις να μάθω πως γίνονται;

Αποσυνδεδεμένος Touristakos

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 09, 2025, 03:31:00 pm »
Μπορείς να με βοηθήσεις να μάθω πως γίνονται;
Εν ταχυ: Αν μια περιοχη εχει 20 σχολεια, και καθε σχολειο εχει περιπου 40 ωρες μαθηματικων, αρα θελει 2 μαθηματικους, αυτο σημαινει οτι η περιοχη εχει αναγκη απο 40 μαθηματικους. Αν καθε σχολειο ειχε 2 μαθηματικους τοτε και για μεταθεσεις και για τοποθετησεις θα εδινε μηδεν κενα. Αυτο εινα ιδεατο σεναριο και δεν συμβαινει σχεδον ποτε. Παμε σε ενα ακραιο. Στα δεκα σχολεια εχουμε απο 4 μαθηματικους και στα αλλα δεκα κανενα. Αυτο σημαινει το εξης: Στις μεταθεσεις το υπουργειο θα βλεπει οτι εχει 40 μαθηματικους η περιοχη, θα δωσει 0 και δεν θα ερθει κανενας και μετα στις τοποθετησεις  που βγαινουν αυτες τις μερες στις δδε, θα δει καποιος 10 σχολεια με 2 κενα το καθε σχολειο, αρα 20 κενα. Ενω στις μεταθεσεις τα κενα ηταν 0. Κατι τετοιο εχει γινει σε αυτο που περιγραφεις. Ελπιζω να βοηθησα.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 09, 2025, 10:04:44 pm »
Σε ευχαριστώ. Κατάλαβα τι γίνεται.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη