*

Αποστολέας Θέμα: Ανάγκη για σχολικό νοσηλευτή  (Αναγνώστηκε 1242 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
Ανάγκη για σχολικό νοσηλευτή
« στις: Απριλίου 08, 2025, 08:53:08 pm »
Το παιδί μιας φίλης μου, η οποία είναι μονογονέας, πάει στην Ε' Δημοτικού και διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου Ι. Η φίλη μου έκανε αίτηση για να έρθει στο σχολείο του παιδιού σχολικός νοσηλευτής. Στην πράξη, έχει κάποιος από εσάς γνώση ή εμπειρία κατά πόσο είναι πιθανό αυτό να γίνει; Πώς γίνεται πρόσληψη σχολικού νοσηλευτή στην προκειμένη περίπτωση; Με ειδική πρόσκληση;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Ανάγκη για σχολικό νοσηλευτή
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:01:58 »

Αποσυνδεδεμένος missathens

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 09, 2025, 05:26:26 pm »
Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις είναι τον Ιούνιο και η β φάση συνήθως τον Οκτώβριο. Οπότε, η αίτηση του κηδεμόνα θα σταλεί τότε (τον Ιούνιο) και η πρόσληψη του νοσηλευτή θα γίνει του χρόνου. Η ειδική πρόσκληση αφορά όχι νέες αιτήσες αλλά θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί, γιατί δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι. Γενικά, οι θέσεις καλύπτονται, εκτός αν είναι κάποιο απομακρυσμένο μέρος που δεν το δηλώνουν πολλοί. Αν το σχολείο είναι σε αστικό κέντρο, θα έρθει νοσηλευτής από την αρχή της σχολικής χρονιάς, αλλιώς ίσως κατά τη 2η φάση προσλήψεων.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 09, 2025, 05:29:06 pm από missathens »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 09, 2025, 05:36:01 pm »
Οι προθεσμίες για τις αιτήσεις είναι τον Ιούνιο και η β φάση συνήθως τον Οκτώβριο. Οπότε, η αίτηση του κηδεμόνα θα σταλεί τότε (τον Ιούνιο) και η πρόσληψη του νοσηλευτή θα γίνει του χρόνου. Η ειδική πρόσκληση αφορά όχι νέες αιτήσες αλλά θέσεις που δεν έχουν καλυφθεί, γιατί δεν υπήρχαν ενδιαφερόμενοι. Γενικά, οι θέσεις καλύπτονται, εκτός αν είναι κάποιο απομακρυσμένο μέρος που δεν το δηλώνουν πολλοί. Αν το σχολείο είναι σε αστικό κέντρο, θα έρθει νοσηλευτής από την αρχή της σχολικής χρονιάς, αλλιώς ίσως κατά τη 2η φάση προσλήψεων.

Κανετε λαθος!
Για ΕΒΠ και σχολικό νοσηλευτη αιτηματα υποβαλονται καθ’ ολη τη διαρκεια του σχολικου ετους και αποστελλονται προς εγγκριση στο υπουργειο ανα τακτα διαστηματα που οριζονται απο το τμημα  Β της διευθυνσης ειδικης αγωγης και εκπαιδευσης.

Οι προθεσμιες που αναφερετε ειναι για παραλληλη στηριξη απο εκπαιδευτικο

Παραπεμπω στην περσινη εγκυκλιο παραλληλης στηριξης

https://dipe-new.ait.sch.gr/joomla_3/attachments/article/21/24051701.pdf

Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος missathens

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02!
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 09, 2025, 05:43:15 pm »
Ναι, σωστά, έχετε δίκιο. Στο σχολείο μου τα κάνουμε πάντα όλα μαζί και δε μας έτυχε τέτοια περίπτωση, αίτηση στη μέση του σχολικού έτους. Οπότε, το θέμα είναι πότε θα εξεταστεί η αίτηση και πότε και πώς θα δοθεί η θέση για πρόσληψη.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:01:58 »

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 10, 2025, 11:37:23 pm »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το έψαξα κι εγώ και τελικά είναι ευθύνη των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης η πρόσκληση σχολικών νοσηλευτών. Λίγο χλωμό το βλέπω πάντως το θέμα κι αρχίζω να σκέφτομαι πώς μπορώ να βοηθήσω τη φίλη μου να βρει μία λύση ώστε να βγει η χρονιά με την παρουσία κάποιου στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από το νοσοκομείο...
Σκέφτηκα τις εθελόντριες νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού, όμως αφενός έχουν περιορισμένο χρόνο, αφετέρου δεν νομίζω να αναλαμβάνουν τέτοια περιστατικά. Μήπως έχετε κάποια ιδέα συνάδερφοι τι να γίνει σε περίπτωση που δεν προσληφθεί σχολικός νοσηλευτής;

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 11, 2025, 08:22:57 am »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Το έψαξα κι εγώ και τελικά είναι ευθύνη των Περιφερειακών Διευθύνσεων Εκπαίδευσης η πρόσκληση σχολικών νοσηλευτών. Λίγο χλωμό το βλέπω πάντως το θέμα κι αρχίζω να σκέφτομαι πώς μπορώ να βοηθήσω τη φίλη μου να βρει μία λύση ώστε να βγει η χρονιά με την παρουσία κάποιου στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από το νοσοκομείο...
Σκέφτηκα τις εθελόντριες νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού, όμως αφενός έχουν περιορισμένο χρόνο, αφετέρου δεν νομίζω να αναλαμβάνουν τέτοια περιστατικά. Μήπως έχετε κάποια ιδέα συνάδερφοι τι να γίνει σε περίπτωση που δεν προσληφθεί σχολικός νοσηλευτής;

Δυστυχως τα πραγματα ειναι ζορικα….

Στις περιπτωσεις που ξερω, ο γονιος ηταν στο σχολειο ή περιμενε απ’ εξω
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος Backpacker

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 12, 2025, 01:10:18 pm »

Δουλευω σαν σχολικος νοσηλευτης 7η χρονια φέτος. Αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι πλεον ο πινακας μας τελειωνει απο την Α φαση και ξεκινανε ειδικες προσκλησεις απο αρχες οκτωμβριου και πάλι δεν καλυπτονται τα κενα με τίποτα και μετα αρχιζουν και τοπικες προσκλησεις καθε πρωτοβαθμια ή δευτεροβαθμια μονη της στον νομό για να δηλωσουν ατομα εκτος πινάκων.
Παλι μενουν πολλα κενα.

Ειδικα σε απομακρυσμενα μερη με τίποτα. Οι νοσηλευτες δεν ειναι εκπαιδευτικοι να πηγαινουν οπου να ναι. Δουλευουν ειτε στην πολη τους είτε το πολυ πολυ σε κανα διπλανο νομό να πηγαινοερχονται.

Δεν εχουν αναγκη να πανε μακρια 1ον γιατι μπορουν πανευκολα να βρουν πολλες δουλειες στο μερος τους (νοσοκομεια-κεντρα  υγειας-γηροκομεια-Βοηθεια στο σπιτι-αποκλειστικες-βοηθοι σε ιατρεια κτλπ) αρα δεν αξιζει να πανε να νοικιασουν αλλου και 2ον δεν ειναι μαθημενοι στο να μενουν ανεργοι καθε καλοκαιρι.
Ειδικα αν δεν προσληφθουν Α' φαση μετα δεν ασχολουνται καν οι περισσοτεροι και απενεργοποιουν αιτησεις στον ΟΠΣΥΔ γιατι δεν θα κατσουν να δουλεψουν για λιγους μηνες.
Ποσο μαλλον τωρα που ζητατε εσεις για 2 μηνες μονο ατομο.

Το στανταρ ειναι σε αυτες τις περιπτωσεις ο γονες να πηγαινει μονος του να προσεχει το παιδακι είτε πληρωνει ιδιωτικα νοσηλευτρια απο την τσεπη του η οποια με αποφαση του συλλογου διδασκοντων του σχολειου μπορει να δουλεψει στο σχολείο.

Σε ποια περιοχη ειναι το σχολειο που πηγαινει το παιδι?
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 12, 2025, 01:14:43 pm από Backpacker »

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 12, 2025, 03:23:15 pm »
Σε ποια περιοχη ειναι το σχολειο που πηγαινει το παιδι?
Αθήνα

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182512
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 672
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144