Pixie και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ο Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πρόβλημα με τη μισαλλοδοξία των Εβραίων της περιοχής του...
Ο Κοσμάς ο Αιτωλός είχε πρόβλημα με τη μισαλλοδοξία των Εβραίων της περιοχής του και κυρίως με την εκτεταμένη τοκογλυφία αρκετών εξ αυτών εις βάρος φτωχών ανθρώπων. Αλλά κατέληγε έτσι περίπου κάθε φορά: "Τούτα διατί σας τα είπα, χριστιανοί μου; Όχι διά να φονεύετε τους Εβραίους και να τους κατατρέχετε, αλλά να τους κλαίετε, πως άφησαν τον Θεόν …"Και οι χαρακτήρες των ανθρώπων δεν έχουν τη λογική του άσπρου-μαύρου, είναι πιο σύνθετοι.Το άσπρο-μαύρο είναι η λογική του στερεότυπου.Τέλος πάντων. Δεν έχει και πολλή σημασία. Εγώ ό,τι είχα να πω, σου το είπα. Και σου το είπα με καλή διάθεση, επειδή δείχνεις να ενδιαφέρεσαι για το θέμα. Μπορείς να συνεχίσεις να έχεις την ίδια στενόμυαλη οπτική σε όλη σου τη ζωή. Και ό,τι και να βρεις μπροστά σου, με τον ίδιο τρόπο θα το προσλαμβάνεις, γιατί έχεις μια βαθύτερη ψυχολογική ανάγκη να επιβεβαιώσεις τα στερεότυπά σου. Απλώς, εγώ βαριέμαι να διαβάζω τη συνεχή αναπαραγωγή των ίδιων και των ίδιων.Καλή συνέχεια σε ό,τι κάνεις στη ζωή σου.