PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
)
Ξαναβλέποντας την "Αστροφεγγιά"
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Ξαναβλέποντας την "Αστροφεγγιά" (Αναγνώστηκε 554 φορές)
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
mixapanpe04
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Ξαναβλέποντας την "Αστροφεγγιά"
«
στις:
Ιουλίου 21, 2025, 12:23:07 pm »
Tweet
Το θέμα δεν έχει σχέση (αν και θα έπρεπε) με την εκπαίδευση. Αλλά το αναφέρω μέσα στο καλοκαίρι και στην ψέυτικη , προσωρινή παύση του τρεξίματος. Αυτό τον καιρό η ΕΡΤ ξαναπροβάλει την "Αστροφεγγιά". Είναι ίσως το κορυφαίο σήριαλ της τηλεόρασης με σαφή διαφορά από τα υπόλοιπα. Ξαναβλέπωντας το , μετά από τόσα χρόνια από τα γυρίσματα, μπορεί κάποιος να καταλάβει το γιατι. Με κορυφαίο τον Ξενίδη (έτσι και αλλιώς κορυφαίο ηθοποιό), ο οποίος σε αυτό το σήριαλ παραδίδει μαθήματα υποκριτικής σε επίπεδο master class όλοι οι ηθοποιοί είναι πάρα πολύ καλοί. Τα γυρίσματα τέλεια και η μεταφορά του βιβλίου άψογη. Και απορώ. Δεν θα ήταν δυτανό να προβάλλονται ορισμένα επισόδεια από τους καθηγητές σε σχολεία. Στο μάθημα της Ιστορίας, των Καλλιτεχνικών κλπ. Το σήριαλ κατά την γνώμη μου είναι διαμάντι, από τον καιρό που η τηλεόραση άξιζε (κάποιες φορές) να την βλέπεις. Που να ξαναβρείς τέτοιες παραγωγές πλέον;
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ: Ξαναβλέποντας την "Αστροφεγγιά"
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 06:15:00 »
erietta
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #1 στις:
Ιουλίου 21, 2025, 07:59:56 pm »
Μου κίνησες την περιέργεια να το δω, γιατί παλιά ήταν όντως μεγάλη επιτυχία, τώρα όμως δεν ξέρω αν θα είχα την υπομονή να το δω. Παρ΄ όλα αυτά υπάρχουν σήριαλ που θεωρώ ότι μπορούμε να δείξουμε έστω αποσπασματικά στα παιδιά. Π.χ. τους είχα δείξει απόσπασμα από το σήριαλ Καρυωτάκης. Παλιότερα είχαμε δείξει και την ταινία Τιμή και το Χρήμα (χωρίς τις ακατάλληλες σκηνές). Φέτος βλέπω ότι θα βγει και άλλο σήριαλ που βασίζεται στους Κατάδικους του Θεοτόκη... Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν δείξει και για την ταινία "Η τελευταία αρκούδα της Πίνδου" που διδάσκεται στην Γ΄ Γυμνασίου. Δεν το περίμενα, ειδικά από αρκετά ζωηρό τμήμα. Όχι όμως να αντικαταστήσουμε το μάθημα με προβολές, κάποιοι το κάνουν αλλά....
Να επισημάνω φυσικά ότι θα βρεθούν ίσως κακεντρεχείς γονείς που θα αρχίσουν τα παράπονα....
Καταγράφηκε
leon.
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Νεοδιόριστος Πάπας
«
Απάντηση #2 στις:
Ιουλίου 21, 2025, 08:19:37 pm »
Πω πω μου θυμήσατε τα νειάτα μου!
Μου άρεσε η Νόρα Βαλσάμη στην Αστροφεγγιά! Αέρινη μορφή!
Και το φιλμ Η Τιμή Της Αγάπης εξαιρετικό!
Καταγράφηκε
apri
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Dum spiro, spero
«
Απάντηση #3 στις:
Ιουλίου 21, 2025, 09:18:28 pm »
Πάντως, αν σας ενδιαφέρουν ολα αυτά, μπορείτε να βρείτε διαμάντια στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ (
https://archive.ert.gr/arxikh1/sylloges/
).
Εχει αρχαία δράματα, θέατρα της Δευτέρας (πχ ο εκπληκτικός Δον Καμίλο με τον Μίμη Φωτόπουλο), δραματοποιημένα βιβλία (όπως ο Συμβολαιογράφος του Ραγκαβή, η Δασκάλα με τα χρυσά μάτια του Μυριβήλη, ο Ζητιάνος του Καρκαβίτσα, το Καπλάνι της βιτρίνας της Άλκη Ζέη κλπ) και πολλά πολλά άλλα.
Ψάχνεις στις κατηγορίες του μενού, για να δεις τι υπάρχει. Αν βρεις ότι υπάρχει μια σειρά που σε ενδιαφέρει, μπορείς να βάλεις τον τίτλο στην αναζήτηση για να σου βγάλει περισσότερα επεισόδια.
Καταγράφηκε
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 06:15:00 »
Έσπερος
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #4 στις:
Ιουλίου 21, 2025, 10:59:13 pm »
Την αστροφεγγιά δεν την έχω δει. Έχω επιχειρήσει να δω κάποιες παλιές σειρές, πέρα απ αυτές που αγάπησα παιδί (Το καπλάνι της βιτρίνας, Τα Δελφινάκια του Αμβρακικός) αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν άντεξα, ούτε τις Ακυβέρνητες Πολιτείες που ειναι αγαπημένο μου βιβλίο. Δεν μπορώ τα μουντά χρώματα και αυτό το στιλ που φωνάζει από μακριά ότι ειναι παλιό, δεν μπορώ τον μη καθαρό ήχο, το μισοσκόταδο, τους άργους ρυθμούς. Όλες αυτές οι σειρές της ΕΡΤ μου βγαχουν μια απέραντη μιζέρια ως παραγωγές.
Καταγράφηκε
Mr_Staind
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #5 στις:
Ιουλίου 21, 2025, 11:50:18 pm »
Θα συμφωνήσω με την Έσπερο. Λίγο που είδα την "αστροφεγγιά", το μόνο που με κράτησε ήταν η ομορφιά της Βαλσάμη. Οι διάλογοι μού φάνηκαν σχοινοτενείς δίχως λόγο και η εξέλιξη της πλοκής πολύ αργή. Από τις σειρές της δεκαετίας του 80' ξεχωρίζω τον Ανδροκλή και τα λιοντάρια του, στην οποία ο Βουτσάς δίνει ρέστα στον ρόλο του χήρου πολύτεκνου πατέρα.
Καταγράφηκε
leon.
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Νεοδιόριστος Πάπας
«
Απάντηση #6 στις:
Σήμερα
στις 12:13:37 am »
Εμένα μ' αρέσει αυτή η ραστώνη των παλιών σειρών-ταινιών. Είμαι αγγελοπουλικός.
Ο Ανδροκλής και τα Λιοντάρια του και το Ορκιστείτε Παρακαλώ με το Μιχαλόπουλο είχαν το δικό τους κωμικό στυλ.
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα
(Συντονιστές: