*

Αποστολέας Θέμα: Ξαναβλέποντας την "Αστροφεγγιά"  (Αναγνώστηκε 554 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mixapanpe04

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Ξαναβλέποντας την "Αστροφεγγιά"
« στις: Ιουλίου 21, 2025, 12:23:07 pm »
Το θέμα δεν έχει σχέση (αν και θα έπρεπε) με την εκπαίδευση. Αλλά το αναφέρω μέσα στο καλοκαίρι και στην ψέυτικη , προσωρινή παύση του τρεξίματος. Αυτό τον καιρό η ΕΡΤ ξαναπροβάλει την "Αστροφεγγιά". Είναι ίσως το κορυφαίο σήριαλ της τηλεόρασης με σαφή διαφορά από τα υπόλοιπα. Ξαναβλέπωντας το , μετά από τόσα χρόνια από τα γυρίσματα, μπορεί κάποιος να καταλάβει το γιατι. Με κορυφαίο τον Ξενίδη (έτσι και αλλιώς κορυφαίο ηθοποιό), ο οποίος σε αυτό το σήριαλ παραδίδει μαθήματα υποκριτικής σε επίπεδο master class όλοι οι ηθοποιοί  είναι πάρα πολύ καλοί. Τα γυρίσματα τέλεια και η μεταφορά του βιβλίου άψογη. Και απορώ. Δεν θα ήταν δυτανό να προβάλλονται ορισμένα επισόδεια από τους καθηγητές σε σχολεία. Στο μάθημα της Ιστορίας, των Καλλιτεχνικών κλπ. Το σήριαλ κατά την γνώμη μου είναι διαμάντι, από τον καιρό που η τηλεόραση άξιζε (κάποιες φορές) να την βλέπεις. Που να ξαναβρείς τέτοιες παραγωγές πλέον;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Ξαναβλέποντας την "Αστροφεγγιά"
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:15:00 »

Αποσυνδεδεμένος erietta

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 21, 2025, 07:59:56 pm »
Μου κίνησες την περιέργεια να το δω, γιατί παλιά ήταν όντως μεγάλη επιτυχία, τώρα όμως δεν ξέρω αν θα είχα την υπομονή να το δω. Παρ΄ όλα αυτά υπάρχουν σήριαλ που θεωρώ ότι μπορούμε να δείξουμε έστω αποσπασματικά στα παιδιά. Π.χ. τους είχα δείξει απόσπασμα από το σήριαλ Καρυωτάκης. Παλιότερα είχαμε δείξει και την ταινία Τιμή και το Χρήμα (χωρίς τις ακατάλληλες σκηνές). Φέτος βλέπω ότι θα βγει και άλλο σήριαλ που βασίζεται στους Κατάδικους του Θεοτόκη... Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν δείξει και για την ταινία "Η τελευταία αρκούδα της Πίνδου" που διδάσκεται στην Γ΄ Γυμνασίου. Δεν το περίμενα, ειδικά από αρκετά ζωηρό τμήμα. Όχι όμως να αντικαταστήσουμε το μάθημα με προβολές, κάποιοι το κάνουν αλλά....
Να επισημάνω φυσικά ότι θα βρεθούν ίσως κακεντρεχείς γονείς που θα αρχίσουν τα παράπονα....

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 21, 2025, 08:19:37 pm »
Πω πω μου θυμήσατε τα νειάτα μου!

Μου άρεσε η Νόρα Βαλσάμη στην Αστροφεγγιά! Αέρινη μορφή!

Και το φιλμ Η Τιμή Της Αγάπης εξαιρετικό!

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 21, 2025, 09:18:28 pm »
Πάντως, αν σας ενδιαφέρουν ολα αυτά, μπορείτε να βρείτε διαμάντια στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ (https://archive.ert.gr/arxikh1/sylloges/).

Εχει αρχαία δράματα, θέατρα της Δευτέρας (πχ ο εκπληκτικός Δον Καμίλο με τον Μίμη Φωτόπουλο), δραματοποιημένα βιβλία (όπως ο Συμβολαιογράφος του Ραγκαβή, η Δασκάλα με τα χρυσά μάτια του Μυριβήλη, ο Ζητιάνος του Καρκαβίτσα, το Καπλάνι της βιτρίνας της Άλκη Ζέη κλπ) και πολλά πολλά άλλα.

Ψάχνεις στις κατηγορίες του μενού, για να δεις τι υπάρχει. Αν βρεις ότι υπάρχει μια σειρά που σε ενδιαφέρει, μπορείς να βάλεις τον τίτλο στην αναζήτηση για να σου βγάλει περισσότερα επεισόδια.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 06:15:00 »

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 21, 2025, 10:59:13 pm »
Την αστροφεγγιά δεν την έχω δει. Έχω επιχειρήσει να δω κάποιες παλιές σειρές, πέρα απ αυτές που αγάπησα παιδί (Το καπλάνι της βιτρίνας, Τα Δελφινάκια του Αμβρακικός) αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν άντεξα, ούτε τις Ακυβέρνητες Πολιτείες που ειναι αγαπημένο μου βιβλίο. Δεν μπορώ τα μουντά χρώματα και αυτό το στιλ που φωνάζει από μακριά ότι ειναι παλιό, δεν μπορώ τον μη καθαρό ήχο, το μισοσκόταδο, τους άργους ρυθμούς. Όλες αυτές οι σειρές της ΕΡΤ μου βγαχουν μια απέραντη μιζέρια ως παραγωγές.

Αποσυνδεδεμένος Mr_Staind

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 21, 2025, 11:50:18 pm »
Θα συμφωνήσω με την Έσπερο. Λίγο που είδα την "αστροφεγγιά", το μόνο που με κράτησε ήταν η ομορφιά της Βαλσάμη. Οι διάλογοι μού φάνηκαν σχοινοτενείς δίχως λόγο και η εξέλιξη της πλοκής πολύ αργή. Από τις σειρές της δεκαετίας του 80' ξεχωρίζω τον Ανδροκλή και τα λιοντάρια του, στην οποία ο Βουτσάς δίνει ρέστα στον ρόλο του χήρου πολύτεκνου πατέρα.

Αποσυνδεδεμένος leon.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Νεοδιόριστος Πάπας
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σήμερα στις 12:13:37 am »
Εμένα μ' αρέσει αυτή η ραστώνη των παλιών σειρών-ταινιών. Είμαι αγγελοπουλικός.

Ο Ανδροκλής και τα Λιοντάρια του και το Ορκιστείτε Παρακαλώ με το Μιχαλόπουλο είχαν το δικό τους κωμικό στυλ.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32943
  • Τελευταία: Ntomatenios
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1186437
  • Σύνολο θεμάτων: 19503
  • Σε σύνδεση σήμερα: 683
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)