0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν έχω προλάβει να δω τους αριθμούς ενδελεχώς, αλλά από μερικές περιοχές που έχω υπόψη, υπάρχει σίγουρα μια αύξηση της τάξης του 10-20%. Σε συνδυασμό με τα νέα Τμήματα Ένταξης (παρά το γεγονός πως πολλά βγήκαν ήδη σε αναστολή λόγω έλλειψης μαθητών), οι ανάγκες στην ειδική θα είναι σημαντικά αυξημένες φέτος. Και άντε πες εδώ υπάρχει ακόμα το ΕΣΠΑ, στη Γενική που πλέον δεν υπάρχει και οι διορισμοί μείωσαν ελάχιστα τα κενά, τι πρόκειται να συμβεί;
Ο dimialek αναφέρεται στα μειονοτικά σχολεία τα οποία δεν είχαν προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ έτσι και αλλιώς. Λογικά θα καλυφθούν από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού, όπως κάθε χρόνο (έτσι και αλλιώς είναι πολύ λίγα κενά, οπότε δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα). Ο προβληματισμός σου παρ' ολ' αυτά είναι πολύ λογικός, καθώς φέτος δεν θα έχουμε καθόλου πιστώσεις ΕΣΠΑ για αναπληρωτές Γενικής στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία (οι πιστώσεις τους διατέθηκαν για τους διορισμούς). Μπορεί άραγε ο τακτικός προϋπολογισμός να σηκώσει όλο εκείνο το βάρος που σήκωνε το ΕΣΠΑ; Κάποιος μπορεί να πεί γιατί όχι, αφού τα κενά αυτά καλύφθηκαν από μόνιμους. Από την μέχρι στιγμής εικόνα που έχουμε όμως από τα κενά που δήλωσαν οι διευθύνσεις στο ΟΠΣΥΔ, φαίνεται πως τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ. Δεν πάει να έγιναν 1.725 διορισμοί ΠΕ70 Γενικής (550 παραπάνω από τις συνταξιοδοτήσεις) με μια παράλληλη επιχείρηση εξορθολογισμού αναγκών; Και πάλι τα κενά δύσκολα θα είναι κάτι λιγότερο από τετραψήφιος αριθμός. Δεν πάει να καλύφθηκαν όλα τα κενά ΠΕ60 Γενικής και να δημιουργήθηκαν και 919 νέες οργανικές; Και πάλι υπάρχει σημαντική πιθανότητα το ψηφίο των χιλιάδων να έχει το 2 μπροστά. Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα, πιστεύω πως τα πράγματα θα είναι πολύ ζόρικα για το υπουργείο, από οικονομικής άποψης. Καλό είναι λοιπόν όλοι να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά γιατί κάποιος θα κληθεί κάνει τη συμπίεση όλων αυτών των κενών, ώστε να μεταφραστούν σε προσλήψεις. Απομένει να δούμε ποιος θα κάνει αυτή τη συμπίεση και με ποια κριτήρια θα γίνει.
Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής σειράς προτίμησης στις περιοχές μετά τη λήξη των αιτήσεων; Δεν επιτρέπονται προσθήκες, επιτρέπονται αφαιρέσεις, τι όμως ισχύει για αλλαγή στη σειρά προτίμησης;
Δεν επιτρέπεται αλλαγή. Μόνο αφαίρεση από 1/10
Αύριο οι αιτήσεις για Γενική και Ειδική Αγωγή είμαι μέχρι το βράδυ?
Στην πρόσκληση αν μπείτε λέει Παρασκευή 15:00.Μην πάθετε κάνα εγκεφαλικό και περιμένετε το βράδυ
Και εγώ σε αυτή τη λογική το σκέφτομαι.αν όμως βγουν πχ 10 υπεράριθμοι πε02 και τα ΤΕ είναι τα 50 που ιδρύθηκαν , μετά αυτοί οι υπεράριθμοι φιλόλογοι ειδικης που θα απασχοληθούν ;;πάνε και στην γενική ;;πάνε παράλληλη;;