*

Αποστολέας Θέμα: Α Φάση αναπληρωτών 2025-2026  (Αναγνώστηκε 99951 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kosrous

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Α Φάση αναπληρωτών 2025-2026
« Απάντηση #322 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2025, 08:58:58 pm »
Το κακό είναι ξανά λέω η δύο ταχύτητες αναπληρωτών. Αυτοί που θα μάθουν 4 ή 5 ή όποτε να ναι το που πάνε και αυτοί που θα μάθουν σε πιο σύμπλεγμα νησιών θα πάνε.

Οπότε για τους δεύτερους η "επίσημη" ανακοίνωση θα είναι στις 9 ή 10 Σεπτέμβρη ή όποτε έχει πλοίο!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:08:02 »

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελία23

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02 - ΠΕ71
    • Προφίλ
« Απάντηση #323 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2025, 09:09:49 pm »
Το κακό είναι ξανά λέω η δύο ταχύτητες αναπληρωτών. Αυτοί που θα μάθουν 4 ή 5 ή όποτε να ναι το που πάνε και αυτοί που θα μάθουν σε πιο σύμπλεγμα νησιών θα πάνε.

Οπότε για τους δεύτερους η "επίσημη" ανακοίνωση θα είναι στις 9 ή 10 Σεπτέμβρη ή όποτε έχει πλοίο!

Συγγνώμη αν φανώ κυνική με αυτό που θα πω, δεν έχω πρόθεση να θίξω κανέναν, απλώς να δώσω τροφή για σκέψη θέλω… Όταν η πλειονότητα των αναπληρωτών εν προκειμενω, ΔΕΧΕΤΑΙ αυτή την ταλαιπωρία και χορεύει στους ρυθμούς της εκάστοτε κυβέρνησης, η κατάσταση δεν θα αλλάξει. Οσο περισσότερο «ναι» σε όλα λέμε και τα δεχόμαστε, τόσο περισσότερο θα κάνουν ό,τι κάνουν. Εν ολίγοις, βρίσκουν και τα κάνουν. Αν οι περισσότεροι άρχιζαν να δηλώνουν ΜΟΝΟ στην περιοχή τους πχ και το κυριότερο δεν δέχονταν να υποστούν τέτοια ταλαιπωρία και άγχος για τον τραγικό μισθό που λαμβάνουμε, θα άλλαζαν άμεσα πολλά πράγματα προς το καλύτερο. Δυστυχως, όμως, αυτό προϋποθετει εσωτερική επανάσταση στον καθένα μας ξεχωριστά και όλα δείχνουν ότι απέχουμε πολύ από αυτό ακόμα… Και γενικότερα ως χώρα…
Όταν σταματάς να διαβάζεις βιβλία, παύεις να σκέφτεσαι. - Фёдор Михайлович Достоевский

Αποσυνδεδεμένος kosrous

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #324 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2025, 09:22:28 pm »
Συγγνώμη αν φανώ κυνική με αυτό που θα πω, δεν έχω πρόθεση να θίξω κανέναν, απλώς να δώσω τροφή για σκέψη θέλω… Όταν η πλειονότητα των αναπληρωτών εν προκειμενω, ΔΕΧΕΤΑΙ αυτή την ταλαιπωρία και χορεύει στους ρυθμούς της εκάστοτε κυβέρνησης, η κατάσταση δεν θα αλλάξει. Οσο περισσότερο «ναι» σε όλα λέμε και τα δεχόμαστε, τόσο περισσότερο θα κάνουν ό,τι κάνουν. Εν ολίγοις, βρίσκουν και τα κάνουν. Αν οι περισσότεροι άρχιζαν να δηλώνουν ΜΟΝΟ στην περιοχή τους πχ και το κυριότερο δεν δέχονταν να υποστούν τέτοια ταλαιπωρία και άγχος για τον τραγικό μισθό που λαμβάνουμε, θα άλλαζαν άμεσα πολλά πράγματα προς το καλύτερο. Δυστυχως, όμως, αυτό προϋποθετει εσωτερική επανάσταση στον καθένα μας ξεχωριστά και όλα δείχνουν ότι απέχουμε πολύ από αυτό ακόμα… Και γενικότερα ως χώρα…

Προφανώς και δεν αντιδράμε όσο πρέπει αλλά επίσης έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την κοινή γνώμη και τον απλό λαϊκό άνθρωπο που μας κράζει. Συνταξιούχοι που νομίζουν ότι τους τρώμε τα λεφτά και ξυνόμαστε μέχρι τον άνεργο Έλληνα που έχει ειδικότητα την "κριτική" και μας κράζει και αυτός ενώ γκρινιάζει και για τον ΟΑΕΔ!
Ξέρετε όλοι γιατί μας κράζουν.....

Σχετικά με το κοντά στον τόπο μου, εγώ θέλω να φύγω σε δυσπρόσιτο για τα μόρια. Οπότε τι να κάνω;
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτή την χώρα αν δεν αλλάξει η νοοτροπία μας η οποία έχει ριζώσει στο dna μας.
Έχουμε θέση στα σχολεία που μπορούμε να βάλουμε την ιδέα για προβληματισμό στα παιδιά και στην νεολαία....

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02 - ΠΕ71
    • Προφίλ
« Απάντηση #325 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2025, 09:29:16 pm »
Προφανώς και δεν αντιδράμε όσο πρέπει αλλά επίσης έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την κοινή γνώμη και τον απλό λαϊκό άνθρωπο που μας κράζει. Συνταξιούχοι που νομίζουν ότι τους τρώμε τα λεφτά και ξυνόμαστε μέχρι τον άνεργο Έλληνα που έχει ειδικότητα την "κριτική" και μας κράζει και αυτός ενώ γκρινιάζει και για τον ΟΑΕΔ!
Ξέρετε όλοι γιατί μας κράζουν.....

Σχετικά με το κοντά στον τόπο μου, εγώ θέλω να φύγω σε δυσπρόσιτο για τα μόρια. Οπότε τι να κάνω;
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτή την χώρα αν δεν αλλάξει η νοοτροπία μας η οποία έχει ριζώσει στο dna μας.
Έχουμε θέση στα σχολεία που μπορούμε να βάλουμε την ιδέα για προβληματισμό στα παιδιά και στην νεολαία....

Ναι, θα συμφωνήσω. Επίσης, όντως, είναι θέμα νοοτροπίας, αυτο ακριβώς ήθελα να θίξω και ο καθένας μας ας κάνει την αυτοκριτική του…
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 02, 2025, 09:44:28 pm από Evaggelia23 »
Όταν σταματάς να διαβάζεις βιβλία, παύεις να σκέφτεσαι. - Фёдор Михайлович Достоевский

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 14:08:02 »

Αποσυνδεδεμένος primaryteacher

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #326 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2025, 10:14:50 pm »
Κατά πολύ περισσότερο, όμως, φταίνε οι πρακτικές και η αδιαφορία της εκάστοτε κυβέρνησης και του αντίστοιχου υπουργείου. Μιλάμε για τη στελέχωση των σχολείων ενός κράτους, για το κομμάτι της Παιδείας. Η ατομική ευθύνη και νοοτροπία του καθενός (των εργαζομένων στην εκπαίδευση κιόλας), όταν μιλάμε για τον τομέα της Παιδείας, πάει σε δεύτερη μοίρα. Το κράτος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να στελεχώνει τα σχολεία με τον ακριβή αριθμό εκπαιδευτικών που χρειάζονται και να μην αφήνει υπερδιπλάσια κενά, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να σέβεται τους εκπαιδευτικούς και το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να μη παίζει με την αγωνία τους κάθε χρόνο και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να τηρεί ένα ανθρώπινο και όχι ψυχοφθόρο χρονοδιάγραμμα ως προς τους διορισμούς και τις προσλήψεις των ανθρώπων που θα εργαστούν όλο το χρόνο για τα παιδιά και το μέλλον αυτής της κοινωνίας. Δε πρέπει να υποτιμούμε το επάγγελμα μας, ο τομέας της Παιδείας είναι το Α και το Ω μιας φυσιολογικής και υγιούς κοινωνίας. Εάν η κυβέρνηση θέλει να εξοικονομήσει εκατομμύρια από τη Παιδεία, κάνοντας (κουτσουρεμένες) προσλήψεις στις 10 Σεπτέμβρη, δε θα ρίξω ευθύνη στον συνάδελφο μου που θέλει να δουλέψει σε ένα νησί.

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02 - ΠΕ71
    • Προφίλ
« Απάντηση #327 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2025, 10:21:44 pm »
Κατά πολύ περισσότερο, όμως, φταίνε οι πρακτικές και η αδιαφορία της εκάστοτε κυβέρνησης και του αντίστοιχου υπουργείου. Μιλάμε για τη στελέχωση των σχολείων ενός κράτους, για το κομμάτι της Παιδείας. Η ατομική ευθύνη και νοοτροπία του καθενός (των εργαζομένων στην εκπαίδευση κιόλας), όταν μιλάμε για τον τομέα της Παιδείας, πάει σε δεύτερη μοίρα. Το κράτος είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να στελεχώνει τα σχολεία με τον ακριβή αριθμό εκπαιδευτικών που χρειάζονται και να μην αφήνει υπερδιπλάσια κενά, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να σέβεται τους εκπαιδευτικούς και το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να μη παίζει με την αγωνία τους κάθε χρόνο και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟ να τηρεί ένα ανθρώπινο και όχι ψυχοφθόρο χρονοδιάγραμμα ως προς τους διορισμούς και τις προσλήψεις των ανθρώπων που θα εργαστούν όλο το χρόνο για τα παιδιά και το μέλλον αυτής της κοινωνίας. Δε πρέπει να υποτιμούμε το επάγγελμα μας, ο τομέας της Παιδείας είναι το Α και το Ω μιας φυσιολογικής και υγιούς κοινωνίας. Εάν η κυβέρνηση θέλει να εξοικονομήσει εκατομμύρια από τη Παιδεία, κάνοντας (κουτσουρεμένες) προσλήψεις στις 10 Σεπτέμβρη, δε θα ρίξω ευθύνη στον συνάδελφο μου που θέλει να δουλέψει σε ένα νησί.

Ετσι δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα. Επειδή, απ’ ό,τι κατάλαβα, δεν έγιναν πλήρως αντιληπτά τα λεγόμενά μου στην ουσία τους, δεν θα μπω στη διαδικασία να έρθω στην όποια αντιπαράθεση. Εξάλλου το διευκρίνισα εξ αρχής. Δεν θέλω να θίξω κάποιον. Τροφή για σκέψη ήθελα να δώσω…

Αποσυνδεδεμένος Mr_Staind

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #328 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2025, 10:24:36 pm »
Η λύση είναι μία: μαζική και διαρκής απεργία. Καλά τα άρθρα-καταπέλτες για την αδιαφορία της πολιτείας και τα οργισμένα ποσταρίσματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά χρειάζεται και κάτι πιο... χειροπιαστό.

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02 - ΠΕ71
    • Προφίλ
« Απάντηση #329 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2025, 10:35:39 pm »
Η λύση είναι μία: μαζική και διαρκής απεργία. Καλά τα άρθρα-καταπέλτες για την αδιαφορία της πολιτείας και τα οργισμένα ποσταρίσματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά χρειάζεται και κάτι πιο... χειροπιαστό.

Συμφωνώ 100%!! Μαζική και διαρκής απεργια. Η αξιοπρέπεια και η δικαιοσύνη είναι αυτά που προέχουν στους καιρούς που ζούμε και δευτερευόντως το πού θα διοριστούμε ή θα προσληφθούμε. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν συνειδητοποιήσει όλοι τι ζούμε… Αλλιώς μια ζωή θα γκρινιάζουμε, θα γυρνάμε όπως ο σκύλος γύρω από την ουρά του και τίποτα δεν θα αλλάζει… Για να γίνει όμως η διαρκής απεργία, παθητική αντίσταση και πολιτική ανυπακοή για όσους έχουν διαβάσει Ντέιβιντ Θορώ, προϋποτιθεται εσωτερική, προσωπική επανάσταση…
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 02, 2025, 10:46:30 pm από Evaggelia23 »

Αποσυνδεδεμένος thester

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #330 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2025, 10:56:53 pm »
1μόριο. Το επιπλέον 0,5 θα μετράει μόνο σε πειραματικά και ωνάσεια.

Γιατί τότε να πάει κάποιος σε Ωνάσειο Σχολείο η πρότυπο? Μισθολογικά έχει κάτι παραπάνω, το περιβάλλον είναι καλύτερο, ποιος ο λόγος να τα επιλέξει και να μην πάει σε ένα άλλο σχολείο?

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #331 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2025, 11:30:13 pm »
Γιατί τότε να πάει κάποιος σε Ωνάσειο Σχολείο η πρότυπο? Μισθολογικά έχει κάτι παραπάνω, το περιβάλλον είναι καλύτερο, ποιος ο λόγος να τα επιλέξει και να μην πάει σε ένα άλλο σχολείο?
Τα Ωνασεια λειτουργούν φέτος για πρώτη χρονιά, άρα δεν μπορούμε να έχουμε εικόνα. Στα πρότυπα/ πειραματικά οι μόνιμοι, κυρίως στη Δευτεροβαθμια, κυνηγάνε συνήθως θέσεις ευθύνης. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που τους αρέσει το περιβάλλον αυτό και οργανώνουν περισσότερες δράσεις και ομίλους. Σε ο,τι αφορά τους αναπληρωτές δευτεροβαθμιας που έτυχε να γνωρίζω, συνήθως είναι πιεστικό το κλίμα, σε σχέση με άλλα σχολεία. Τα προηγούμενα χρόνια έδιναν πακέτα με 3-4 σχολεία και το ένα ήταν προτυπο/πειραματικό. Για το οικονομικό, νομίζω ότι πλέον θα δίνεται κάποια έξτρα αμοιβή.

Αποσυνδεδεμένος bo's

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #332 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2025, 12:11:20 am »
Εσεις τι προυπηρεσια εχετε? Ιδιωτικο σχολείο?
Συμφωνώ 100%!! Μαζική και διαρκής απεργια. Η αξιοπρέπεια και η δικαιοσύνη είναι αυτά που προέχουν στους καιρούς που ζούμε και δευτερευόντως το πού θα διοριστούμε ή θα προσληφθούμε. Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν συνειδητοποιήσει όλοι τι ζούμε… Αλλιώς μια ζωή θα γκρινιάζουμε, θα γυρνάμε όπως ο σκύλος γύρω από την ουρά του και τίποτα δεν θα αλλάζει… Για να γίνει όμως η διαρκής απεργία, παθητική αντίσταση και πολιτική ανυπακοή για όσους έχουν διαβάσει Ντέιβιντ Θορώ, προϋποτιθεται εσωτερική, προσωπική επανάσταση…

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02 - ΠΕ71
    • Προφίλ
« Απάντηση #333 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2025, 12:16:43 am »
Εσεις τι προυπηρεσια εχετε? Ιδιωτικο σχολείο?

Οχι. Σε κέντρα ειδικών θεραπειών ήμουν μέχρι πρότινος. Αξιολόγηση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών. Ατομικές συνεδρίες. Για ποιον λόγο η ερώτηση παρακαλώ;

Αποσυνδεδεμένος bo's

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #334 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2025, 12:36:14 am »
Εδω δεν ανοιξε ρουθουνι για την μοριοδοτηση των ιδιωτων εκπαιδευτικων θα γινει ξεσηκωμος για τις ημερομηνιες α και β φασης..

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02 - ΠΕ71
    • Προφίλ
« Απάντηση #335 στις: Σεπτεμβρίου 03, 2025, 12:43:45 am »
Εδω δεν ανοιξε ρουθουνι για την μοριοδοτηση των ιδιωτων εκπαιδευτικων θα γινει ξεσηκωμος για τις ημερομηνιες α και β φασης..

Γενικά για πολλά δεν ανοίγει ρουθούνι και ούτε θα ανοίγει όσο ο καθένας σκέφτεται μόνο το προσωπικό του συμφέρον… Όπως και για την κατάφωρη αδικία που υφίστανται οι ΠΕ71… Μια χαρά την αποδέχονται και συμμετέχουν σε αυτή κάποιοι συνάδελφοι αφού τους δίνει το ελεύθερο το κράτος για το οποίο γκρινιάζουν…
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 03, 2025, 12:52:07 am από Evaggelia23 »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33110
  • Τελευταία: Mimao
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193281
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)