*

Αποστολέας Θέμα: Α Φάση αναπληρωτών 2025-2026  (Αναγνώστηκε 100100 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Ikgreece

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Α Φάση αναπληρωτών 2025-2026
« Απάντηση #588 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 12:53:52 pm »
Καλημέρα σας! Ήθελα να ρωτήσω όσον αφορά στην παράλληλη στήριξη, όσοι έχουν προσληφθεί ως ειδικής αγωγής και όχι παράλληλη στήριξης, διεκδικούν κενά Τ.Ε και ειδικών σχολείων ή και παράλληλης στήριξης; 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:02:20 »

Αποσυνδεδεμένος georgina_

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #589 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 12:55:18 pm »
Καλημέρα, μονο τα τμήματα ενταξης και τα ειδικά σχολεία.

Αποσυνδεδεμένος kosrous

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #590 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 01:02:34 pm »
Με τα Ωνάσεια τι γίνεται γιατί το έχω χάσει το θέμα;
Να μας αδειάζουν και άλλο τον πίνακα!

Αποσυνδεδεμένος 80s forever

• Πλήρες μέλος
  • non sibi sed scholae
    • Προφίλ
« Απάντηση #591 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 01:47:29 pm »
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/489159_ypoyrgeio-paideias-osa-prepei-na-kanoyn-oi-anaplirotes-ekpaideytikoi-gia-na

Δεν φτάνει που μας καλούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή...μας δίνουν και οδηγίες για να είμαστε απόλυτα συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, ακόμα κι αν πρέπει να διασχίσουμε τη μισή χώρα μέσα σε λίγες ώρες!!! Θρασίμια, εντελώς όμως!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 17:02:20 »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #592 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 02:04:45 pm »
Πραγματικό θράσος και αναλγησία!!! Δουλικά ψάχνουν. Από χτες προσπαθώ πολύ να συγκρατήσω τα νεύρα μου....  >:(

Αποσυνδεδεμένος Observer123

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #593 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 02:54:54 pm »
Κάποιες απορίες:

1) Υπάρχει κάπου ο αριθμός των δηλωθέντων κενών για αναπληρωτές ανά ειδικότητα (ή ακόμα καλύτερα και ανά διεύθυνση);

2) Έχει βγει κάποια ανάλυση πάνω στους χθεσινούς πίνακες των αναπληρωτών με το ποσοστό των κενών που καλύφτηκαν ανά ειδικότητα;

3) Απ' ότι ακούμε τα ποσοστά αυτά είναι γενικά πολύ χαμηλά, αυτό τι σημαίνει; Ότι είναι χαμηλότερα από προηγούμενες χρονιές; Πώς προκύπτει αυτό, ο συνολικός αριθμός αναπληρωτών που ανακοίνωσε το Υπουργείο για την α' φάση δεν είναι κοντά στον αντίστοιχο περσινό;

4) Δεν είναι δεδομένο ότι τα κενά θα πρέπει αναγκαστικά να καλυφτούν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό; Συνεπώς, το ότι καλύψαν π.χ. μόλις το 40% δε σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει μία πολύ μεγάλη Β φάση, που θα καλύψει το υπόλοιπο 50-60% (+ νέα κενά που θα προκύψουν);

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #594 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 03:23:17 pm »
Οι Διευθύνσεις έχουν προθεσμία μέχρι και την Κυριακή το βράδυ να οριστικοποιήσουν τα κενά στο οπσυδ. Τη Δευτέρα το πρωί μετά τις 8 περίπου θα ανοίξει το οπσυδ για δηλώσεις προτίμησης από τους αναπληρωτές.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #595 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 04:11:43 pm »
α μετα τις 8 το πρωι. αρα πάνε και τα μεσανυχτα... μαλιστα. Ευχαριστώ για τις πληροφοριες!

Αποσυνδεδεμένος Rory21

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #596 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 04:14:03 pm »
Καλησπέρα σας! Μία ερώτηση για όποιον γνωρίζει: αν υπάρχει Πειραματικό  σχολείο με αποδεδειγμένο κενό σε συγκεκριμένη  ειδικότητα και το οποίο δεν ήταν στη λίστα που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια πριν από δύο μέρες όσον αφορά τα Πειραματικά που θα στελεχωθούν από αναπληρωτές, γνωρίζετε μήπως υπάρχει περίπτωση να δοθούν αυτά τα κενά μέσω ΟΠΣΥΔ; Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #597 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 04:26:36 pm »
α μετα τις 8 το πρωι. αρα πάνε και τα μεσανυχτα... μαλιστα. Ευχαριστώ για τις πληροφοριες!
Συνήθως δεν ανοίγει 00:01 γιατί περιμένουν διορθώσεις λαθών της τελευταίας στιγμής την ίδια ημέρα που ανοίγει για τους αναπληρωτές.
Δοκίμασε πάντως, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Αποσυνδεδεμένος Xrysa71

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #598 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 04:33:23 pm »
Να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Στον οπσυδ δεν πρέπει να φαίνεται η πρόσληψη μας;; Μου γράφει ότι δεν έχω πρόσβαση στη σελίδα. Μου έχει έρθει μνμ και είδα το όνομα μου στους πίνακες.

Αποσυνδεδεμένος kosrous

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #599 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 05:13:49 pm »
Κάποιες απορίες:

1) Υπάρχει κάπου ο αριθμός των δηλωθέντων κενών για αναπληρωτές ανά ειδικότητα (ή ακόμα καλύτερα και ανά διεύθυνση);

2) Έχει βγει κάποια ανάλυση πάνω στους χθεσινούς πίνακες των αναπληρωτών με το ποσοστό των κενών που καλύφτηκαν ανά ειδικότητα;

3) Απ' ότι ακούμε τα ποσοστά αυτά είναι γενικά πολύ χαμηλά, αυτό τι σημαίνει; Ότι είναι χαμηλότερα από προηγούμενες χρονιές; Πώς προκύπτει αυτό, ο συνολικός αριθμός αναπληρωτών που ανακοίνωσε το Υπουργείο για την α' φάση δεν είναι κοντά στον αντίστοιχο περσινό;

4) Δεν είναι δεδομένο ότι τα κενά θα πρέπει αναγκαστικά να καλυφτούν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό; Συνεπώς, το ότι καλύψαν π.χ. μόλις το 40% δε σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει μία πολύ μεγάλη Β φάση, που θα καλύψει το υπόλοιπο 50-60% (+ νέα κενά που θα προκύψουν);

Με τα λίγα που ξέρω, διαβάζω εδώ και αλλού
1. δεν μπορούμε να δούμε κενά εμείς παρά μόνο ότι δίνουν οι αιρετοί από τις διευθύνσεις (σκέτο νούμερο κενών) και ο φημισμένος patreas δίνει την μέρα πριν τρέξει η φάση τα κενά που υπάρχουν συν πληροφορίες σχετικά με την κάλυψη τους.
2. Και εδώ δεν υπάρχει κάποιος που κάνει "ανάλυση" αλλά μπορείς μόνο να υπολογίσεις τι ποσοστό πήρανε στην ειδικότητα του και να το συγκρίνεις με προηγούμενες χρονιές ή και γενικά με το τι παίζει κάθε χρονιά (φέτος δίνεται έμφαση στην α βαθμια).
3. Νομίζω όλα αρχίζουν και τελειώνουν στο χρήμα. Πόσα έχουμε αρχικά σε ευρώ; Μετά δίνεται βαρύτητα στα μαθήματα που πρέπει να καλυφθούν άμεσα όπως πανελλαδικώς εξεταζόμενα πχ και μετά έχει ο θεός "θα τα φτιάξει όλα ο Μητσοτάκης" στις επόμενες φάσεις.
4. Λένε στο fb ότι λόγω μικρής κάλυψης - πολλά κενά η β φάση θα έρθει γρήγορα. Τα λεφτά να βρουν πρώτα! Λογικά αρχές Οκτώβρη όπως πέρυσι; Ποιος ξέρει θα μάθουμε!

Αυτά τα λίγα από εμένα.
Τώρα τα μαθαίνω και εγώ
Διαβάζω φόρουμ, διαβάζω ποστ, βλέπω κυβερνητικές δηλώσεις, βλέπω τα του κλάδου (μου) και με κριτική σκέψη καταλαβαίνω ότι μπορώ!
Γενικά άλλο φαίνεται έξω, άλλο γίνεται μέσα!

Αποσυνδεδεμένος mmmm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #600 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 05:40:19 pm »
Το συντομότερο που μπορεί να γίνει επόμενη φάση είναι τέλος Σεπτεμβρίου με ανάληψη 1-2 Οκτωβρίου. Αυτό το θέλουν στο υπουργείο αλλά να δούμε τι θα καταφέρουν (πιστώσεις κλπ).

Αποσυνδεδεμένος teachermania

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #601 στις: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 05:51:25 pm »
Το συντομότερο που μπορεί να γίνει επόμενη φάση είναι τέλος Σεπτεμβρίου με ανάληψη 1-2 Οκτωβρίου. Αυτό το θέλουν στο υπουργείο αλλά να δούμε τι θα καταφέρουν (πιστώσεις κλπ).

Είναι μονόδρομος πλέον η Β φάση και μάλιστα με αρκετές προσλήψεις .. τα κενά από ό,τι φαίνεται από στοιχεία είναι πάρα πολλά και θα εκτοξευτούν σίγουρα με τις άδειες των νεοδιόριστων ..

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33111
  • Τελευταία: Zbbt
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193284
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)