*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμός ως εκπαιδευτικός ή διορισμός ως διοικητικός στην εκπαίδευση;  (Αναγνώστηκε 1060 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mip

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Καλημέρα σε όλους,
Έπειτα από 6 χρόνια αναπλήρωσης σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα και ποτέ στο νομό μόνιμης κατοικίας μου, ήρθε φέτος το καλοκαίρι ο πολυπόθητος διορισμός σε μία Διεύθυνση εκπαίδευσης μακριά από τον τόπο κατοικίας μου. Δεν περνάν δύο μέρες από την ορκωμοσία και έρχεται μήνυμα από ΑΣΕΠ για διορισμό ως διοικητικό προσωπικό σε διεύθυνση εκπαίδευσης του νομού κατοικίας μου.
Τώρα, τι γίνεται τώρα; 
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 30, 2025, 10:40:29 am από mip »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος anti_08

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Αρχικά συγχαρητήρια!

Εξαρτάται από πολλά πράγματα τι θα αποφασίσεις.
Ειδικότητα; Βαθμίδα;
Υποχρεώσεις; (οικογενειακές κτλ)

Αποσυνδεδεμένος belief

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Συγχαρητήρια! Είμαι κ εγω σε παρόμοια θέση. Νομίζω οτι απο τη θεση του εκπαιδευτικού έχεις περισσότερες ευκαιρίες, αν τυχόν δεν είσαι ευχαριστημένο, να πάρεις απόσπαση ή μετάταξη σε φορείς ως διοικητικός. Το αντίστροφο, όμως, νομιζω δεν γίνεται..

Αποσυνδεδεμένος carina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Συγχαρητήρια! Είμαι κ εγω σε παρόμοια θέση. Νομίζω οτι απο τη θεση του εκπαιδευτικού έχεις περισσότερες ευκαιρίες, αν τυχόν δεν είσαι ευχαριστημένο, να πάρεις απόσπαση ή μετάταξη σε φορείς ως διοικητικός. Το αντίστροφο, όμως, νομιζω δεν γίνεται..

Συγχαρητήρια!

Ως εκπαιδευτικός, με τα τωρινά δεδομένα, μόνο απόσπαση σε φορείς του Υπουργείου Παιδείας μπορείτε να πάρετε, μετάταξη όχι. Ως διοικητικός μπορείτε.

Όπως αναφέρουν οι συνάδελφοι παραπάνω, είναι πολλά αυτά που θα πρέπει να κοιτάξετε. Σε πρώτη φάση, ως εκπαιδευτικός πόσο εύκολο είναι να επιστρέψετε στον τόπο σας; Τί υποχρεώσεις έχετε; Η ειδικότητα σας; Ζύγίστε τα καλά.

Και οι δύο θέσεις είναι αξιόλογες. Στα γραφεία είναι πιο ήρεμα σχετικά, και ανάλογα το πόστο, σαν να εργάζονται "σεζόν". Με την έννοια ότι υπάρχουν περίοδοι με περισσότερο φόρτο εργασίας και περίοδοι πιο χαλαρές.

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 30, 2025, 12:52:34 pm από carina »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος belief

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καλημερα.
Για μένα κατι που δεν μπορεις ευκολα να ελέγξεις στο διοικητικό κομμάτι είναι ο φόρτος εργασίας και η συνεργασία με τους συναδέλφους. Πάντα όλοι πνίγονται κ δεν προλαβαίνουν οπότε είναι πολύ εύκολο, ειδικά αν είσαι καινούργιος κ εχεις λίγο παραπανω φιλότιμο, να αναλαμβάνεις πολύ περισσότερα πράγματα.. στο σχολειο, οκ, μπορεί να συμβούν κ εκει διάφορα, αλλα νομίζω οτι έχεις περισσότερο έλεγχο αυτων που κάνεις..

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καλημερα.
Για μένα κατι που δεν μπορεις ευκολα να ελέγξεις στο διοικητικό κομμάτι είναι ο φόρτος εργασίας και η συνεργασία με τους συναδέλφους. Πάντα όλοι πνίγονται κ δεν προλαβαίνουν οπότε είναι πολύ εύκολο, ειδικά αν είσαι καινούργιος κ εχεις λίγο παραπανω φιλότιμο, να αναλαμβάνεις πολύ περισσότερα πράγματα.. στο σχολειο, οκ, μπορεί να συμβούν κ εκει διάφορα, αλλα νομίζω οτι έχεις περισσότερο έλεγχο αυτων που κάνεις..

Εγω θα έλεγα ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Στην εκπαίδευση εχεις να κανεις με δεκάδες διαφορετικά παιδιά, μια συγκεκριμένη δουλειά. Το αποτέλεσμα είναι για τα περισσότερα μια τρύπα στο νερό, όσο κι αν ασχοληθείς. Αυτοί που είναι καλοί θα τα μάθουν ούτως ή άλλως, οι υπόλοιποι δεν θα μάθουν είτε γιατί δεν διαβάζουν είτε γιατί δεν μπορούν. Δεν ξέρω αν υπάρχει μεγαλύτερη ματαιοπονια από το να διδάσκεις θεωρώντας ότι έχει αποτέλεσμα. Απλώς στο σχολείο μπορείς να χτίσεις μια σχέση  με τα παιδιά, εκεί υπάρχει σε μεγάλο βαθμό μια αίσθηση επιτεύγματος. Και τα παιδιά όπως και να το κανεις, είναι ανήλικα. Όσο και να σε εκνευρίσουν, είναι παιδιά, σε σχέση με το να σε εκνευρισει κάποιος γελοίος σε ένα γραφείο, που θα τον ανέχεσαι και 8 ώρες τη μέρα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33111
  • Τελευταία: Zbbt
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193288
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)