*

Αποστολέας Θέμα: Εξωδιδακτικές δραστηριότητες σε εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε τρία σχολεία  (Αναγνώστηκε 2435 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος triffid

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Καλή σχολική χρονιά σε όλους και όλες. Γνωρίζω ότι ο εκπαιδευτικός που διδάσκει σε τρία (ή περισσότερα) σχολεία δεν κάνει εφημερίες. Ήθελα να ρωτήσω τι συμβαίνει με τις λοιπές εξωσχολικές δραστηριότητες. Για παράδειγμα, μπορεί να οριστεί υπεύθυνος τμήματος; Υπεύθυνος π.χ. σχολικών δραστηριοτήτων;

Και μια άλλη ερώτηση: έχω 15 ώρες σε ένα σχολείο του κέντρου, 4 ώρες σε ένα που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα μακριά και 2 ώρες σε κάποιο που είναι 26 χιλιόμετρα μακριά. Προφανώς ιδανικά θα ήθελα να κάνω αυτές τις 6 ώρες σε μία μέρα (π.χ. 1η - 4η και 6η - 7η) αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο κόλλημα αναφορικά με τη συνεχόμενη διδασκαλία μαθήματος που έχεις 2 ή 3 ώρες την εβδομάδα. Στο ένα σχολείο πρόκειται να κάνω 3 ώρες Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή και 1 ώρα Οικονομία. Υπάρχει περίπτωση να μου πουν ότι αυτό δεν γίνεται και γι' αυτό να πρέπει να το "σπάσω" σε δύο ημέρες;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Lasid

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ83 ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ
    • Προφίλ
Καλή σχολική χρονιά σε όλους και όλες. Γνωρίζω ότι ο εκπαιδευτικός που διδάσκει σε τρία (ή περισσότερα) σχολεία δεν κάνει εφημερίες. Ήθελα να ρωτήσω τι συμβαίνει με τις λοιπές εξωσχολικές δραστηριότητες. Για παράδειγμα, μπορεί να οριστεί υπεύθυνος τμήματος; Υπεύθυνος π.χ. σχολικών δραστηριοτήτων;

Και μια άλλη ερώτηση: έχω 15 ώρες σε ένα σχολείο του κέντρου, 4 ώρες σε ένα που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα μακριά και 2 ώρες σε κάποιο που είναι 26 χιλιόμετρα μακριά. Προφανώς ιδανικά θα ήθελα να κάνω αυτές τις 6 ώρες σε μία μέρα (π.χ. 1η - 4η και 6η - 7η) αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο κόλλημα αναφορικά με τη συνεχόμενη διδασκαλία μαθήματος που έχεις 2 ή 3 ώρες την εβδομάδα. Στο ένα σχολείο πρόκειται να κάνω 3 ώρες Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή και 1 ώρα Οικονομία. Υπάρχει περίπτωση να μου πουν ότι αυτό δεν γίνεται και γι' αυτό να πρέπει να το "σπάσω" σε δύο ημέρες;
Το θεωρώ πολύ πιθανό να σου πούνε ότι δεν γίνεται να διδάσκεις 3 συνεχόμενες ώρες ΚΠΑ σε ένα τμήμα, Το ιδανικό θα ήταν να είχες 4 μονόωρα μαθήματα, όπως η Οικονομία. Πόσα τμήματα έχει το σχολείο στη Γ;

Τμήμα μπορούν να σου δώσουν να αναλάβεις ως υπεύθυνος κι ας είσαι σε ακόμα δύο σχολεία!

Αποσυνδεδεμένος triffid

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Ευχαριστώ. Όντως δεν τους είδα "πρόθυμους" για κάτι τέτοιο. Ελπίζω τουλάχιστον να μην μου πουν ότι πρέπει να σπάσω και το 3ωρο της ΚΠΑ
σε τρεις μέρες!

Να υποθέσω ότι μπορούν να με βάλουν υπεύθυνο για τις δράσεις ενεργού πολίτη και στα τρία σχολεία; Το λέω γιατί στα δύο θα κάνω Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή στη Γ' Γυμνασίου και στο άλλο Πολιτική Παιδεία στην Α' Λυκείου.

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ

στην δδε που υπηρετω γνωριζω οτι τηρουνται τα παρακατω εγρραφα
https://drive.google.com/file/d/10VVecBw1DfCAsPZ3jtimQee0ll1IrjX1/view
https://drive.google.com/file/d/1suzIdZ3jDofDTrYkZAryLKHFfHx3Jl7x/view

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος triffid

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
στην δδε που υπηρετω γνωριζω οτι τηρουνται τα παρακατω εγρραφα
https://drive.google.com/file/d/1suzIdZ3jDofDTrYkZAryLKHFfHx3Jl7x/view

Ευχαριστώ. Χμμμ, το έγγραφο αναφορικά με τις εξωδιδακτικές λέει "σε δύο ή περισσότερα σχολεία..." ενώ για τις εφημερίες λέει "σε περισσότερα από ένα σχολεία...". Άρα φαίνεται ότι κάνει κανονικά (στο σχολείο τοποθέτησης) εφημερία ένας εκπαιδευτικός που υπηρετεί.

Αναφορικά με τις δράσεις ενεργού πολίτη, δεν ξέρω αν θεωρείται εξωδιδακτική δραστηριότητα δεδομένου ότι "αφιερώνονται τουλάχιστον 10 ώρες από το μάθημα". Θα μπορούσε ένας διευθυντής να το "θεωρήσει" ως μέρος του μαθήματος...(;).

Αποσυνδεδεμένος Έσπερος

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Μα είναι μέρος του μαθήματος οι δράσεις ενεργού πολίτη αφού γίνονται αε συγκεκριμένες ώρες συγκεκριμένων αντικειμένων. Δεν είναι εξωδιδακτικο.

Αποσυνδεδεμένος ashmoskonh

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καθήκοντα εφημερίας δεν ανατίθενται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε τρία και περισσότερα σχολεία, όταν τουλάχιστο το ένα από αυτά λειτουργεί σε χωριστό κτίριο. Τα συστεγαζόμενα σχολεία αναφορικά με την αρμοδιότητα της εφημερίας θεωρούνται ως ένα σχολείο παρ. 6, άρθρο 12, ΠΔ 79/2017, (Α ́109).

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καθήκοντα εφημερίας δεν ανατίθενται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε τρία και περισσότερα σχολεία, όταν τουλάχιστο το ένα από αυτά λειτουργεί σε χωριστό κτίριο. Τα συστεγαζόμενα σχολεία αναφορικά με την αρμοδιότητα της εφημερίας θεωρούνται ως ένα σχολείο παρ. 6, άρθρο 12, ΠΔ 79/2017, (Α ́109).
Σωστά. Αυτό όμως το ΠΔ αναφέρεται στην πρωτοβάθμια. Τα έγγραφα που παρέθεσα αναφέρονται στη λειτουργία της δευτεροβάθμιας στην οποία υπηρετώ ,όπως είπα και στο προηγουμ μήνυμα μου

Αποσυνδεδεμένος gagarin_3

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ04.05
    • Προφίλ
Στο ΦΕΚ 170/1997 - Αριθ.Φ3/160/Γ1/187 παρ.3 λέει

στ. Οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν το ωράριό τους σε δύο σχολεία κάνουν εφημερία μόνο στο ένα, σ’ αυτό που είναι οργανικά τοποθετημένοι. Καθήκοντα εφημερίας δεν ανατίθενται σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε περισσότερα από δύο σχολεία, όταν τουλάχιστον το ένα από αυτά λειτουργεί σε χωριστό κτίριο.

https://nouvakis.sites.sch.gr/nomos/index.php?title=%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%95%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1

https://dide-new.flo.sch.gr/schetika-me-tis-efimeries-ton-ekpaideftikon-sta-scholeia-defterovathmias-ekpaidefsis/

Δε βλέπω διάκριση σε πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια, αν υπάρχει ας μας διαφωτίσει κάποιος.

Αποσυνδεδεμένος topsy

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
Σωστά. Αυτό όμως το ΠΔ αναφέρεται στην πρωτοβάθμια. Τα έγγραφα που παρέθεσα αναφέρονται στη λειτουργία της δευτεροβάθμιας στην οποία υπηρετώ ,όπως είπα και στο προηγουμ μήνυμα μου
Εφαρμοζεται και στην βθμια τουλαχιστον απο το 2000

Αποσυνδεδεμένος misanofagos

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Το ΠΔ 79 αφορά μόνο την Α/θμια. Διαβάστε τον τίτλο του.

Αποσυνδεδεμένος gio.tsil

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Εφαρμοζεται και στην βθμια τουλαχιστον απο το 2000
κακως, κατ εμε, εφαρμοζεται σημερα, οπου εφαρμοζεται,  αυτα που αναφερεται στο αρ. 12 του πδ 79.
Ειδικοτερα το πδ αυτο επαναλαμβανει αυτα που αναφερονται στο πδ 201/98 για το ζητημα των εφημεριων και το οποιο πδ αναφερονταν και αυτο αποκλειστικα στην πρωτοβαθμια.
Ομως ηρθε το 2013 το εγγραφο
και το οποιο γραφει τι ισχυει στη δευτεροβαθμια και επιπλεον ξεκαθαριζει ρητα οτι αυτα που γραφει το πδ 201/98 (και τα οποια επαναλαμβανει το πδ 79/2017) αφορουν την πρωτοβαθμια.
Επισης αυτα που αναφερει η Φ3/160/Γ1/187 ειναι τα ιδια που αναφερονται και στα ΠΔ 201 και 79 δηλ σε ΠΔ που αφορουν στην πρωτοβαθμια, και επιπλεον αυτη η αποφαση προφανως αναφερεται στην πρωτοβαθμια μιας και στα 2 πρωτα αρθρα αναφερεται στον "δασκαλο της ταξης".
Αλλωστε εαν υπηρχε προθεση, εκ μερους του υπουργειου, να ισχυει και στη δευτεροβαθμια αυτο που ισχυει στην πρωτοβαθμια θα το ανεφερε ρητα η ΥΑ 176151/ΓΔ4/2019 και η οποια εκδοθηκε αποκλειστικα για τις εφημεριες. Ομως η συγκεκριμενη ΥΑ και η οποια απευθυνεται και στις 2 βαθμιδες εκπαιδευσης, λεει "..Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ισχύουν οι ειδικές διατάξεις των άρθρων 12 και 18 του ΠΔ 79/2017 ..".
Συμπερασμα:
αυτα που αναγραφονται στα εγγραφα που παρεθεσα (του 2013 και του 2016) ειναι αυτο που ισχυει σημερα στην δευτεροβαθμια, με βαση οσα γνωριζω και μεχρι αποδειξεως του αντιθετου και γι αυτο καλο θα ηταν να παρει ο gaga rin τη δδε φλωρινας να τους ενημερωσει οτι πρεπει να επικαιροποιησουν το αρθρο τους για τις εφημεριες

« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 05, 2025, 10:54:15 pm από gio.tsil »

Αποσυνδεδεμένος gagarin_3

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ04.05
    • Προφίλ
Αν είσαι τόσο σίγουρος εγώ λέω να τους πάρεις εσύ.

Αποσυνδεδεμένος ashmoskonh

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Αγαπητέ συνάδελφε gio.tsil, έχεις δίκιο. Ρητή πρόβλεψη για απαλλαγή δεν υπάρχει στη Δευτεροβάθμια. Το έγγραφο του Μεϊμάρη ουσιαστικά αυτό λεει. Θα μπορούσε να ισχύει διασταλτικοτητα;( οχι εκτιμώ, αλλά δεν είμαι και νομικός). Ακόμα όμως και να μην τεκμαίρεται αναλογική εφαρμογή, ο ΣΔ μπορεί ( και επιβάλλεται κατά τη γνώμη μου να το κάνει) να απαλλάξει εκπαιδευτικό που υπηρετεί σε άνω των 3 σχολικών μονάδων από τις εφημερίες.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33111
  • Τελευταία: Zbbt
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193289
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 457
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)