*

Αποστολέας Θέμα: sos ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ  (Αναγνώστηκε 1361 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nick500

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
sos ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
« στις: Σεπτεμβρίου 15, 2025, 10:16:21 pm »
Καλησπέρα έχω κάνει αιτήσεις σε κάποια μεταπτυχιακά και έχει ήδη βγει ένα θετικό αποτέλεσμα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το μεταπτυχιακό το είχα σαν μπακ απ λύση γιατί εμένα κάτι άλλο μου αρέσει. Για να κάνω εγγραφή ζητούν να δώσω δήλωση από το gov ότι αποδέχομαι την θέση που μου προσφέρουν και αναρωτιέμαι πόσο δεσμευτικό μπορεί να είναι αυτό από χρηματικής άποψης (μια και η καταβολή του ποσού για την πρώτη δόση αργεί). Δηλαδή αν εκδώσω αυτή την υπεύθυνη δήλωση θα είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω και δεν θα μπορώ να φύγω αν πάρω θετικό αποτέλεσμα από το πρόγραμμα που πραγματικά μου αρέσει?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: sos ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:13:01 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2025, 10:23:44 am »
Εαν εγγραφεις σε ενα μτπτ καινπας να εγγραφεις σε αλλο «χτυπαει» και δεν μπορει να γινει εγγραφη.
Η υπευθυνη δηλωση, λογικα, δεν ειναι εγγραφη. Η εγγραφη σημαινει, απο οσο γνωριζω, συμπληρωση αιτησης και (εαν υπαρχουν) πληρωμη δοσης διδακτρων (ή και ολου του ποσου).

Τωρα, εαν κανεις ΥΔ οτι δεχεσαι, δεσμευεται η θεση για σενα. Μετα δεν ξερω ποσο ευκολο ειναι να κληθει καποιος/α που θα ειναι επιλαχων/ουσα και ισως να ειναι η πρωτη του/της επιλογη αυτο το προγραμμα και να εχει αναγκαστει να παει στο backup του/της…..

Ηθικο μαλλον το ζητημα
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος nick500

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2025, 11:14:25 am »
Δεν επιτρέπεται να κάνω δύο μεταπτυχιακά ταυτόχρονα?

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2025, 01:08:37 pm »
Δεν επιτρέπεται να κάνω δύο μεταπτυχιακά ταυτόχρονα?

Νομιζω οτι απαγορευονται οι σπουδες ιδιου επιπεδου ταυτοχρονα

Και νομιζω οτι εαν κανεις αναζητηση στο φορουμ θα βρεις απαντησεις γιατι ειμαι σχεδον σιγουρη οτι εχει ξανασυζητηθει

Σε καθε περιπτωση αρμοδια ειναι η γραμματεια του τμηματος και η πληροφορια που αναζητας λογικα υπαρχει στον κανονισμο μεταπτυχιακων σπουδων του τμηματος
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 16, 2025, 01:11:28 pm από emmaki »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:13:01 »

Αποσυνδεδεμένος makri81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2025, 01:24:13 pm »
Μπορούμε να κάνουμε 2 μεταπτυχιακά ταυτόχρονα. Από τη στιγμή που έχουμε αποκτήσει ένα προπτυχιακό, μετα μπορούμε να συνεχίσουμε. Αυτό που απαγορεύεται ειναι να εγγραφει κάποιος σε 2 προπτυχιακά ταυτόχρονα από τη στιγμή που δεν εχει προηγουμένως αποκτήσει άλλο προπτυχιακό.

Αποσυνδεδεμένος Observer123

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2025, 02:08:54 pm »
Μπορούμε να κάνουμε 2 μεταπτυχιακά ταυτόχρονα. Από τη στιγμή που έχουμε αποκτήσει ένα προπτυχιακό, μετα μπορούμε να συνεχίσουμε. Αυτό που απαγορεύεται ειναι να εγγραφει κάποιος σε 2 προπτυχιακά ταυτόχρονα από τη στιγμή που δεν εχει προηγουμένως αποκτήσει άλλο προπτυχιακό.
Διευκρινιστικά, η απαγόρευση για 2 προπτυχιακά ταυτόχρονα ισχύει μόνο για τα δημόσια Πανεπιστήμια. Επειδή από αυτή τη χρονιά κάνουν την εμφάνισή τους και τα ιδιωτικά "Πανεπιστήμια", εκεί η κυβέρνηση νομοθέτησε ότι επιτρέπεται να είναι κανείς εγγεγραμμένος και σε δημόσιο και σε ιδιωτικό ταυτόχρονα.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2025, 02:17:36 pm »
Καλησπέρα έχω κάνει αιτήσεις σε κάποια μεταπτυχιακά και έχει ήδη βγει ένα θετικό αποτέλεσμα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το μεταπτυχιακό το είχα σαν μπακ απ λύση γιατί εμένα κάτι άλλο μου αρέσει. Για να κάνω εγγραφή ζητούν να δώσω δήλωση από το gov ότι αποδέχομαι την θέση που μου προσφέρουν και αναρωτιέμαι πόσο δεσμευτικό μπορεί να είναι αυτό από χρηματικής άποψης (μια και η καταβολή του ποσού για την πρώτη δόση αργεί). Δηλαδή αν εκδώσω αυτή την υπεύθυνη δήλωση θα είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω και δεν θα μπορώ να φύγω αν πάρω θετικό αποτέλεσμα από το πρόγραμμα που πραγματικά μου αρέσει?
Δεν υπάρχει τρόπος δημόσιο Πανεπιστήμιο να διεκδικήσει χρήματα για αποδοχή θέσης μεταπτυχιακού, οπότε μέχρι να σου ζητηθεί να καταβάλεις την 1η δόση, μπορείς να υπαναχωρήσεις.

Αποσυνδεδεμένος nick500

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2025, 12:09:20 pm »
Δεν υπάρχει τρόπος δημόσιο Πανεπιστήμιο να διεκδικήσει χρήματα για αποδοχή θέσης μεταπτυχιακού, οπότε μέχρι να σου ζητηθεί να καταβάλεις την 1η δόση, μπορείς να υπαναχωρήσεις.

Για να είμαι ειλικρινής αυτό σκέφτηκα να κάνω. Να περιμένω και αν με πάρουν εκεί που θέλω απλά να αποχωρήσω από το άλλο.
Ναι όμως δεν είναι λίγο χοντρό?

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2025, 04:46:09 pm »
Για να είμαι ειλικρινής αυτό σκέφτηκα να κάνω. Να περιμένω και αν με πάρουν εκεί που θέλω απλά να αποχωρήσω από το άλλο.

Οπως ειπα, το θεμα ειναι ηθικο. Μπορει εσυ να το εχεις ως backup αυτο που σε πηραν, για καποιον αλλο ομως να ηταν πρωτη επιλογη και να μην τον πηραν επειδη μπηκες εσυ…..

Αποσυνδεδεμένος makri81

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2025, 05:03:59 pm »
Για να μπήκε όμως, σημαίνει ότι είχε τα προσόντα συγκριτικά με άλλους, επομένως δεν είναι ηθικό το θέμα.

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2025, 08:07:08 pm »
Ο καθένας έχει την δική του οπτική. Προσωπικά εγώ αυτό θα έκανα, δεν θα είχα κάποιον ενδοιασμό. Αν τελικά αλλάξουν τα δεδομένα και δεν θα πάω, θα καλέσουν κάποιον άλλον από τους επιλαχόντες. Ειδικά για τα μεταπτυχιακά που απευθύνονται στους εκπαιδευτικούς, τα οποία λόγω της μοριοδότησης είναι τα μόνα μεταπτυχιακά που έχουν σταθερή υψηλή ζήτηση, η θέση θα αναπληρωθεί εύκολα από κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο.

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2025, 09:04:04 pm »
Για να μπήκε όμως, σημαίνει ότι είχε τα προσόντα συγκριτικά με άλλους, επομένως δεν είναι ηθικό το θέμα.

Δεν ειπα οτι δεν τα ειχε!
Ειπα οτι το ειχε ως backup. Αλλος υποψηφιος μπορει να το ειχε ως πρωτη επιλογη και να αποκλειστηκε

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 33111
  • Τελευταία: Zbbt
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1193351
  • Σύνολο θεμάτων: 19561
  • Σε σύνδεση σήμερα: 771