0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα, συνάδελφοι.Θα ήθελα να θέσω το εξής ερώτημα:Οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης καθώς και οι εκπαιδευτικοί του Τμήματος Ένταξης, δηλαδή οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, όταν τοποθετούνται σε τετραθέσιο νηπιαγωγείο, δικαιούνται το ίδιο διδακτικό ωράριο όπως αυτό που ισχύει για τα τετραθέσια και άνω σχολεία; Δηλαδή, λαμβάνουν τη μείωση ωρών που προβλέπεται από τη νομοθεσία, ανάλογα με τα έτη προϋπηρεσίας τους;Έχω ψάξει αρκετά και δεν βρίσκω κάπου σχετική αναφορά. Το μόνο που εντοπίζω είναι ότι για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε τετραθέσια και άνω σχολεία ισχύουν συγκεκριμένες μειώσεις ωραρίου. Αν κάποιος/α συνάδελφος έχει βρει κάτι γραπτώς, σε νόμο ή σε εγκύκλιο, θα σας παρακαλούσα πολύ να το μοιραστεί. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Μπορεί κάποιος να ζητήσει μείωση ωραρίου 2 ωρών αν το τέκνο έχει συγκεκριμένη ηλικία;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Αναφέρομαι στη μείωση του διδακτικού ωραρίου στα τετραθέσια και άνω σχολεία(στην δική μου περίπτωση νηπιαγωγείο), βάσει προϋπηρεσίας. Ωστόσο, έχει προκύψει κάποια σύγχυση σχετικά με το αν η συνάδελφος που έχει τοποθετηθεί στη σχολική μου μονάδα για να καλύψει τις μειώσεις του ωραρίου μπορεί να να αναλάβει την μείωση της παράλληλης στήριξης. Η ίδια θεωρεί ότι δεν είναι αρμόδια για κάτι τέτοιο, ενώ από το γραφείο λαμβάνω διαφορετικές απαντήσεις, άλλοι λένε ότι μπορεί να το αρνηθεί, άλλοι ότι όχι και έτσι υπάρχει μια γενικότερη ασάφεια γύρω από το ζήτημα.Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει κάτι γραπτό που να το διευκρινίζει ξεκάθαρα, με αποτέλεσμα ο καθένας να το ερμηνεύει διαφορετικά.
Μπορείς κανονικά να πάρεις το μειωμένο ωράριο σου, ακόμα και αν δεν υπάρχει άνθρωπος να σε καλύψει. Το παιδί σου άλλωστε ανήκει στην τάξη της γενικής αγωγής, οπότε η συνάδελφος σε καλύπτει. Και εννοείται οως η εκπαιδευτικός που καλύπτει τη μείωση των ωραίων μπορεί να μπει μέσα στην τάξη στη δική σου ώρα. Ας βρίσκονται εκεί δύο εκπαιδευτικοί γενικής αγωγής.
Ευχαριστώ πολύ. Τελικά ισχύει η μείωση των εκπαιδευτικών , όμως δεν αναπληρώνονται από εκπαιδευτικό γενικής. Με λίγα λόγια. Η εκπαιδευτικός γενικής που εχει τοποθετηθεί για την αναπλήρωση δεν μπορεί να κάνει την μείωση , αλλά η γενικη της τάξης μπορεί να μένει στην ταξη με 3 αδιάγνωστα, και αλλες τοσες διαγνώσεις χωρίς να εχουν στειλει παράλληλες! Του παραλόγου!!!