*

Αποστολέας Θέμα: Λογοτεχνία!  (Αναγνώστηκε 40227 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
    • Προφίλ
Απ: Επειδή ο ΑΣΕΠ δεν είναι όλη μας η ζωή..
« Απάντηση #42 στις: Νοεμβρίου 13, 2007, 02:27:30 am »
Παιδιά έχει διαβάσει κανένας Τσιγκιζ Αϊτματοφ; Έχει γράψει υπέροχα βιβλία όπως το "η λεύκα με το κόκκινο μαντήλι" , "το μάτι της τίγρης", "πρόσωπο με πρόσωπο" , "το χωράφι της μάνας"  κ.α που εκδόθηκαν από την "Σύγχρονη εποχή".
Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:08:08 »

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 02:56:08 am »
Τι έγινε ρε παιδιά μας τελειωσαν τα βιβλία;

Εγώ που διαβάζω τύπου Τόλκιν έχετε κανένα βιβλίο τέτοιου τύπου υπ' όψιν;

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 07:33:17 am »
NinaP, καλά που έφερες στην επιφάνεια ξανά αυτό το νήμα!! Έχει ξεκινήσει εδώ και τόσο καιρό κι εγώ ακόμη δεν το είχα πάρει χαμπάρι.. Τελικά το PDE forum κρύβει θησαυρούς :D

Παραδέχομαι πως, πλέον, διαβάζω ελάχιστη λογοτεχνία, αλλά, μ' όλα αυτά τα βιβλία που προτείνετε, μου ξανανοίξατε την όρεξη!
Πάντως για μενα υπάρχουν βιβλία που τα έχω συνδέσει με συγκεκριμένες φάσεις της ζωής μου (το ίδιο συμβαίνει και με τα τραγούδια..).
Δε θα πω για τον Αλχημιστή που υποθέτω πως όλοι τον έχετε διαβάσει..(πριν κάποια χρόνια μου έδωσε ερείσματα για να μπορέσω και πάλι να σταθώ στα πόδια μου), ούτε για το "Γεράκι της Μάλτας"..-αστυνομικό του Ντάσιελ Χάμετ- όποιος το έχει διαβάσει δε μπορεί να μη θυμάται την ιστορία με το μαδέρι..

Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 12:00:43 pm »
Εγώ που διαβάζω τύπου Τόλκιν έχετε κανένα βιβλίο τέτοιου τύπου υπ' όψιν;

;D Ναι, υπάρχουμε!

Nina, δυστυχώς υπάρχουν ελάχιστα βιβλία μεταφρασμένα στα ελληνικά. Θα πρότεινα Robert Jordan, από τη σειρά Ο Τροχός του Χρόνου. Έχουν μεταφραστεί τα πρώτα 4 από τα 11 συνολικά. Προσωπικά, είναι από τους αγαπημένους μου, αν και τον διάβασα στα Αγγλικά.

Επίσης, η επιστημονική φαντασία είναι από τους κοντινούς κλάδους. Εκεί τώρα, έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία. O Κόκκινος Πλανήτης, Kim Stanley Robinson, αν και τα υπόλοιπα δύο της τριλογίας δεν έχουν μεταφραστεί ακόμα. Επίσης, Ursula LeGuin, που έχουμε αρκετα μεταφρασμενα.

Και φυσικά, Terry Pratchett, έχουν μεταφραστεί μερικά δικά του, και είναι καταπληκτικά. Κωμική φαντασία... το αγαπημένο μου είδος!  ;D

Δυστυχώς, η μεταφρασμένη στα ελληνικά λογοτεχνία φαντασίας είναι ελάχιστη, είτε μεσαιωνική είτε επιστημονική. Εγώ πλέον διαβάζω κυρίως αγγλικά, πρώτον γιατί υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία, δεύτερον τα περισσότερα ελληνικά είναι πολύ κακά μεταφρασμένα και τρίτον, γιατί ακόμα και τα μεταφρασμένα βιβλία είναι τραγικά ακριβά σε σχέση με τα αγγλικά. Οπότε μια παραγγελία 10 βιβλίων από Ιντερνετ κοστίζει περίπου όσο 4-5 βιβλία ελληνικά. (Τα paperback είναι συνήθως στα 8-10 δολλάρια! Καμία σχέση με τα 25 euro που έχουν τα δικά μας!) Είναι ακριβό χόμπι το διάβασμα αν ζεις στην Ελλάδα! Αν θέλεις να σου προτείνω τίτλους αγγλικά, πες μου!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:08:08 »

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 12:15:36 pm »
Tihea μου τον αλχημιστή τον διάβασα στο ΤΕΙ και εγώ. Έμενα στην εστία και θυμάμαι είχα βάλει στην πόρτα μου το γνωστό στους εστιακούς χαρτάκι "Μην ενοχλείτε". Ούτε τουαλέτα δεν πήγα. Το ίδιο έκανα και για τον Άρχοντα των δαχτυλιδιών (τελείωσα 3 τόμους από 350 σελ. περίπου ο καθένας) σε ένα Σαββατοκύριακο (εδώ δεν πήγαινα ούτε στο εστιατόριο για φαγητό).  ;D
Και τον Τρυποκάρυδο τότε τον διάβασα.
Πολύ ωραίο βιβλίο είναι επίσης και "Το παλάτι των δακρύων" που αναφέρεται στην ιστορία της Αυτοκράτειρας Θεοδώρας, πραγματικά γεγονότα μπλεγμένα σε μυθιστόρημα. Αλλά το είχα δανείσει και δεν μου επιστράφηκε ποτέ.
Αυτό το "έγκλημα στην Αρχαία Αγορά" είναι τύπου αστυνομικό της αρχαιότητας; :o Ποιος το έγραψε; θέλω να το διαβάσω.
Θεωρώ ότι το "Να ζει, να αγαπάς, να μαθαίνεις" του Μπουσκάλια θα αρέσει σε όλους και εκείνο το "ποίημα" που έχει θα μπει στην καρδιά σας σαν μαχαιριά.
Αν μπεις στον κόπο να πάρεις βιβλία ή να δανειστής από βιβλιοθήκη πάρε αυτά που πρότεινα του Αϊτμάτοφ. Θα σε συγκινήσουν
Επίσης και η "Τιετά η γιδοβοσκός" είναι ωραίο, το θυμάμαι ακόμα αν και το διάβασα στην 3η Γυμνασίου. Μας το είχε συστήσει η φιλόλογός μας που ήταν και μικρή τότε αλλά επειδή το είχα δανειστεί δεν θυμάμαι τον συγγραφέα πάντως το όνομα του με θύμιζε

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 12:26:58 pm »
eleana καλός μεταφραστής ειδικά στα επιστημονικής φαντασίας είναι ο Γιώργος Μπαλάνος. Έχει γράψει και ο ίδος του κάποιοα και είναι καλά. Δυστηχώς τα περισσότερα κυκλοφορούν σε βιπερ. Φοβάμαι πως αν διαβάζω στα αγγλικά θα με κουράσει (διαβάζω και γρήγορα). Αλλά ότι έχει μεταφραστεί στείλτο μου με τιτλο, συγγραφέα και εκδόσεις. Να ξέρεις αν κάνεις παραγγελεία μέσω διαδυκτίου θα  σε βγούν πολύ φθηνότερα. Εχουν και κάτι ωραίες προσφορές και αν παραγγείλης πάνω από ένα ποσόν (συνήθως τα 70 ευρώ) σου τα στέλνουν δωρεάν. Πεθαίνω για τέτοιου είδους βιβλία, αρκετά προβλήματα έχω θέλω να περάσω καλά την ώρα μου. Σου προτείνω και τον Κλεπτομνήμων του Νίκου Παπανδέου (ναι, ναι ο αδερφός του Γιώργου) το "Η επερχόμενη φυλή" του Edward Bulwer-Lytton εκδόσεις ιαμβλιχος, και το "Μεσσιανική Αυτοκρατορία" Κωνσταντίνος Ρωμόσιος εκδόσεις "Το κλειδί¨. Μικρά βιβλία και φθηνά βιβλία που θα περάσεις όμως την ώρα σου θαύμα.  :-*

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 12:44:02 pm »
Ο Terry Pratchett είναι πραγματικά όλα τα λεφτά!
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 12:50:53 pm »
Nina, το "Έγκλημα στην αρχαία αγορά" είναι πράγματι αστυνομικό μυθιστόρημα με φόντο την αρχαία Αθήνα.Συγγραφέας του είναι ο Claude Μosse.

Συμφωνώ για τον Μπουσκάλια, νά 'σαι καλά που τον θυμήθηκες!!!! Το "Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις" είναι ένα βιβλίο που πρέπει να έχουν διαβάσει όλοι οι εκπαιδευτικοί πριν αποτολμήσουν να μπουν σε αίθουσα διδασκαλίας για πρώτη φορά.

Αποσυνδεδεμένος sirina

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 01:44:09 pm »
Περιττο να σας πω, οτι εχω σημειωσει ολα τα βιβλια που ειπατε και σιγα σιγα θα αρχισω να τα βρισκω και να τα διαβαζω. Σας ευχαριστω που ασχοληθηκατε με το τοπικ μου! :-*

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 02:05:18 pm »
Είμαστε διαβαστερά παιδιά, τι να κάνουμε... Αχ και να δίναμε εξετάσεις πάνω στον Τόλκιν!  ;D

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 02:36:16 pm »
Είμαστε διαβαστερά παιδιά, τι να κάνουμε... Αχ και να δίναμε εξετάσεις πάνω στον Τόλκιν!  ;D

Θα 'βρισκαν τρόπο αυτοί να μας κάνουν να τον μισήσουμε..

Αποσυνδεδεμένος olgalia

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 03:51:11 pm »
Nina_P και σε όσους αρέσει η fantasy λογοτεχνία πολύ καλός είναι ο Gay Gavriel Kay. Εκδίδεται στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αnubis. Πολύ καλή είναι η τριλογία του "το υφαντό της Φιοναβάρ". Αυτά όμως που είναι πραγματικά καταπληκτικά είναι "Οι Λέοντες του Αλ Ρασάν" (2 βιβλία) και "Προς το Σαράντιον" (2 βιβλία). Περιέχουν και πολλά ιστορικά στοιχεία. Το 1ο για την Ισπανία την εποχή της αραβικής κατάκτησης (παρουσιάζει με ενάργεια τον πολιτισμό των αράβων, τη "βαρβαρότητα" των δυτικών και τις διώξεις των εβραίων), ενώ το 2ο αναφέρεται στο
Μπορείς να δώσεις μόνο αυτό που έχεις και γι αυτό καλά θα κάνεις να προσπαθήσεις να αποκτήσεις κάτι...

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 03:54:29 pm »
siobaras εννοείται πως έχω διαβάσει τους μετρ. Που να πας ξυπόλητος...Ο Λαβκραφτ είναι από τους αγαπημένους μου. Δυστυχώς τα βιβλία τα έχω στης αδερφής μου (μαζί με τα δικά της - αυτή με μύησε) λόγο χώρου, και πρέπει να πάρω μερικά τώρα τα Χριστούγεννα. Πάντως είναι φιλότιμες οι προσπάθειες που γίνονται από αυτούς που ανέφερα προηγούμενος.

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Νοεμβρίου 28, 2007, 03:56:53 pm »
Είμαστε διαβαστερά παιδιά, τι να κάνουμε... Αχ και να δίναμε εξετάσεις πάνω στον Τόλκιν! ;D

Θα σκίζαμε.  ;D Θα έτρωγαν τη σκόνη μας ;D Και μετά ξύπνησα ???

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182552
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 614
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)