0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το θεώρημα του παπαγάλου του Γκετζ , ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ του Δοξιάδη, τα πυθαγόρεια εγκλήματα καθώς κι ένα ψιλοπερίεργο αλλά ψαγμένο΄το είναι ο Θεός γεωμέτρης? των STEWART-GOLUBITSKY. επίσης πάρα πολύ μου άρεσε η αυτοβιογραφία του φωτός του Γραμματικάκη(πάμε προς φυσική μεριά! δεν πειράζει πρώτα ξαδέρφια είμαστε!)
Παράθεση από: ninap3 στις Δεκεμβρίου 12, 2007, 11:15:40 pmκαλέ, τι γίνεται πιο πάνω;;;;μαλώνουνε!;;; Για Λογοτεχνία είπαμε να μιλήσουμε, να ανεβάσουμε λίγο το πολιτιστικό μας επίπεδο....Δεν τα βλεπεις Νίνα τι γίνεται; Πες μου εσύ (μάλλων μη λες για να μην σε πιάσει και σένα στο qwerty του και γίνει μπάχαλο). Κάποιοι μιλάμε για λογοτεχνία. Κάποιοι απλά εισβάλουν για να επιτεθούν.
καλέ, τι γίνεται πιο πάνω;;;;μαλώνουνε!;;; Για Λογοτεχνία είπαμε να μιλήσουμε, να ανεβάσουμε λίγο το πολιτιστικό μας επίπεδο....
enastron και γω βλέποντας τους γονείς μου (που δεν είναι φιλολογοι αλλά διαβάζουν πολύ) και την μεγάλη μου αδερφή, μια χειμωνιάτικη Κυριακή στα 8 μου χρόνια, έπιασα στα χέρια ένα βιβλίο (την αλίκη στην χώρα των θαυμάτων) και ξετρελάθηκα με τα βιβλία. Στείλε μου σε παρακαλώ τις εκδόσεις του βιβλίου για να το ψάξω.Αν δεν έχεις διαβάσει Αϊτμάτοφ σου προτείνω να το κάνεις. Εχω αναφέρει βιβλία του παραπάνω στις πρώτες σελίδες. Εχει όμως και άλλα. (Εχει και βραβείο Λένιν!)
Παράθεση από: enastron στις Δεκεμβρίου 12, 2007, 11:29:32 pmΤο θεώρημα του παπαγάλου του Γκετζ , ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ του Δοξιάδη, τα πυθαγόρεια εγκλήματα καθώς κι ένα ψιλοπερίεργο αλλά ψαγμένο΄το είναι ο Θεός γεωμέτρης? των STEWART-GOLUBITSKY. επίσης πάρα πολύ μου άρεσε η αυτοβιογραφία του φωτός του Γραμματικάκη(πάμε προς φυσική μεριά! δεν πειράζει πρώτα ξαδέρφια είμαστε!) Η ΠΟΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣΣ του R. OSSERMAN είναι καταπληκτικό βιβλίο! Αλλά αφού έχεις διαβάσει όλα αυτά τα βιβλία κι άρα σου αρέσει η μαθηματιτκή λογοτεχνία, "δοκίμασε'" και του Κάρλο Φραμπέτι: "Το βιβλίο κόλαση", όλα τα παράδοξα του απείρου σε Δαντική έκφανση! Του ίδιου είναι και "ο αλγόριθμος της μελαγχολίας"
Δεν μου άρεσε η Σούπερ Κατερίνα" Mixanikos HYΔηλαδή, θέλεις να μας δείξεις ότι δεν σου αρέσουν τα ευτελή αναγνώσματα. Το πιάσαμε το υπονοούμενο. Και με τι πνεύμα, με τι χιούμορ, με τι διακριτικότητα το έθεσες.
Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ όταν τα διάβασα, ήμουν και έφηβη, με είχε συνταράξει. Τουλάχιστον το σκεπτόμουν για ένα χρόνο. Τον Ροβινσόνα Κρούσο και Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ προτείνετε τα στους μαθητές σας οπωσδήποτε. Φυσικά όσοι δεν διάβασαν παιδική ή εφηβική λογοτεχνία καλό είναι να το πράξουνε τώρα. Άλλωστε είμαστε πάντα παιδιά... Ο
Το εγώ το ρομπότ είναι το ίδιο που έγινε ταινία; Η ταινία με άρεσε.
Παράθεση από: Nina P στις Δεκεμβρίου 15, 2007, 05:24:30 amΤο εγώ το ρομπότ είναι το ίδιο που έγινε ταινία; Η ταινία με άρεσε.Η ταινία εμπνεύστηκε από το βιβλίο, πήρε τη βασική ιδέα (αρχές λειτουργίας των ρομπότ και δυσλειτουργία), αλλά μέχρι εκεί.
Παράθεση από: BIBH στις Δεκεμβρίου 12, 2007, 03:33:29 pmΟι εκδόσεις των παραπάνω κλασικών που έδινε η Κυριακάτικη ελευθεροτυπία (πέρσι νομίζω) δεν ήταν και πολύ καλές. (αν εννοείς αυτές)Αυτές εννοώ. Δεν ήταν πολύ καλές όσο αφορά στην ποιότητα του χαρτιού, ε; Προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου. Με ελάχιστα ευρώ, παίρνεις έναν θησαυρό! Το περιτύλιγμα δεν μετράει...
Οι εκδόσεις των παραπάνω κλασικών που έδινε η Κυριακάτικη ελευθεροτυπία (πέρσι νομίζω) δεν ήταν και πολύ καλές. (αν εννοείς αυτές)