*

Αποστολέας Θέμα: Λογοτεχνία!  (Αναγνώστηκε 40204 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ninap3

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
    • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ + ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Απ: Λογοτεχνία!
« Απάντηση #140 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 06:58:27 am »
Το θεώρημα του παπαγάλου του Γκετζ , ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ του Δοξιάδη, τα πυθαγόρεια εγκλήματα  καθώς κι ένα ψιλοπερίεργο  αλλά ψαγμένο΄το είναι ο Θεός γεωμέτρης? των STEWART-GOLUBITSKY. επίσης πάρα πολύ μου άρεσε η αυτοβιογραφία του φωτός του Γραμματικάκη(πάμε προς φυσική μεριά! δεν πειράζει πρώτα ξαδέρφια είμαστε!)

Η ΠΟΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣΣ του R. OSSERMAN είναι καταπληκτικό βιβλίο! Αλλά αφού έχεις διαβάσει όλα αυτά τα βιβλία κι άρα σου αρέσει η μαθηματιτκή λογοτεχνία, "δοκίμασε'"  και του Κάρλο Φραμπέτι: "Το βιβλίο κόλαση", όλα τα παράδοξα του απείρου σε Δαντική έκφανση! Του ίδιου είναι και "ο αλγόριθμος της μελαγχολίας"
Ο καλύτερος δάσκαλος είναι ο...πίνακας!
http://mathandliterature.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:45:22 »

Αποσυνδεδεμένος ninap3

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ03
    • Προφίλ
    • ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ + ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
« Απάντηση #141 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 07:06:25 am »
καλέ, τι γίνεται πιο πάνω;;;;
μαλώνουνε!;;;
 Για Λογοτεχνία είπαμε να μιλήσουμε, να ανεβάσουμε λίγο το πολιτιστικό μας επίπεδο....

Δεν τα βλεπεις Νίνα τι γίνεται; Πες μου εσύ (μάλλων μη λες για να μην σε πιάσει και σένα στο qwerty του και γίνει μπάχαλο).
Κάποιοι μιλάμε για λογοτεχνία. Κάποιοι απλά εισβάλουν για να επιτεθούν.

Καλημέρα NINA! Δε ξέχασα να ψάξω για το βιβλίο που σου είχα πει, απλά δεν το βρήκα στον
Ο καλύτερος δάσκαλος είναι ο...πίνακας!
http://mathandliterature.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
  • ...λογαριάζω το μηδέν μου με το άπειρο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 11:26:24 am »
enastron και γω βλέποντας τους γονείς μου (που δεν είναι φιλολογοι αλλά διαβάζουν πολύ) και την μεγάλη μου αδερφή, μια χειμωνιάτικη Κυριακή στα 8 μου χρόνια, έπιασα στα χέρια ένα βιβλίο (την αλίκη στην χώρα των θαυμάτων) και ξετρελάθηκα με τα βιβλία.

Στείλε μου σε παρακαλώ τις εκδόσεις του βιβλίου για να το ψάξω.
Αν δεν έχεις διαβάσει Αϊτμάτοφ σου προτείνω να το κάνεις.  Εχω αναφέρει βιβλία του παραπάνω στις πρώτες σελίδες. Εχει όμως και άλλα. (Εχει και βραβείο Λένιν!) :D

Αν εννοείς τις πεθαμένες ψυχές εγώ το έχω από τις εκδόσεις γράμματα.Όσο για του Αιτμάτοφ έχει χρόνια που τα διάβασα από έναν ξάδερφο και μου είχαν αρέσει, με είχαν συγκινήσει.
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
  • ...λογαριάζω το μηδέν μου με το άπειρο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 11:35:35 am »
Το θεώρημα του παπαγάλου του Γκετζ , ο θείος Πέτρος και η εικασία του Γκόλντμπαχ του Δοξιάδη, τα πυθαγόρεια εγκλήματα καθώς κι ένα ψιλοπερίεργο αλλά ψαγμένο΄το είναι ο Θεός γεωμέτρης? των STEWART-GOLUBITSKY. επίσης πάρα πολύ μου άρεσε η αυτοβιογραφία του φωτός του Γραμματικάκη(πάμε προς φυσική μεριά! δεν πειράζει πρώτα ξαδέρφια είμαστε!)

Η ΠΟΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣΣ του R. OSSERMAN είναι καταπληκτικό βιβλίο! Αλλά αφού έχεις διαβάσει όλα αυτά τα βιβλία κι άρα σου αρέσει η μαθηματιτκή λογοτεχνία, "δοκίμασε'" και του Κάρλο Φραμπέτι: "Το βιβλίο κόλαση", όλα τα παράδοξα του απείρου σε Δαντική έκφανση! Του ίδιου είναι και "ο αλγόριθμος της μελαγχολίας"

Την ποίηση του σύμπαντος την έχω διαβάσει.Απλά εξαιρετικό!πάσχω από μαθηματικοαστρονομανία και κάτι τέτοια είναι ισχυρά αντίδοτα!Του Φραμπέτι θα τα ψάξω.Τhanks!
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:45:22 »

Αποσυνδεδεμένος Mixanikos_HY

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 02:45:45 pm »
Παράθεση
Δεν μου άρεσε η Σούπερ Κατερίνα" Mixanikos HY
Δηλαδή, θέλεις να μας δείξεις ότι δεν σου αρέσουν τα ευτελή αναγνώσματα. Το πιάσαμε το υπονοούμενο. Και με τι πνεύμα, με τι χιούμορ, με τι διακριτικότητα το έθεσες.
Φιλαράκι το έθεσα με τη διακριτικότητα που θεώρησα ότι του άξιζε...εγώ υπεράνω και "χριστόφιλος" όπως ο συγγραφέας του πρωταγωνιστή του "Εγκλήμα και Τιμωρία" του οποίου έχεις nickname δεν είμαι...όπως και δεν είμαι θιασώτης της αμίμητης βλακείας την οποία φαντάζομαι ότι ξέρεις ότι εκστόμισε το 1850 σύμφωνα με την οποία
"Αν κάποιος μου έδινε την απόδειξη πως ο Χριστός είναι έξω από την αλήθεια και πράγματι ήταν γεγονός ότι η αλήθεια είναι εκτός Χριστού, εγώ θα έμενα με τον Χριστό και όχι με την αλήθεια" Ντοστογιέφσκι

Αν εσύ (και κάποιοι άλλοι) θεωρείς ότι ο Αλχημιστής του Coelio είναι βιβλίο που έχει να σου δώσει κάτι προφανώς και έτσι είναι...αλλά δε θα μου απαγορεύσεις να θεωρώ ότι το συγκεκριμένο βιβλίο κατά τη γνώμη μου είναι χαμηλής αναγνωστικής αξίας...και σε ό,τι αφορά τη Σ.Κατερίνα..δυστυχώς δεν κατάλαβες το πνεύμα με το οποίο το είπα...Δεν υποβιβάζω τη Σ.ΚΑτερίνα...απλά κάποια αναγνώσματα απευθύνονται σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες...ξέρεις καμιά 50αρα να διαβάζει Σ.Κατερίνα? Υπό αυτό το πρίσμα θεωρώ ότι κάποια αναγνώσματα απευθύνονται σε ανθρώπους με διαφορετικό διανοητικό-ψυχο-πνευματικό-κοινωνικό υπόβαθρο...Στην 1η γυμνασίου μπορεί και σε μένα να μου άρεσε ο Αλχημιστής αλλά τώρα που τον διάβασα δεν μου είπε κάτι...απλά κάποιοι έχουν μείνει στα 30 τους στο διανοητικό-ψυχο-πνευματικό-κοινωνικό υπόβαθρο της ηλικίας της Σ.ΚΑτερίνας...δεν είναι κακό...καλά κάνουν...απλά μην μυγιάζονται...αυτά...και όποιος έχει πρόβλημα με αυτά που λέω ας έλθει στο προσωπικό για να μη ζαλίζουμε και το φόρουμ με τα φληναφήματά μας...

"Ουδεις μωρότερος των ιατρών αν δεν υπήρχαν οι δάσκαλοι" Μια είναι η λύση: Μηχανικοί στην Εκπαίδευση

Αποσυνδεδεμένος marion

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 02:56:25 pm »
Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ όταν τα διάβασα, ήμουν και έφηβη, με είχε συνταράξει. Τουλάχιστον το σκεπτόμουν για ένα χρόνο.
Τον Ροβινσόνα Κρούσο και Τα ταξίδια του Γκιούλιβερ  προτείνετε τα στους μαθητές σας οπωσδήποτε. Φυσικά όσοι δεν διάβασαν παιδική ή εφηβική λογοτεχνία καλό είναι να το πράξουνε τώρα. Άλλωστε είμαστε πάντα παιδιά... Ο
" Κάθε χώρα έχει την κυβέρνηση που της αξίζει. "

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
    • Προφίλ
« Απάντηση #146 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 03:26:39 pm »
Mixanikos H/Y συμφωνώ για την ηλικία που διαβάζουμε κάποια βιβλία. Αλλά που ξέρεις τι ηλικία έχουμε; ή σε τι ηλικία ήμασταν όταν διαβάσαμε ένα βιβλίο. Η ανάμνηση του βιβλίου πχ μπορεί να είναι δυνατή.
Δεν βαυκαλίζεται κανένας μας να λέει ότι και καλά διαβάζει την υπέρτατη λογοτεχνία ούτε είπε κανείς για το τι είδους λογοτεχνικό ανάγνωσμα είναι ο αλχημιστής. Δεν πέρασες ωραία όταν το διάβασες; Δηλαδή θεωρείς ότι ήταν χαμένος χρόνος η ανάγνωσή του; Αν είναι έτσι πάω πάσο. Αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα να αισθάνεται διαφορετικά με ένα βιβλίο από τον άλλον. Μπορεί να σου αρέσει να διαβάζεις πιο "βαριά" βιβλία. Δεν σε έθιξε όμως κανένας.
Ο καθένας έχει δίκιο από την πλευρά του. Μηδέν άγαν λοιπών και μέτρoν άριστον στις συζήτησης μας. ;)

Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος morgan

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 03:41:37 pm »
Σχετικά με τον Αλχημιστή και τον Κοέλο, να πω κι εγώ την άποψή μου. Αναμφισβήτητα είναι ένα "καλό" βιβλίο όσον αφορά την αισιοδοξία που καταφέρνει να περάσει προς τα έξω. Είναι "εύπεπτο" αλλά αυτό δεν το καθιστά κατ' ανάγκη κατώτερης ποίοτητας. Κι εγώ όταν το διάβασα στο Λύκειο εντυπωσιάστηκα. Αργότερα, όταν την έψαξα λίγο με Κοέλο διαπίστωσα πως ο τύπος είναι χαρισματικός ως προς αυτό: ότι καταφέρνει να κάνει σφυγμομετρήσεις του αναγνωστικού κοινού και να του δίνει κάθε φορά αυτό που έχει ανάγκη να διαβάσει. Κατά συνέπεια θα τον έλεγα λίγο -και επιτρέψτε μου τον χαρακτηρισμό- "υποκριτή". Δεν είναι original, ρε παιδί μου, νιώθω ότι κουρδίζεται, ας πούμε, για να βγάλει κάτι εμπορικό.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 13, 2007, 03:43:15 pm από morgan »
ἔστι δίκης ὀφθαλμός ὅς τὰ πάνθ' ὁρᾷ

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #148 στις: Δεκεμβρίου 15, 2007, 02:08:44 am »
Ρε παιδιά, εμένα τον αναγνώστη, ΤΙ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ αν ο άλλος "σπρώχνεται" από του εκδοτικούς οίκους, είναι καλός στο να "μυρίζεται" το τί θα μου αρέσει, κλπ.;
ΜΑΚΑΡΙ όλοι οι συγγραφείς να γνώριζαν εκ των προτέρων πώς θα ήθελα να είναι γραμμένο ένα βιβλίο και να το έγραφαν ΑΚΡΙ
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Δεκεμβρίου 15, 2007, 05:24:30 am »
Το εγώ το ρομπότ είναι το ίδιο που έγινε ταινία; Η ταινία με άρεσε.

Για μια ακόμα φορά συμφωνώ μαζί σου siobaras.

Με ενδιαφέρει να περνώ καλά όταν διαβάζω. Είτε είναι  Σέξπιρ είτε είναι Τόλκιν, είτε είναι ένα βιβλίο του Δήμου για το υδραγωγείο της πόλης που ζω από το παρελθόν μέχρι σήμερα  . Αν εγώ ενδιαφέρομαι για αυτά και μου αρέσουν κάτι μου προσφέρουν στην τελική.

Όποιος έχει παιδάκια ή είναι σε δημοτικό δάσκαλος : Ροβεράντομ του Τόλκιν. Πολύ ωραίο παραμύθι. Το σκέφτηκε όταν ο γιός του ο μικρός έχασε ένα παιχνίδι του ( σκυλάκι) σε παραλία της Αγγλίας και δεν μπορούσε να το βρει γιατί έμοιαζε με τα βότσαλα (ασπρόμαυρο) και ήταν απαρηγόρητο. Ο Τόλκιν για να το παρηγορήσει σκαρφίστηκε αυτήν την ιστορία και σιγά σιγά έγινε ολόκληρο μυθιστόρημα. Κατόπιν μετά από χρόνια εκδόθηκε σε βιβλίο.

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Δεκεμβρίου 15, 2007, 11:15:55 am »

Η ταινία εμπνεύστηκε από το βιβλίο, πήρε τη βασική ιδέα (αρχές λειτουργίας των ρομπότ και δυσλειτουργία), αλλά μέχρι εκεί.
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος alice cooper

• Πλήρες μέλος
  • Ωραία που ναι η ζωή!!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Δεκεμβρίου 15, 2007, 12:39:27 pm »
Για όσους είναι fun του ιστορικου μυθιστορήματος θα ήθελα να προτείνω το βιβλίο της Philippa Gregory The other Boleyn girl
έχει να κάνει με τους Τυδώρ στην Αγγλία. Το μόνο "μειονέκτημα" είναι ότι δεν εχει μεταφραστεί ακόμα στα ελληνικά. Η ταινία που βασίζεται στο βιβλιο αυτό θα κάνει παγκοσμια πρεμιέρα στις 29 Φλεβάρη 2008 και πρωταγωνιστούν οι Σκάρλετ Γιόχανσον, Νάταλι Πόρτμαν και Έρικ Μπάνα.

Αποσυνδεδεμένος Nina P

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Δεκεμβρίου 15, 2007, 02:11:12 pm »

Η ταινία εμπνεύστηκε από το βιβλίο, πήρε τη βασική ιδέα (αρχές λειτουργίας των ρομπότ και δυσλειτουργία), αλλά μέχρι εκεί.

Αποσυνδεδεμένος BIBH

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Δεκεμβρίου 15, 2007, 08:23:10 pm »
Οι εκδόσεις των παραπάνω κλασικών που έδινε η Κυριακάτικη ελευθεροτυπία (πέρσι νομίζω) δεν ήταν και πολύ καλές. (αν εννοείς αυτές)

Αυτές εννοώ. Δεν ήταν πολύ καλές όσο αφορά στην ποιότητα του χαρτιού, ε; Προσωπικά δεν με πειράζει καθόλου. Με ελάχιστα ευρώ, παίρνεις έναν θησαυρό! Το περιτύλιγμα δεν μετράει...

Συμφωνώ, για αυτό και τα πήρα όλα.

All in all it's just another brick in the wall...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182551
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 690
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)