*

Αποστολέας Θέμα: Κύπρος  (Αναγνώστηκε 184447 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: Κύπρος
« Απάντηση #210 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 04:25:56 pm »
Σ' ευχαριστώ πολύ ΛΩΡΑ για τις απαντήσεις :).Σου εύχομαι να σε καλέσουν, μιας και έχεις καλή σειρά.Να σαι καλά
Και σε σένα καλή συνέχεια και καλή δύναμη κυρίως να έχουμε....δεν μ'αρέσει να λέω άσχημα νέα,αλλά καλύτερα να γνωρίζουμε τις πραγματικές διαστάσεις για να κινούμαστε πιο ευέλικτα... :)

ΥΓ:Πλέον μου είναι δύσκολο να πάω στην Κύπρο,αλλά πολλές φορές λέω καλά που έχω κάνει την αίτηση κι αν δω τα πολύ χειρότερα εδώ...θα την κάνω!
Δεν υπάρχει ελευθερία που να μη γνωρίζω.
Ούτε ταπείνωση ή φόβος που να μη μ' έχουν υποτάξει.
Γι'αυτό και ξέρω από αγάπη,
Γι' αυτό δε συλλογίζομαι το σώμα που σου δίνω,
Γι' αυτό προσέχω τόσο τα λόγια που σου λέω.

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:15:09 »

Αποσυνδεδεμένος Tao of love

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Δεκεμβρίου 01, 2010, 04:41:45 pm »
Οι πτυχιούχοι θεατρικών σπουδών έχουν καλή προοπτική για Κύπρο νομίζω.

Αποσυνδεδεμένος jak_13

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Δεκεμβρίου 02, 2010, 03:21:45 am »
Φέτος δυστυχώς δεν ήταν καλή χρονιά...πήραν μόνο 35 μόνιμους φιλολόγους ενώ πέρσι 179 άτομα...και το ίδιο σε όλους τους κλάδους...πήραν λιγότερους...μέτρα για την πρόληψη της κρίσης είπαν...

Κατά τα ελληνικά πρότυπα...

στην Κύπρο τα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας είναι πολύ χάλια διότι η κάθε οικογένεια έχει αρκετά αυτοκίνητα και οι Κύπριοι δεν τα χρησιμοποιούν άρα χωρίς αυτοκίνητο είναι πολύ δύσκολες οι μετακινήσεις.

Τους τελευταίους μήνες έχει βελτιωθεί θεαματικά το σύστημα των ΜΜΜ.
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος billst

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Δεκεμβρίου 03, 2010, 07:19:31 pm »
Ευχαριστώ αλλά πριν ένα χρόνο αποφάσισα να γυρίσω Ελλάδα και να διοριστώ εδώ στο τσακ δηλαδή!! πριν αρχίσουν τα "μεγάλα γλέντια" με την παιδεία.  Δυστυχώς για μένα ίσως και λόγω συγκυριών το έχω μετανοιώσει . Το λέω με πολλή λύπη διότι η μεγαλύτερη επιθυμία μου ήταν να γυρίσω στον τόπο μου στην πατρίδα μου  αλλά έτσι όπως τα έκαναν (τα κάναμε??? γιατί κάπου έχουμε και εμείς ευθύνη) νοιώθω πλήρη απογοήτευση και σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο τα παραιτηθώ και να γυρίσω πίσω. και εκεί υπάρχουν αρκετές δυσκολίες αλλά το κράτος δίνει μεγάλα κονδύλια για τα σχολεία και τουλάχιστον στην δική μου βαθμίδα οι γονείς αλλά και η κοινωνία μας σέβονται. 
Δεν μας λες και τις γενικότερες εντυπώσεις σου από τη ζωή στην Κύπρο να έχουμε μια ιδέα;
Κόστος ζωής, ανθρώπινες σχέσεις, παρέες, νοοτροπία, ευκαιρίες ψυχαγωγίας κτλ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:15:09 »

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Δεκεμβρίου 05, 2010, 12:30:55 pm »
Υπήρξε κάποιο σχόλιο ότι η προδημοτική δεν χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην Κύπρο δεν υπάρχουν προγράμματα κτλ. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει εδώ δεν χαίρει καμμίας εκτίμησης και χρησιμεύει για παιδική χαρά και φύλαξη σύμφωνα με την αντίληψη κάποιων γονιών και οι νηπιαγωγοί ως babysitters πανεπιστημιακού επιπέδου. (σύμφωνα με την δική μου εμπειρία πάντα σε επαρχία). Εκεί το πρόγραμμα είναι αυστηρά δομημένο, υπάρχουν επιθεωρήτριες και αξιολογήσεις οι γονείς έχουν απαιτήσεις να μαθαίνουν τα παιδιά τους και να προετοιμάζονται σωστά για το δημοτικό και φυσικά οι αμοιβές είναι ανάλογα καλές.
Θετικά αυτά που μας λες, γιατί προσωπικά είχα άλλες πληροφορίες συναδέλφους μας που εργάζονται στην Κύπρο.
Και εδώ όμως το πρόγραμμα αυστηρά δομημένο είναι και ο σύμβουλος σε ελέγχει συχνά πυκνά και προγραμματισμό έργου κάνεις, δεν είμαστε τόσο ξέφραγο νομίζω...
Που μπορούμε να δούμε τις προσλήψεις κάθε χρόνο ανα ειδικότητα;;; Ψάχνω-ψάχνω αλλά δεν βρίσκω κάτι :(

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Δεκεμβρίου 05, 2010, 01:36:04 pm »
Vasp...στο site επάνω δεξιά στο limk που λέει "μεταθέσεις,τοποθετήσεις,διορισμοί"

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος vasp

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60, ΠΕ 60.50
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: Δεκεμβρίου 05, 2010, 02:13:01 pm »
Vasp...στο site επάνω δεξιά στο limk που λέει "μεταθέσεις,τοποθετήσεις,διορισμοί"
Το βρήκα! Ευχαριστώ πολύ :)

Αποσυνδεδεμένος AnnaB

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 60
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Δεκεμβρίου 05, 2010, 03:19:24 pm »
Όσα κομμάτια και αν μπορέσεις να ενώσεις,
δεν θα σου φτάσουν μια στιγμή για να με νιώσεις...

https://www.youtube.com/watch?v=4rU6GYvCqOA

Αποσυνδεδεμένος Tess

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Δεκεμβρίου 06, 2010, 03:51:28 pm »
Ως εκπαιδευτικός διορίστηκα στην επαρχία Πάφου όπου η κοινωνία είναι πολύ κλειστή και στη βαθμίδα μου υπήρξε προκατάληψη εναντίον μας από κάποιες παλαιότερες νηπιαγωγούς. οπότε οι παρέες ήταν άλλοι εκπαιδευτικοί από Ελλάδα και κάποιες Κύπριες συνάδελφοι οι οποίες με βοήθησαν στα πρώτα μου βήματα στην εκπαίδευση πάρα πολύ. Κόστος ενοικίου σε σπίτι που έμενα ήταν 380 Ευρώ επίσης η ΔΕΗ ήταν σχετικά φτηνή καθώς και η κινητή τηλεφωνία. Αυτό που ήταν σχετικά ακριβό ίσως και λόγω έλλειψης ανταγωνιστικότητας ήταν το σούπερ μάρκετ. Η βενζίνη πάλι ήταν πολύ πιο φτηνή από Ελλάδα. Α να μην ξεχάσω στην οδήγηση ακολουθείται το αγγλικό σύστημα μεταχειρισμενα αυτοκίνητα βρίσκεις σε καλές τιμές. Η ενδυση κτλ είναι πιο ακριβή από Ελλάδα γι' αυτό και πολλοί Κύπριοι έρχονται Αθήνα για ψώνια . Σε γενικές γραμμές με τον μισθό που παίρνεις ζεις πολύ άνετα και ειδικά αν πάει ζευγάρι εκπαιδευτικών οικονομικά θα είναι πολύ καλά στην Κύπρο. Γενικά και εκεί όπως φαντάζομαι συμβαίνει παντού συναντάς πολύ καλούς ανθρώπους αλλά στο δρόμο σου θα βρεθούν και άνθρωποι που μπορεί να μην σε συμπαθούν επειδή κατάγεσαι από Ελλάδα. Στον εκπαιδευτικό τομέα υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός και  χρειάζεσαι δουλειά και προσπάθεια για να αποδείξεις την αξία σου. Η κοινωνία της Κύπρου δεν έχει στραφεί εναντίον των εκπαιδευτικών όπως εσκεμμένα έγινε εδώ με τη βοήθεια των ΜΜΕ σε γενικές γραμμές οι γονείς σέβονται ακόμη το δάσκαλο και ζητούν τη γνώμη και τη συμβουλή του (μιλώ πάντα από εμπειρίες στη δική μου βαθμίδα εκπαίδευσης). Το ωράριο είναι από 7.30 μέχρι 13.15 φυσικά δεν επιτρέπεται να σηκώνεσαι να φύγεις από το σχολείο στα ενδιάμεσα κενά που έχεις. στη δευτεροβάθμια νομίζω είναι μέχρι τις 2.00. Στην επαρχία Πάφου η ζωή είναι λίγο βαρετή ειδικά το χειμώνα και το καλοκαίρι υπάρχει απίστευτη ζέστη και υγρασία . Λάρνακα, Λευκωσία Λεμεσό είναι καλύτερα τα πράγματα από θέμα νυχτερινής ζωής, διασκέδασης κτλ εκεί ζουν και πολλοί "ελλαδίτες"
Τώρα η νοοτροπία των Κυπρίων δεν θα μπορούσα να την περιγράψω απλά θεωρώ ότι έχουν επηρεαστεί από τους άγγλους και από πολλά γεγονότα και καταστάσεις που συνέβησαν στον τόπο τους πριν κάποια χρόνια. πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός αρχικά αλλά εγώ τουλάχιστον εκεί έκανα σημαντικές φιλίες και συνάντησα αξιόλογους ανθρώπους. Απλώς δεν μπόρεσα ποτέ να νοιώσω ότι είμαι στον τόπο μου και γι' αυτό και ήρθα πίσω.

Αποσυνδεδεμένος honey

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 02:53:40 pm »
Είδα ότι στα δικαολογητικά θέλει και αποδεικτικό της ελληνικής γλώσσας, αυτό από που το παίρνουμε;

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 02:54:42 pm »
Είδα ότι στα δικαολογητικά θέλει και αποδεικτικό της ελληνικής γλώσσας, αυτό από που το παίρνουμε;

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 02:56:06 pm »
Νομίζω πως αυτό αποδεικνύεται απλά με το απολυτήριο Λυκείου....εγώ έτσι το θυμάμαι...πάρ'τους και ένα τηλέφωνο για σιγουριά!

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος ΛΩΡΑ

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 02:59:33 pm »
Και στείλ'τα άμεσα τα χαρτιά...νομίζω πως με το νέο έτος όσες αιτήσεις σταλθούν δεν θα περιληφθούν στον νέο πίνακα που θα αναρτηθεί τέλος Φεβρουαρίου!

ΛΟΥΙΣ ΓΚΑΡΘΙΑ ΜΟΝΤΕΡΟ
(ΓΡΑΝΑΔΑ 1958)

Αποσυνδεδεμένος evi06

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 08:20:05 pm »
μπηκα στο site για να δω τον αριθμο διορισμο που κανουν περιπου καθε χρονο κ εχω μπερδευτει.
μπορειτε να μου πειτε τι διαφορα εχουν οι : 

Μόνιμοι Διορισμοί με Δοκιμασία στη Μέση Γενική Εκπαίδευση,
Διορισμοί με Σύμβαση στη Μέση Γενική Εκπαίδευση και
Έκτακτοι Διορισμοί στη Μέση Γενική Εκπαίδευση?

ποιοι ειναι οι μονιμοι κ ποιοι οι αναπληρωτες, που λεμε στην Ελλαδα?

στον κλαδο μου (ΠΕ06) βλεπω 1430 ατομα στην επετηριδα κ ο πρωτος εχει πτυχιο απο το 1987... ::)

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)