0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μήπως κάποιος συνάδελφος έχει όρεξη να μας γράψει ποια είναι η διαδικασία υποβολής αίτησης για την επετηρίδα της Κύπρου? Ή κάποιο λινκ?Ευχαριστώ...
Γενικά και εκεί όπως φαντάζομαι συμβαίνει παντού συναντάς πολύ καλούς ανθρώπους αλλά στο δρόμο σου θα βρεθούν και άνθρωποι που μπορεί να μην σε συμπαθούν επειδή κατάγεσαι από Ελλάδα. Λάρνακα, Λευκωσία Λεμεσό είναι καλύτερα τα πράγματα από θέμα νυχτερινής ζωής, διασκέδασης κτλ εκεί ζουν και πολλοί "ελλαδίτες"Τώρα η νοοτροπία των Κυπρίων δεν θα μπορούσα να την περιγράψω απλά θεωρώ ότι έχουν επηρεαστεί από τους άγγλους και από πολλά γεγονότα και καταστάσεις που συνέβησαν στον τόπο τους πριν κάποια χρόνια. πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός αρχικά αλλά εγώ τουλάχιστον εκεί έκανα σημαντικές φιλίες και συνάντησα αξιόλογους ανθρώπους. Απλώς δεν μπόρεσα ποτέ να νοιώσω ότι είμαι στον τόπο μου και γι' αυτό και ήρθα πίσω.
Παράθεση από: Tess στις Δεκεμβρίου 06, 2010, 03:51:28 pm Γενικά και εκεί όπως φαντάζομαι συμβαίνει παντού συναντάς πολύ καλούς ανθρώπους αλλά στο δρόμο σου θα βρεθούν και άνθρωποι που μπορεί να μην σε συμπαθούν επειδή κατάγεσαι από Ελλάδα. Λάρνακα, Λευκωσία Λεμεσό είναι καλύτερα τα πράγματα από θέμα νυχτερινής ζωής, διασκέδασης κτλ εκεί ζουν και πολλοί "ελλαδίτες"Τώρα η νοοτροπία των Κυπρίων δεν θα μπορούσα να την περιγράψω απλά θεωρώ ότι έχουν επηρεαστεί από τους άγγλους και από πολλά γεγονότα και καταστάσεις που συνέβησαν στον τόπο τους πριν κάποια χρόνια. πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός αρχικά αλλά εγώ τουλάχιστον εκεί έκανα σημαντικές φιλίες και συνάντησα αξιόλογους ανθρώπους. Απλώς δεν μπόρεσα ποτέ να νοιώσω ότι είμαι στον τόπο μου και γι' αυτό και ήρθα πίσω.Πολύ κατατοπιστική η περιγραφή.Όμως, τα παραπάνω νομίζω θέλουν πιο πολύ ανάλυση, για να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει κάποιος που θέλει να κατέβει Κύπρο. Δηλ. εκεί νιώθεις ξένος;ανεπιθύμητος;θά πρεπε να είναι έτσι σε ένα νησί/χωρα με Έλληνες;είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζει κάποιος. και αυτό το 'ελλαδίτες΄είναι κυπριακή εφεύρεση;
Παράθεση από: billst στις Φεβρουαρίου 07, 2011, 08:52:50 amΠαράθεση από: Tess στις Δεκεμβρίου 06, 2010, 03:51:28 pm Γενικά και εκεί όπως φαντάζομαι συμβαίνει παντού συναντάς πολύ καλούς ανθρώπους αλλά στο δρόμο σου θα βρεθούν και άνθρωποι που μπορεί να μην σε συμπαθούν επειδή κατάγεσαι από Ελλάδα. Λάρνακα, Λευκωσία Λεμεσό είναι καλύτερα τα πράγματα από θέμα νυχτερινής ζωής, διασκέδασης κτλ εκεί ζουν και πολλοί "ελλαδίτες"Τώρα η νοοτροπία των Κυπρίων δεν θα μπορούσα να την περιγράψω απλά θεωρώ ότι έχουν επηρεαστεί από τους άγγλους και από πολλά γεγονότα και καταστάσεις που συνέβησαν στον τόπο τους πριν κάποια χρόνια. πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός αρχικά αλλά εγώ τουλάχιστον εκεί έκανα σημαντικές φιλίες και συνάντησα αξιόλογους ανθρώπους. Απλώς δεν μπόρεσα ποτέ να νοιώσω ότι είμαι στον τόπο μου και γι' αυτό και ήρθα πίσω.Πολύ κατατοπιστική η περιγραφή.Όμως, τα παραπάνω νομίζω θέλουν πιο πολύ ανάλυση, για να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει κάποιος που θέλει να κατέβει Κύπρο. Δηλ. εκεί νιώθεις ξένος;ανεπιθύμητος;θά πρεπε να είναι έτσι σε ένα νησί/χωρα με Έλληνες;είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζει κάποιος. και αυτό το 'ελλαδίτες΄είναι κυπριακή εφεύρεση;Δεν το ήξερες; Υποτίθεται είμαστε όλοι Έλληνες (αν και αυτό χωράει μεγάλη συζήτηση..) και αυτοί είναι Κύπριοι, ενώ εμείς Ελλαδίτες, καλαμαράδες κλπ. Τι να πεις...
Παράθεση από: Landau στις Φεβρουαρίου 07, 2011, 01:46:45 pmΠαράθεση από: billst στις Φεβρουαρίου 07, 2011, 08:52:50 amΠαράθεση από: Tess στις Δεκεμβρίου 06, 2010, 03:51:28 pm Γενικά και εκεί όπως φαντάζομαι συμβαίνει παντού συναντάς πολύ καλούς ανθρώπους αλλά στο δρόμο σου θα βρεθούν και άνθρωποι που μπορεί να μην σε συμπαθούν επειδή κατάγεσαι από Ελλάδα. Λάρνακα, Λευκωσία Λεμεσό είναι καλύτερα τα πράγματα από θέμα νυχτερινής ζωής, διασκέδασης κτλ εκεί ζουν και πολλοί "ελλαδίτες"Τώρα η νοοτροπία των Κυπρίων δεν θα μπορούσα να την περιγράψω απλά θεωρώ ότι έχουν επηρεαστεί από τους άγγλους και από πολλά γεγονότα και καταστάσεις που συνέβησαν στον τόπο τους πριν κάποια χρόνια. πρέπει κανείς να είναι επιφυλακτικός αρχικά αλλά εγώ τουλάχιστον εκεί έκανα σημαντικές φιλίες και συνάντησα αξιόλογους ανθρώπους. Απλώς δεν μπόρεσα ποτέ να νοιώσω ότι είμαι στον τόπο μου και γι' αυτό και ήρθα πίσω.Πολύ κατατοπιστική η περιγραφή.Όμως, τα παραπάνω νομίζω θέλουν πιο πολύ ανάλυση, για να ξέρει τι θα αντιμετωπίσει κάποιος που θέλει να κατέβει Κύπρο. Δηλ. εκεί νιώθεις ξένος;ανεπιθύμητος;θά πρεπε να είναι έτσι σε ένα νησί/χωρα με Έλληνες;είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζει κάποιος. και αυτό το 'ελλαδίτες΄είναι κυπριακή εφεύρεση;Δεν το ήξερες; Υποτίθεται είμαστε όλοι Έλληνες (αν και αυτό χωράει μεγάλη συζήτηση..) και αυτοί είναι Κύπριοι, ενώ εμείς Ελλαδίτες, καλαμαράδες κλπ. Τι να πεις...Ανεξάρτητα με το τι αισθάνεται ο καθένας και το τι υποτίθεται ότι είμαστε, η προέλευση του όρου έχει τελείως διαφορετική σημασία. Γιατί αν αυτοί ήτανε Κύπριοι πολύ απλά οι Έλληνες θα αποκαλούνταν Έλληνες.Επειδή όμως ως γνωστόν στην Κύπρο ζουν Έλληνες που αισθάνονται και Έλληνες, χρησιμοποιούν τον όρο Ελλαδίτες για να ξεχωρίζουν τους Έλληνες της μητροπολιτικής Ελλάδας και δεν είναι καθόλου υποτιμητικό, όπως δεν είναι και κυπριακή εφεύρεση. Όσο για το θέμα του πώς θα νιώσει κάποιος, αυτό μάλλον εξαρτάται από τον καθένα. Κάποιος για παράδειγμα μπορεί να νοιώθει ξένος και στην Κρήτη ή στην Εύβοια.
Μάλλον δεν κατάλαβες τι θέλω να σου πω. Έλληνες είμαστε όλοι, ή τουλάχιστον αυτοί που αισθανόμαστε έτσι.Αν πας στην Κρήτη θα πρέπει να σε αποκαλούν Έλληνα; Μα δεν είναι αυτονόητο; Ε κάτι αντίστοιχο είναι και αυτό.Μην ανησυχείς δεν υπάρχει καμιά συνωμοσία. Το έχω ακούσει και από Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και από Έλληνες του Καναδά. Γιατί ελλαδίτης δε σημαίνει τίποτε άλλο από Έλληνας με γεωγραφικό προσδιορισμό.
Παράθεση από: jak13 στις Φεβρουαρίου 07, 2011, 02:38:13 pmΜάλλον δεν κατάλαβες τι θέλω να σου πω. Έλληνες είμαστε όλοι, ή τουλάχιστον αυτοί που αισθανόμαστε έτσι.Αν πας στην Κρήτη θα πρέπει να σε αποκαλούν Έλληνα; Μα δεν είναι αυτονόητο; Ε κάτι αντίστοιχο είναι και αυτό.Μην ανησυχείς δεν υπάρχει καμιά συνωμοσία. Το έχω ακούσει και από Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και από Έλληνες του Καναδά. Γιατί ελλαδίτης δε σημαίνει τίποτε άλλο από Έλληνας με γεωγραφικό προσδιορισμό.οκ καταλαβαίνω τι λες. αν και το παράδειγμα με την Κρήτη μάλλον όχι και τόσο εύστοχο νομίζω έτσι;αλλά, αν είναι όπως τα λες μαζί σου είμαι, δηλ. αν ειδικά στην Κύπρο αυτό λέγεται με αυτήν την καλή διάθεση που λες....αλλά άστο δεν έχει νόημα, καταλάβαμε όλοι τι εννοεί ο καθένας έτσι δεν είναι;