*

Αποστολέας Θέμα: Ποιός τυχερός διορίστηκε με βοήθεια φροντιστηρίου;  (Αναγνώστηκε 2809 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lourdes

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
γειά σας παιδιά,

ποιός απο σας διορίστηκε μέσω ΑΣΕΠ επειδή διάβαζε και παρακολουθούσε μαθήματα εκπαιδευτικού ομίλου;;; σας παρακαλώ να μου πείτε την γνώμη σας, γιατί αποφάσισα να κάτσω  να στρωθώ να διαβάσω αυτή τη χρονιά και να παρακολουθήσω όλα τα μαθήματα για τον κλάδο μου (ΠΕ07, Γερμανική Φιλολογία).

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος waterland

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Ποιός τυχερός διορίστηκε με βοήθεια φροντιστηρίου;
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 05:02:59 pm »
Καλησπέρα! Αν μου επιτρέπεις να ξεκινήσω με μια φιλική συμβουλή¨ μην αρνηθείς τις ώρες ωρομισθίας γιατί τα μόρια αυτά είναι το μόνο σίγουρο και μόνιμο που θα έχεις. Ούτε να παρασύρεσαι επειδή τα πήγες καλά αν και απροετοίμαστη. Εχω ακούσει αρκετές φορές την ατάκα "τώρα που σκοτώθηκα στο διάβασμα τα πήγα χειρότερα από την προηγούμενη φορά που πήγα χαλαρά και απροετοίμαστα". Γνωρίζω επίσης προσωπικά άτομο με 78 Διδακτική χωρίς φροντιστήριο και 62 μετά από φροντιστήριο! Εγώ λοιπόν πήγα φροντιστήριο και ναι, ήμουν από τους τυχερούς διοριστέους (

Αποσυνδεδεμένος Kilgore

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Break on through to the other side...
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 06:46:25 pm »
Αν και αυτές οι εκτιμήσεις είναι κατά 99,9% υποκειμενικές, εγώ θεωρώ ότι το φροντιστήριο δεν έχει να σου προσφέρει πολλά πράγματα. Καλύτερα συστηματικό διάβασμα μόνη σου, αρκετό ψάξιμο στο Internet -μπορείς να βρεις απίστευτα πράγματα εκεί για διδακτική ξένης γλώσσας!- και αρκετή υπομονή και επιμονή. Κατά τη γνώμη μου, επίσης, ορθώς έπραξες και αρνήθηκες την ωρομισθία -χάσιμο χρόνου ουσιαστικά και το όφελος ελάχιστο. Αξιοποίησε αυτό τον χρόνο για μελέτη και όλα θα πάνε καλά.
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."

Αποσυνδεδεμένος Ich

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 09, 2007, 07:29:48 pm »
Ήμουν φέτος στους διοριστέους του ΑΣΕΠ ΠΕ07, αλλά δεν έκανα φροντιστήρια. Σε ένα απο τα γνωστά φροντιστήρια μου είχαν ζητήσει αρκετές φορές να διδάξω, καθώς είχα περάσει και άλλες 2 φορές, όχι διοριστέα όμως, και επειδή έχω μεταπτυχιακό.Όσοι γνωστοί μου πήγανε, δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Και επειδή ξέρω κάποια από τα άτομα που διδάσκουν σε αυτά τα φροντιστήρια, δεν θα σου πρότεινα να πάς . Κάθισε και διάβασε μόνος/μόνη σου. α! και μην αφήσεις την ωρομισθία...
Zum Glueck gehoert, dass man irgendwann beschliesst, zufrieden zu sein!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος echronea

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 10, 2007, 12:23:33 am »
Διορίστηκα φέτος από τον ΑΣΕΠ, έδινα για πρώτη φορά και είχα παρακολουθήσει μαθήματα μόνο διδακτικής στους ακατανόμαστους της Πατησίων, που είπε και ο/η συνάδελφος. Τα μαθήματα δεν με βοήθησαν καθόλου, ίσα ίσα που με μπέρδεψαν κιόλας. Αυτό που με βοήθησε ήταν τα πολλά βιβλία που διάβασα, τόσο για παιδαγωγικά όσο και για διδακτική. Ευτυχώς που δεν είχα παρακολουθήσει μαθήματα για γνωστικό, γιατί όταν βγήκαν τα επίσημα αποτελέσματα του ΑΣΕΠ, είδα ότι τα αποτελέσματα που είχαν δώσει οι καθηγητές του φροντιστηρίου είχαν 11 λάθη στα 48, δηλαδή πολύ περισσότερα από τα δικά μου (μιλάω για ΠΕ06). Και άλλη μια συμβουλή: μακριά από βιβλία που είναι γραμμένα για το διαγωνισμό. Είναι, σχεδόν πάντα, προχειροδουλειές γιατί πολλοί έχουν βρει ευκαιρία για αρπαχτές. Υπάρχουν πάρα πολλά συγγράματα εξαιρετικά, τόσο για τα παιδαγωγικά όσο και για την διδακτική γλωσσών. Και ούτε λόγος να αρνηθείς τις ώρες, άπό την προϋπηρεσία είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα διοριστείς, ενώ για τον διαγωνισμό δεν μπορείς να το ξέρεις με βεβαιότητα. Καλή επιτυχία!

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 10, 2007, 07:59:43 pm »
Έχω καταλήξει ότι αυτή η απόφαση πρέπει να συζητείται ανά κλάδο.
Εγώ (Μαθηματικός) διορίστηκα φέτος χωρίς φροντιστήριο με 75 διδακτική (ο κλάδος φέτος πάτωσε στη Διδακτική) και έχω πειστεί ότι οι Μαθηματικοί πετάνε λεφτά πηγαίνοντας σε φροντιστήριο.
Σε μας όμως η διδακτική βασίζεται πολύ στην άρτια γνώση του γνωστικού αντικειμένου.

Επίσης νομίζω ότι το θέμα ανήκει στον φάκελο "ΑΣΕΠ", όπου νομίζω ότι έχει ξανασυζητηθεί κιόλας, οπότε θα βρεις και πολλές απόψεις από άλλους συναδέλφους.
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 12, 2007, 09:56:58 pm »
συμφωνω κι εγω οτι δεν βοηθα το φροντιστηριο. κι εγω πηγα στον ακατανομαστο της πατησιων αλλλα στη θεσνικη. μπορω να πω οτι κι εμενα με μπερδεψε. συμφωνω οτι με προσωπικο διαβασμα μπορεις να τα πας καλυτερα

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 12, 2007, 10:23:00 pm »
Για φιλολόγους, βλ. σχετική συζήτηση στο θέμα 'ΑΣΕΠ'. Ενδεικτικά παραθέτω μία, πιστεύω, αντιπροσωπευτική διαπίστωση.

http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=379.msg29150#msg29150

Αποσυνδεδεμένος blethalassa

• Πλήρες μέλος
  • ...κύριε Κλεό, θα μας κάνεις τον ρέφερι ?
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 18, 2007, 07:16:35 pm »
Ξέρετε ποιοι διδάσκουν στα φροντ. ? Για ψάξτε τα ονόματα τους σε παλαιότερους ή φετινούς πίνακες τους ΑΣΕΠ . Δείτε τους βαθμούς που έγραψαν στα μαθήματα "ειδικότητας" τους ...

Αποσυνδεδεμένος ifilitisvikys

• Νέο μέλος
  • *
  • We rock!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 19, 2007, 08:22:48 pm »
Ξέρετε ποιοι διδάσκουν στα φροντ. ? Για ψάξτε τα ονόματα τους σε παλαιότερους ή φετινούς πίνακες τους ΑΣΕΠ . Δείτε τους βαθμούς που έγραψαν στα μαθήματα "ειδικότητας" τους ...

Πέστα χρυσόστομη! Γιατί να καταδεχτώ να πάω να με διδάξει κάποιος που έχει το ίδιο πτυχίο με μένα; Από πού κι ως πού να τον θεωρήσω αυθεντία; Γιατί κατέληξε να διδάσκει σε φροντιστήριο αν είχε προσόντα (πχ διδακτορικά κ.α.) και δεν βρέθηκε άντε σε κανένα σχολείο διορισμένος;
Και με την ευκαιρία: αυτή που πρώτευσε στον ΑΣΕΠ φιλολόγων φέτος είναι συγγραφέας δύο εξαιρετικών βιβλίων (Ασκήσεις και Θεωρία Γραμματικής και Συντακτικού Αρχ. Ελληνικών) σε γνωστό εκδοτικό βοηθημάτων. Παναξια κατ' εμέ. Τρομερή δουλειά.
«Η αριθμητική καταλήγει στη Φιλολογία, κι η Φιλολογία στο έγκλημα...»
Ε. Ιονέσκο, "Το μάθημα"

Αποσυνδεδεμένος bagia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 19, 2007, 08:57:48 pm »
παιδια συμφωνω με ολους τους προλαλησαντες!!!!!
αν θελετε τη δικη μου γνωμη-εμπειρια. εδωσα το 2005 κλαδος πε19. καθ'οτι ασχετη με τα παιδαγωγικα
ζητησα τη γνωμη μιας φιλης νηπιαγωγου. μου εδωσε και διαβασα βιβλιια πολυ καλα. λιγο πριν το διαγωνισμο
μια γνωστη μου που πηγε σε γνωστο φροντηστηριο μου δινει τις σημειωσεις τις. δε μπορω να πω οτι ηταν χαλια. απλα
ηταν αποσπασματα απο τα βιβλια που διαβαζα!!!!!!!!!!! οποια κοροιδια. δινεις τα λεφτα σου σ αυτουσ?
πηγαινε και αγορασε τα βιβλια και διαβασε τα μονος. δε νομιζω οτι σου προσφερεις κατι παραπανω.
και μ αυτο το διαβασμα επιασα 68%. αρκετα καλο για πρωτη φορα νομιζω.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182860
  • Σύνολο θεμάτων: 19476
  • Σε σύνδεση σήμερα: 787
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)