*

Αποστολέας Θέμα: ΑΣΕΠ-Τα συμπεράσματά σας  (Αναγνώστηκε 2094 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mandola

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
ΑΣΕΠ-Τα συμπεράσματά σας
« στις: Νοεμβρίου 10, 2007, 01:51:38 pm »
  Νομίζω πως οι περισσότεροι έχουμε αρχίσει και ψαχνόμαστε για τον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. 'Εχετε βγάλει κάποια συμπεράσματα από την εμπειρία σας?

Εγώ έχω δώσει ήδη 2 φορές. Εκτός του ότι αγχώθηκα και εκνευρίστηκα γιατί ήταν πάρα πολλά και δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω, ειλικρινά δεν έχω καταλάβει τι θέλουν, γιατί κόβουν ένα γραπτό, γιατί επιβραβεύουν κάποιο άλλο. Για παράδειγμα, στην Ειδική Διδακτική πώς προσεγγίζετε τα θέματα? Εγώ την 1η φορά πήγα δασκαλεμένη απ'το φροντιστήριο (ό,τι πει ο Χ, Ψ είναι σωστό άσχετα αν δεν είναι ρεαλιστικό) και ήμουν απλά επιτυχούσα. Τη 2η ήμουν πιο αντιδραστική επηρεασμένη απ'τη σχολική πραγματικότητα και απέτυχα. Τι είναι αυτό που κάνει τη διαφορά? Τι κρατάτε και τι πετάτε?

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: ΑΣΕΠ-Τα συμπεράσματά σας
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:01:01 »

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 10, 2007, 05:58:25 pm »
Και ποιος ειπε οτι αυτα που ζητανε ειναι βγαλμενα απο την σχολικη πραγματικοτητα??????????Καμια σχεση!!!!!!!!!!Εγω τρεις φορες επιτυχουσα και ολα αυτα που εγραφα δεν θα τα εφαρμοζα ποτε στην ταξη.....Οσο για τα κριτηρια διορθωσης...αστο καλυτερα..Μετα απο τρεις προσπαθειες δεν εχω καταλαβει ουτε τι ζητανε ουτε πως το διορθωνουν...Οσο για το αν θα δωσω και 4 φορα θα το σκεφτω πολυ σοβαρα................
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 10, 2007, 08:34:31 pm »
και γω  ειμαι 3 φορες επιτυχουσα. Καθε φορα παω με περισσοτερο διαβασμα και καθε χρονια γραφω χαμηλοτερα . Θα ξαναδωσω αλλα δεν θα ξαναδιαβασω. Κα νω μεταπτυχιακο στο ΕΑΠ και θα παω βασιζομενη σε αυτο και ο Θεος βοηθος...

Αποσυνδεδεμένος nautica19

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 14, 2007, 12:39:07 am »
Εχω δώσει μόνο μια φορά και είμαι στις επιτυχούσες. Εγώ πιστεύω οτι πρέπει να μπούμε στη νοοτροπία του διαγωνισμού δηλ. να τους γράψουμε αυτά που θέλουν!Εμένα μου έκανε εντύπωση που όταν βγήκα έξω απο την τάξη ακουγα όλους να λένε για τη μέθοδο προτζεκτ που εξεταζομασταν τα χίλια μύρια, και τι δεν ειχαν γράψει εκει μέσα, κατα πόσον ρεαλιστικά ήταν ολα αυτά δεν ξέρω. Εγώ το θέμα αυτό το προσέγγισα εντελώς διαφορετικά, τώρα καλα έκανα ?δεν ξέρω!Αρχιζω να πιστεύω οτι καλύτερα να τα είχα γράψει όπως οι άλλοι!
Εγώ πάτωσα στα πολλαπλής επιλογής του γνωστικού, η αληθεια είναι οτι δεν ασχολήθηκα παρα πολύ απο αποψη προετοιμασίας με αυτό το κομμάτι. Νόμιζα οτι είχα πρόβλημα στην εκθεση που τελικά έγραψα τέλεια κ' παραμέλησα αυτο το κομμάτι της εξέτασης που έπιανε κ' πιο πολύ σε βαθμολογία. Δεν σου κρύβω οτι το εχω πάρει με φόβο το γνωστικό. Αλήθεια τι μπορεις να κάνεις για να βελτιωθείς ή να απαντήσεις σωστα στα πολλαπλής επιλογής του γνωστικού (εκτος απο το σταυρό σου και κανένα τάμα)?Στεναχωριέμαι που άτομα ικανά, καταξιωμένα στο χώρο μας, που διδάσκουν προφισιενσυ χρόνια δεν μπορούν να περάσουν αυτό το διαγωνισμό!Που αυτό ίσως λέει πολλα και για το διαγωνισμό αυτό και τη δομή του!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:01:01 »

Αποσυνδεδεμένος catwoman

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 15, 2007, 08:45:33 am »
τι εννοεις οταν λες οτι το προσεγγισες διαφορετικα?

Αποσυνδεδεμένος nautica19

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ06
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 15, 2007, 12:07:46 pm »
τι εννοεις οταν λες οτι το προσεγγισες διαφορετικα?

Στη μέθοδο προτζεκτ εγώ έγραψα για μια εκθεση που θα γίνει στο σχολείο οπου ο καθε μαθητης θα φέρει καποιο αντικείμενο που νιώθει οτι έχει βελτιώσει τη ζωή του και θα υπάρχει περιγραφή του στα αγγλικά της μορφής που ήταν γραμμένο στον ασεπ (δηλ. τα χαρακτηριστικά του, αρνητικά, θετικά δεν θυμαμαι ακριβως τώρα το θέμα). Ελάχιστους καθηγητές έγραψα νομίζω της πληροφορικής κ' εναν άλλον! Μετα που βγήκα έξω κόλλησα γιατι λεγαν ολοι για το θέμα της ΥΓΕΙΑΣ κ' λεω μα καλα πως μου ήρθε κ' έγραψα αυτό???Οτι συνεργαστηκαν ολοι οι καθηγητές του σχολείου ο καθένας απο την πλευρά του για να γίνει π.χ μια εφημερίδα στο σχολείο που να ενημερώνει για την υγεία προσεγμένο απο την ειδικότητα του καθενός. Δεν ξέρω αν έκανα καλα μετα που το σκεφτόμουν έλεγα μα καλα "προτζεκτ=>διαθεματικότητα" πως μου ήρθε κ' έγραψα αυτό. Ωραιο σαν ιδέα ήταν αλλά δεν ξέρω αν αυτό μου κόστισε τους 27 βαθμούς κάτω...επίσης κ' στην δραστηριότηα κλεισίματος δεν έβαλα κατι τρομερό. Κατι επικοινωνιακό θυμάμαι αλλά όχι κατά φοβερό!Μακαρι να ξέραμε πως βαθμολογούν κ' τι δέχονται ως σωστό...

Αποσυνδεδεμένος bagia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ19
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 15, 2007, 01:18:11 pm »
θα σας πω τη δικη μου εμπειρια απο τον ασεπ. εδωσα μονο το 2005, αφου δεν ξαναεγινε για την ειδικοτητα μου(πε19).
χωρις λοιπον εμπειρια ειπα να κοιταξω τα θεματα προηγουμενων χρονων μηπως με διαφωτισουν! κοιτωντας τα λοιπον διαπιστωσα οτι τισ 3 προηγουμενες φορες τα θεματα ηταν οικτρα ευκολα!(πως λεγεται το internet στα ελληνικα????????)
ενταξει λεω με τετοια θεματα το παιχνιδι θα παιχτει στα παιδαγωγικα. ανασκουμπωνομαι και παιτ\ρνω μαθηματα απο μια φιλη μου νηπιαγωγο. μου δινει σημειωσεις θεματα διαβαζω λοιπον γιατι ημουν και ασχετη με τα παιδαγωγικα. η αληθεια βεβαια ηταν
οτι δεν εδωσα μεγαλη βαση στην ειδικοτητα.  το αποτελεσμα: η ειδικοτητα ηταν πανδυσκολη(συναδελφοι θυμαστε φανταζομαι  :))
ενω τα παιδαγωγικα μου φανηκαν αρκετα βατα με το διαβασμα που ειχα κανει!!
περασα στα παιδαγωγικα αλλα στην ειδοτητα εμεινα απ εξω για 10%.......
την επομενη φορα ομως θα καθισω να διαβασω αρκετα!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος elizabeth

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 19, 2007, 09:10:03 pm »
Όλοι πραγματικά απορούμε για το αυτό το μπάχαλο που λέγεται ΑΣΕΠ. Γιατί δεν μας λένε ποιοι διορθώνουν τα γραπτά μας? Γιατί μόνο φέτος δώσανε τις απαντήσεις στο γνωστικό επίσημα? Γιατί ενώ το Υπουργείο Παιδείας απαγορεύει τα φροντιστήρια προετοιμασίας για τον ΑΣΕΠ, πολλοί συνάδελφοι μέσα στην προσπάθεια τους να προετοιμαστούν καλύτερα πληρώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους σε αυτά? Γιατί άνθρωποι με μεταπτυχιακά και εμπειρία στα φροντιστήρια δεν περνάνε? Γιατί δεν μας βάζουν να διδάξουμε για να μας αξιολογήσουν? Προφανώς γιατί στην Ελλάδα αν γίνει κάτι τέτοιο θα αρχίσουν όλοι να λένε ότι είναι πρόφαση να διοριστούν τα "γαλάζια παιδιά" ή τα "πράσινα παιδιά" ανάλογα με την εκάστοτε κυβέρνηση. Γιατί ενώ ο διαγωνισμός γίνεται για να προσληφθούν οι "καλύτεροι" η δημόσια παιδεία πάει κατά διαόλου? Γιατί ενώ ο διαγωνισμός γίνεται κάθε δύο χρόνια περιμένουν τον τελευταίο μήνα να ψάξουν στον internet για τα θέματα που θα μας βάλουν? Το ξέρετε ότι το lesson plan που μας έβαλαν να αξιολογήσουμε προερχόταν από το το διαδίκτυο απο αυτά τα sites που παρέχουν δωρεάν πλάνα μαθήματος? Και μας συμπεριφέρονται σαν κοπάδι στην διάρκεια των εξετάσεων, να είμαστε σε κατάσταση υστερίας, έτοιμοι να πνίξουμε άνθρωπο. Μία συνάδελφος φορούσε ωτοασπίδες για να μπορεί να συγκεντρωθεί καλύτερα και η επιτηρήτρια της έκανε παρατήρηση λες και υπήρχε περίπτωση κάποιος απ' έξω να τις δίνει τις σωστές απαντήσεις. Πλάκα μας κάνουν? Εγώ είχα το κινητό μου απενεργοποιημένο στην τσέπη μου και έτσι όπως γύρισα να ξεμουδιάσω (γιατί 4 ώρες καθισμένος σε ένα θρανίο δεν είναι και εύκολο πράγμα) ακούμπησε στην καρέκλα και με την πίεση άνοιξε (και να ήθελα δεν θα μπορούσα να το κάνω) κόντεψε να με φάει. Και τι δεν μου είπε "Μικρά παιδιά είστε, τι πράγματα είναι αυτά" και μου το κατάσχεσε. Ο διαγωνισμός αυτός από κάθε άποψη είναι αίσχος!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος elizabeth

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 19, 2007, 10:45:51 pm »
Να διευκρινίσω μερικά πράγματα για αποφυγή παρεξηγήσεων:
1. Σχετικά με τα μαθήματα προετοιμασίας για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ. Το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του απαγορεύει σε φροντιστήρια να κάνουν μαθήματα προετοιμασίας για το ΑΣΕΠ. Αν όμως είσαι Εκπαιδευτικός Οργανισμός όλα είναι μια χαρά. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Το ΑΣΕΠ έχει μετατραπεί σε μια επικερδή επιχείρηση για μερικούς. Ξοδευόμαστε να σπουδάσουμε, να παρούμε το πτυχίο μας και μετά περνάμε μία από τα ίδια για να καταφέρουμε να διοριστούμε.
2. Οι συνάδελφοι στον δημόσιο τομέα είναι ικανοί και καλοί στην πλειοψηφία τους, πιστεύω. Αλλά όταν δεν βελτιώνονται οι συνθήκες διδασκαλίας στα σχολεία, όταν οι μισθοί είναι τόσο χαμηλοί με τι ψυχή να δουλέψουν. Γι' αυτό αντί να μας περνάνε από ιερά εξέταση θα έπρεπε πρώτα να κάνουν κάτι για να βελτιωθούν όλα αυτά, και μετά μάλιστα. Τι να τους κάνεις τους καλούς καθηγητές αν δεν έχεις λύσει σημαντικά προβλήματα λειτουργίας των σχολείων;
Και μία παράκληση αν μπορείτε απαντήστε σε ένα ερωτηματολόγιο που έχω δημοσιεύσει στο forum.

Αποσυνδεδεμένος mandola

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 21, 2007, 05:38:33 pm »
Τελικά δεν ήταν μόνο στο δικό μου μυαλό ένα μπάχαλο, ε? ΟΚ... Με τι ψυχολογία να πας να ξαναδώσεις? Θυμάμαι την τελευταία φορά πήγα αδιάβαστη και χαλαρή αλλά όταν ήρθε η ώρα της εξέτασης, ψυχοπλακώθηκα. Φυσικά δε θα ξεχάσω πόσο πολύ ήθελα να πάω τουαλέτα και δε σηκώθηκα λεπτό για να προλάβω να τα γράψω όλα. Κωμικοτραγικό...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182529
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)