*

Αποστολέας Θέμα: Φ.Π.Ψ. στα Δημοτικά Σχολεία!  (Αναγνώστηκε 27087 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος θάνος

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Π.Ε.Α.Ε
    • Προφίλ
Απ: Φ.Π.Ψ. στα Δημοτικά Σχολεία!
« Απάντηση #14 στις: Νοεμβρίου 22, 2007, 11:33:02 pm »
 Αλλά τι σας τα λέω μήπως και τα καταλαβαίνετε; Είστε άξιοι της φαιάς ουσίας σας.

Παράθεση
Η φαιά μου ουσία κι εγώ ευχαριστούμε την αξιότιμη συνάδελφο που μας έκανε την τιμή να μας πιάσει στο στόμα της.....Εμείς δε θα  της κάνουμε τη χάρη......

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:12:13 »

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 23, 2007, 12:25:05 am »
Σα Μαθηματικός που έχει κάνει ιδιαίτερα σε φοιτητές των Παιδαγωγικών τμημάτων (όπως λέγονται - δεν ξέρω - αυτά που βγάζουν δασκάλους τελοσπάντων), καταθέτω ότι μεγάλο ποσοστό αυτών των φοιτητών ΕΠΙΣΗΣ δεν είναι σε θέση να διδάξει μαθηματικά σε ΚΑΝΕΝΑ επίπεδο (πόσο μάλλον τώρα που με τα νέα βιβλία το επίπεδο αυξήθηκε). Το πολύ να είναι σε θέση να διδάξουν αριθμητική.

Παραδέχομαι πάντως ότι απέχουν ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ σε παιδαγωγική κατάρτιση και διδακτική προσέγγιση των μαθητών δημοτικού.
Επίσης, το να κάνουν Μαθηματικοί μάθημα σε δημοτικά, μάλλον θα οδηγούσε σε μαζικές αυτοκτονίες, γιατί εμείς (σαν κλάδος) υστερούμε σε αυτούς τους τομείς.
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος Λουλου

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 23, 2007, 01:49:40 am »
Φιλε Siobaras,αλλο τα παιδαγωγικα που εννοεις εσυ και αλλο το Φ.Π.Ψ το πρωτο βγαζει δασκαλους ,ενω απο το ΦΠΨ μπορεις να διδαξεις φιλολογικα μαθηματα.Γι αυτο εκανες ιδιαιτερα μαθηματικα, στο ΦΠΨ δεν διδασκονται μαθηματικα.Φυσικα ουτε ενας του ΦΠΨ φανταζομαι θα μπορουσε να διδαξει μαθηματικα ,στο δημοτικο, οπως και ενας μαθηματικος δεν θα μπορουσε να διδαξει γλωσσα και εκθεσηΚατα την γνωμη μου οχι διοτι τα μαθηματικα η η γλωσσα ειναι δυσκολα αλλα διοτι επικρατει στο δημοτικο αλλη φιλοσοφια ,ο συναδελφος που το προτεινε φανταζομαι ειχε στο νου του την ψυχολογια που πρεπει να γνωριζει καποιος οταν μπαινει σε μια ταξη και εχει να κανει με παιδια και στο ΦΠΨ διδασκεται νομιζω αρκετη.Παντως το οτι εκανες ιδιαιτερα σε δασκαλους δεν νομιζω αυτοι να αντιπροσωπευουν ολο τον κλαδο, γιατι τοτε ζητω που καηκανε τα παιδακια μας οπως πολυ χαρακτηριστικα ανεφερες.Καλυτερα να τους εκανα εγω μαθηματικα που εχω να τα διδαχτω απο το λυκειο.

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 23, 2007, 08:33:01 am »
Πολλά παιδιά φτάνουν μέχρι ην Γ' λυκείου κι έχουν ακόμη πρόβλημα με τη διαίρεση γιατί ποτέ δεν την έμαθαν σωστά στο δημοτικό.
Στο γιό μου που τώρα είναι
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:12:13 »

Αποσυνδεδεμένος swtia

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 23, 2007, 11:10:18 am »
   Αγαπητές joanne, almali και swtia (γιατί και συ μάλλον στους ΠΕ2 θα συγκαταλέγεσαι, αν κρίνω από την απάντησή σου) σαν και σας φαίνεται πως είναι οι περισσότεροι του κλάδου μας, γι' αυτό και είμαστε στα αζήτητα και εκεί θα παραμείνουμε, εφόσον δεν ξέρουμε να διεκδικούμε αυτό που μας συμφέρει΄βλ. άλλους κλάδους.
   Μέχρι και ο teacherakos έδωσε καλύτερη απάντηση από εσάς.
   Σ΄ευχαριστώ teacharako΄ γι΄ αυτό σας πάω τους δασκάλους!
   Όσο για τα υπόλοιπα, απαξιώ να απαντήσω, όχι γιατί δεν μπορώ να τα αντικρούσω, αλλά γιατί για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η γνώμη μου για τον κλάδο μας.
   Καθίστε να μιλάτε για χιλιάδες κενά που δεν καλύπτονται και γιατί να μην καλύπτονται, για παρατυπίες, για χρόνιες αναμονές, για δέκα επετηρίδες (τι ωραία κατήργησαν τη μία και εφηύραν δέκα) όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα και για τόσα άλλα που συζητάτε μεταξύ σας μετά μανίας αγωνίας και κλάματος.
   Αλλά τι σας τα λέω μήπως και τα καταλαβαίνετε; Είστε άξιοι της φαιάς ουσίας σας.
   Mετά τιμής epimoni!
αν δεν κανω λαθος και συ στον κλαδο πε02 ανηκεις ως φπψ...
ο τροπος με τον οποιο αναφερεσαι σε μας νομιζω καταδεικνυει το επιπεδο σου και δεν αρμοχει στην ουσια του φορουμ. δεν θα μπω στη διαδικασια να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου.ο teacherakos μιλαει για συμβουλευτικη, ως ψυχολογοι. εσυ αν δεν κανω λαθος για διορισμο ως δασκαλοι προφανως. εχω κοιταξει το προγραμμα σπουδων του φπ και νομιζω δεν εχει να κανει με το αντιστοιχο των δασκαλων. προετοιμαζεστε για την δευτεροβαθμια. τα μικρα παιδακια του δημοτικου χρειαζονται αλλη μεταχειριση.

Παράθεση
Η φαιά μου ουσία κι εγώ ευχαριστούμε την αξιότιμη συνάδελφο που μας έκανε την τιμή να μας πιάσει στο στόμα της.....Εμείς δε θα  της κάνουμε τη χάρη......
ο συναδελφος με καλυπτει πληρως
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 23, 2007, 11:22:40 am από swtia »

Αποσυνδεδεμένος almali

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μάθε παιδί μου γράμματα! - ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 23, 2007, 01:32:26 pm »
   Αγαπητές joanne, almali και swtia (γιατί και συ μάλλον στους ΠΕ2 θα συγκαταλέγεσαι, αν κρίνω από την απάντησή σου) σαν και σας φαίνεται πως είναι οι περισσότεροι του κλάδου μας, γι' αυτό και είμαστε στα αζήτητα και εκεί θα παραμείνουμε, εφόσον δεν ξέρουμε να διεκδικούμε αυτό που μας συμφέρει΄βλ. άλλους κλάδους.
   Όσο για τα υπόλοιπα, απαξιώ να απαντήσω, όχι γιατί δεν μπορώ να τα αντικρούσω, αλλά γιατί για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η γνώμη μου για τον κλάδο μας.
   Καθίστε να μιλάτε για χιλιάδες κενά που δεν καλύπτονται και γιατί να μην καλύπτονται, για παρατυπίες, για χρόνιες αναμονές, για δέκα επετηρίδες (τι ωραία κατήργησαν τη μία και εφηύραν δέκα) όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα και για τόσα άλλα που συζητάτε μεταξύ σας μετά μανίας αγωνίας και κλάματος.
   Mετά τιμής epimoni!
Δεν με ξαφνιάζει καθόλου η απάντησή σου γιατί γνωρίζω πολλούς ΠΕ02 που λόγω του προβλήματος της ανεργίας υπερεκτιμούν τις γνώσεις τους και προτείνουν λύσεις που τους συμφέρουν αδιαφορώντας για τους τελικούς αποδέκτες.Τέτοια όμως φαινόμενα υπερεκτίμησης των προσόντων δείχνουν περισσότερο άγνοια γιατί καταδεικνύουν άτομο που δεν έχει συνολική εικόνα των πραγμάτων.Οπότε δείξε καλύτερα και λίγη μετριοφροσύνη εκτιμώντας αντικειμενικά τις γνώσεις και τις δυνατότητές σου και μην ασχολείσαι με την φαιά ουσία των άλλων γιατί έτσι μειώνεις τη δική σου και είναι κρίμα......

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 23, 2007, 02:34:10 pm »
Φιλε Siobaras,αλλο τα παιδαγωγικα που εννοεις εσυ και αλλο το Φ.Π.Ψ το πρωτο βγαζει δασκαλους ,ενω απο το ΦΠΨ μπορεις να διδαξεις φιλολογικα μαθηματα.Γι αυτο εκανες ιδιαιτερα μαθηματικα, στο ΦΠΨ δεν διδασκονται μαθηματικα.Φυσικα ουτε ενας του ΦΠΨ φανταζομαι θα μπορουσε να διδαξει μαθηματικα ,στο δημοτικο, οπως και ενας μαθηματικος δεν θα μπορουσε να διδαξει γλωσσα και εκθεσηΚατα την γνωμη μου οχι διοτι τα μαθηματικα η η γλωσσα ειναι δυσκολα αλλα διοτι επικρατει στο δημοτικο αλλη φιλοσοφια ,ο συναδελφος που το προτεινε φανταζομαι ειχε στο νου του την ψυχολογια που πρεπει να γνωριζει καποιος οταν μπαινει σε μια ταξη και εχει να κανει με παιδια και στο ΦΠΨ διδασκεται νομιζω αρκετη.Παντως το οτι εκανες ιδιαιτερα σε δασκαλους δεν νομιζω αυτοι να αντιπροσωπευουν ολο τον κλαδο, γιατι τοτε ζητω που καηκανε τα παιδακια μας οπως πολυ χαρακτηριστικα ανεφερες.Καλυτερα να τους εκανα εγω μαθηματικα που εχω να τα διδαχτω απο το λυκειο.

Λουλού τα ξέρω όλα αυτά και μάλλον δεν κατάλαβες το μήνυμά μου.

Απλά καταθέτω ότι ΟΥΤΕ οι απόφοιτοι των τμημάτων που διορίζονται ΣΗΜΕΡΑ ως δάσκαλοι ξέρουν Μαθηματικά. (Τουλάχιστον οι περισσότεροι).

Τα εύκολα μαθηματικά τους έχουν πάνω-κάτω ύλη Γ'Λυκείου Κατεύθνσης και τα δύσκολα έχουν Γραμμική Άλγεβρα, Θεωρία Ομάδων & Δακτυλίων και Θεωρία Αριθμών.
Ειδικά για το 2ο μάθημα, το πολύ 1 στους 1000 να το έχει καταλάβει και να θυμάται κάτι 2 μέρες μετά την εξέταση.

Για μένα είναι ακατάλληλοι να διδάξουν Μαθηματικά σε άνθρωπο.
Η αριθμητική και οι πράξεις είναι άλλο πράγμα, γιατί (υποθετικά) όλοι οι ενήλικες γνωρίζουν το πώς γίνονται.
Οπότε το πρόβλημα μάλλον εστιάζεται στις τελευταίες τάξεις, όπου γίνεται μια εισαγωγή σε σοβαρές μαθηματικές έννοιες.

Για τους ίδιους λόγους και οι απόφοιτοι ΦΠΨ είναι ΕΞΙΣΟΥ ακατάλληλοι για τα Μαθηματικά αυτών των τάξεων.

Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος epimoni

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 23, 2007, 05:14:10 pm »
       Ευχαριστώ,  rodos5 , tinea  και Siobaras για τις απαντήσεις σας. 
       Όσο για τους υπόλοιπους σάς έχω σε συνεχή παραπομπή στην προηγούμενη απάντησή μου μήπως και τη "χωνέψετε"  κάποια στιγμή.

Αποσυνδεδεμένος Joanne

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 23, 2007, 08:38:18 pm »
   Mετά τιμής epimoni!
Χαίρομαι, που η διάσταση απόψεων έφερε τόσο ενεργό διάλογο.
Ομως είμαστε όλοι συνάδελφοι και θεωρώ ότι προβληματιζόμαστε πάνω σε ένα θέμα με υγιή διαφωνία και δεν μας ταιριάζει ως εκπαιδευτικοί να γινόμαστε καυστικοί ή ειρωνικοι ή πικρόχολοι για όσα διαφωνούμε.
Πιστεύω, epimoni, ότι δεν είχες καμία πρόθεση να είσαι αρνητική απέναντι μας, βγάζεις την άρνηση σου λόγω του απαράδεκτου πραματικά εκπαιδευτικού συστήματος, που δεν μας αξιοποιεί αλλά μας εκμεταλλεύεται με το χειρότερο τρόπο. Όλοι θέλουμε το καλύτερο, αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα και απογοητεύσεις  και θεωρώ ότι κανείς μας δε σκέφτεται μόνο το συμφέρον του και το βόλεμα του για να διεκδικεί μια θέση οπουδήποτε. Τότε και σε νηπιαγωγείο θα μπορούσαμε να πάμε, αφού εκεί τραγουδάκια και παιχνίδια κάνουν.
 Είχα σε ιδιαίτερο παιδιά δημοτικού και πολλές φορές δυσκολεύτηκα για τον τρόπο διδασκαλίας ή για το γνωστικό αντικείμενο. Δεν είναι ότι δεν ξέρουμε το γνωστικό αντικείμενο ,απλά είναι διαφορετικό να το διδάσκεις σε διαφορετικές και μικρότερες ηλικίες.
Πρέπει να μας απασχολεί πως θα ανοίξει ο κλάδος μας, όπως π.χ με μικρότερα τμήματα και όλοι μαζί να ενωθούμε και να το διεκδικήσουμε.
έχεις το ιδανικό όνομα "επιμονή" και όπως ξέρεις ο επιμένων νικά, οπότε αν επιμείνουμε όλοι τότε θα νικήσουμε.
Ας μην αναλωνόμαστε σε μεταξύ μας αντιπαραθέσεις,άλλωστε δεν σε χαρακτήρισα προσωπικά, απλώς εξέφρασα την αντίρρηση μου, για να  με χαρακτηρίσεις με φαιά ουσία.αν το κράτος μας βγάζει τη ψυχή στρεφόμαστε εναντίον οποιουδήποτε.
Όμως όλοι είμαστε από την ίδια όχθη του ποταμού. :) :)
Τα καλά κόποις κτώνται.

Αποσυνδεδεμένος Tryphon Odin

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 07, 2008, 06:19:59 pm »
Καλά πιο μεγάλη αννοησία δεν έχω διαβάσει, τι δουλειά έχει ένας απόφοιτος καθηγητικής σχολής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση; Ήμαρτον ρε παιδιά!
Και το άλλο που διάβασα, ΦΠΨ κατεύθυνση Ψυχολογίας να διορίζεται Ψυχολόγος, χωρίς πρακτική και επαγγελματικά δικαιώματα, πώς θα γίνει αυτό;
Έχω ακούσει βέβαια κάτι για μεταπτυχιακά, που τα τελειώνεις και γίνεσαι ψυχολόγος...
Τα επαγγελματικά δικαιώματα βρίσκονται στο πτυχίο, όχι στο Master.
το φπψ το έχω τελειώσει κι εγώ με κατ. ψυχολογίας, αν έκανα κι ένα μτπ στην εξελικτική ψυχολογία δεν θα γινόμουν ψυχολόγος, αλλά φιλόλογος με κάποιες γνώσεις παραπάνω στην εξελικτική ψυχολογία.
Ήμαρτον, αλλά η ανέχεια μας έχει κάνει να φανταζόμαστε πράγματα απίστευτα...
Αλλά έτσι είναι όπου μαζεύεται πολύς κόσμος, υπάρχει μια διάχυτη μετριότητα παντού :o
anything you say, will be used against you

Αποσυνδεδεμένος Αναστασια 76

• Ιστορικό μέλος
  • Κατι...κινειται....ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
    • Προφίλ
    • Δελφικα Παραγγελματα
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 03, 2010, 03:47:22 am »
Καλά πιο μεγάλη αννοησία δεν έχω διαβάσει, τι δουλειά έχει ένας απόφοιτος καθηγητικής σχολής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση; Ήμαρτον ρε παιδιά!
Και το άλλο που διάβασα, ΦΠΨ κατεύθυνση Ψυχολογίας να διορίζεται Ψυχολόγος, χωρίς πρακτική και επαγγελματικά δικαιώματα, πώς θα γίνει αυτό;
Έχω ακούσει βέβαια κάτι για μεταπτυχιακά, που τα τελειώνεις και γίνεσαι ψυχολόγος...
Τα επαγγελματικά δικαιώματα βρίσκονται στο πτυχίο, όχι στο Master.
το φπψ το έχω τελειώσει κι εγώ με κατ. ψυχολογίας, αν έκανα κι ένα μτπ στην εξελικτική ψυχολογία δεν θα γινόμουν ψυχολόγος, αλλά φιλόλογος με κάποιες γνώσεις παραπάνω στην εξελικτική ψυχολογία.
Ήμαρτον, αλλά η ανέχεια μας έχει κάνει να φανταζόμαστε πράγματα απίστευτα...
Αλλά έτσι είναι όπου μαζεύεται πολύς κόσμος, υπάρχει μια διάχυτη μετριότητα παντού :o

οι του ΦΠΨ κατευθυνση Ψυχολογιας μπορουν να μπουν σε ολες τις βαθμιδες ως συμβουλοι...
ενημερωσου λιγο καλυτερα γιατι αν εσυ εχεις τελειωσει ΦΠΨ εγω ειμαι μαθηματικος :P ;D(μακρια απο μας...μπρρρ ανατριχιασα μονο στη σκεψη.. ;D ;D)
"Δημοκρατία είναι όταν 4 λύκοι και ένα πρόβατο ψηφίζουν για φαγητό"
(Αρκάς)

Κάποτε, τριακόσιοι πέθαναν για την Ελλάδα.
Σήμερα η Ελλάδα πεθαίνει για τριακόσιους...
http://www.youtube.com/watch?v=P3pHY7auD8w

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουαρίου 03, 2010, 08:36:09 am »
Επίσης, το να κάνουν Μαθηματικοί μάθημα σε δημοτικά, μάλλον θα οδηγούσε σε μαζικές αυτοκτονίες, γιατί εμείς (σαν κλάδος) υστερούμε σε αυτούς τους τομείς.

Αν τροποποιουσαμε το ελληνικο συστημα (6 ετη α'βαθμιας, 6 β'βαθμιας εκπαιδευσης) σε αντιστοιχια με το γερμανικο ή αγγλικο (4 ετη α'βαθμιας και μετα β/βαθμια εκπαιδευση), τοτε οι Μαθηματικοι κι οι λοιπες ειδικοτητες της β'βαθμιας δε θα χρειαζοταν να κανουν μαθημα σε δημοτικα, αφου οι δυο τελευταιες ταξεις θ'ανηκαν στα γυμνασιο.

Ετσι οχι μονο θα λυνοταν το θεμα του γνωστικου επιπεδου, αλλά και το προβλημα ελλειψης δασκαλων και υπεραριθμιας καθηγητων β/βαθμιας εκπαιδευσης.

Το μονο προβλημα θα ηταν η ελλειψη αιθουσων διδασκαλιας στα γυμνασια για να στεγασουν τα παραπανω τμηματα, αλλά με καλη θεληση ολα γινονται.

Αποσυνδεδεμένος xristis23

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουαρίου 03, 2010, 11:57:08 am »

οι του ΦΠΨ κατευθυνση Ψυχολογιας μπορουν να μπουν σε ολες τις βαθμιδες ως συμβουλοι...
ενημερωσου λιγο καλυτερα γιατι αν εσυ εχεις τελειωσει ΦΠΨ εγω ειμαι μαθηματικος :P ;D(μακρια απο μας...μπρρρ ανατριχιασα μονο στη σκεψη.. ;D ;D)
[/quote]

καλη χρονιά σε όλους!
μπορείς σε παρακαλώ να σου παραθέσεις μια προκήρυξη που να το υποστηρίζει αυτό;
γιατί κι εγω μέχρι τώρα όποια θέση έχω δει, απαιτεί δικαιώματα τα οποία δεν εχει το  φ.π.ψ., παρά μόνο ύστερα απο κατατακτήριες.
Ευχαριστώ!

Αποσυνδεδεμένος Ioannis!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 11, 2010, 05:43:46 am »
Συνάδελφε epimoni, κατέβασε τους τόνους. Έχουν γίνει σκέψεις τελευταία να διδάσκουν οι απόφοιτοι ΦΠΨ και κυρίως κατεύθυνσης Παιδαγωγικής στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού τα μαθήματα της γλώσσας και ιστορίας. Αυτό όμως αποτελεί μια πρόταση και δεν έχει αποφασιστεί τίποτα επισήμως.

Παράθεση
Στο ΦΠΨ υπάρχει κατεύθυνση "παιδαγωγική" γενικά και αόριστα...Και στο δικό μου κλάδο (νηπιαγωγών) έχουν ακουστεί αιτήματα, κατά καιρούς, να μπούμε στα δημοτικά (με τα οποία φυσικά και διαφωνώ). Η ουσία είναι ότι το πτυχίο μου γράφει ότι είμαι απόφοιτος από το "Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγικής Εκπαίδευσης", το δικό σου γράφει από το τμήμα "Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας" και των δασκάλων γράφει "Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης"... Με αυτή τη λογική, άντε...όσοι έχουν τον "τίτλο" του "παιδαγωγικού" στο πτυχίο τους μπορούν και να διδάξουν στα δημοτικά?
Sophie, τι εννοείς γενικά και αόριστα;!
«Άνευ της παιδαγωγικής ταύτης μορφώσεως, οσονδήποτε και αν είναι φιλολογικώς πεπαιδευμένος ο μέλλων διδάσκαλος, κινδυνεύει διπλούν τινά κίνδυνον…».

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)