0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αγαπητές joanne, almali και swtia (γιατί και συ μάλλον στους ΠΕ2 θα συγκαταλέγεσαι, αν κρίνω από την απάντησή σου) σαν και σας φαίνεται πως είναι οι περισσότεροι του κλάδου μας, γι' αυτό και είμαστε στα αζήτητα και εκεί θα παραμείνουμε, εφόσον δεν ξέρουμε να διεκδικούμε αυτό που μας συμφέρει΄βλ. άλλους κλάδους. Μέχρι και ο teacherakos έδωσε καλύτερη απάντηση από εσάς. Σ΄ευχαριστώ teacharako΄ γι΄ αυτό σας πάω τους δασκάλους! Όσο για τα υπόλοιπα, απαξιώ να απαντήσω, όχι γιατί δεν μπορώ να τα αντικρούσω, αλλά γιατί για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε η γνώμη μου για τον κλάδο μας. Καθίστε να μιλάτε για χιλιάδες κενά που δεν καλύπτονται και γιατί να μην καλύπτονται, για παρατυπίες, για χρόνιες αναμονές, για δέκα επετηρίδες (τι ωραία κατήργησαν τη μία και εφηύραν δέκα) όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα και για τόσα άλλα που συζητάτε μεταξύ σας μετά μανίας αγωνίας και κλάματος. Αλλά τι σας τα λέω μήπως και τα καταλαβαίνετε; Είστε άξιοι της φαιάς ουσίας σας. Mετά τιμής epimoni!
Αλλά τι σας τα λέω μήπως και τα καταλαβαίνετε; Είστε άξιοι της φαιάς ουσίας σας. Παράθεση Η φαιά μου ουσία κι εγώ ευχαριστούμε την αξιότιμη συνάδελφο που μας έκανε την τιμή να μας πιάσει στο στόμα της.....Εμείς δε θα της κάνουμε τη χάρη......
Φιλε Siobaras,αλλο τα παιδαγωγικα που εννοεις εσυ και αλλο το Φ.Π.Ψ το πρωτο βγαζει δασκαλους ,ενω απο το ΦΠΨ μπορεις να διδαξεις φιλολογικα μαθηματα.Γι αυτο εκανες ιδιαιτερα μαθηματικα, στο ΦΠΨ δεν διδασκονται μαθηματικα.Φυσικα ουτε ενας του ΦΠΨ φανταζομαι θα μπορουσε να διδαξει μαθηματικα ,στο δημοτικο, οπως και ενας μαθηματικος δεν θα μπορουσε να διδαξει γλωσσα και εκθεσηΚατα την γνωμη μου οχι διοτι τα μαθηματικα η η γλωσσα ειναι δυσκολα αλλα διοτι επικρατει στο δημοτικο αλλη φιλοσοφια ,ο συναδελφος που το προτεινε φανταζομαι ειχε στο νου του την ψυχολογια που πρεπει να γνωριζει καποιος οταν μπαινει σε μια ταξη και εχει να κανει με παιδια και στο ΦΠΨ διδασκεται νομιζω αρκετη.Παντως το οτι εκανες ιδιαιτερα σε δασκαλους δεν νομιζω αυτοι να αντιπροσωπευουν ολο τον κλαδο, γιατι τοτε ζητω που καηκανε τα παιδακια μας οπως πολυ χαρακτηριστικα ανεφερες.Καλυτερα να τους εκανα εγω μαθηματικα που εχω να τα διδαχτω απο το λυκειο.
Καλά πιο μεγάλη αννοησία δεν έχω διαβάσει, τι δουλειά έχει ένας απόφοιτος καθηγητικής σχολής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση; Ήμαρτον ρε παιδιά!Και το άλλο που διάβασα, ΦΠΨ κατεύθυνση Ψυχολογίας να διορίζεται Ψυχολόγος, χωρίς πρακτική και επαγγελματικά δικαιώματα, πώς θα γίνει αυτό;Έχω ακούσει βέβαια κάτι για μεταπτυχιακά, που τα τελειώνεις και γίνεσαι ψυχολόγος...Τα επαγγελματικά δικαιώματα βρίσκονται στο πτυχίο, όχι στο Master. το φπψ το έχω τελειώσει κι εγώ με κατ. ψυχολογίας, αν έκανα κι ένα μτπ στην εξελικτική ψυχολογία δεν θα γινόμουν ψυχολόγος, αλλά φιλόλογος με κάποιες γνώσεις παραπάνω στην εξελικτική ψυχολογία.Ήμαρτον, αλλά η ανέχεια μας έχει κάνει να φανταζόμαστε πράγματα απίστευτα...Αλλά έτσι είναι όπου μαζεύεται πολύς κόσμος, υπάρχει μια διάχυτη μετριότητα παντού
Επίσης, το να κάνουν Μαθηματικοί μάθημα σε δημοτικά, μάλλον θα οδηγούσε σε μαζικές αυτοκτονίες, γιατί εμείς (σαν κλάδος) υστερούμε σε αυτούς τους τομείς.
Στο ΦΠΨ υπάρχει κατεύθυνση "παιδαγωγική" γενικά και αόριστα...Και στο δικό μου κλάδο (νηπιαγωγών) έχουν ακουστεί αιτήματα, κατά καιρούς, να μπούμε στα δημοτικά (με τα οποία φυσικά και διαφωνώ). Η ουσία είναι ότι το πτυχίο μου γράφει ότι είμαι απόφοιτος από το "Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγικής Εκπαίδευσης", το δικό σου γράφει από το τμήμα "Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας" και των δασκάλων γράφει "Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης"... Με αυτή τη λογική, άντε...όσοι έχουν τον "τίτλο" του "παιδαγωγικού" στο πτυχίο τους μπορούν και να διδάξουν στα δημοτικά?