*

Αποστολέας Θέμα: Άδειες νεοδιόριστων  (Αναγνώστηκε 54548 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Άδειες νεοδιόριστων
« Απάντηση #154 στις: Αυγούστου 29, 2024, 12:41:35 am »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:06:12 »

Αποσυνδεδεμένος hhatziioannou

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #155 στις: Οκτωβρίου 04, 2024, 10:32:20 am »
Καλημέρα σας!
Δηλαδή εαν καταλαβα καλά ένας νεοδιόριστος που διοριστηκε 28/8 μπορεί να πάρει άδεια μετά τις 1/11 και μέχρι τέλος του χρόνου (για το 1ο έτος απο Σεπτέμβριο που διοριστηκε) μπορει να πάρει :
2 ημέρες για Σεπτ
2 ημέρες για Οκτ
2 ημέρες για Νοε
2 ημέρες για Δεκ
Σύνολο 8 ημέρες απλά πρέπει να ειναι ΜΕΤΑ τις 1/11.

Γενικά όμως ΣΥΝΟΛΟ μέχρι 10 ΚΑ το έτος.
Εαν δεν τις πάρει τότε αυτές υποθέτω ΔΕΝ μεταφέρονται στο νέο έτος.
Υπάρχει κάποιο σημείο που μπορει να βλέπει πόσες δικαιούται ΚΑ, πόσες αναρωτική, τι έχει κάνει χρήση, τι του απομένει κλπ ? (πχ στο teachers?)

Ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 04, 2024, 10:34:13 am από hhatziioannou »

Αποσυνδεδεμένος victor123

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #156 στις: Οκτωβρίου 04, 2024, 11:12:51 am »
Καλημέρα σας!
Δηλαδή εαν καταλαβα καλά ένας νεοδιόριστος που διοριστηκε 28/8 μπορεί να πάρει άδεια μετά τις 1/11 και μέχρι τέλος του χρόνου (για το 1ο έτος απο Σεπτέμβριο που διοριστηκε) μπορει να πάρει :
2 ημέρες για Σεπτ
2 ημέρες για Οκτ
2 ημέρες για Νοε
2 ημέρες για Δεκ
Σύνολο 8 ημέρες απλά πρέπει να ειναι ΜΕΤΑ τις 1/11.

Γενικά όμως ΣΥΝΟΛΟ μέχρι 10 ΚΑ το έτος.
Εαν δεν τις πάρει τότε αυτές υποθέτω ΔΕΝ μεταφέρονται στο νέο έτος.
Υπάρχει κάποιο σημείο που μπορει να βλέπει πόσες δικαιούται ΚΑ, πόσες αναρωτική, τι έχει κάνει χρήση, τι του απομένει κλπ ? (πχ στο teachers?)

Ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια!

1. Ναι.
2. Ναι.
3. Ο ίδιος όχι δεν μπορεί. Οι άδειες φαίνονται στο myschool και μπορεί να τις δεί μόνο ο Διευθυντής (ή όποιος έχει τους κωδικούς του σχολείου).

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
  • The best is yet to come......
    • Προφίλ
« Απάντηση #157 στις: Οκτωβρίου 04, 2024, 12:40:18 pm »
1. Ναι.
2. Ναι.
3. Ο ίδιος όχι δεν μπορεί. Οι άδειες φαίνονται στο myschool και μπορεί να τις δεί μόνο ο Διευθυντής (ή όποιος έχει τους κωδικούς του σχολείου).

Δεν ειναι απαραιτητο να ειναι 2 το μηνα…. Μπορει να ειναι και περισσοτερες, ετσι δεν ειναι;

Φυσικα, δεν ειναι σιγουρο οτι θα δοθουν ολες αυτες οι μερες!
Ειδικη Αγωγη: 18 χρονια!!!!!!

Πλεον αλλη πορεια για τα επομενα 20

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:06:12 »

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #158 στις: Οκτωβρίου 04, 2024, 01:42:27 pm »
Νομίζω είναι. Δες εδώ................

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται κανονική άδεια με αποδοχές δύο (2) μήνες μετά το διορισμό τους. Η άδεια που δικαιούνται να λάβουν οι υπάλληλοι ορίζεται σε δύο (2) ημέρες για κάθε μήνα υπηρεσίας και δεν μπορεί να υπερβεί συνολικά τον αριθμό των ημερών κανονικής άδειας που δικαιούνται με τη συμπλήρωση ενός (1) έτους δημόσιας πραγματικής υπηρεσία».

2 μερες για καθε μηνα υπηρεσιας. Οχι 2 μερες το μηνα!
Επισης, δεν ξερω αν αυτο ισχυει για τους εκπαιδευτικους καθως η κανονικη αδεια, δεν ειναι και τοσο κανονικη…. Ειναι για εκτακτα περιστατικα

Αποσυνδεδεμένος emmaki

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #159 στις: Οκτωβρίου 04, 2024, 04:24:23 pm »

Το ξέρω ότι είναι 2 μερες για κάθε μήνα προϋπηρεσίας. Ο συνάδελφος όμως επειδή διορίστηκε Αύγουστο και υπέθεσα ότι δεν έχει άλλη προϋπηρεσία για αυτό είπα όντως είναι 2 μερες για το μήνα. Με το που κλείνει δηλαδή μήνα θα παίρνει 2 μερες.

Πιθανα ναι, με την επιφυλαξη οτι δεν ειναι κανονικη αδεια με την εννοια του υπολοιπου δημοσιου….. Στο υπολοιπο ειναι 2 μερες ανα μηνα, μαζευονται 24 + οι εξτρα της παραμεθωριου (αν υπαρχουν ακομα). Στην εκπαιδευση ειναι 10 μερες για ολο το χρονο που δεν ειναι δικαιωμα σου να τις παρεις, αλλα ειναι για σοβαρους λογους

(Εμενα μου εκοψαν δυο φορες αδεια. Την πρωτη την εκανα αιμοδοτικη, που δεν τις χρησιμοποιησα ποτε αλλοτε, και τη δευτερη τους ειπα να μου δωσουν γραπτα το κοψιμο καθως εκριναν οτι ο λογος που ανεφερα αναλυτικα δεν ηταν σημαντικος και ταυτοχρονα να δωσουν και εντολη να κοπει ημερομισθιο γιατι εγω θα ελειπα…. Τελικα εγκριθηκε η αδεια! Και αυτα μετα απο 18 χρονια υπηρεσιας)

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #160 στις: Οκτωβρίου 04, 2024, 10:48:23 pm »
Επομένως, μπορεί να θεωρηθεί ότι αντιστοιχεί μία (1) ημέρα άδειας το μήνα (σχετικό το αριθ. 158986/Ε3/25-09-2018 με ΑΔΑ: 788Θ4653ΠΣ-Ζ7Τ έγγραφο τις υπηρεσίας μας)».

Συγνώμη αλλά στο τέλος του κειμένου που παραθέτει η Meg4, αναφέρει ότι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί δικαιούνται 1 ημέρα άδειας για κάθε μήνα υπηρεσίας, που φαίνεται και πιο λογικό. Δεν μπορεί να δικαιούται 8 από τις 10 ημέρες κανονικής άδειας για 4 μήνες υπηρεσίας.

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #161 στις: Οκτωβρίου 04, 2024, 11:22:52 pm »
Συγνώμη αλλά στο τέλος του κειμένου που παραθέτει η Meg4, αναφέρει ότι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί δικαιούνται 1 ημέρα άδειας για κάθε μήνα υπηρεσίας, που φαίνεται και πιο λογικό. Δεν μπορεί να δικαιούται 8 από τις 10 ημέρες κανονικής άδειας για 4 μήνες υπηρεσίας.

Δικαιούται 1 μέρα για κάθε ολόκληρο μήνα. Μέχρι τέλος του χρόνου θα μπορεί να πάρει 4 μέρες.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #162 στις: Οκτωβρίου 04, 2024, 11:30:28 pm »
Ναι αυτό λέω κι εγώ . Αλλά πιο πάνω απάντησες 'Ναι' , στην ερώτηση αν δικαιούται 2 ημέρες για Σεπτέμβριο,2  για Οκτώβριο.........και συνολικά 8 ημέρες μετά τις 1/11. Γι' αυτό και η παρέμβαση.

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #163 στις: Οκτωβρίου 04, 2024, 11:58:07 pm »
Δικαιούται 1 μέρα για κάθε ολόκληρο μήνα. Μέχρι τέλος του χρόνου θα μπορεί να πάρει 4 μέρες.
Αυτό μου είπε και ο υπεύθυνος για τις άδειες στη ΔΔΕ, ότι όλες πάνε αναλογικά για τους νεοδιοριστους.Δηλαδή τα 4/12 των αδειών που δικαιούνται οι μόνιμοι. Δε μου απάντησε όμως σε περίπτωση δεκαδικού τι γίνεται. Κάπου είχα διαβάσει ότι κρατάμε το ακέραιο μέρος. Ο υπεύθυνος μου είπε ότι θα το δούμε και με το διευθυντή του σχολείου κλπ...

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #164 στις: Οκτωβρίου 05, 2024, 12:10:31 pm »
Ναι αυτό λέω κι εγώ . Αλλά πιο πάνω απάντησες 'Ναι' , στην ερώτηση αν δικαιούται 2 ημέρες για Σεπτέμβριο,2  για Οκτώβριο.........και συνολικά 8 ημέρες μετά τις 1/11. Γι' αυτό και η παρέμβαση.

Αυτό που έγραψα ήταν γενικά για ΔΥ. Ειδικά οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται τις 10 μέρες. Συμφωνούμε λοιπόν.

Αποσυνδεδεμένος vama

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #165 στις: Οκτωβρίου 05, 2024, 04:58:02 pm »
Αυτό που έγραψα ήταν γενικά για ΔΥ. Ειδικά οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται τις 10 μέρες. Συμφωνούμε λοιπόν.

Εντάξει λοιπόν. Εγώ θεώρησα ότι μιλάς για εκπαιδευτικούς μιας και είμαστε σε εκπαιδευτικό site. Παρανόηση...

Αποσυνδεδεμένος Ege

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ11
    • Προφίλ
« Απάντηση #166 στις: Οκτωβρίου 05, 2024, 08:08:02 pm »
Αυτό μου είπε και ο υπεύθυνος για τις άδειες στη ΔΔΕ, ότι όλες πάνε αναλογικά για τους νεοδιοριστους.Δηλαδή τα 4/12 των αδειών που δικαιούνται οι μόνιμοι. σχολείου κλπ...
Εμένα πάντως ο υπεύθυνος αδειών της Διεύθυνσής μου με ενημέρωσε ότι οι νεοδιόριστοι δικαιούμαστε όλες τις άδειες του ημερολογιακού έτους. (Δεν ξέρω βέβαια αν έχει σημασία ότι δεν είχα πάρει κάποια άδεια ως αναπληρώτρια το ίδιο έτος).
Οπότε φαντάζομαι ότι κάθε Διεύθυνση πράττει διαφορετικά σχετικά με τις άδειες...

Αποσυνδεδεμένος Meg4

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #167 στις: Οκτωβρίου 05, 2024, 09:11:10 pm »
Εμένα πάντως ο υπεύθυνος αδειών της Διεύθυνσής μου με ενημέρωσε ότι οι νεοδιόριστοι δικαιούμαστε όλες τις άδειες του ημερολογιακού έτους. (Δεν ξέρω βέβαια αν έχει σημασία ότι δεν είχα πάρει κάποια άδεια ως αναπληρώτρια το ίδιο έτος).
Οπότε φαντάζομαι ότι κάθε Διεύθυνση πράττει διαφορετικά σχετικά με τις άδειες...
Δεν έχει σημασία πόσες άδειες πήραμε ως αναπληρωτές. Μόνο για την άδεια ανατροφής παίζει ρόλο και παίρνουν οι νεοδιοριστοι το υπόλοιπο που δικαιούνται εφόσον δεν την έχει πάρει ο/η σύζυγος. Προφανώς κάθε Διεύθυνση κάνει ο,τι θέλει, ερμηνεύοντας τους νόμους διαφορετικά.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)