0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα σας!Δηλαδή εαν καταλαβα καλά ένας νεοδιόριστος που διοριστηκε 28/8 μπορεί να πάρει άδεια μετά τις 1/11 και μέχρι τέλος του χρόνου (για το 1ο έτος απο Σεπτέμβριο που διοριστηκε) μπορει να πάρει : 2 ημέρες για Σεπτ2 ημέρες για Οκτ2 ημέρες για Νοε2 ημέρες για ΔεκΣύνολο 8 ημέρες απλά πρέπει να ειναι ΜΕΤΑ τις 1/11. Γενικά όμως ΣΥΝΟΛΟ μέχρι 10 ΚΑ το έτος. Εαν δεν τις πάρει τότε αυτές υποθέτω ΔΕΝ μεταφέρονται στο νέο έτος.Υπάρχει κάποιο σημείο που μπορει να βλέπει πόσες δικαιούται ΚΑ, πόσες αναρωτική, τι έχει κάνει χρήση, τι του απομένει κλπ ? (πχ στο teachers?) Ευχαριστούμε πολύ για την βοήθεια!
1. Ναι.2. Ναι.3. Ο ίδιος όχι δεν μπορεί. Οι άδειες φαίνονται στο myschool και μπορεί να τις δεί μόνο ο Διευθυντής (ή όποιος έχει τους κωδικούς του σχολείου).
Νομίζω είναι. Δες εδώ................«Οι δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται κανονική άδεια με αποδοχές δύο (2) μήνες μετά το διορισμό τους. Η άδεια που δικαιούνται να λάβουν οι υπάλληλοι ορίζεται σε δύο (2) ημέρες για κάθε μήνα υπηρεσίας και δεν μπορεί να υπερβεί συνολικά τον αριθμό των ημερών κανονικής άδειας που δικαιούνται με τη συμπλήρωση ενός (1) έτους δημόσιας πραγματικής υπηρεσία».
Το ξέρω ότι είναι 2 μερες για κάθε μήνα προϋπηρεσίας. Ο συνάδελφος όμως επειδή διορίστηκε Αύγουστο και υπέθεσα ότι δεν έχει άλλη προϋπηρεσία για αυτό είπα όντως είναι 2 μερες για το μήνα. Με το που κλείνει δηλαδή μήνα θα παίρνει 2 μερες.
Επομένως, μπορεί να θεωρηθεί ότι αντιστοιχεί μία (1) ημέρα άδειας το μήνα (σχετικό το αριθ. 158986/Ε3/25-09-2018 με ΑΔΑ: 788Θ4653ΠΣ-Ζ7Τ έγγραφο τις υπηρεσίας μας)».
Συγνώμη αλλά στο τέλος του κειμένου που παραθέτει η Meg4, αναφέρει ότι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί δικαιούνται 1 ημέρα άδειας για κάθε μήνα υπηρεσίας, που φαίνεται και πιο λογικό. Δεν μπορεί να δικαιούται 8 από τις 10 ημέρες κανονικής άδειας για 4 μήνες υπηρεσίας.
Δικαιούται 1 μέρα για κάθε ολόκληρο μήνα. Μέχρι τέλος του χρόνου θα μπορεί να πάρει 4 μέρες.
Ναι αυτό λέω κι εγώ . Αλλά πιο πάνω απάντησες 'Ναι' , στην ερώτηση αν δικαιούται 2 ημέρες για Σεπτέμβριο,2 για Οκτώβριο.........και συνολικά 8 ημέρες μετά τις 1/11. Γι' αυτό και η παρέμβαση.
Αυτό που έγραψα ήταν γενικά για ΔΥ. Ειδικά οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται τις 10 μέρες. Συμφωνούμε λοιπόν.
Αυτό μου είπε και ο υπεύθυνος για τις άδειες στη ΔΔΕ, ότι όλες πάνε αναλογικά για τους νεοδιοριστους.Δηλαδή τα 4/12 των αδειών που δικαιούνται οι μόνιμοι. σχολείου κλπ...
Εμένα πάντως ο υπεύθυνος αδειών της Διεύθυνσής μου με ενημέρωσε ότι οι νεοδιόριστοι δικαιούμαστε όλες τις άδειες του ημερολογιακού έτους. (Δεν ξέρω βέβαια αν έχει σημασία ότι δεν είχα πάρει κάποια άδεια ως αναπληρώτρια το ίδιο έτος).Οπότε φαντάζομαι ότι κάθε Διεύθυνση πράττει διαφορετικά σχετικά με τις άδειες...