*

Αποστολέας Θέμα: Ποιές ώρες Ωρομισθίων γράφονται τελικά  (Αναγνώστηκε 15769 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vag_fys

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Ποιές ώρες Ωρομισθίων γράφονται τελικά
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουαρίου 15, 2008, 10:19:22 pm »
Άλλες ώρες μετράνε για τους ωρομίσθιους της Π.Δ.Σ. και άλλες για τους ωρομίσθιους του πρωινού ωραρίου.
Για παράδειγμα λόγω κακοκαιρίας όταν είναι κλειστά τα σχολεία δε μετράνε οι ώρες της Π.Δ.Σ. αλλά μετράνε οι ώρες των ωρομισθίων το πρωί.
Το ίδιο και για τις ώρες που χάνονται λόγω καταλήψεων.
Το μερτικό μου απ'τη χαρά
μου το'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά
και μια καρδιά μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:31:53 »

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Φεβρουαρίου 15, 2008, 10:26:07 pm »
Τα κοπέλια μου δεν ήρθαν χθες,είχαν πάει εκδρομή.
Θα τις πάρω τις ώρες της ΠΔΣ?

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος vag_fys

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Φεβρουαρίου 15, 2008, 10:37:15 pm »
Μόνο αν τις γράψεις. Είναι στο χέρι του υπεύθυνου της Π.Δ.Σ.
Το μερτικό μου απ'τη χαρά
μου το'χουν πάρει άλλοι
γιατί είχα χέρια καθαρά
και μια καρδιά μεγάλη.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 12:27:43 am »
Επισης για αλλη μια φορα οι ωρες για τον Χριστοδουλο μετρανε κανονικα....Μου το ΞΑΝΑεπιβεβαιωσαν και σημερα που πηρα τηλ για να ρωτησω ποτε θα πληρωθουμε....
Αυτό καλύτερα να το κρίνει από τις απαντήσεις που έχουν δοθεί εδώ http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=4786.0
κι αν βγάλει άκρη...γράψε μου
Εγώ πάντως θα ζητήσω το σχετικό χαρτί να το διαβάσω με τα μάτια μου ότι οι ώρες ΔΕΝ μπαίνουν! Και λάθος μου που δεν το διάβασα όταν μου το είπαν αλλά που να 'ξερα ότι τελικά θα φτανε σε αυτό το σημείο το θέμα :-X
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:31:53 »

Αποσυνδεδεμένος leti77

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Φεβρουαρίου 16, 2008, 12:33:37 am »
Δηλαδη τι να υποθεσω τωρα εγω????Οτι μου λενε ψεματα???Αυτα που μου λενε αυτα σας λεω κι εγω.....Ελεος πια.....Γιατι πρεπει στη χωρα αυτη ο καθενας  να κανει ο,τι θελει????Ας μας πουν επισημα τι γινεται να κλεισει αυτο το θεματακι επιτελους..........
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 16, 2008, 12:36:10 am από leti77 »
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 03:45:37 pm »
Συνάδελφοι, για σήμερα και αύριο που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω του καιρού θα γραφτούν οι ώρες  ??
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος cookie2

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 04:02:26 pm »
Μου ειπαν οτι στις γιορτες (25η Μαρτιου κλπ) γραφονται οι ωρες. Εχετε ακουσει κατι τετοιο; Πιστευω ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση να γινεται κατι τετοιο, οπως δεν γινοταν και τις αλλες χρονιες. Γενικα πιστευω πως σε εκδρομες μπαινουν οι ωρες μιας και οι δασκαλοι μπορουν να σε καλυψουν. Σε περιπτωση ομως που η διευθυνση πρωτοβαθμιας ξερει οτι δεν εγινε μαθημα (οπως με τα χιονια τωρα) δεν μπαινουν.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 04:08:08 pm »
Με βάση την: 2005762/547/0022/22.4.98 Γ.Λ.Κ.

... Δικαιούνται όμως αποζημίωσης όταν οι μαθητές κάνουν αποχή από τα μαθήματα τους ή δεν γίνονται μαθήματα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών σε ορισμένες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας, ή κατά τις εργάσιμες ημέρες που το σχολείο είναι εκλογικό κέντρο στις βουλευτικές ή δημοτικές εκλογές, κατά τις ημέρες (εργάσιμες) των γενικών συνελεύσεων των καθηγητών, εφόσον βέβαια είναι παρόντες και διαθέτουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία των σχολείων, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας τους.

Η εκδρομή επίσης φαίνεται στο ημερολόγιο πρόγραμμα, αλλά οι ώρες γράφονται. Δεν τίθεται ζήτημα "κάλυψης" από τους υπόλοιπους. Ο διευθυντής, στα πρακτικά του, καταγράφει τις ημέρες που το σχολείο λειτουργεί κανονικά και αυτό ελέγχεται. Θέμα κάλυψης είναι μόνο η απουσία σε μέρες που έχει καταγραφεί κανονική λειτουργία για το σχολείο, η οποία για διάφορους λόγους και ανάλογα με την διάθεση του διευθυντή μπορεί να καλυφθεί. (πχ. για να γλιτώσει κάποιος τη χαρτούρα της αναρρωτικής άδειας)

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 04:11:43 pm »
Με βάση την: 2005762/547/0022/22.4.98 Γ.Λ.Κ.

... Δικαιούνται όμως αποζημίωσης όταν οι μαθητές κάνουν αποχή από τα μαθήματα τους ή δεν γίνονται μαθήματα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών σε ορισμένες περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας, ή κατά τις εργάσιμες ημέρες που το σχολείο είναι εκλογικό κέντρο στις βουλευτικές ή δημοτικές εκλογές, κατά τις ημέρες (εργάσιμες) των γενικών συνελεύσεων των καθηγητών, εφόσον βέβαια είναι παρόντες και διαθέτουν τους εαυτούς τους στην υπηρεσία των σχολείων, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας τους.

Η εκδρομή επίσης φαίνεται στο ημερολόγιο πρόγραμμα, αλλά οι ώρες γράφονται. Δεν τίθεται ζήτημα "κάλυψης" από τους υπόλοιπους. Ο διευθυντής, στα πρακτικά του, καταγράφει τις ημέρες που το σχολείο λειτουργεί κανονικά και αυτό ελέγχεται. Θέμα κάλυψης είναι μόνο η απουσία σε μέρες που έχει καταγραφεί κανονική λειτουργία για το σχολείο, η οποία για διάφορους λόγους και ανάλογα με την διάθεση του διευθυντή μπορεί να καλυφθεί. (πχ. για να γλιτώσει κάποιος τη χαρτούρα της αναρρωτικής άδειας)

Σύμφωνα με το παραπάνω οι ώρες μας πρέπει να υπολογιστούν κανονικά.
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος cookie2

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 04:29:12 pm »
ΝΑΙ Ε; Να τα μαθαινουμε αυτα τοτε, γιατι παιρνουν και ενα υφος οι δασκαλοι και λενε: "αντε, θα σου τις βαλω τις ωρες και ας πηγαμε εκδρομη"  >:(

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 04:42:47 pm »
Σύμφωνα με την: 2/32068/0022/2.5.2000 Γ.Λ.Κ.

..... οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί δικαιούνται την ωριαία αποζημίωση τους για τις ώρες της προγραμματισμένης απασχόλησης τους την 7η και 10η Απριλίου 2000( ΣΗΜ. ημέρες εκλογών), σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας τους, επειδή δεν υπάρχει υπαιτιότητα τους για τη μη προσφορά υπηρεσίας τις ανωτέρω ημέρες.
[...]
8. Τέλος, όλες τις άλλες παροχές που δικαιούνται βάσει προγενεστέρων διαταγών μας, όπως:
α) Αποδοχές για τις μέρες συμμετοχής τους σε εκδρομές
β) Αποδοχές για τις μέρες κατάληψης των σχολών από τους σπουδαστές και εφόσον βέβαια είναι παρόντες και διαθέτουν εαυτούς στην υπηρεσία των σχολών, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διδασκαλίας τους.

Δεν μπορώ να βρω το σημείο που αναφέρεται ξεκάθαρα ότι, όταν δεν είναι δική μας υπαιτιότητα, γράφονται οι ώρες.  >:( Επίσης, θέλει λίγο προσοχή με τις εκδρομές, γιατί είμαστε υποχρεωμένοι να παριστάμεθα ως συνοδοί για τις ώρες που έχουμε μάθημα, άσχετο αν αυτό δεν εφαρμόζεται πάντα για τους ωρομίσθιους.

Η πηγή μου είναι συνήθως το http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/37-apodoxes-oromisthion.htm

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 05:00:57 pm »
Οι ωρες γραφονται στους πρωινους ωρομισθιους, αλλα ΟΧΙ στους ωρομισθιους ΠΔΣ. Η εγκυκλιος για την ΠΔΣ γραφει ρητα οτι το προγραμμα δεν υλοποιειται σε περιπτωση μη λειτουργιας του σχολειου. Χάλια μαύρα!!!

Αποσυνδεδεμένος posoakoma

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 07:34:43 pm »
Παιδιά, σήμερα πήγα στη διέυθυνση δευτεροβάθμιας αυτοπροσώπως (είναι αλλιώς το τετ-α-τετ..) τους είπα ότο κακώς δεν μου μέτρησαν τις ώρες για 16 Νοέμβρη και παρόλο που είχα πάει προετοιμασμένη για "φασαρία", μου απάντησαν ότι έχω δίκιο και ότι παρόλο που έχει περάσει καιρός, θα "τακτοποιήσουν" το θέμα, γαιτί είναι αδικία(?????)..τι να πώ? Έπεσα σε καλή και ενημερωμένη υπάλληλο, μάλλον...
Όσο για τη μέρα της κηδείας του Χριστόδουλου, μου είπε ότι ακόμα δεν τους έχει απαντήσει το υπουργείο..
...παρόλα αυτά του ωκεανού ξέρω το μαύρο κύμα...

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Φεβρουαρίου 18, 2008, 08:09:35 pm »
Παιδιά, σήμερα πήγα στη διέυθυνση δευτεροβάθμιας αυτοπροσώπως (είναι αλλιώς το τετ-α-τετ..) τους είπα ότο κακώς δεν μου μέτρησαν τις ώρες για 16 Νοέμβρη και παρόλο που είχα πάει προετοιμασμένη για "φασαρία", μου απάντησαν ότι έχω δίκιο και ότι παρόλο που έχει περάσει καιρός, θα "τακτοποιήσουν" το θέμα, γαιτί είναι αδικία(?????)..τι να πώ? Έπεσα σε καλή και ενημερωμένη υπάλληλο, μάλλον...
Όσο για τη μέρα της κηδείας του Χριστόδουλου, μου είπε ότι ακόμα δεν τους έχει απαντήσει το υπουργείο..
Ε πλεον δεν τους έπαιρνε να σου απαντήσουν κάτι άλλο! ΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ >:(

Συνάδελφοι τώρα ετοιμαστείτε γι άλλο γύρο "α μπε μπα μπλομ", θα μπουν οι χαμένες ώρες λόγω χιονιου; Ιδού η απορία; Απάντηση: Κάθε διεύθυνση θα έχει τους δικούς της "νόμους"! :P
Ααααααχ και μη χειρότερα!
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182730
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)