*

Αποστολέας Θέμα: Ποιές ώρες Ωρομισθίων γράφονται τελικά  (Αναγνώστηκε 15797 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
Απ: Ποιές ώρες Ωρομισθίων γράφονται τελικά
« Απάντηση #56 στις: Απριλίου 05, 2008, 02:44:39 pm »
Παραπέμπω στο site που παραπέμπω συνηθως: http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/37-apodoxes-oromisthion.htm

Aποδοχές ωρομισθίων εκπαιδευτικών
Καταβάλλονται αν η μη παροχή εργασίας από μέρους τους δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα.
(Έγγραφο 2/41057/0022/2-8-2004 του Γ.Λ.Κ.).

Εφόσον στο ημερολόγιο πρόγραμμα το σχολείο φαίνεται ότι λειτουργεί κανονικά, και σαφώς δεν είναι δική σου υπαιτιότητα η απουσία των μαθητών λόγω της εκδρομής, οι ώρες μετράνε. Εμένα μου μέτρησαν τις ώρες της 5ημερης κανονικότατα το Μάρτιο.

Το έχω πει πολλές φορές και θα το ξαναπώ. Εκτυπώστε τις εγκυκλίους που μας αφορούν, δεν είναι πολλές και έχετε τις μαζί σας στα σχολεία. Δυστυχώς, οι διευθυντάδες μας δεν είναι ενημερωμένοι επί των θεμάτων των ωρομισθίων. Το είδαμε στην περίπτωση της απεργίας των ωρομισθίων, όπου αρκετοί είπαν ότι δεν έχουμε δικαίωμα. Οι νόμοι, τις περισσότερες φορές, μας καλύπτουν. Ας διεκδικήσουμε τα -ελάχιστα- δικαιώματα μας.

ΥΓ. Α, και επειδή οι περισσότερες εγκύκλιοι που μας αφορούν είναι από το Υπουργείο Οικονομικών, (it's always about money!), συνήθως η μισθοδοσία ξέρει περισσότερα από τις Δευτεροβάθμιες, οπότε ίσως είναι καλύτερα να απευθυνόμαστε σε αυτούς.  ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:26:47 »

Αποσυνδεδεμένος marmo

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Απριλίου 08, 2008, 01:40:12 am »
Καλημέρα!!!
Χθες ρώτησα στο σχολείο μου αν θα γραφτούν οι ώρες των μαθημάτων της Γ' Λυκείου που δεν θα γίνουν λόγω πενθήμερης εκδρομής.....
Και μου απάντησαν πως ΔΕΝ θα γραφτούν!!!
Γνωρίζει κανείς τι ισχύει τελικά???
Ευχαιστώ!
Εμένα ο διευθυντής δε μου τις έγραψε...καθώς θεωρεί ότι μόνο στην περίπτωση που ο ωρομίσθιος είναι συνοδός στη σχολική εκδρομή, δικαιούται αυτές τις ώρες. Αύριο θα πάω στη δευτεροβάθμια και θα κάνω μεγάλη φασαρία, γιατί έχω κουραστεί πολύ με αυτή την κατάσταση (να σημειωθεί εδώ ότι εγώ διδάσκω για πρώτη φορά και μάλιστα μου έδωσαν μάθημα που εξετάζεται αε πανελλαδικό επίπεδο). Σίγουρα, ο καθένας πράττει κατά το δοκούν...έτσι, για τις ώρες της 16ης Νοεμβρίου (αυτό τώρα το έμαθα) η ίδια η δευτεροβάθμια μού τις αφαίρεσε, ενώ ο διευθυντής τις είχε γράψει κανονικά. Είναι μεγάλη κοροϊδία αυτό το βόλεμα των σχολείων με τους ωρομίσθιους! Και μεγάλη ταπείνωση για κάποιον που κλήθηκε να διδάξει μετά από μια επιτυχία στον ΑΣΕΠ, να παρακαλάει για 2 ή 4 ή και 11 ώρες την εβδομάδα! Θα γραφτούν δε θα γραφτούν, γράφονται, παραγράφονται...ξεγράφονται...Έλεος!

Αποσυνδεδεμένος mac190604

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, όπως την έχω φανταστεί!
    • Προφίλ
    • http://lisari.blogspot.com
« Απάντηση #58 στις: Απριλίου 08, 2008, 02:29:41 am »
Εμάς, τους ωρομίσθιους του σχολείου, ο Διευθυντής μας φέρετε με περισσότερη αγάπη... καταρχάς μας ρωτάει αν μπαίνουν κάποιες ώρες και μετά ενημερώνεται από την Διεύθυνση. Δείχνει να μας υπολογίζει και να καταλαβαίνει την ανάγκη που έχουμε για τις ώρες... Ανταμείβει τον κόπο και την αγωνία μας... 

Επίσης για την τριήμερη που θα πάνε οι μαθητές μας έλεγε ότι θα τις γράψει τις ώρες και αν υπάρχει πρόβλημα θα πει, ότι κάποια παιδιά δεν πήγαν, και έκαναν ενισχυτική...

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, αν κάποιος θέλει να βοηθήσει,  θα το κάνει... είτε λόγω καλής καρδιάς είτε λόγω ενδιαφέροντος είτε λόγω σωστής ενημέρωσης. Για τους άλλους...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 08, 2008, 02:31:39 am από mac190604 »

Αποσυνδεδεμένος waterland

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Απριλίου 08, 2008, 04:38:43 pm »
Κι εγώ δεν έχω παράπονο από τη μέχρι τώρα αντιμετώπιση ως ωρομίσθια. Θέλω όμως να σας πω ότι τις ώρες που δεν έγιναν μάθημα λόγω καιρικών συνθηκών, τελικά δε θα μου τις γράψουν, όχι φυσικά επειδή δεν θέλουν, αλλά επειδή αυτή ήταν η εντολή της αρμόδιας δευτεροβάθμιας. Μου το επιβεβαίωσαν άλλωστε και οι ίδιοι υπεύθυνοι όταν τους πήρα τηλέφωνο. Μάλιστα όταν τους ανέφερα τη σχετική
 εγκύκλιο μου απάντησαν ότι την γνωρίζουν μεν, αλλά ....το Υπουργείο Οικονομικών δεν την αποδέχεται!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:26:47 »

Αποσυνδεδεμένος mariak

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #60 στις: Απριλίου 08, 2008, 05:57:39 pm »
Οι ώρες που χανονται λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών γραφονται κανονικά!!!!Αυτό ειναι σίγουρό!

Αποσυνδεδεμένος waterland

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #61 στις: Απριλίου 09, 2008, 01:28:22 pm »
Εχεις δίκιο! Λίγες ώρες αφ' ότου έστειλα το ποστ, πήραν τηλέφωνο την υπεύθυνη του σχολείου (στο κινητό της μάλιστα!) και της είπαν ότι έκαναν λάθος και ότι πρέπει να γραφτούν οι ώρες....

Αποσυνδεδεμένος mac190604

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση, όπως την έχω φανταστεί!
    • Προφίλ
    • http://lisari.blogspot.com
« Απάντηση #62 στις: Απριλίου 09, 2008, 01:33:17 pm »
Για να είμαστε χρήσιμοι, εγώ προτείνω να ξαναπούμε ποιες ώρες δεν γράφονται... Ξεκινάω εγώ πρώτος και συμπληρώστε και εσείς αυτό που γνωρίζεται σίγουρα (τσεκαρισμένα)...

ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΓΙΕΣ (25 Μαρτίου, Καθαρή Δευτέρα...)

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #63 στις: Απριλίου 09, 2008, 05:42:53 pm »
ΔΙΑ
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος blue

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Πού πάμε; Τι κάνουμε;
    • Προφίλ
« Απάντηση #64 στις: Ιουνίου 06, 2008, 09:13:40 am »
Γεια σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε, οι ώρες στα ολοήμερα την Παρασκευή 13-6-2008 θα μετρηθούν;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Αποσυνδεδεμένος walkleon

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #65 στις: Ιουνίου 06, 2008, 01:21:35 pm »
Για ποιό λόγο να μη μετρήσουν;

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #66 στις: Ιουνίου 06, 2008, 03:35:34 pm »
του Αγίου Πνεύματος Δευτέρα 16 γράφονται οι ώρες;

η ημέρα δεν περιλαμβάνεται στις αργίες...

ξέρει κανείς;

Αποσυνδεδεμένος walkleon

• Έμπειρο μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #67 στις: Ιουνίου 06, 2008, 05:40:22 pm »

ξέρει κανείς;

Αφού για το δημόσιο είναι αργία!Άρα δεν υπάρχει κανείς ωρομίσθιος που να δουλεύει αυτή τη μέρα,σωστά;Οπότε γιατί να γραφούν οι ώρες;

Αποσυνδεδεμένος blue

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Πού πάμε; Τι κάνουμε;
    • Προφίλ
« Απάντηση #68 στις: Ιουνίου 06, 2008, 11:22:53 pm »

ξέρει κανείς;

Δεν γράφονται, είναι αργία.
Εξάλλου για τους ωρομίσθιους της Α/θμιας, η σύμβασή τους λήγει στις 15-6-2008, άρα δεν τίθεται καν θέμα για ώρες εκείνη την ημέρα.

Όσον αφορά την Παρασκευή 13-6-2008, θα φανεί αν μετρηθούν οι ώρες από τις καταστάσεις που θα στείλει η Α/θμια σε κάθε σχολείο για να συμπληρώσουν τις ώρες των ωρομισθίων. Στις καταστάσεις αυτές αναγράφονται μόνο οι ημερομηνίες που μπορούν να γραφτούν οι ώρες. π.χ. στις καταστάσεις του Απριλίου, δεν αναγράφονταν οι ημέρες μετά τις 18-4.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #69 στις: Ιουνίου 08, 2008, 08:36:39 am »
Όσον αφορά την Παρασκευή 13-6-2008, θα φανεί αν μετρηθούν οι ώρες από τις καταστάσεις που θα στείλει η Α/θμια σε κάθε σχολείο για να συμπληρώσουν τις ώρες των ωρομισθίων.

Γεια σου Blue!

Ποιές καταστάσεις  ???
Δεν μας απάντησες όμως ...για ποιο λόγο δηλαδή να μην γραφούν οι ώρες στις 13/6 ;;; ???

Είμαι μια μέρα σαν όλες τις άλλες, εγώ βασικά σκέφτομαι να μην πάω βέβαια (τις ώρες να τις έχω βάλει από την προηγούμενη φορά), κι οι δάσκαλοι αν θέλουν ας μου τις σβήσουν  >:( ...γιατί μερικοί μερικοί είναι πολύ κάφροι λες κ θα τα βάλουν από την τσέπη τους  8)
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182742
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 679
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)