*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4782552 φορές)

0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

ICT

• Επισκέπτης
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #1190 στις: Απριλίου 16, 2013, 06:35:14 pm »
@bitch

Επειδή ειπώθηκαν κάποια πράγματα που με αφορούν ας δούμε και κάποια άλλα
Πριν είπα την περίπτωση μου και ανέλυσα το σκεπτικό μου. Δεν έχω σκοπό να παρασύρω κανένα παρά να πω τη γνώμη μου όπως και άλλοι πολλοί εδώ μέσα.
Εθεσα κάποια ερωτήματα. Αλλα απαντήθηκαν άλλα όχι.
Είμαστε ενήλικες και ο καθένας αν παρασύρεται ή όχι είναι δικό του θέμα.
Τώρα στο δια τάυτα θέλεις να μου πεις ότι άμα πέσει τηλέφωνο δεν δέχεστε εκπρόθεσμη αλλαγή με προώθηση στο Υπουργείο. Δηλαδή το υπουργείο δεν μπορεί με κάποια τεκμηριωμένη αίτηση να επέμβει στο σύστημα. Κλείδωσε δηλάδη τέρμα. Εντάξει εσείς δεν το κάνετε, αλλού;
Θέλεις να μου πεις ότι το σύστημα έκλεισε 2/4; Είσαι σίγουρη; 100% σίγουρη για όλη την Ελλάδα; δηλαδή νέα αίτηση μετά τις 2/4 δεν υπάρχει;

Επειδή λοιπόν γίνονται όλα νόμιμα εγώ το παιχνίδι της διαφάνειας κατά περίπτωση δεν το δέχομαι. Δηλαδή ήρθε η διευκρίνηση αργά το μεσημέρι όταν είχαν ανακοινωθει ήδη το 90% των περιοχών. Να υποθέσω ότι ξαφνιάστηκαν κιόλας στο Υπουργείο, δεν το περίμεναν. Εντελώς τυχαία κάποιες περιοχές κάνανε το ίδιο στις μεταθέσεις. Δεν ανακοίνωσαν α προτίμηση και συνολικές προτιμήσεις. Δεν το πήραν χαμπάρι φαντάζομαι ούτε τότε στο Υπουργείο.

Κοίτα καταλαβαίνω ότι υπερασπίζεσαι τους Νόμους γιατί πρέπει να υπάρχει ένας μπούσουλας για να μην έχουμε ασυδοσία. Επίσης καταλαβαίνω ότι κάποιοι εδώ μέσα μπορεί να σε ξέρουν και με τα πραγματικά σου στοιχεία. Το να πιστέψουμε όμως σε αυτή τη χώρα ότι κάποιοι δεν είναι υπεράνω των νόμων τότε μάλλον υποτιμάμε και οι δύο τη νοημοσύνη μας.

ΥΓ. Τα παραπάνω στα λέω εντελώς φιλικά αναγνωρίζοντας το τι έχεις προσφέρει. αλλά κάποια πράγματα είναι τελείως εξόφθαλμα. Ανέτρεξε λίγο σε αυτό που είχες πει την 1/4. αμάν πια με αυτά τα βύσματα...δικά σου λόγια ήταν όχι δικά μου.

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 16, 2013, 06:49:57 pm από ICT »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:55:48 »

Αποσυνδεδεμένος demodos1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1191 στις: Απριλίου 16, 2013, 06:42:44 pm »
Πρώτα απ' όλα καλή μετάταξη-οργανική θέση-μετάθεση σε όσους καταφέρουν να πάρουν.

Γνωρίζει κάποιος συνάδελφος το χρονοδιάγραμμα που θα γίνει η όλη διαδικασία.

Π.χ. πότε θα βγούν τα αποτελέσματα των ματατάξεων. Τέλος Μαϊου, τέλος Ιουνίου;
Επίσης πότε οι συνάδελφοι αυτοί θα διαγραφούν από Την Δευτεροβάθμια και οι
οργανικές που πιθανόν κατέχουν θα μείνουν κενές;

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #1192 στις: Απριλίου 16, 2013, 06:48:26 pm »
@ICT

κοίταξε να δεις : το τι κάνει ή δεν κάνει κάθε διεύθυνση ξεχωριστά δεν μπορώ να το ξέρω ούτε και μπορώ να απολογηθώ για άλλους. Ο καθένας είναι  υπεύθυνος μόνο για την  πάρτη του.

Στην Ελλάδα όλα γίνονται και το ξέρουμε αυτό καλά. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι  εσύ ή εγώ ή κάποιος άλλος  που δεν τα σηκώνει αυτά θα επιτρέψουμε να γίνουν. Σε ό,τι και όσο μας πέφτει λόγος δε θα το κάνουμε. Από εκεί και πέρα θα σου πω συγκεκριμένα για αυτά που ρωτάς:

Εκπρόθεσμη αίτηση δεν πρέπει να δεχόμαστε. Κάποιες ΔΔΕ έχουν ηλεκτρονικό πρωτόκολλο και κει δεν μπορείς εύκολα να παρέμβεις - άσε που και να το κάνεις θα σε βρουν μέσω ip και λοιπών μεθόδων και θα βρεις μεγάλο μπελά. Στο συμβατικό πρωτόκολλο πάλι οκ μπορείς να γράψεις πράγματα αλλά και πάλι φαίνεται αν θέλει κάποιος να το ψάξει πάρα πολύ ( ακόμα και από την "χρονομέτρηση" του μελανιού υπάρχει μέθοδος). Θα μου πεις σιγά μη βάλουμε και τη μέθοδο του άνθρακα αλλά θέλω να σου πω ότι άμα θες να βρεις κάτι θα το βρεις ο κόσμος να χαλάσει.

το σύστημα έκλεισε 12.4 όχι 2/4.
2/4 έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων.
αν έχει γίνει "λαμογιά" θα χει γίνει απο πιο πάνω αλλά να σου πω την αλήθεια; Επειδή τους πιο πολλούς "πιο πάνω" τους ξέρω δε θα ρίσκαρε κανένας τη θέση του. Ειδικά τώρα που οι κωδικοί μας ξεψαχνίζονται πραγματικά σου λέω δεν μπαίνεις καν στη διαδικασία να το σκεφτείς να μαγειρέψεις.
Και ακόμα και αν τελικά πέσει μαγείρεμα, θα πέσει για πόσους; έναν; δύο; εκεί !! Για λαό πάντως δεν  υπάρχει περίπτωση - δε ρισκάρεις τη δουλειά σου για να κάνεις χατίρια. Απλό και κατανοητό.

Πάω στον αλλεργιολόγο. Ήδη άργησα!! Θα με κράξει!!!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος gioas

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1193 στις: Απριλίου 16, 2013, 06:53:16 pm »
@bitch

α) το σύστημα προφανώς θα ξανανοίξει. Υπάρχουν εκκρεμείς δηλώσεις άλλωστε. Όπως ανοίγει και τον Φλεβάρη γι΄αυτούς που αποκτούν παιδιά μέχρι 31/1.

β) εγώ προσωπικά έχω κάνει ένσταση για αίτηση βελτίωσης που κατατέθηκε στο e-datacenter μήνα Μάη. Φυσικά απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι η υπάλληλος έχασε την αίτηση το Νοέμβρη και βρέθηκε μετά. Μάλιστα σε συνδικαλιστή που πήρα τηλέφωνο το θεώρησε νίκη του εκπαιδευτικού απέναντι στη διοίκηση. Μπορεί και να ήταν έτσι. Μπορεί και όχι όμως. Πότε είμαστε εμείς σίγουροι για το λάθος ή το δόλο κάποιου;

γ) Δεν λέμε ότι όλοι θα κινηθούν εκ του πονηρού. Για να θεωρείται ένα σύστημα αξιόπιστο όμως θα πρέπει να αποκλείει όλους από αυτή τη δυνατότητα. Και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις που γίνονται με μοριοδότηση υπάρχει ακόμα δυνατότητα εξωτερικής παρέμβασης (π.χ ποιες περιοχές και ποιες ειδικότητες και πόσοι θα βγουν πλεονάζοντες στις αποσπάσεις, ποιος υπάγεται σε ειδική κατηγορία κτλ)

δ) Το υπουργείο Παιδείας έχει διατηρήσει και εφαρμόσει το πιο αξιόπιστο και αδιάβλητο σύστημα όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα
της διαφθοράς και της μίζας. Αυτό των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 'Άρα και κρίση έχουμε και ισοπεδωτικοί δεν είμαστε. Όμως όταν βλέπουμε κάτι στραβό όπως αυτό με τις πρώτες επιλογές και το πλήθος έχουμε δικαίωμα να το πούμε.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:55:48 »

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1194 στις: Απριλίου 16, 2013, 06:58:13 pm »
@bitch

εμένα με κάλυψες. Αυτά που είπες μου αρκούν. Ξέρεις κάτι, καμιά φορά μπορεί να κάνουμε τους χαζούς αλλά δεν είμαστε. Π.χ. μπορεί να αφήνουμε κάποιο βύσμα να νομίζει ότι κάνει το παιχνίδι του και με τον τρόπο μας να τον ξεφορτωνόμαστε...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 16, 2013, 07:08:12 pm από ICT »

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1195 στις: Απριλίου 16, 2013, 07:10:29 pm »

- στις μεταθέσεις η α' προτίμηση μοριοδοτείται και για τον λόγο αυτό πρέπει και να εμφανίζεται στους σχετικούς πίνακες. Στις μετατάξεις αυτό δεν ισχύει και επομένως δεν ειναι ανακοινώσιμο.

Επαναλαμβάνω την ερώτηση.
http://www.cartoonstock.com/lowres/wpa0649l.jpg

Κατά την διάρκεια της απεργίας, αν κάποιος συνάδελφος είναι σε θέση κλειδί, θέλει να απεργήσει αλλά δεν μπορεί λόγω οικονομικού, παρακαλώ να μου στείλει pm.

Αποσυνδεδεμένος jtsop

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #1196 στις: Απριλίου 16, 2013, 07:54:43 pm »

το σύστημα έκλεισε 12.4 όχι 2/4.

δηλαδή το σύστημα δεν είναι ανοιχτό σήμερα?

Αποσυνδεδεμένος perastikos_kav

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1197 στις: Απριλίου 16, 2013, 07:58:39 pm »
Τόσες φορές που επαναλαμβάνεις κουραστικά την ερώτηση, γιατί δεν κάνεις έναν κόπο να ψάξεις μόνος σου; Αντιγράφω από την ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα:
"Η Αρχή δέχεται πολλά ερωτήματα από φορείς του δημόσιου τομέα σχετικά με αιτήματα υποψηφίων που ζητούν να τους χορηγηθεί πρόσβαση σε στοιχεία συνυποψηφίων τους (π.χ. σε διαδικασίες επιλογής προσωπικού/προϊσταμένων, διαδικασίες επιλογής φοιτητών που αιτούνται τη μετεγγραφή τους στο ίδιο πανεπιστήμιο κλπ). Τα έγγραφα/δικαιολογητικά που υποβάλλουν οι υποψήφιοι σε διαδικασίες επιλογής του δημόσιου τομέα αποτελούν προσωπικά δεδομένα αυτών κατά την έννοια του άρθρου 2 στοιχ. α' και γ΄ του Ν. 2472/1997. Ταυτόχρονα, τα ίδια έγγραφα αποτελούν διοικητικά έγγραφα υπό την έννοια του άρθρου 5 παρ. 1 του Ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας, εφεξής “Κ.Δ.Διαδ.”), αν και εφόσον ελήφθησαν υπ’ όψιν από την αρμόδια υπηρεσία για τη διαμόρφωση της σχετικής κρίσης. "

Διάβασε τους σχετικούς νόμους και βγάλε το συμπέρασμα μόνος σου. Προφανώς στο Υπουργείο (πιθανά και μετά από ερώτηση στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων) θεωρούν ως στοιχεία που συμμετέχουν στη διαμόρφωση της κρίσης, αυτά που δίνουν μόρια στους υποψηφίους, γι' αυτό και δημοσιεύονται αυτά. Πάντως και προσωπικά αν είχα κάνει αίτηση δεν θα ήθελα να δημοσιευτούν οι προτιμήσεις μου, γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να μου δημιουργούσε προσωπικά προβλήματα ή τουλάχιστον προστριβές με στενά συγγενικά μου πρόσωπα.

Τέλος δημοσιεύω απαντήσεις της ίδιας της επιτροπής, η οποία γνωμοδοτεί στις διάφορες υπηρεσίες τι μπορούν να δημοσιεύουν, ή να χορηγούν:

"1. Συμμετείχα σε διαδικασία πρόσληψης του Δημοσίου για 3 θέσεις ΠΕ και έλαβα την 21η θέση στον τελικό πίνακα κατάταξης. Μπορώ να έχω πρόσβαση στα δικαιολογητικά που υπέβαλαν οι 200 συνολικά υποψήφιοι;

Όχι, οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο στα δικαιολογητικά των συνυποψηφίων τους που προηγούνται έναντι αυτών στον τελικό πίνακα κατάταξης και μόνο εφόσον αυτοί είναι επιτυχόντες/επιλαχόντες. Δε στοιχειοθετείται έννομο συμφέρον για την πρόσβαση σε στοιχεία αποτυχόντων συνυποψηφίων.

2. Συμμετείχα σε διαδικασία πρόσληψης του Δημοσίου και έλαβα την 1η θέση στον τελικό πίνακα κατάταξης. Μπορώ να έχω πρόσβαση στα δικαιολογητικά των υπόλοιπων επιτυχόντων;

Όχι, δε στοιχειοθετείται έννομο συμφέρον του επιτυχόντος υποψηφίου να έχει πρόσβαση σε στοιχεία άλλων συνυποψηφίων. "

Από αυτό καταλαβαίνω οτι δε χρειάζεται η δημοσιοποίηση των υπολοίπων στοιχείων (πχ οι προτιμήσεις) που δεν συντελούν στη διαόρφωση των μορίων, αλλά αν κάποιος δεν επιλεγεί σε μια περιοχή, έχει δικαίωμα να ζητήσει αναλυτικά τα στοιχεία (πχ την αίτηση με τις προτιμήσεις), όσων επιλεγούν στην περιοχή αντί αυτού.

Αποσυνδεδεμένος athan123

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Θέλω να πιάσω το Τζόκερ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #1198 στις: Απριλίου 16, 2013, 07:59:48 pm »
Ήταν σήμερα ανοιχτό....

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1199 στις: Απριλίου 16, 2013, 08:19:03 pm »
Ήταν σήμερα ανοιχτό....

ανοιχτό για να περάσεις αιτήσεις δεν ήταν!! για να κάνεις ανάκληση ή ακύρωση ναι ήταν αλλά για νέα αίτηση δεν ήταν!
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1200 στις: Απριλίου 16, 2013, 08:22:37 pm »
Τόσες φορές που επαναλαμβάνεις κουραστικά την ερώτηση, γιατί δεν κάνεις έναν κόπο να ψάξεις μόνος σου; Αντιγράφω από την ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα:
"Η Αρχή δέχεται πολλά ερωτήματα από φορείς του δημόσιου τομέα σχετικά με αιτήματα υποψηφίων που ζητούν να τους χορηγηθεί πρόσβαση σε στοιχεία συνυποψηφίων τους (π.χ. σε διαδικασίες επιλογής προσωπικού/προϊσταμένων, διαδικασίες επιλογής φοιτητών που αιτούνται τη μετεγγραφή τους στο ίδιο πανεπιστήμιο κλπ). Τα έγγραφα/δικαιολογητικά που υποβάλλουν οι υποψήφιοι σε διαδικασίες επιλογής του δημόσιου τομέα αποτελούν προσωπικά δεδομένα αυτών κατά την έννοια του άρθρου 2 στοιχ. α' και γ΄ του Ν. 2472/1997. Ταυτόχρονα, τα ίδια έγγραφα αποτελούν διοικητικά έγγραφα υπό την έννοια του άρθρου 5 παρ. 1 του Ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας, εφεξής “Κ.Δ.Διαδ.”), αν και εφόσον ελήφθησαν υπ’ όψιν από την αρμόδια υπηρεσία για τη διαμόρφωση της σχετικής κρίσης. "

Διάβασε τους σχετικούς νόμους και βγάλε το συμπέρασμα μόνος σου. Προφανώς στο Υπουργείο (πιθανά και μετά από ερώτηση στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων) θεωρούν ως στοιχεία που συμμετέχουν στη διαμόρφωση της κρίσης, αυτά που δίνουν μόρια στους υποψηφίους, γι' αυτό και δημοσιεύονται αυτά.

Δηλαδή η σειρά προτίμησης δεν λαμβάνεται υπόψην από την υπηρεσία για την διαμόρφωση της σχετικής κρίσης;
Προφανώς και  λαμβάνεται υπόψιν, άρα η σειρά προτίμησης είναι διοικητικό έγγραφο και όχι προσωπικό δεδομένο.
Το τι θεωρούν οι υπάλληλοι στο υπουργείο δεν έχει καμιά αξία, το τι θεωρεί ο νόμος και τα δικαστήρια έχει αξία.

Ειδικά μάλιστα αν εξηγήσεις στο δικαστήριο τι ακριβώς σημαίνει αυτή η σειρά προτίμησης και τι λοβιτούρες γίνονται σε αυτή, στο όνομα μια κακώς εννοούμενης προστασίας των προσωπικών δεδομένων.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 16, 2013, 08:34:20 pm από trekto »

Κατά την διάρκεια της απεργίας, αν κάποιος συνάδελφος είναι σε θέση κλειδί, θέλει να απεργήσει αλλά δεν μπορεί λόγω οικονομικού, παρακαλώ να μου στείλει pm.

ICT

• Επισκέπτης
« Απάντηση #1201 στις: Απριλίου 16, 2013, 08:27:31 pm »
@trekto

Κατάλαβε κάποια πράγματα. Αν ήθελες να γινει χοντροκομμένη δουλειά γινόταν μέχρι 12/4 (ακόμα και νέα αίτηση).
Από δω και περα οι δουλειές είναι χειρουργικές σε ανώτατο επίπεδο και με την σύμφωνη γνώμη προισταμένων.
Είπες, είπα, είπαν οι συνάδελφοι εδώ κάποια πράγματα.
Το να λέμε τι γίνεται χωρίς επώνυμες καταγγελίες είναι σαν να μην τα λέμε.
Εγώ επειδή δεν θέλω να προχωρήσω κάποια πράγματα έκανα ανάκληση αίτησης.
Από κει και πέρα ο καθένας ας κρίνει όπως νομίζει και ας πράξει ότι πιστεύει μέσω Νόμου.
Εγώ πάλι επειδή είμαι εκ πεποιθήσεως γκαντέμης είπα να μην το κουράσω πολύ.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 16, 2013, 08:29:23 pm από ICT »

Αποσυνδεδεμένος trekto

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1202 στις: Απριλίου 16, 2013, 08:30:28 pm »
@trekto

Κατάλαβε κάποια πράγματα. Αν ήθελες να γινει χοντροκομμένη δουλειά γινόταν μέχρι 12/4 (ακόμα και νέα αίτηση).
Από δω και περα οι δουλειές είναι χειρουργικές σε ανώτατο επίπεδο και με την σύμφωνη γνώμη προισταμένων.
Είπες, είπα, είπαν οι συνάδελφοι εδώ κάποια πράγματα.
Το να λέμε τι γίνεται χωρίς επώνυμες καταγγελίες είναι σαν να μην τα λέμε.
Εγώ επειδή δεν θέλω να προχωρήσω κάποια πράγματα έκανα ανάκληση αίτησης.
Από κει και πέρα ο καθένας ας κρίνει όπως νομίζει και ας πράξει ότι πιστεύει μέσω Νόμου.
Εγώ πάλι επειδή είμαι εκ πεποιθήσεως γκαντέμης είπα να μην το κουράσω πολύ.

Δεν είναι έτσι απλά το θέμα ο καθένας μόνος του. Το θέμα είναι συνδικαλιστικό.
Πρέπει να πιεστούν οι συνδικαλιστές από εμάς και να απαιτήσουν οι ίδιοι στην συνέχεια από το υπουργείο (με νομικά ή άλλα μέσα), οι αιτήσεις όλων από εδώ και πέρα να είναι φανερές στο διαδίκτυο όσον αφορά τα μόρια και τις προτιμήσεις. Και να σου πω και κάτι, ας είναι φανερές οι προτιμήσεις και τα μόρια και ας κρύβεται το όνομα με κάποιο κωδικό κλειδί, όπως κάνουν στις επιλογές των διευθυντών.

Γιατί αν είναι κάτι προσωπικό δεδομένο αυτό είναι το όνομα, και όχι τα μαγειρέματα που κάνουν διάφοροι. Και αντίστροφα αν αποδειχθούν μαγειρέματα σε κάποιον κωδικό, να υπάρχει άμεση δημοσιοποίηση του ονόματος που σχετίζεται με αυτόν τον κωδικό και πειθαρχικές ευθύνες.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 16, 2013, 08:41:20 pm από trekto »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #1203 στις: Απριλίου 16, 2013, 08:32:58 pm »
@bitch

α) το σύστημα προφανώς θα ξανανοίξει. Υπάρχουν εκκρεμείς δηλώσεις άλλωστε. Όπως ανοίγει και τον Φλεβάρη γι΄αυτούς που αποκτούν παιδιά μέχρι 31/1.

β) εγώ προσωπικά έχω κάνει ένσταση για αίτηση βελτίωσης που κατατέθηκε στο e-datacenter μήνα Μάη. Φυσικά απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι η υπάλληλος έχασε την αίτηση το Νοέμβρη και βρέθηκε μετά. Μάλιστα σε συνδικαλιστή που πήρα τηλέφωνο το θεώρησε νίκη του εκπαιδευτικού απέναντι στη διοίκηση. Μπορεί και να ήταν έτσι. Μπορεί και όχι όμως. Πότε είμαστε εμείς σίγουροι για το λάθος ή το δόλο κάποιου;

γ) Δεν λέμε ότι όλοι θα κινηθούν εκ του πονηρού. Για να θεωρείται ένα σύστημα αξιόπιστο όμως θα πρέπει να αποκλείει όλους από αυτή τη δυνατότητα. Και δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις που γίνονται με μοριοδότηση υπάρχει ακόμα δυνατότητα εξωτερικής παρέμβασης (π.χ ποιες περιοχές και ποιες ειδικότητες και πόσοι θα βγουν πλεονάζοντες στις αποσπάσεις, ποιος υπάγεται σε ειδική κατηγορία κτλ)

δ) Το υπουργείο Παιδείας έχει διατηρήσει και εφαρμόσει το πιο αξιόπιστο και αδιάβλητο σύστημα όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα
της διαφθοράς και της μίζας. Αυτό των Πανελλαδικών Εξετάσεων. 'Άρα και κρίση έχουμε και ισοπεδωτικοί δεν είμαστε. Όμως όταν βλέπουμε κάτι στραβό όπως αυτό με τις πρώτες επιλογές και το πλήθος έχουμε δικαίωμα να το πούμε.

1. το σύστημα δεν ανοίγει για εμάς στις ΔΔΕ. Αν χρειαστεί να γίνουν αλλαγές γίνονται κεντρικά απο το υπουργείο και κατόπιν σχετικού αιτήματος και σχετικής άδειας απο το αρμόδιο τμήμα.

2. δυστυχώς το σύστημα, όσον αφορά τις αιτήσεις βελτίωσης και οριστικής παραμένει ανοιχτό διότι δεν καταχωρούνται στην φάση αυτή προτιμήσεις προτίμησης. Για το λόγο αυτό κάποιες ΔΔΕ - ώστε να εξασφαλιστεί το δυνατόν η διαφάνεια - προβαίνουμε σε ανάρτηση ΚΑΙ των μορίων οριστικής/βελτίωσης ταυτόχρονα με τις αιτήσεις μετάθεσης.

3. Ξέρεις τι γίνεται σε αυτό που λες; Συμφωνώ ότι δε θα κινηθούν όλοι εκ του πονηρού. Ωστόσο σε αυτη τη φάση η μοριοδότηση ειναι ό,τι αντικειμενικότερο έχουμε. Πιστεύω ωστόσο  πως αυτό που πρέπει να διεκδικήσει ο εκπαιδευτικός κόσμος και να το απαιτήσει - και λέω επίτηδες εκπαιδευτικός κόσμος και όχι απαραίτητα συνδικαλιστές του κλάδου- ειναι να λαμβάνεις τα μόρια στα οποία υπηρετείς. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το "για τις ανάγκες της υπηρεσίας" "με αίτηση και χωρίς αίτηση" και άλλα τραγελαφικά. Εδώ που είμαι έχω δει κόσμο να λαμβάνει δέκα μόρια και να υπηρετεί χρόνια σε πόλη με δυο....για τις ανάγκες της υπηρεσίας... τώρα ποιες ακριβώς ανάγκες καλύπτει το να παίρνεις τον οργανικά ανήκοντα και να τον τοποθετεις σε σχολείο δίπλα στο σπίτι του και να προσλαμβάνεις αναπληρωτή για να καλύψει το  κενό του οργανικά ανήκοντα δεν ξέρω....  Αλλά πραγματικά αυτό ειναι ένα πολύ πολύ μεγάλο θέμα...

4. όσον αφορά την α' προτιμηση και το πλήθος των επιλογών θα ξαναγράψω το εξής : η διαδικασία των μετατάξεων με αυτόν τον τρόπο έγινε για πρώτη φορά. Από δικό μας λάθος αναρτήθηκαν οι στήλες αυτές. Μπορεί να το βλέπεις "γελοίο" ( και γω μέσα μου λέω "σιγά μωρέ και τι έγινα" ) αλλά δεν ειναι έτσι αν το δεις καθαρά διοικητικά. Και στις υπόλοιπες μετατάξεις του Δημοσιου τέτοια στοιχεία δεν γνωστοποιούνται. Και πρέπει να υπάρξει ενιαίος τρόπος αντιμετώπισης των μετατάξεων για λόγους διοικητικής αρχής. Δες το στεγνά, χωρίς συναισθηματισμό και θα δεις ότι έτσι ειναι.

trekto όπως σωστά σου έγραψε και ο  perastikos_kav αν σε ενδιαφέρει το ζήτημα κάνε μια αναζήτηση μόνος σου και θα βρεις όλες τις απαντήσεις που ζητάς. Το Νόμο τον έχεις, ένα γκουκλάρισμα δεν ειναι δύσκολο.

Και επίσης η πρώτη προτίμηση στις μετατάξεις ΔΕΝ μοριοδοτείται! Αυτο δεν το λένε ελαφρά τη καρδία οι υπάλληλοι του υπουργείου όπως εσύ υπαινίσσεσαι , το λέει η εγκύκλιος και  το λέει η ίδια η νομοθεσία των μετατάξεων πράγμα το οποίο θα ήξερες αν είχες κάνει τον κόπο να τις διαβάσεις ΚΑΙ αυτές. 

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)