0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΕρώτησηΑν κάποιος δεν συμμετείχε στην διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων όχι γιατί δεν ήθελε αλλά γιατί δεν υπήρχαν αρχικά κενά στην περιοχή που επιθυμούσε, μπορεί να υποβάλλει ένσταση τώρα που μετατάχθηκε συνάδελφος με τις ενστάσεις επί των ενστάσεων? Στο ενδιάμεσο το υπουργείο είχε "ανακαλύψει" κενά αλλά ποτέ δεν πήγε το μυαλό μου (αφελές το ξέρω) για ένσταση στην πρώτη φάση. Υπόψιν στις εθελοντικές είχα υποβάλει αίτηση.Ευχαριστώ
Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΕΝΣΤΑΣΗ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΙΩΠΗΡΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΕΧΕΙΣ 60 ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΜΙΚΑ!!
Υπήρχαν τεσσεράμισι χιλιάδες εκπαιδευτικοί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που πλεόναζαν, που ήταν εκτός σχολείου και αντικειμένου -δεν είχαν αντικείμενο- και στους οποίους θα έπρεπε να βρούμε εργασία γιατί κινδύνευαν, όπως καταλαβαίνετε, να απολυθούν, είπε στην ολομέλεια της
Ένσταση επί των μετατάξεων που ανακοινώθηκαν την 3η Φεβρουαρίου μέχρι πότε μπορούμε να κάνουμε? Παρακαλώ όποιος γνωρίζει να απαντήσει γιατί φοβάμαι μην χάσω καμία προθεσμία... Στάλθηκε από το Galaxy Nexus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Για τις εθελοντικές η προθεσμία για τη δικαστική προσφυγή έχει λήξει. Υπήρχε ένα περιθώριο 60 ημερών από τη δημοσίευση του ΦΕΚ με τις πρώτες υποχρεωτικές μετατάξεις.
«Τελεσίγραφο» Κ. Αρβανιτόπουλου για την ανακατανομή οργανικών θέσεων στο υπουργείο ΠαιδείαςΝέα προθεσμία μέχρι 30-6-2014 έδωσε εγγράφως -σήμερα- ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος, στην Επιτροπή Αναδιοργάνωσης Υπηρεσιών της Κ.Υ.του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, να παραδώσει την εισήγησή της για την ανακατανομή των οργανικών θέσεων, προκειμένου να εκδοθεί η κοινή απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Παιδείας και Θρησκευμάτων. Με την απόφαση ανακατανομής προσδιορίζονται κατά κλάδο και κατά κατηγορία οι τυχόν πλεονάζουσες οργανικές θέσεις προσωπικού.
Γιατί υπήρχε περιθώριο από την δημοσίευση του ΦΕΚ με τις υποχρεωτικές; Αναφέρονταν πουθενά ότι οι υποχρεωτικές ακυρώνουν τις εθελοντικές;Εδώ περιμέναμε να βγούν οι εθελοντικές πρώτα και μετά να βγούν οι υποχρεωτικές εκείνες τις καυτές μέρες του καλοκαιριού!
Ειδα σημερα αυτο στο esosΗ ημερομηνια του αρθρου ειναι 31/1/14.Καταλαβαινει κανεις τι θελει να πει ο ποιητης;
Όχι, δεν αναφερόταν πουθενά ότι οι υποχρεωτικές ακύρωναν τις εθελοντικές, αλλά επειδή πρώτα έπρεπε να γίνουν οι εθελοντικές, έπρεπε να προσβάλουμε την πράξη των υποχρεωτικών.
Οι "υποχρεωτικές" δεν γίνονται κάτω από κανένα πλαίσιο συγκεκριμένο. Είναι μια once in a lifetime διαδικασία που δεν έχει συγκεκριμένη θέση μέσα στο έτος για να γίνεται! Είναι ένα εφεύρημα του φετεινού Υπουργού παιδίας, των παρατρεχάμενών του και γενικώς του Υπουργείου. Δεν νομίζω ότι υπάρχει "Σειρά" και πρέπει να ακολουθηθεί. Σαν να λέμε "οι αποσπάσεις γίνονται μετά τις μεταθέσεις". Δεν υπάρχει τέτοιο χρονοδιάγραμμα για τις υποχρεωτικές.Σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων μάλιστα που κάλεσαν στο υπουργείο οι απαντήσεις που δώθηκαν ήταν "όχι δεν έχει σταματήσει η διαδικασία αλλά είναι σε εκκρεμότητα με άγνωστο χρονικό ορίζοντα"Το να καθυστερήσει τόσο μια τέτοια διαδικασία ίσως να μπορούμε να το προβάλλουμε ακόμα και τώρα.
Δεν είναι θέμα χρονοδιαγράμματος, είναι θέμα συνταγματικό. Όταν προκηρύσσονται κάποιες θέσεις, έχει βγει εγκύκλιος και ΦΕΚ, δεν μπορεί η εκάστοτε Διοιήκηση να βάζει στο συρτάρι τη συγκεκριμένη προκήρυξη και στη συνέχεια να βγάζει άλλη και μάλιστα με τους δικούς της όρους, χωρίς να έχει ολοκληρώσει την προηγούμενη. Δεν είμαι νομικός, για να το εξηγήσω καλύτερα, αλλά νομίζω γίνομαι κατανοητή.Εγώ θα έλεγα όποιος νιώθει αδικημένος για οποιαδήποτε από τις δύο διαδικασίες να βρει έναν καλό δικηγόρο και να ενημερωθεί. Εδώ στο φόρουμ ο καθένας μπορεί να λέει την άποψή του, αλλά από το "νομίζω" μέχρι το τι ισχύει νομικά υπάρχει μεγάλη διαφορά. Το Υπουργείο τα παρουσιάζει όλα φυσικά όπως το συμφέρουν, αν ήθελε να κάνει τις εθελοντικές θα τις είχε ήδη βγάλει.