0 μέλη και 16 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
@ieremiasΕγώ πάντως με τον άντρα μου( είναι πληροφορικός) περάσαμε πολύ ωραία χρόνια στην παραμεθόριο...συγκεκριμένα στη Χίο. όλα είναι σχετικά λοιπόν.
@ ιερεμίαςκι εγώ μαζί σου, να κάνουμε σύλλογο!Σοβαρά όμως, τι πιθανότητες έχουμε, και πόσο μετράει το βίζζζζμαπαλιότερα γινόταν αραιά και πού, αλλά ποτέ δεν κατάλαβα αν μπορείς να ξεκινήσεις εσύ το θέμα εθελοντικά ή αν πρέπει να υπάρχει ήδη θέση για την οποία πρέπει να καταθέσεις αίτηση (και η οποία βεβαίως δεν ανακοινώνονταν και πολύ δημοσίως...) Και επαναλαμβάνω, αξίζει τον κόπο να το ρισκάρουμε, ή κάλλιο πέντε και στο χέρι;
Απλά σκέφτομαι ότι όποιος πληροφορικός πάει παραμεθώριο τώρα, θα πάρει σύνταξη από εκεί, αφού σχεδόν όλοι οι πληροφορικοί είναι νεοι.Εκτός πια κι αν έρθει μια κυβέρνηση και βάλει 200 ώρες πληροφορικής στο σχολείο... Αλλά που;Το άλλο είναι ότι όλοι λένε ότι έχουν ανάγκες πληροφορικών οι δημόσιες υπηρεσίες...Δεν ξέρω. Πάντως δε μου αρέσει η ιδέα να πάρω σύνταξη από ένα δυσπρόσιτο , ή ακόμη και μεγαλύτερο νησί.Για μένα η παραμονή σε νησί τελειώνει το πολύ τον πρώτο χρόνο. Μετά είμαι να πάρω φόρα και να γίνω ένα με το Αιγαίο!
Παράθεση από: MatinaPEO2 στις Αυγούστου 17, 2013, 12:30:59 pmΔιακρίνω μια κινδυνολογία πάλι και πολλούς να μιλάνε με ευκολία για διαθεσιμότητα, μάλιστα (με κρυφή χαρά;) για τους 40 (και όχι 80) φιλολόγους. Μα, είμαστε σοβαροί συνάδελφοι; Γιατί τρομοκρατείτε ορισμένοι τον κόσμο; Αιρετός του ΠΥΣΔΕ της περιοχής μου, σε κουβέντα που είχαμε, μού είπε ότι θα ήταν ευχής έργον να είχαμε καμιά εικοσαριά από τους φιλολόγους που φαίνονται πλεονάζοντες, διότι θα αντιμετωπίσουμε τρομερές ελλείψεις. Συνταξιοδοτήθηκαν 17 φιλόλογοι στην περιοχή μου και διορισμοί δεν προβλέπονται. Ψυχραιμία λοιπόν και μην σπέρνουμε τον πανικό. Κυριακή κοντή γιορτή άλλωστε.Αν αφερεσαι σε εμενα..μα ειναι δυνατον;Που ειδες χαρα;Δηλαδη οκ..δεν τολμαμε να πουμε μια προσωπικη εκτιμηση,που το τονισα κιολας τοσες φορες,οτι λεω καθαρα την προσωπικη μου αποψη,απλα γιατι δεν πιστευω στα τυχαια.Αλλα την χαρα που την ειδες ; Μωρε μια χαρα μας κουμανταρουν οι κυβερνωντες.Μας εχουν στριμωξει τοσο,που τα βαζουμε ο ενας με τον αλλον και μαλιστα χωρις λογο..
Διακρίνω μια κινδυνολογία πάλι και πολλούς να μιλάνε με ευκολία για διαθεσιμότητα, μάλιστα (με κρυφή χαρά;) για τους 40 (και όχι 80) φιλολόγους. Μα, είμαστε σοβαροί συνάδελφοι; Γιατί τρομοκρατείτε ορισμένοι τον κόσμο; Αιρετός του ΠΥΣΔΕ της περιοχής μου, σε κουβέντα που είχαμε, μού είπε ότι θα ήταν ευχής έργον να είχαμε καμιά εικοσαριά από τους φιλολόγους που φαίνονται πλεονάζοντες, διότι θα αντιμετωπίσουμε τρομερές ελλείψεις. Συνταξιοδοτήθηκαν 17 φιλόλογοι στην περιοχή μου και διορισμοί δεν προβλέπονται. Ψυχραιμία λοιπόν και μην σπέρνουμε τον πανικό. Κυριακή κοντή γιορτή άλλωστε.
Δεν νομιζω οτι απο λαθος μπηκαν οι φιλολογοι και γενικα αυτοι που δεν τους δινει δικαιωμα να μεταταχθουν.Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι μπηκαν,για να ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ οτι ειναι πλεοναζοντες..και καποια στιγμη να το χρησιμοποιησει αυτο για να τους βγαλει σε διαθεσιμοτητα.Ξαναλεω..καθαρα προσωπικη μου αποψη.Αλλα δεν πιστευω σε αυτα τα...λαθακια.
Μη ξεχάτε μια παράμετρο ακόμα. Σε ποια υπηρεσία γίνονται οι περισσότερες (αριθμητικά) αποσπάσεις;Ναι...καλά μαντέψατε στην Κ.Υ. του υπουργείου. >500 κάθε έτος.Γιατί εκεί δεν έβγαλε ΟΥΤΕ μια θέση προς μετάταξη;
Συνάδελφοι καλημέρα διαβάζω συνεχώς τις σκέψεις σας και τις πληροφορίες που έχετε.Προσωπική μου γνώμη είναι ότι από τη στιγμή που έχουμε μια εγκύκλιο με τόσες ασάφειες και τόσα κενά καθώς επίσης έχουμε άγνοια στο πως θα λειτουργήσει η διαδικασία των μετατάξεων, βάσει ποιας λογικής και τι θα γίνουν αυτοί που θα εξακολουθούν να πλεονάζουν το λογικό είναι όλοι να απαιτήσουμε να αποσαφηνίσει το υπουργείο τα ακατανόητα . Επομένως καμιά αίτηση δεν πρέπει να υποβληθεί ως αντίδραση στην προχειρότητα του ΥΠΑΙΘ . Γνωρίζω όμως ότι αυτό δεν θα γίνει και όλοι ως πρόβατα σε σφαγή περιμένουμε τη σειρά μας. Μονό λόγια είμαστε από τον καναπέ .Ως αποσπασμένη σε μεγάλη ΔΔΕ παρατηρούσα πριν λίγο καιρό τους συνάδελφους που βγήκαν σε διαθεσιμότητα, αυτό που τους ενδιέφερε ήταν πως μπορεί ο καθένας να εξαιρεθεί από την διαδικασία . Την σκέψη όλοι μαζί να ανατρέψουμε μια αθλιότητα ούτε που τη συζητούσαν αντιθέτως τα έβαζαν με εμάς που εκτελούσαμε εντολές χωρίς να κλείσουν ούτε τις Δ/νσεις απαιτούσαν από τους αποσπασμένους και τους διοικητικούς να αρνηθούμε να εργαστούμε. Ούτε μια κατάληψη μπόρεσαν να κάνουν.Είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Λαθος. Ο Αρβανιτοπουλος ειχε πει και για υποχρεωτικες μεταταξεις διοικητικες Μαλιστα ειχε αναφερει για 5000 στην Αβαθμια και 2500 διοικητικες. Τωρα οσον αφορα το λαθος δεν εχει λογικη να αναφερονται σε μια περιοχη 3 Γεωλογοι ενω υπηρχαν στον αρχικο πινακα του Ιουνιου 9 φυσικοι και 4 χημικοι. αλλωστε οι γεωλογοι εχουν 160+ οργανικα κενα στην επικρατεια.Για τους θεολογους ειχαν δωσει στοιχεια οα τα πυσδε. Οσον αφορα το απυροβλητο, ναι θεωρω οτι υπαρχουν ειδικοτητες στο απυροβλητο. Για παραδειγμα
σχετικά με το link του/της piteroylΑν βλέπω καλά, στον ν. Χαλκιδικής βρίσκονται ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ (= ΠΛΕΟΝΑΖΟΥΝ κατά το υπουργείο) 20 εκπ/κοί ΠΕ02 και θα έπρεπε μάλλον να περιλαμβάνονται στο έγγραφο της 13-8-2013. Αλλά το έγγραφο αγνοεί αυτό το πλεόνασμα που μόνο μικρό δεν είναι. Αυτό ειναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ κενών-πλεονασμάτων σε κ ά θ ε νομό ;; (και δεν ενδιαφέρει αν είναι φιλόλογοι ή όποια άλλη ειδικότητα) Με πόσα μετρα και πόσα σταθμά ορίζεται η θέση μας ;