*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4784127 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #504 στις: Μαρτίου 28, 2013, 05:04:22 pm »
"Στην περίπτωση των αδειών για να λαμβάνονται τα μόρια οργανικής πρέπει οι άδειες να χορηγούνται από την οργανική τους. Αν αυτές χορηγήθηκαν στο χρονικό διάστημα της απόσπασής τους σε υπηρεσίες τότε ασφαλώς δεν παίρνουν τα μόρια της οργανικής τους" Τι εννοεί? Αν κάποιος ήταν αποσπασμένος σε μια άλλη περιοχή -ΠΥΣΔΕ ή σε υπηρεσία(βιβλιοθήκες, αρχεία,γραφεία εκπαίδευσης-τότε που ακόμα έπαιρναν τα μόρια οργανικής- και σπάσει το πόδι του παίρνοντας ένα μήνα αναρρωτική από εκεί που είναι αποσπασμένος δεν θα πάρει τα μόρια της οργανικής? Η εννοεί τις εκπαιδευτικές άδειες?

Τοτε που ο εκπαιδευτικος πιστωνοταν τη μοριοδοτηση της οργανικης του οντας αποσπασμενος σε φορεα, εξακολουθουσε να λαμβανει τα μορια της οργανικης του ειτε την αδεια τη χορηγουσε η οργανικη του θεση ειτε η θεση αποσπασης. Αντιθετα οσοι υπηρετουσαν με αποσπαση σε αλλο ΠΥΣΔΕ και εκαναν χρηση αδειας λαμβαναν τη μοριοδοτηση του σχολειου αποσπασης, (πραγμα το οποιο συμβαινει και τωρα).

να κάνω μία μικρή διευκρίνηση εδώ : κατ' αρχήν ως το 2007 (με τον παλιό υπαλληλικό κώδικα) όλες οι άδειες χορηγουταν απο την ΔΔΕ/ΔΠΕ οργανικής. Μετά αυτό αλλαξε και οι άδειες χορηγούνται απο τον φορέα απόσπασης και ενημερώνεται σχετικά και η οργανική.
Ωστόσο υπάρχουν κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις που θέλουν προσοχή!!! Έστω πχ ότι εκπ/κός ζητάει το καλοκαίρι ( πχ αύγουστο) άδεια ανατροφής για το επόμενο σχολικο έτος ( απο σεπτέμβρη και μετά δηλαδή). Αν στο μεταξύ αυτός ο εκπ/κός πάρει ΚΑΙ απόσπαση πχ για άλλο ΠΥΣΔΕ και ενόσω τρέχει η άδειά του αυτός πάει και αναλάβει στο ΠΥΣΔΕ απόσπασης τότε λαμβάνει πλέον τα μόρια του ΠΥΣΔΕ απόσπασης ( ουσιαστικά η πράξη ανάληψης δείχνει ότι αποδέχεται την απόσπαση). Αν δεν αναλάβει όμως , ων/ούσα σε άδεια , ώσπου να αναλάβει ( με τη λήξη της άδειας ) θα πιστωθεί τα μόρια της οργανικής του καθώς δεν έχει αποδεχτεί την απόσπαση.
Ειναι σα να λέμε "  παίρνω την απόσπαση αλλά δεν με αποδεσμευει η οργανική μου ΔΔΕ ". Στην πιο πάνω περίπτωση θεωρείται ότι εγώ δεν αποδεσμεύω τον εαυτό μου.

( μετά ΚΑΙ απο αυτό μην ξανακούσω τι εύκολο είναι να περνάς αιτησεις μετάθεσης στο edata  γιατί θα αρχίσω να πυροβολώ αδιακρίτως....υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι "σιγά το δύσκολο" αλλά πραγματικά αν θες να τα περάσεις σωστά το τι υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης πρέπει να έχεις στο μυαλο σου δεν περιγράφεται... )
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:00:19 »

Αποσυνδεδεμένος vkots

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ20 MSc
    • Προφίλ
« Απάντηση #505 στις: Μαρτίου 28, 2013, 06:51:46 pm »
Καλησπέρα σε όλους σας!

Όπως οι περισσότεροι έτσι και εγώ είμαι πολύ προβληματισμένος σχετικά με τις επικείμενες μετατάξεις! Έχω εκνευριστεί τόσο πολύ με όλα αυτά και δεν ξέρω πραγματικά τί να κάνω! Θα ήθελα λοιπόν να μοιραστώ τον προβληματισμό μου μαζί σας! Σίγουρα θα κάνω αίτηση μετάταξης (με την προοπτική ότι δεν θα αλλάξει κάτι στο υπηρεσιακό μας καθεστώς) για το νομό που κατοικώ. Είμαι όμως 99% σίγουρος ότι δεν πρόκειται να πάρω μετάταξη λόγω του ότι θα με προσπεράσουν άλλοι με περισσότερα μόρια. Ο προβληματισμός μου λοιπόν είναι άν θα δηλώσω τον διπλανό νομό στον οποίο ανήκω στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ ή ακόμα και στον διπλανό αυτού που είμαι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ που είναι το πατρικό μου και εκεί έχω ίσως πιθανότητες γιατι είναι ο νομός με τις περισσότερες θέσεις. Αυτό που φοβάμαι είναι άν πάρω οργανική μήπως εγκλωβιστώ εκεί στο τέλος και δεν μπορώ να φύγω! Θα υπάρξει η δυνατότητα να κάνουμε αίτηση μετάθεσης; και πώς θα γίνει αυτό άν δεν ανοίξουν και τα άλλα σχολεία... γιατί πιστεύω οι περισσότεροι που θα τοποθετηθούν θα θέλουν να κάτσουν και στο νομό που θα πάρουν θέση! Άρα μπορεί να πάρω μια οργανική και να πάω στην Α/θμια που είναι κάτι που μου αρέσει από την εμπειρία που έχω αλλά άν είναι να μην μπορώ να έρθω εκεί που μένω τώρα τί να το κάνω; Εσύ φίλη bitch τί λες για αυτό από τις πληροφορίες σου; άν κάποιος έχει άποψη για αυτό και μπορεί να πεί τη γνώμη του καλοδεχούμενη... γιατί είμαι στην τσίτα αυτές τις μέρες και όσο πλησιάζει να αποφασίσω γίνομαι χειρότερα!!!  :-\

Αποσυνδεδεμένος wolfteach

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #506 στις: Μαρτίου 28, 2013, 07:04:23 pm »
Δυστυχώς για το πεπερασμένο μας μυαλουδάκι, αποδεικνύεται ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ στη ζωή μου ότι το θέμα "υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών" απαιτεί καθημερινή ενασχόληση και σκέψη και εκτίμηση των δεδομένων για να πάρεις τη βέλτιστη απόφαση, χωρίς να αμελείς-ξεχνάς να ερμηνεύσεις δεδομένα, για να μη βαράς αύριο μεθαύριο το κεφάλι σου.
Πολύ πρόλογο έκανα. Μοιράζομαι τις σκέψεις μου, και ας κατηγορηθώ μετά, γιατί πιστεύω ότι με την ανταλλαγή απόψεων οδηγείσαι σε ασφαλέστερα μονοπάτια.
Μέχρι χτες έκανα την εκτίμηση ότι πιθανόν βολεύει να μπεις ΣΙΓΟΥΡΑ στην Αθμια προκειμένου να προηγείσαι με τις μεταθέσεις έναντι άλλων μεταταγμένων.
Σκεφτόμενος όμως το δεδομένο της σύστασης ΤΩΝ ΜΙΣΩΝ μόνο οργανικών θέσεων στην πληροφορική (480 αντί 961), την ύπαρξη των πλεονασμάτων στα ΠΥΣΔΕ και τις επικείμενες αναγκαστικές μετατάξεις-μεταθέσεις το καλοκαίρι, δημιουργήθηκε στο φτωχό μου μυαλό και η άκρως ισχυρή (κατ εμέ) πιθανότητα να μετατάξουν υποχρεωτικά πλεονάζοντες από τη

Αποσυνδεδεμένος wolfteach

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #507 στις: Μαρτίου 28, 2013, 07:12:19 pm »
Λοιπόν σήμερα ξαναρώτησα την Αθμια. Μου είπανε οτι ο πινακας του μπρατη ειναι παλιος και δεν εχει επικαιροποιηθεί. Κοινώς μου είπε να μην του δίνω ιδιαίτερη σημασία και ότι η Αθμια δεν έχει κατι επίσημο απο το υπουργείο  παρα μονο το γεγονός ότι ειναι 21 θεσεις για την περιφερεια που με ενδιαφερει: δηλαδη την Πελοποννησο. Ακουστε λοιπον τι μου ειπε οτι θα γίνει:

1)Το υπουργείο θα δει ποσοι κανανε αιτηση για Πελοποννησο και ποσοστιαια θα κατανειμει τις θεσεις ανα νομο!!!
Αυτο σημαίνει, στην Κορινιθια που ειμαι εγω και εχουμε 12 ΕΑΕΠ, οτι αν σπασει ο διαολος το ποδαρι του και ολοι στην Πελοποννησο δηλωσουν Κορινθια τοτε ΟΛΑ ΤΑ ΕΑΕΠ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΑ 12 ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ!!!!

2)Καταλαβατε οεο????

Μου είπε δηλαδή οτι μεχρι τελευταια στιγμη παιζουν οι θεσεις ανα νομο, και οτι δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι για τιποτα ποσο μαλλον για να δωσουν ονομαστικα τα σχολεια!!!!! Γι' αυτο λεει η εγκυκλιος μιλαει για θεσεις ανα περιφερεια και τιποτα αλλο...?!!!???!?!?

Λοιπον μαγκες και μαγκιτισσες ή εβγαλα την σουπερ ειδηση της ημερας - της χρονιας θα ελεγα- ή η τυπισσα σημερα νομιζε οτι ηταν Πρωταπριλιά και με δουλεψε κανονικα!!!

Απο την άλλη ... νομίζω η λογική του να δώσουν σχολεία διεσπαρμένα γεωγραφικά του νομού ακούγεται πιο λογική και πιο δίκαια.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:00:19 »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #508 στις: Μαρτίου 28, 2013, 07:38:05 pm »
Κατ΄αρχήν ψυχραιμία!!
Δύσκολο, θα μου πείτε, δεδομένης της κατάστασης...
Τα δεδομενα ειναι δυο :
1. πως τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς!!! ( ξερω, σας φώτισα!!! ) Όμως, όσο αγωνιώδη και αν ειναι τα ερωτήματά σας, για το τι μέλλει γενέσθαι, κανείς αυτή τη στιγμή δεν ειναι σε θέση να απαντησει με βεβαιότητα.
2. νομίζω πρέπει όλοι να δούμε τη νέα εργασιακή πραγματικότητα και ενδεχομένως να χρειαστεί να αλλάξουμε τη ζωή μας όλη.
Πρόσφατα σε φίλο μου που δουλεύει στο νοσοκομειο εδώ, του έστειλαν χαρτί ότι 'περισσεύει" και πρέπει να επιλέξει ή να πάει Κρήτη ή να παραιτηθεί... Μεγάλες αποφάσεις , δύσκολες...
όμως αργά ή γρήγορα θα κληθεί πολύς περισσότερος κόσμος να κάνει τέτοιες επιλογές... και τότε το "όπου γης και πατρίς"  θα κληθούμε όλοι να το αντιμετωπίσουμε....

Ξέρω πως δεν ειναι η απάντηση που ίσως θα θέλατε. Θα ήθελα να έχω καλύτερα νέα, πιο σίγουρες απαντήσεις όμως δεν έχω...... Όλοι τραβάμε ζόρια. Και δεν τα λέω αυτά γιατί είμαι "έξω απ΄τον χορό". Σε μας λέγεται πως οι ΔΔΕ θα μεταφερθούν όλες στην έδρα της περιφέρειας... Αυτό σημαινει 4 ώρες δρόμο κάθε μέρα ή ενοίκιο απο το πουθενά... άρα χορεύουμε όλοι αυτόν τον χορό!!!  Ας είμαστε όμως αισιόδοξοι.... υπάρχουν πάντα και χειρότερα...
Ας θυμόματε αυτό : ότι δεν ειμαστε δέντρα!!  :-* :-* :-*
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος minute10

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #509 στις: Μαρτίου 28, 2013, 07:39:25 pm »
Λίγες μέρες πριν βγεί η εγκυκλιος μετατάξεων το υπουργείο είχε ζητήσει ξανά τις οργανικές. Τώρα αν κάποιες περιφέρειες δεν τις έδωσαν ή τις άλλαξαν δεν το ξέρω. Πιστεύω ότι μόνο μικροαλλαγές θα έχουμε.

Η συμβουλή μου είναι να δηλώσει ο καθένας ΜΟΝΟ περιοχές που δεν τον ενοχλέι να τελειώσει την "καριερα" του εκεί. Μην βασιζετε την επιλογή σας στο σκεπτικό ότι θα έχετε κι άλλη ευκαιρία για να πάτε πιο κοντά σε αστικά κέντρα (αν φυσικά δεν είστε ήδη μέσα στο κέντρο).

Δεν νομιζω να ανοίξουν οι υπόλοιπες οργανικές ούτε πιστεύω ότι οι περιοχές που θα 'εχουν του χρόνου κενά (στην ΑΘμια) θα είναι επιθυμητές από κάποιον.

Το χειρότερο σενάριο που μπορώ να σκεφτώ είναι κατάργηση των ΕΑΕΠ και απλά διάθεση σε παραπάνω σχολεία -κάτι που συμβαίνει σε κάμποσους στην
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 28, 2013, 07:49:15 pm από minute10 »

Αποσυνδεδεμένος p-p

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #510 στις: Μαρτίου 28, 2013, 07:52:08 pm »
Επίσης, επειδή κάποια στιγμή θα γίνει και ο επόμενος ΑΣΕΠ....μπορεί τις επόμενες θέσεις ΠΕ19-20 στην Α/θμια να τις δώσουν με απευθείας διορισμούς....

Αποσυνδεδεμένος p-p

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #511 στις: Μαρτίου 28, 2013, 07:54:51 pm »
είσαι στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ σε δυο διαφορετικούς νομούς????

Καλησπέρα σε όλους σας!

Όπως οι περισσότεροι έτσι και εγώ είμαι πολύ προβληματισμένος σχετικά με τις επικείμενες μετατάξεις! Έχω εκνευριστεί τόσο πολύ με όλα αυτά και δεν ξέρω πραγματικά τί να κάνω! Θα ήθελα λοιπόν να μοιραστώ τον προβληματισμό μου μαζί σας! Σίγουρα θα κάνω αίτηση μετάταξης (με την προοπτική ότι δεν θα αλλάξει κάτι στο υπηρεσιακό μας καθεστώς) για το νομό που κατοικώ. Είμαι όμως 99% σίγουρος ότι δεν πρόκειται να πάρω μετάταξη λόγω του ότι θα με προσπεράσουν άλλοι με περισσότερα μόρια. Ο προβληματισμός μου λοιπόν είναι άν θα δηλώσω τον διπλανό νομό στον οποίο ανήκω στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ ή ακόμα και στον διπλανό αυτού που είμαι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ που είναι το πατρικό μου και εκεί έχω ίσως πιθανότητες γιατι είναι ο νομός με τις περισσότερες θέσεις. Αυτό που φοβάμαι είναι άν πάρω οργανική μήπως εγκλωβιστώ εκεί στο τέλος και δεν μπορώ να φύγω! Θα υπάρξει η δυνατότητα να κάνουμε αίτηση μετάθεσης; και πώς θα γίνει αυτό άν δεν ανοίξουν και τα άλλα σχολεία... γιατί πιστεύω οι περισσότεροι που θα τοποθετηθούν θα θέλουν να κάτσουν και στο νομό που θα πάρουν θέση! Άρα μπορεί να πάρω μια οργανική και να πάω στην Α/θμια που είναι κάτι που μου αρέσει από την εμπειρία που έχω αλλά άν είναι να μην μπορώ να έρθω εκεί που μένω τώρα τί να το κάνω; Εσύ φίλη bitch τί λες για αυτό από τις πληροφορίες σου; άν κάποιος έχει άποψη για αυτό και μπορεί να πεί τη γνώμη του καλοδεχούμενη... γιατί είμαι στην τσίτα αυτές τις μέρες και όσο πλησιάζει να αποφασίσω γίνομαι χειρότερα!!!  :-\

Αποσυνδεδεμένος dragadroun

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #512 στις: Μαρτίου 28, 2013, 08:02:47 pm »
Επίσης, επειδή κάποια στιγμή θα γίνει και ο επόμενος ΑΣΕΠ....μπορεί τις επόμενες θέσεις ΠΕ19-20 στην Α/θμια να τις δώσουν με απευθείας διορισμούς....
Εδώ δεν διορίσανε ακόμα αυτούς από τον προηγούμενο ΑΣΕΠ, θα γίνει κι άλλος; Η τρόικα τι έχει να πει για αυτό;

Αποσυνδεδεμένος minute10

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #513 στις: Μαρτίου 28, 2013, 08:04:26 pm »

not even with bullets :)

Αποσυνδεδεμένος vkots

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #514 στις: Μαρτίου 28, 2013, 08:10:44 pm »
Όχι p-p!
Είμαι στη διάθεση το νομού X. Θέλω μετάταξη στο νομό Ψ που είναι δίπλα απο το νομό Χ αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να πάρω μετάταξη εκεί. Και σκέφτηκα μήπως να ζητήσω μετάταξη στην Α/θμια στο νομό που ανήκω ήδη στη

Αποσυνδεδεμένος vkots

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #515 στις: Μαρτίου 28, 2013, 08:15:19 pm »
Δεν μπορώ να έρθω στο νομό Ψ ήθελα να πώ!!!

Αποσυνδεδεμένος caa

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #516 στις: Μαρτίου 28, 2013, 08:23:42 pm »
Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτείς και την περίπτωση του νομού Ω..

Αποσυνδεδεμένος p-p

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #517 στις: Μαρτίου 28, 2013, 08:32:49 pm »
gaz....έγραψες, ωραίο σχόλιο...

Όσο για σένα vkots, είναι δύσκολη απόφαση. Διότι υπάρχει  μεν το best case senario να αναίξουν και άλλες θέσεις για μετάθεση άμεσα(τώρα να ανοίξουν στο καπάκι του χρόνου δύσκολο το θεωρώ - εδώ φτύσαμε αίμα να βγει αυτή η φουρνιά μετατάξεων) αλλά υπάρχει και το worst case senario να κολήσεις εκεί που θα πάς αν όχι για πάντα...για πολλά χρόνια. Και αν εκεί που πάς είναι η Αττική (αφού εκεί έχει τις περισσότερες θέσεις όπως λες - για να μην λεμε Χ, Ψ,Ω) μετά με το 1 μόριο που θα παίρνεις αντε να ξεκολήσεις να πας αλλού.

Είναι καζίνο. Ζύγισε τα καλά...σκέψου τι είναι χειρότερο να συμβεί στην ζωή σου σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά και αποφάσισε.

Όχι p-p!
Είμαι στη διάθεση το νομού X. Θέλω μετάταξη στο νομό Ψ που είναι δίπλα απο το νομό Χ αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να πάρω μετάταξη εκεί. Και σκέφτηκα μήπως να ζητήσω μετάταξη στην Α/θμια στο νομό που ανήκω ήδη στη

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)