0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχω μεγάλη απορία, ΑΝ και ΠΟΣΟΙ έχουν κάνει αίτηση μετάταξης μέχρι στιγμής, με δεδομένο την άγνοια μας σε προφανείς ερωτήσεις.Έχω θέση 960 χιλιόμετρα μακρυά από τον τόπο κατοικίας μου, αλλά αν δεν πάρω διευκρινήσεις αδυνατώ να κάνω αίτηση διότι:1) Δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση που δεν πιάσω τις 2 επιλογές μου2) Δεν ξέρω τι γίνεται αν από το νομό μου κάνουν αίτηση λιγότεροι από όσοι και καλά είναι υπεράριθμοι3) Δεν ξέρω αν στη πρωτοβάθμια θα υπάρχουν οι θέσεις για μόνο 1-2 χρόνια ακόμα4) Δεν ξέρω αν θα είναι οργανικές θέσεις5) και το σημαντικότερο για εμένα, ΑΝ κάνω αίτηση, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΩΣ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ; Με ότι συνεπάγεται για τη συνέχεια αυτό....Ποια είναι η άποψη σας σε αυτά τα 5 που λέω;
Έχω μεγάλη απορία, ΑΝ και ΠΟΣΟΙ έχουν κάνει αίτηση μετάταξης μέχρι στιγμής, με δεδομένο την άγνοια μας σε προφανείς ερωτήσεις.Έχω θέση 960 χιλιόμετρα μακρυά από τον τόπο κατοικίας μου, αλλά αν δεν πάρω διευκρινήσεις αδυνατώ να κάνω αίτηση διότι:1) Δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση που δεν πιάσω τις 2 επιλογές μου2) Δεν ξέρω τι γίνεται αν από το νομό μου κάνουν αίτηση λιγότεροι από όσοι και καλά είναι υπεράριθμοι3) Δεν ξέρω αν στη πρωτοβάθμια θα υπάρχουν οι θέσεις για μόνο 1-2 χρόνια ακόμα4) Δεν ξέρω αν θα είναι οργανικές θέσεις5) και το σημαντικότερο για εμένα, ΑΝ κάνω αίτηση, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΩ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΩΣ ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ; Με ότι συνεπάγεται για τη συνέχεια αυτό....Ποια είναι η άποψη σας σε αυτά τα 5 που λέω;Συγχαρητηρια συναδερφε.αυτες οι αποριες ειναι ακριβως αυτες που καινε ολον τον κοσμο.ειδικα το 5 το θεωρω πολυ πιθανο να συμβει.αν δεν διευκρινιστουν αυτα τα 5 δεν κανω αιτηση
Συνάδελφοι, νομίζω ότι μπερδεύουμε πολλά πράγματα μαζί, πιθανότατα επειδή σε κάθε ΠΕ τα δεδομένα είναι διαφορετικά: π.χ. Οι πλεονάζοντες ΠΕ01 δεν έχουν πρωτοβάθμια έχουν μόνο ΔΙΔΕ, οι ΠΕ02 δεν έχουν έχουν τίποτα από τα 2 κλπ.. Ας προσπαθήσουμε να τα ξεχωρίσουμε ιεραρχώντας τα:1. Μπορεί (νομικά - συνταγματικά) το κράτος να απολύσει όσους δεν μεταταχθούν κάπου; (είτε γιατί οι επιλογές τους δεν τους βγήκαν, είτε γιατί δεν έκαναν καθόλου δήλωση)2. Μπορεί να μετατάξει υποχρεωτικά όποιον δεν μετατάχθηκε κάπου;ΠΑΡΑΚΑΛΩ όποιος ΓΝΩΡΙΖΕΙ τι γίνεται νομικώς να απαντήσει.... Κυκλοφορεί ευρέως η άποψη (εγώ που ΔΕΝ κατέχω νομικά θέματα βρίσκω ότι στέκει, ότι δεν μπορεί να απολύσει π.χ. 10 ΠΕ05 που πλεονάζουν στο νομό Χ. Θα μπορούσε να το κάνει μόνο αν "αξιολογούσε" με κάποιο τρόπο ΟΛΟΥΣ τους ΠΕ05 της επικράτειας και με εκείνα (τα όποια κριτήρια) έβρισκε του 10 τελευταίους. Λέω ότι το βρίσκω ότι στέκει γιατί αν είχε το δικαίωμα να βγάλει στη διάθεση όσους πλεόναζαν θα είχε "καθαρίσει" γύρω στους 2500 εκπαιδευτικούς από την προηγούμενη φορά με μεγάλη άνεση. Γι' αυτό και την προηγούμενη φορά αναγκάστηκε να καταργήσει ολόκληρους κλάδους). Άλλωστε ο Ψ ΠΕ05 εκπαιδευτικός δεν προσελήφθη σε μια θέση που προκηρύχτηκε στον νομό Χ (που τώρα είναι πλεονάζων). Προσελήφθη από το Υπουργείο ως καθηγητής ΠΕ05 και τέλος. Αν μπορεί να απολύσει οποιονδήποτε θεωρεί πλεονάζοντα (με αμφιβόλου εγκυρότητας διαδικασίες μάλιστα) τότε θα μπορούσε να μας απολύσει σχεδόν όλους σε λίγα χρόνια ασχέτως ΠΕ και προυπηρεσίας...