*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4786638 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alexis35

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #6062 στις: Αυγούστου 22, 2013, 10:08:54 am »
Οι υπάλληλοι της

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:22:33 »

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6063 στις: Αυγούστου 22, 2013, 10:20:20 am »
Σχετικά με την περίφημη Αχαία. Δείτε αυτόν τον πίνακα με τις υπεραριθμίες στον νομό. http://www.dide.ach.sch.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1811:2013-06-20-08-17-39&catid=39:newsteachers&Itemid=91
Καταγράφονται 37 υπεραριθμίες φιλολόγων, και τα σχολεία στα οποία εργάζονται, πολύ κοντά στον δοθέντα αριθμό. Υποθέτω ότι περίπου αυτά τα στοιχεία δόθηκαν, το επιλήψιμο όμως είναι ότι δόθηκαν μόνο για την Αχαία (και τη Χίο νομίζω) λες και δεν υπάρχουν αλλού σε όλη την Ελλάδα. Αυτό και μόνο αρκεί για να κινηθούν οι φιλόλογοι της Αχαίας νομικά. Αν δεν το κάνουν, ε τι να πω...

Ακριβώς εκεί στόχευα. Για την ακρίβεια αν από τις υπεραριθμίες αφαιρέσεις τα οργανικά κενά μένουν 28 (αν δεν κάνω κάποιο λάθος). Θεωρώ - πρέπει να το ψάξω ότι σε διάθεση δεν υπάρχουν. Αρα αν συνταξιοδοτήθηκε κόσμος + λειτουργικά κενά τότε το 35 δεν ισχύει. Η' καλύτερα όπως είπες αν ισχύει πρέπει να ισχύει και για άλλες ΔΔΕ.

ΥΓ. Η αναφορά σε ΠΕ02 είναι τυχαία αλλά ενδεικτική της όλης κωμικοτραγικής κατάστασης με τους "πλεονάζοντες" που κανείς δεν ξέρει πως ορίζονται...
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 22, 2013, 10:22:39 am από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
« Απάντηση #6064 στις: Αυγούστου 22, 2013, 10:20:42 am »
Σχετικά με την περίφημη Αχαία. Δείτε αυτόν τον πίνακα με τις υπεραριθμίες στον νομό. http://www.dide.ach.sch.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1811:2013-06-20-08-17-39&catid=39:newsteachers&Itemid=91
Καταγράφονται 37 υπεραριθμίες φιλολόγων, και τα σχολεία στα οποία εργάζονται, πολύ κοντά στον δοθέντα αριθμό. Υποθέτω ότι περίπου αυτά τα στοιχεία δόθηκαν, το επιλήψιμο όμως είναι ότι δόθηκαν μόνο για την Αχαία (και τη Χίο νομίζω) λες και δεν υπάρχουν αλλού σε όλη την Ελλάδα. Αυτό και μόνο αρκεί για να κινηθούν οι φιλόλογοι της Αχαίας νομικά. Αν δεν το κάνουν, ε τι να πω...

Ο πίνακας πλεοναζοντων δωθηκε για ολους τους κλάδους. Ειναι προφανές και εχει ειπωθεί παρα πολλες φορες οτι απο λάθος σε καποιες διευθύνσεις (σκόπιμα η μη ?) δωθηκαν ειδικότητες που δε συμμετέχουν στη διαδικασια. Αλλωστε στις διευθύνσεις ήρθαν πίνακες χωρις αυτες τις ειδικότητες. Περίεργο παντως που δε δόθηκαν διευκρινήσεις στο διορθωτική έγγραφο κατι που ενισχύει το σενάριο της σκοπιμότητας η την προχειρότητα της διαδικασίας.
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος dragadroun

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6065 στις: Αυγούστου 22, 2013, 10:20:51 am »
Θέλω να ελπίζω ότι μετά τη συνάντηση υπουργού - ΟΛΜΕ θα πάρουμε κάποιες απαντήσεις σχετικά με τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων. Άντε να δούμε.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:22:33 »

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6066 στις: Αυγούστου 22, 2013, 10:23:17 am »
Πάντως στα τηλέφωνα που δόθηκαν στην ο Θεός να την κάνει εγκύκλιο δεν απαντάει κανένας.

Αποσυνδεδεμένος Eutuxia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6067 στις: Αυγούστου 22, 2013, 10:25:11 am »
Έλεος με αυτούς στην τηλεόραση...
Σήμερα στο Σκαϊ μετά από αρκετή ώρα έρχεται η κουβέντα στο θέμα της παιδείας, και η μόνη ερώτηση που γίνεται απο τους δημοσιογράφους για τις μετατάξεις είναι: "Πως είναι δυνατόν να διδάξουν 6-7χρονα καθηγήτες που δίδασκαν σε 15 χρόνα;" διακοπή για παρέμβαση του υπουργού υγείας, διαφημίσεις και τέλος η κουβέντα για την παιδεία.
Στον Αντ1, αν και δεν πρόλαβα την κουβέντα από την αρχή: Γίνεται η ερώτηση "Πως είναι δυνατόν να δίνεται νούμερο καθηγητών πληροφορικής που πλεονάζει, όταν δεν έχει οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα για το νέο λύκειο;" Μαντέψτε διαφημίσεις. Μετά τις διαφημίσεις ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ αραδιάζει μερικά προβλήματα γρήγορα γρήγορα όπως ότι ο υπουργός δεν δίνει διευκρινίσεις για τις μετατάξεις, αλλά η κουβέντα πρέπει να τελειώσει για ο χρόνος της εκπομπής δεν είναι αρκετός!

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6068 στις: Αυγούστου 22, 2013, 10:30:11 am »
Ε καλά κι εσύ, περιμένεις να πάρεις σωστή ενημέρωση από τα ελληνικά κανάλια;

Αποσυνδεδεμένος Eutuxia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6069 στις: Αυγούστου 22, 2013, 10:33:04 am »
όχι βέβαια!!

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #6070 στις: Αυγούστου 22, 2013, 10:37:04 am »
όχι βέβαια!!
Απο αυτούς δεν είναι να πιστεύεις τίποτα!

Αποσυνδεδεμένος frosw

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6071 στις: Αυγούστου 22, 2013, 10:39:42 am »
Συνάδελφοι παρακολουθώ το thread εδώ και μέρες και είμαι και εγώ στην ίδια κατάσταση με εσάς, με απορίες, αμφιβολίες και άγχος. Μόλις πήρα τηλ στο υπουργείο  >:( και ιδού τι απαντήσεις (???) πήρα. Κατ'αρχήν στα τηλέφωνα που μου έδωσαν είτε δεν το σήκωναν είτε μόλις ξαναέπερνα μιλούσαν. Πήρα λοιπόν ξανά στο τηλεφωνικό κέντρο και ζήτησα αναλυτικά τα ονόματα των συναδέλφων (;) που είναι στο γραφείο αναφέροντας ότι τα τηλέφωνα είναι πιθανόν κατεβασμένα και θα κάνω αναφορά (τι, μόνο εμείς θα φοβόμαστε τις ΕΔΕ;) . Γενικά απ'ότι έχω καταλάβει "και ο άγιος φοβέρα θέλει" οπότε με συνέδεσαν με τη γραμματεία του τμήματος μετατάξεων. Εκεί το σήκωσε η κυρία Μ...... η οποία ευγενέστατα μου είπε ότι ακόμα και η ίδια δεν γνωρίζει τίποτα γιατί δεν τους λένε και δεν ξέρει και η ίδια τι να κάνει.

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6072 στις: Αυγούστου 22, 2013, 10:40:54 am »
Θέλω να ελπίζω ότι μετά τη συνάντηση υπουργού - ΟΛΜΕ θα πάρουμε κάποιες απαντήσεις σχετικά με τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων. Άντε να δούμε.

H ελπίδα πεθαίνει τελευταία;
Σοβαρά τώρα πες την αλήθεια το ελπίζεις;

ΥΓ. Ασχετο....Σημερινό πρωτόκολλο κανείς; Δείτε πότε πάει το νέο Λύκειο στην
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 22, 2013, 10:47:05 am από guestteacher »

Αποσυνδεδεμένος ken

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #6073 στις: Αυγούστου 22, 2013, 10:47:09 am »
Σχετικά με τον ισχυρισμό ότι η αίτηση προτιμήσεων δεν δύναται να ακυρωθεί, παραθέτω την παράγραφο 2 του άρθρου 3 "Αιτήσεις προς τη ∆ιοίκηση" του Ν.2690/1999: "1. Αίτηση του ενδιαφερομένου, για την έκδοση διοικητικής πράξης, απαιτείται όταν το προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις. 2. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί, πριν από την έκδοση της διοικητικής πράξης, να παραιτηθεί από την αίτησή του χωρίς συνέπειες, εκτός αν υπάρχει ειδική αντίθετη ρύθμιση. Ανάκληση της παραίτησης δεν μπορεί να γίνει.".

Από την παρ. 2 προκύπτει ότι μέχρι το αποφασίζων περί τις μετατάξεις αρμόδιο όργανο αποφασίσει (ήτοι ο Υπουργός με σχετική ΥΑ) , μπορεί κάποιος να παραιτηθεί από την αίτησή σου και να θεωρηθεί ως μη γενόμενη (εάν το Υπουργείο δεν το δεχτεί αυτό, απλά πιστεύω ότι θα παρανομήσει και εάν προχωρήσει σε μετάταξη, ενώ κάποιος εγκαίρως παραιτήθηκε από την αίτησή του, τότε η μετάταξη επιδέχεται ακύρωσης από τα Διοικητικά Δικαστήρια).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μελέτη της 1ης παραγράφου σε συνδυασμό με το Πολυνομοσχέδιο του Ιουλίου. Ο Ν.4172/2013 (άρ. 82) λοιπόν λέει "Με την ίδια απόφαση καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης. Επί των αιτηθέντων εκπαιδευτικών συντάσσεται αξιολογικός πίνακας κατάταξης με βάση τα κάτωθι κριτήρια: ...". Συνεπώς, "μπαίνεις" στον αξιολογικό πίνακα μόνο εφόσον υποβάλεις αίτηση προτίμησης. Συνεπώς, δύνασαι να μεταταχθείς μόνο εφόσον υποβάλεις αίτηση προτίμησης. Κατ' ουσία δηλαδή πρόκειται (αρχικά) για εθελούσιες μετατάξεις. Και τότε πώς υπεισέρχεται η υποχρεωτικότητα ; Πιστεύω ότι εάν δεν καταστεί εφικτό να ικανοποιηθείς ως προς μία από τις δύο σου επιλογές, τότε το Υπουργείο διατηρεί το δικαίωμα να σε στείλει νομίμως όπου θεωρεί αναγκαίο για το "συμφέρον της υπηρεσίας", δυνατότητα που δε θα την είχε εάν δεν είχε χαρακτηρίσει τις μετατάξεις υποχρεωτικές.
Προσέξτε τη χρήση της λέξης "ενδιαφερόμενοι". Παγίως αυτό σημαίνει προαιρετικότητα (όποιος θέλει και όχι όλοι). Η προαιρετικότητα επιβεβαιώνεται από το ότι ζητά να κατατεθούν αιτήσεις και όχι δηλώσεις. Διότι δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να καταθέσεις αίτηση (η αίτηση ενέχει τη δυνατότητα της επιλογής ως προς το εάν την υποβάλεις).

Με την ευκαιρία θα ήθελα να σχολιάσω το γιατί το Υπουργείο επέλεξε να χαρακτηρίσει, και μάλιστα στο "Πολυνομοσχέδιο" του Ιουλίου, τη δήλωση των προτιμήσεων ως "Αίτηση προτιμήσεων" αντί για "Δήλωση προτιμήσεων". Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν έρχεται η ώρα να επιλέξουμε σχολεία κατά τις τοποθετήσεις καλούμαστε από της Δ/νσεις να υποβάλουμε την περίφημη "Δήλωση προτιμήσεων". Είναι η πρώτη φορά που ακούω τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης να χρησιμοποιεί τον όρο "Αίτηση προτίμησης". Πιστεύω πως δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το Υπουργείο επιδιώκει να εκβιάσει ή/και να παρασύρει τους συναδέλφους να ζητήσουν (με αίτησή τους παρακαλώ) την έκδοση της διοικητικής πράξης της μετάταξής τους επί τη βάση ότι αυτο-θεωρούνται "πλεονάζον προσωπικό" καθώς το ίδιο δε θέλει να αναλάβει την ευθύνη των συνεπειών αυτού του χαρακτηρισμού.

Για εμένα είναι ξεκάθαρο από όλες τις ενέργειες και μη-ενέργειες του Υπουργείου ότι περιμένουν με υπομονή να προσέλθουν μόνοι τους οι εκπαιδευτικοί που θα ζητήσουν (και όχι απλά να δηλώσουν) ότι δέχονται να τους χειριστούν ως πλεονάζον προσωπικό (χαρακτηρισμός που δε θα εξαντληθεί σε αυτές τις μετατάξεις αλλά θα φτάσει με μεγάλη πιθανότητα μέχρι τη διαθεσιμότητα-απόλυση).

Από τα πιο σημαντικά post εδώ μέσα. Μια διευκρίνιση μόνο. Οταν κάποιος παραιτείται από μια διαδικασία αίτησης μετάταξης (να ακυρώσει την αίτηση του δηλαδή) όπως αναφέρεις, προφανώς δεν πρέπει να υπάρχει και κάποιος λόγος παραίτησης; Δεν έχει δικαίωμα η υπηρεσία αιτιολογημένα να αποδεχτεί ή όχι την παραίτηση βάσει του/των συγκεκριμένου/νων λόγου/ων;

Όντως είναι ένα από τα πιο σοβαρά και ενδιαφέροντα μηνύματα σε αυτό το θέμα.

Θέλω μόνο να προσθέσω ένα ερώτημα: Σκεφτόμαστε  τι τύχη  μπορεί να έχει αργότερα μια ένστασή μας αν δεν ικανοποιηθούμε, αν ισχύσουν όροι, κριτήρια τοποθέτησης (εντός ΠΥΣΔΕ, πανελλαδικά...)  κλπ. που θα αποφασιστούν αργότερα; Κατά τη γνώμη μου, θα έχει την ίδια τύχη που έχει και η προσφυγή στα δικαστήρια από κάποιον που έχει υπογράψει λευκή επιταγή. Διότι περί λευκής επιταγής πρόκειται. Φαντάζομαι ότι έχουμε καταλάβει  πλέον ότι η ασάφεια της εγκυκλίου είναι εσκεμμένη και ότι δεν πρόκειται για προχειροδουλειά.

Αποσυνδεδεμένος praitor

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6074 στις: Αυγούστου 22, 2013, 10:52:56 am »
Συνάδελφοι παρακολουθώ το thread εδώ και μέρες και είμαι και εγώ στην ίδια κατάσταση με εσάς, με απορίες, αμφιβολίες και άγχος. Μόλις πήρα τηλ στο υπουργείο  >:( και ιδού τι απαντήσεις (???) πήρα. Κατ'αρχήν στα τηλέφωνα που μου έδωσαν είτε δεν το σήκωναν είτε μόλις ξαναέπερνα μιλούσαν. Πήρα λοιπόν ξανά στο τηλεφωνικό κέντρο και ζήτησα αναλυτικά τα ονόματα των συναδέλφων (;) που είναι στο γραφείο αναφέροντας ότι τα τηλέφωνα είναι πιθανόν κατεβασμένα και θα κάνω αναφορά (τι, μόνο εμείς θα φοβόμαστε τις ΕΔΕ;) . Γενικά απ'ότι έχω καταλάβει "και ο άγιος φοβέρα θέλει" οπότε με συνέδεσαν με τη γραμματεία του τμήματος μετατάξεων. Εκεί το σήκωσε η κυρία Μ...... η οποία ευγενέστατα μου είπε ότι ακόμα και η ίδια δεν γνωρίζει τίποτα γιατί δεν τους λένε και δεν ξέρει και η ίδια τι να κάνει.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 22, 2013, 10:57:21 am από praitor »

Αποσυνδεδεμένος Mystirios

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6075 στις: Αυγούστου 22, 2013, 10:53:41 am »
Συμπλήρωσα την αίτηση το πρωί κ πήγα στη ΔΔΕ του τόπου μου για ταυτοποίηση.
ΚΑΛΑ ΑΚΟΜΑ ΓΕΛΩ!
Ήταν ακριβώς όπως το φαντάστηκα από την πρώτη στιγμή που είδα την ΚουρελοΑπόφαση:
Κουβαλούσα μαζί μου χαρτιά (μεταπτυχιακό, πιστοποιητικό οικογενειακής) κ ούτε είδαν τίποτα:
Μόνο έβγαλαν Φωτοτυπία τη:
Δήλωση και την ταυτότητα!!!
και μου είπαν "Τέλειωσες"
 ???
-"Καλά τους λέω, έτσι ο καθένας μπορεί να δηλώνει ότι θέλει"
-"Θα διωχθεί πειθαρχικά αν έχει δηλώσει ψευδή στοιχεία"
Και τι να το κάνω εγώ μετά όταν θα έχω χάσει τη θέση? ε?
Θα ξανατρέξει ο αλγόριθμος μόνο για μένα

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182561
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 640
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144