*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4793500 φορές)

0 μέλη και 11 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος troll

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #6146 στις: Αυγούστου 22, 2013, 01:56:00 pm »
Το ζητούμενο είναι οι όποιες διευκρινίσεις δοθούν να μην είναι σε non - paper φορμάτ,

αλλά να αποτελούν δέσμευση για το Υπουργείο.

Αυτό είναι ένα μεταξύ των πολλών που οφείλει να διεκδικήσει

η αποστολή της ΟΛΜΕ
Πρέπει να νευριάσουμε... /  Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:22:42 »

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6147 στις: Αυγούστου 22, 2013, 01:59:31 pm »
δείτε και αυτό

http://www.likio.gr/arthra/113-nea-olohmera-nhpiagvgeia-kai-39-dhmotika-oi-apofaseis

@silkcut

που είναι το νέο φεκ με τις αλλαγές; έχασα κάτι νέο; αν ναι οκ.

Αποσυνδεδεμένος kris_81

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6148 στις: Αυγούστου 22, 2013, 02:02:14 pm »
Αισθάνομαι ηλίθια που διέκοψα τις διακοπές μου για να επιστρέψω πίσω να ασχοληθώ με την περιβόητη αίτηση υποχρεωτικής μετάταξης ελπίζοντας ότι τόσες μέρες μετά το υπουργείο θα είχε αξιωθεί να δώσει διευκρινίσεις.

Προσωπικά αρνούμαι να βάλω μόνη μου το κεφάλι μου στον ντορβά, αν ψάχνουν ανθρώπους για γκιλοτίνες να το κάνουν μόνοι τους και να αναλάβουν οι ίδιοι το κόστος.Δε θα τους ξαλαφρώσω από το όποιο πολιτικό και ελπίζω μελλοντικά ποινικό κόστος έχει η φασιστική απόφαση να ξεριζώνουν ανθρώπους και να διαλύουν οικογένειες.

Εύχομαι τα καλύτερα σε όλους και ελπίζω οι συνελεύσεις του επόμενου μήνα να μας βρουν όλους παρόντες και όλους αποφασισμένους.
1000 +++++ συνάδελφε..
Εγώ αναμένω ακόμη το περιβόητο NON - PAPER - διευκρινίσεις...

Αποσυνδεδεμένος fingon

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6149 στις: Αυγούστου 22, 2013, 02:03:12 pm »
Είμαι εκπαιδευτικός σε διάθεση στην παραμεθόριο (στο σπίτι μου) και φέτος είχα διατεθεί στο γραφείο. Η περιοχή μου δεν έβγαλε κενά σε Α.θμια για την ειδικότητά μου, οπότε δεν έχει και νόημα να κάνω κάποια αίτηση.

Παρακαλουθώντας το θέμα εδώ και μέρες θα ήθελα να πω την άποψή μου.

1. Η εγκύκλιος που βγήκε πέρα από τις όποιες υπόνοιες για βυσμάτωμα κάποιων είναι δείγμα ανικανότητας. 2-3 άνθρωποι σε όλο το Υπουργείο γνωρίζουν τι εννοεί και αυτοί οι 2-3 δεν έχουν ιδέα από εκπαίδευση. Δεν φταίει ότι έχουν πονειρές σκέψεις στο μυαλό τους (όχι ότι δεν έχουν), αλλά ότι δεν σκαμπάζουν πως λειτουργεί το όλο θέμα. Οι πλεονάζοντες που βγήκαν είναι στοιχεία που πήραν από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις σαν "άσκηση" στο νέο Ωρολόγιο. Το οποίο και άλλαξε μετά από μια εβδομάδα. Και η πλάκα είναι ότι κάθε Περιφερειακή έδωσε τα δικά της ανάλογα αν ήθελε να "προστατεύσει" ειδικότητες ή όχι. Και το Υπουργείο πήρε αμάσητα τα νούμερά τους και τα έκανε ΦΕΚ!

2. Μέσα στην βιασύνη τους λοιπόν, βγάζουν το έκτρωμα-εγκύκλιο και μια μέρα πριν την λήξη, είναι ακόμα ακαταλαβίστικη! Ρωτάω λοιπόν. Που είναι η ΟΛΜΕ; Που είναι ο συνδικαλισμός μας; Αφήσαμε αυτό το έκτρωμα να τρέξει; Έπρεπε να είχε κατέβει την επόμενη μέρα! Είναι παταγώδης η αποτυχία του κλάδου μας να υπάρχει αυτή η προκλητική εγκύκλιος και να την δεχόμαστε.

3. Και το χειρότερο είναι ότι αρκετοί κάνουν αιτήσεις. Έκαναν αιτήσεις από τις πρώτες μέρες. Δεν μας έλεγαν κάποτε να μην υπογράφουμε συμβόλαια αν δεν διαβάσουμε τα μικρά γράμματα; Εδώ το συμβόλαιο που υπογράφουμε είναι για μια ζωή και δεν διαβάζουμε ούτε τα μεγάλα! Δεν μπορώ να κατανοήσω πώς χωρίς να ξέρετε τις επιπτώσεις υπογράφετε μια λευκή επιταγή στο Υπουργείο. Η μια και σωστή κίνηση του κλάδου θα ήταν αφού η ΟΛΜΕ δεν κατέβασε την επόμενη μέρα την εγκύκλιο, να την καταργήσουμε εμείς χωρίς να κάνουμε ούτε μια αίτηση. Νομίζω αν δεν είχαν δει ούτε μια αίτηση μέχρι σήμερα θα έβγαζαν 10 διευκρυνιστικές! Αλλά αφού κάποιοι τρέξαν γρήγορα γρήγορα να προλάβουν...

4. Και πάμε στο ουσιαστικό. Ποιους βολεύει η εγκύκλιος; Ελάχιστους. Μόνο αυτούς που είναι σε διάθεση στα μεγάλη κέντρα και έχουν πολλά μόρια. Έχεις 200 μόρια στον Έβρο και θες να πας Θεσσαλονίκη; Κάνε την αίτησή σου, να μην χωρεσεις στην επιλογή σου, να σε στείλει το Υπουργείο στην Κάσο. Έχεις 50 μόρια στην Θεσσαλονίκη στη διάθεση; Κάνε και συ την αίτησή σου, να μην χωρεσεις ούτε εσύ, να σε στείλει και σένα στην Κάσο.

5. ΑΥΤΟ συνάδελφοι υπογράφετε. Ρισκάρετε για μια καλύτερη ζωή, το καταλαβαίνω και έχω πολλούς φίλους στην ίδια μοίρα και τους νοιάζομαι, αλλά η μια σωστή πορεία μας θα έπρεπε να είναι να απαιτήσουμε μια εγκύκλιο που ξέρουμε τι ζητάει και τι θα κερδίσουμε και σίγουρα δεν θα μας πάνε όπου αυτοί θέλουν. Και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό αφού η ΟΛΜΕ κοιμάται θα ήταν να μην κάνει κανείς μας αίτηση. Να ακυρωθεί από εμάς η διαδικασία. Και να απαιτήσουμε νέα διαδικασία διαφανή. Δυστυχώς δεν έγινε, κάποιοι (ελάχιστοι) που τους βολεύει φουλ, έτρεξαν να κάνουν την αίτηση, άλλοι ελπίζουν σε κάτι καλύτερο και ρίσκαραν, άλλοι μουδιασμένοι περιμένουν τελευταία μέρα διευκρίνιση και κάποιοι άλλοι αποφάσισαν να μην μπλέξουν σε τόσο γκρίζες εγκυκλίους. Ακόμα μια φορά δηλαδή μας διεσπάσαν.

6. Για να μην παρεξηγούμαι, εμένα με βολεύει να κάνουν αιτήσεις ώστε να φύγουν κάποιοι από το μέρος μου και να αδειάσει οργανική (λέμε τώρα). Επομένως δεν τα λέω αυτά για να βολευτώ, αλλά για το γενικότερο καλό του κλάδου μας.

Αυτές είναι οι απόψεις μου, σεβαστή η επιλογή του καθενός να κάνει αίτηση, αλλά η ευκαιρία για μια συνολική αντίδραση στο παράλογο του Υπουργείου πέρασε ανεκμετάλλευτη για ακόμα μια φορά...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:22:42 »

Αποσυνδεδεμένος bohtheia_mas

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6150 στις: Αυγούστου 22, 2013, 02:07:38 pm »
B. Προτεινόμενη Ρύθμιση

Άρθρο 1

Η παράγραφος 4 του άρθρου 82 ....

http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/bbb19498-1ec8-431f-82e6-023bb91713a9/8153071.pdf

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #6151 στις: Αυγούστου 22, 2013, 02:09:22 pm »
Το ζητούμενο είναι οι όποιες διευκρινίσεις δοθούν να μην είναι σε non - paper φορμάτ,

η αποστολή της ΟΛΜΕ
Κυρίως αυτό, αλλά το δέχεται το υπουργείο;

Αποσυνδεδεμένος ΙΓΝΑΤΙΟΣ

• Πλήρες μέλος
  • “Be yourself; everyone else is already taken.”
    • Προφίλ
« Απάντηση #6152 στις: Αυγούστου 22, 2013, 02:14:13 pm »

η αποστολή της ΟΛΜΕ
Κυρίως αυτό, αλλά το δέχεται το υπουργείο;

Στην κατάσταση και φάση που είμαστε αυτό που (φυσικά) είναι απαραίτητο, μοιάζει πολυτέλεια (δυστυχώς)
“Always forgive your enemies; nothing annoys them so much.”

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6153 στις: Αυγούστου 22, 2013, 02:14:59 pm »
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων: Ενημερωτικό Σημείωμα με απαντήσεις σε ερωτήματα για τις Μετατάξεις Εκπαιδευτικών

http://www.pde.gr/index.php?page=6545
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 22, 2013, 02:19:24 pm από Stelios »

Αποσυνδεδεμένος maria2013

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6154 στις: Αυγούστου 22, 2013, 02:15:42 pm »
Στο mega μολις ειπαν οτι εντος της ημερας θα υπαρξει διευκρινιστικη που θα απαντα σε συγκεκριμενα ερωτηματα (;;;)  και ενδεχομένως να ακολουθησει παραταση στην προθεσμια υποβολης. Για να δουμε....

Αποσυνδεδεμένος barbayannis

• Νέο μέλος
  • *
  • Κράτα το σόου μαιμού...
    • Προφίλ
« Απάντηση #6155 στις: Αυγούστου 22, 2013, 02:17:09 pm »
Αυτές είναι οι απόψεις μου, σεβαστή η επιλογή του καθενός να κάνει αίτηση, αλλά η ευκαιρία για μια συνολική αντίδραση στο παράλογο του Υπουργείου πέρασε ανεκμετάλλευτη για ακόμα μια φορά...

Συμφώνώ απόλυτα με την άποψη σου αλλά για να γίνει αυτό που λές χρειάζεται μια παρακίνηση/εντολή/παράκληση από κάποιον ηγέτη του κλάδου (βλ. ΟΛΜΕ). Εγώ δεν βλέπω κανένα άλλον τρόπο με τον οποίο θα υπάρχει πρόσβαση σε όλους μας! Δηλαδή σαν να λέμε σχιζοφρενοβλαβίωση και η ζωή συνεχίζεται...

Αποσυνδεδεμένος www.gr

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6156 στις: Αυγούστου 22, 2013, 02:19:24 pm »
Υπουργείο: Ενημερωτικό Σημείωμα με απαντήσεις σε ερωτήματα για τις Μετατάξεις Εκπαιδευτικών

Ρε παιδιά,είναι αληθινό αυτό που διάβασα?Σίγουρα?Ισχύει?Αν ναι θα κάνω αίτηση.Πώς θα επιβεβαιωθεί αυτό?

Αποσυνδεδεμένος Stelios

• Global Moderator
  • Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6157 στις: Αυγούστου 22, 2013, 02:20:33 pm »
Αναρτήθηκε πριν από λίγο στο σάιτ του Υπουργείου.

Αποσυνδεδεμένος kris_81

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6158 στις: Αυγούστου 22, 2013, 02:20:40 pm »
Υπουργείο: Ενημερωτικό Σημείωμα με απαντήσεις σε ερωτήματα για τις Μετατάξεις Εκπαιδευτικών

Ρε παιδιά,είναι αληθινό αυτό που διάβασα?Σίγουρα?Ισχύει?Αν ναι θα κάνω αίτηση.Πώς θα επιβεβαιωθεί αυτό?
Συνάδελφε τι σε καθησύχασε..?

Αποσυνδεδεμένος ΙΓΝΑΤΙΟΣ

• Πλήρες μέλος
  • “Be yourself; everyone else is already taken.”
    • Προφίλ
« Απάντηση #6159 στις: Αυγούστου 22, 2013, 02:21:47 pm »

Συνάδελφε τι σε καθυσήχασε..?

γενικά είναι καθησυχαστικό (για πολλούς) και αρκετά διευκρινιστικό (όχι πλήρως....)
“Always forgive your enemies; nothing annoys them so much.”

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182630
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144