*

Αποστολέας Θέμα: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια  (Αναγνώστηκε 4788626 φορές)

0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giokspy

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ-04.01
    • Προφίλ
Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« Απάντηση #6286 στις: Αυγούστου 22, 2013, 04:07:47 pm »

Αφού σύμφωνα με το σημείο 2 του δελτίου τύπου, αν δεν πάρει μετάταξη στις 2 επιλογές του, παραμένει ως είχε

"2. Εάν κάποιος αιτηθεί και τελικά δεν μεταταχθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ή σε Διοικητική θέση χάνει την οργανική του θέση ή τη θέση του ως υπεράριθμου ή στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ της Διεύθυνσης Δ.Ε που υπηρετεί;

Απάντηση: ΟΧΙ, παραμένει στο προηγούμενο υπηρεσιακό καθεστώς. Η υποβολή αίτησης προτίμησης δεν έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια της υπηρεσιακής θέσης, εάν δεν μεταταχθεί."

Αυτο που αναφερει ειναι οτι αν δεν παρει μετάταξη γενικα και οχι αν δεν παρει μετάταξη στις θεσεις που ζήτησε. Ξαναλέω για πολλοστή φορα, δν υπαρχει δέσμευση που να λεει οτι κάνοντας αιτηση ειτε θα σε μεταταξουν στις επιλογές σου ειτε θα επιστρεψεις στην οργανικη σου. Το οτι δεν λεει οτι αν δεν πιάσεις τις δυο επιλογές εχουν δικαιωμα να σε μεταταξουν οπου θελουν δε σημαινει οτι δε μπορουν να το κανουν. Μπορει και να μην το κανουν. Αυτο ειναι θεμα του υπουργειου. Αλλα μπορει να το κανει. Ετσι ο υπουργός απλα λεει αν δεν μεταταχθεις. Αν τελικα οι αιτήσεις ειναι πολλες σίγουρα καποιοι δε θα μεταταχθουν και θα επιστρέψουν στις παλιές τους θεσεις
«Από την στιγμή που εδέχθηκες μέσα σου την φλόγα, τρέχε. Διότι δεν γνωρίζεις πότε θα σβήση και θα σε αφήση στο σκοτάδι.»

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:46:13 »

Αποσυνδεδεμένος ΙΓΝΑΤΙΟΣ

• Πλήρες μέλος
  • “Be yourself; everyone else is already taken.”
    • Προφίλ
« Απάντηση #6287 στις: Αυγούστου 22, 2013, 04:07:56 pm »
Λίγο πιο ψύχραιμα συμπεράσματα:
Είπα από το πρωί ότι αφού δέχεται την ΟΛΜΕ ο υπουργός αποκλείεται να μη δώσει διευκρινήσεις (δικαιώνομαι).
Τώρα πρέπει να καταλήξουμε ότι μετά από αυτές τις "διευκρινίσεις" ο αριθμός αιτήσεων θα αυξηθεί ή θα σταματήσουν εδώ.... Η άποψή μου είναι ότι θα αυξηθούν.... Δεν λέει ρητά ότι είναι προαιρετικές γιατί θέλει όσο γίνεται περισσότερες αιτήσεις...

Νιώθετε ότι είναι έτσι...?

το νιώθω κι εγώ!

Η διατύπωση μάλιστα για τους έχοντες οργανική σπρώχνει κι άλλους στην αίτηση....
“Always forgive your enemies; nothing annoys them so much.”

Αποσυνδεδεμένος Maira.L

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6288 στις: Αυγούστου 22, 2013, 04:08:47 pm »
Eάν κανείς μέσα στην περιφέρεια δεν δηλώσει π.χ. τα 3 ΙΕΚ που έχει...
Δεν θα πάρουν κανέναν εκεί??
Εάν όπως λέτε όλοι, εάν δεν πιάσει τις επιλογές του, επιστρέφει στη θέση του..???

Δεν το λέμε όλοι. Εγώ και πολλοί άλλοι συνάδελφοι δεν έχουμε πειστεί ότι αυτή η επιστροφή στο ΠΥΣΔΕ μας είναι οριστική. Ετσι όπως το διαβάζω καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει εγγύηση σχετικά με το αν θα κάνει και υποχρεωτικές από τον ίδιο πίνακα. Αυτη ή η αίσθηση υπάρχει σε πολλούς συναδέλφους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 13:46:13 »

Αποσυνδεδεμένος alantoufan

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6290 στις: Αυγούστου 22, 2013, 04:09:47 pm »
Ρε παιδιά όσοι υποστηρίζετε ότι είναι δίκαιο αυτό που έκαναν, για σκεφτείτε λίγο. Σε κάποιους που είναι ήδη στο σπίτι τους, τους δίνει το δικαίωμα να βολευτούν ακόμη καλύτερα, ενώ σε κάποιους που είναι 500 και 1000χλμ μακριά από το σπίτι τους, δεν τους δίνει καν το δικαίωμα, όχι να πάνε στο σπίτι τους, αλλά ούτε 100χλμ πιο κοντά.

γιαυτο λεμε .. οι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ δεν ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ

Δεν τις εβγαλαν πριν για τον προφανη λόγο ! ;)
Στις εθελοντικες τα δημοτικα των ΕΑΕΠ ειναι εντος ΝΟΜΟΥ
Στις υποχρεωτικές θα δωσουν τα δημοτικα των ΠΟΛΕΩΝ !

Καποιος λοιπον που θαπαιρνε στην Καρυστο(Ευβοια) για παραδειγμα δημοτικο και μετα μια βδομαδα εβγαιναν 10 στην χαλικιδα μεσα
θα εκανε αγωγες για τον τρόπο πο υ ουσιαστικα  ΞΕΓΕΛΑΣΤΗΚΕ.
ΤΩΡΑ που θα τις βγαλουν μετα τις υποχρεωτικες θα ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΣΤΟ και θ αλεει κ 1000 ευχαριστώ που εφυγε από την ΓΑΥΔΟ.

Αποσυνδεδεμένος ΙΓΝΑΤΙΟΣ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6291 στις: Αυγούστου 22, 2013, 04:10:31 pm »
Eάν κανείς μέσα στην περιφέρεια δεν δηλώσει π.χ. τα 3 ΙΕΚ που έχει...
Δεν θα πάρουν κανέναν εκεί??
Εάν όπως λέτε όλοι, εάν δεν πιάσει τις επιλογές του, επιστρέφει στη θέση του..???

Δεν το λέμε όλοι. Εγώ και πολλοί άλλοι συνάδελφοι δεν έχουμε πειστεί ότι αυτή η επιστροφή στο ΠΥΣΔΕ μας είναι οριστική. Ετσι όπως το διαβάζω καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει εγγύηση σχετικά με το αν θα κάνει και υποχρεωτικές από τον ίδιο πίνακα. Αυτη ή η αίσθηση υπάρχει σε πολλούς συναδέλφους.

Πάντως, για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, να υπενθυμίσω εκείνα τα "συναφούς κλάδου" και "προσεγγίζει τον αριθμό" που μπορεί να τους λύνει το πρόβλημα των 3 κενών....

guestteacher

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6292 στις: Αυγούστου 22, 2013, 04:10:43 pm »
Σήμερα πήγα στο Γραφείο του Περειφεριακού Διευθυντή (δεν μπορώ να σας πω σε ποιον). Τον ρώτησα τι ακριβώς γίνεται με τις μετατάξεις τις υποχρεωτικές στα Δημοτικά (ΠΕ19 είμαι). Μου είπε ότι δεν ξέρει καν για ποιο λόγο καθυστερούν τόσο πολύ. Παρουσία μου πήρε τηλ στο υπουργείο και μίλησε με κόσμο και κοσμάκι.
Ύστερα από 1 ώρα, μου είπε ότι οι μετατάξεις θα γίνουν τοπικά ΚΑΙ ΑΝ υπάρξουν κάποια κενά (....που δεν υπάρχει περίπτωση) τότε θα δηλώσουμε περιοχές. Σε ερώτηση μου γιατί να συμβεί αυτό, μου είπε ότι το υπουργείο ΔΕΝ προλαβαίνει να τις κάνει διαφορετικά συν το γεγονός ότι έτσι θέλουν οι περισσότεροι καθηγητές να γίνουν. Δηλαδή, δεν πα να έχεις ένα σωρό μόρια, από εδώ και πέρα θα σε στείλουν σε ένα δημοτικό χωρίς να μπορείς ποτε να πας στην πόλη σου..........
Θαυμάσια, είπα, τι καλά! (....και είχα ελπίδες ότι θα πάω επιτέλους στην πόλη μου). Υπάρχει περίπτωση να μη γίνουν έτσι μόνο αν γίνει κάτι απρόοπτο. Δηλαδή, να πιέσουμε ΕΜΕΙΣ σε αυτή την κατεύθυνση (αυτό μου είπε). Πάει αυτό.......

Θα γίνουν αποσπάσεις? (τον ρωτάω). Απάντηση: Ελάχιστες, λογικά μόνο για ειδικές κατηγορίες (π.χ. πολύτεκνους) και μετά τις 25 Αυγούστου σίγουρα, το πιθανότερο είναι Σεπτέμβριο.

Κάποιος παραπάνω είπε ότι ξέραμε πράγματα και δεν τα λέγαμε.
Εγώ τουλάχιστον το είπα από την αρχή αν και δεν είχα υποχρέωση να το κάνω.

Επίσης, θέλω να δω αυτοί που έκαναν ήδη αιτήσεις μόνο σε άλλη Περιφέρεια και άλλο Νομό, ύστερα από τα σημερινά τι θα λένε; Γιατί βιάστηκαν; Άντε τώρα να πάρετε τις αιτήσεις πίσω.

Συν το γεγονός ότι και αυτοί που έκαναν αίτηση τοπικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ.

α) Επί την ευκαιρία δεν σχολίασα εσένα. Μιλάω για κάποιους που το ήξεραν εδώ και μήνες.
β) Γιατί δεν βγήκε ο Περιφ. Δ/ντης να το πει επίσημα από την αρχή με ονοματεπώνυμο; ή καλύτερα άλλος από το Υπουργείο να το ξέρουν όλοι. Αρα ΗΞΕΡΕ και εκείνος αλλά δεν μίλαγε ή κάνω λάθος;
γ) Ποια πλειοψηφία καθηγητών το ήθελε; Η πλειοψηφία των αιρετών το ήθελε και κυρίως αυτοί των μεγάλων αστικών κέντρων. Χρόνια τώρα αυτοί έδιναν θέσεις για αποσπασεις.

Επίσης κοιτώντας το καλύτερα αυτό που λες...

μου είπε ότι οι μετατάξεις θα γίνουν τοπικά ΚΑΙ ΑΝ υπάρξουν κάποια κενά (....που δεν υπάρχει περίπτωση) τότε θα δηλώσουμε περιοχές.

απλά δεν έγινε ποτε. Δες το λίγο καλύτερα αν θες. Εκτός αν εγώ το καταλαβαίνω λάθος.

Πάντως χάρηκα που αν και δεν αναφερόμουν σε σένα μιας και είσαι "φρέσκος" είχες το θάρρος να απαντήσεις. Περιμένω και από άλλους.

Αποσυνδεδεμένος 2013

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6293 στις: Αυγούστου 22, 2013, 04:11:48 pm »

αυτή την απάντηση, για το ποιός είναι πλεονάζων, δεν θέλουν να την δώσουν. Μόνο 5 απαντήσεις μας αναλογούν - τέλος!

* Κάτι που πρόσεξα - δεν ξέρω αν ήδη σχολιάστηκε - στην σημερινή  δήλωση του Αρβ. (site υπουργειου, σε γραπτή μορφή...)  3η παρ. "... θα ληφθούν υπ’ όψιν και οι προτιμήσεις των εκπαιδευτικών."  Αυτό το μικρό "ΚΑΙ"  μάλλον δείχνει μια μεγάλη πρόθεση: αν δεν βγουν τα κουκιά των αιτήσεων, όσοι δεν πιάνουν τις επιλογές τους, λυπόμαστε θα σας τοποθετήσουμε υποχρεωτικά...

Αν, όμως, είναι επαρκείς οι αιτήσεις ποσοτικά και ποιοτικά(=ποικιλία διευθύνσεων), ε τότε ναι! "... θα ληφθούν υπ’ όψιν και οι προτιμήσεις [/u] των εκπαιδευτικών." 

--- προσωπική ερμηνεία ---

Αποσυνδεδεμένος greedo

• Ιστορικό μέλος
  • Han shot first...
    • Προφίλ
« Απάντηση #6294 στις: Αυγούστου 22, 2013, 04:13:20 pm »
Ρε παιδιά όσοι υποστηρίζετε ότι είναι δίκαιο αυτό που έκαναν, για σκεφτείτε λίγο. Σε κάποιους που είναι ήδη στο σπίτι τους, τους δίνει το δικαίωμα να βολευτούν ακόμη καλύτερα, ενώ σε κάποιους που είναι 500 και 1000χλμ μακριά από το σπίτι τους, δεν τους δίνει καν το δικαίωμα, όχι να πάνε στο σπίτι τους, αλλά ούτε 100χλμ πιο κοντά.
Σκεφτείτε όμως, είναι δίκαιο κάποιος που έχει πάρει την μετάθεση για το σπίτι του, ύστερα από κάποια χρόνια μακριά και που παίρνει τώρα π.χ. 1 μόριο κάθε χρόνο να ξαναξεσπιτωθεί επειδή μπορεί κάποιος άλλος, με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας, έχει μαζέψει περισσότερα μόρια; (και βέβαια περιμένει κι αυτός δικαιολογημένα να πάει κοντά στο σπίτι του)

Αποσυνδεδεμένος kost75

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #6295 στις: Αυγούστου 22, 2013, 04:14:49 pm »
Εφόσον οι θέσεις που προσφέρονται στην αθμια, είναι οργανικές! Τότε δικαιολογείται απόλυτα ένσταση, από τους ήδη υπηρετούντες εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων στα δημοτικά, οι οποίοι ΔΕΝ έλαβαν μετάθεση τον Ιούνιο στα ΠΥΣΠΕ που τώρα αποτελούν "στόχους" μετάταξης, ελλείψει οργανικών...

Εννοεί οργανικές που μεταφέρουν οι εκπαιδευτικοί από τη Δ.Ε. - όχι οριστική τοποθέτηση σε σχολείο! Η οργανική που έχουμε ως εκπαιδευτικοί Δ.Ε. στο Υπουργείο ΔΕΝ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Ε, λοιπόν, αυτή μεταφέρεται στην Π.Ε.

Αποσυνδεδεμένος petsof

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6296 στις: Αυγούστου 22, 2013, 04:15:27 pm »
Είναι μεγάλη αδικία. Κάποιοι περιμένουν 10 χρόνια αν ανοίξει κάποια θέση στα δημοτικά για να πάνε πιο κοντά στο σπίτι τους και τώρα τους φτύνει στα μούτρα. Αυτοί που είναι βολεμένοι στις μεγάλες πόλεις θα πάρουνε τώρα και ένα ωραίο δημοτικό κοντά στο σπίτι τους να πηγαίνουν και με τα πόδια. Τους υπόλοιπους ας τους φάει το μαύρο σκοτάδι.
Ετσι πάνε αυτά,οι

Αποσυνδεδεμένος ΙΓΝΑΤΙΟΣ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6297 στις: Αυγούστου 22, 2013, 04:17:34 pm »

αυτή την απάντηση, για το ποιός είναι πλεονάζων, δεν θέλουν να την δώσουν. Μόνο 5 απαντήσεις μας αναλογούν - τέλος!

* Κάτι που πρόσεξα - δεν ξέρω αν ήδη σχολιάστηκε - στην σημερινή  δήλωση του Αρβ. (site υπουργειου, σε γραπτή μορφή...)  3η παρ. "... θα ληφθούν υπ’ όψιν και οι προτιμήσεις των εκπαιδευτικών."  Αυτό το μικρό "ΚΑΙ"  μάλλον δείχνει μια μεγάλη πρόθεση: αν δεν βγουν τα κουκιά των αιτήσεων, όσοι δεν πιάνουν τις επιλογές τους, λυπόμαστε θα σας τοποθετήσουμε υποχρεωτικά...

Αν, όμως, είναι επαρκείς οι αιτήσεις ποσοτικά και ποιοτικά(=ποικιλία διευθύνσεων), ε τότε ναι! "... θα ληφθούν υπ’ όψιν και οι προτιμήσεις [/u] των εκπαιδευτικών." 

--- προσωπική ερμηνεία ---

Έχω πάρει το ρόλο του δικηγόρου του διαβόλου αλλά ας είναι: Μπορεί να εννοεί: ελήφθησαν υπόψη οι ανάγκες της υπηρεσίας (με τον αριθμό κενών) τώρα θα ληφθούν υπ’ όψιν και οι προτιμήσεις [/u] των εκπαιδευτικών."

Αποσυνδεδεμένος pesos

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6298 στις: Αυγούστου 22, 2013, 04:18:17 pm »
συνάδελφοι, θεωρώ ότι το πιο δίκαιο θα ήταν να γίνουν σε πανελλαδικό επίπεδο, και όχι ανά νομό κτλ, αλλά με βάση τα χρόνια προυπηρεσίας.

Αποσυνδεδεμένος Kostakis1978

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #6299 στις: Αυγούστου 22, 2013, 04:18:34 pm »
Στις μετατάξεις να μετράνε τα μόρια δυσμενών αλλά μόνο για εντός του ίδιου πύσδε, αλλά στις απόσπάσεις από πυσδε σε πυσδε να μην μετράνε τα μόρια των δυσμενών, αλλά μόνο της προυπηρεσίας. Δηλαδή οι βολεμένοι θα έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Πολύ ωραία πράγματα. Αν είναι κάνε και στις αποσπάσεις να μετράνε οι δυσμενείς συνθήκες.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)