0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Οι εθελοντικές όπως λέτε μετατάξεις θα ήταν δίκαιες; Στην περιοχή μου όλοι όσοι πήραμε μετάταξη ήταν απο το νομό και όλοι δουλεύουν κανονικά. Και γιατί να έρθουν κάποιοι απο μακριά που έχουν πολλα μορια ενώ εμείς που πήραμε μετάθεση εδώ και χρονια και παίρναμε λίγα μορια και δε θα είχαμε καμμιά τύχη. Δε θα ήταν αυτό παράθυρο για μετάθεση κάποιων απο μακριά ; Τελικά τίποτα δε ειναι δίκαιο. Μπορεί όμως να απολύθουμε όπως λέτε και να έρθετε εθελοντικά.
1. Εγώ θα έλεγα ότι ήταν πιο νόμιμες...2. Το είπες και μόνος σου... Εσείς είχατε πάρει μετάθεση εδώ και χρόνια, άρα εδώ και χρόνια ήσασταν στον τόπο σας και θα συνεχίζετε να είστε, ενώ κάποιοι άλλοι με περισσότερα μόρια ήταν και θα συνεχίζουν να είναι μακριά. Πες μου εσύ τώρα πιο είναι το δίκαιο;Όχι γιατί θα τρελαθούμε! Απολαύστε την μετάταξή σας, αλλά τουλάχιστον να μην μιλάτε κάποιοι!
Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ», κύκλοι του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι ο στόχος των 25.000 θα υπερκαλυφθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου, καθώς αναμένεται να τεθούν σε κινητικότητα περισσότεροι από 4.000 υπαλλήλους από την τοπική αυτοδιοίκηση είτε με την εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα είτε με την αξιολόγηση των δομών των ΟΤΑ που θα ακολουθήσει.Την ολοκλήρωση των στοχεύσεων για το 2014 έχει βάλει ως προτεραιότητα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το σχέδιο το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει , περιλαμβάνει τις «δεξαμενές» από τις οποίες αναμένεται να αντλήσει τους 11.500 υπαλλήλους εντός του 2014. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, θα ισχύσει ένας μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας.Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται 1.600 απολύσεις σχολικών φυλάκων και 400 εκπαιδευτικών, από αυτούς οι οποίοι έχουν τεθεί ή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
ΥΓ.Παρεπιπτοντως...Σύμφωνα με το «ΕΘΝΟΣ», κύκλοι του υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι ο στόχος των 25.000 θα υπερκαλυφθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου, καθώς αναμένεται να τεθούν σε κινητικότητα περισσότεροι από 4.000 υπαλλήλους από την τοπική αυτοδιοίκηση είτε με την εθελοντική ενδοδημοτική κινητικότητα είτε με την αξιολόγηση των δομών των ΟΤΑ που θα ακολουθήσει.Την ολοκλήρωση των στοχεύσεων για το 2014 έχει βάλει ως προτεραιότητα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το σχέδιο το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει , περιλαμβάνει τις «δεξαμενές» από τις οποίες αναμένεται να αντλήσει τους 11.500 υπαλλήλους εντός του 2014. Από εκεί και πέρα, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Κ. Μητσοτάκη, θα ισχύσει ένας μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας.Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται 1.600 απολύσεις σχολικών φυλάκων και 400 εκπαιδευτικών, από αυτούς οι οποίοι έχουν τεθεί ή θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.http://www.alfavita.gr/arthron/11500-απολύσεις-το-2014-400-εκπαιδευτικοί-και-1600-σχολικοί-φύλακες-ανάμεσά-τους
Πέρα από τους τσακωμούς και το τι είναι δίκαιο και άδικο, με προβληματίζει τι θα γίνει τελικά με τη σύσταση των κλάδων στην Πρωτοβάθμια. Πώς θα το λύσει το ζήτημα αυτό το Υπουργείο, όταν η σύσταση συνδέεται με τις εθελοντικές μετατάξεις, που είχαν προκηρυχθεί;
Νομίζω δεν θα κάνει σύσταση κλάδων τώρα για τον λόγο που αναφέρεις. Εγώ αναρωτιέμαι μήπως αλλάξει το καθεστώς γενικά της μονιμότητας και της οργανικοτητας. Επίσης μήπως δούμε στην πορεία ενοποίηση Δ/νσεων ΠΕ κ ΔΕ...και διαθέσεις των εκπ/κών από και προς & τανάπαλιν