0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Για οργανικές: Στη Θεσ/νίκη μετατάχηκαν περίπου 30 ΠΕ11 (ειδικότητα που γνωρίζω). Ωραία. Εσείς που φωνάζετε, έχετε δει τον αριθμό των αποσπάσεων κάθε χρόνο των ΠΕ11 Α'θμια Α και
Ως αδιόριστη, όταν ακόμη περίμενα διορισμό (που μου έκοψε η κρίση το 2010 και κυριολεκτικά έφτασα στην πηγή χωρίς να πιω νερό), όταν έκανα σχέδια, σκόπευα το μέρος διορισμού μου να το κάνω πατρίδα μου. Και δεν καταλαβαίνω τους μόνιμους που, ενώ πηγαίνουν σε μέρος επιλογής τους, ζητάνε συνέχεια μεταθέσεις κλπ και βλέπω να απαιτούν να πηγαίνουν οι αναπληρωτές σε μακρινά μέρη. Δε θα είχα καμιά αντίρρηση να πήγαινα αναπληρώτρια και στη Γαύδο, αρκεί αυτό το μέρος να ήταν σταθερό, να με έπαιρναν δηλαδή στο ίδιο κάθε χρόνο. Τα έξοδα της μετακόμισης/μετακίνησης δεν μπορούν να καλυφθούν με το μισθό του αναπληρωτή που δεν πληρώνεται κιόλας το καλοκαίρι. Αλλά αυτό φαίνεται παράλογο, ε; Έτσι, όλα να πάνε στους μόνιμους που είναι και διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες...να τους έχουμε και στα μέρη τους και οι αδιόριστοι να πάνε να κουρευτούν.
......... Τα έξοδα της μετακόμισης/μετακίνησης δεν μπορούν να καλυφθούν με το μισθό του αναπληρωτή που δεν πληρώνεται κιόλας το καλοκαίρι. Αλλά αυτό φαίνεται παράλογο, ε; Έτσι, όλα να πάνε στους μόνιμους που είναι και διπλοθεσίτες και τριπλοθεσίτες...να τους έχουμε και στα μέρη τους και οι αδιόριστοι να πάνε να κουρευτούν.
Έχετε πλήρη άγνοια της εργασιακής και μισθολογικής πραγματικότητας που βιώνουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί.... κυρίως αυτοί που έχουν 10 - 12 χρόνια υπηρεσίας. Εύχομαι να μονιμοποιηθείτε..........
ναι πληρωνουν περισσοτερο ενοικιο επειδη ειναι μονιμοι..θες να βαλουμε κατω τα εκκαθαριστικα ενος μονιμου με 12 χρονια κ ενος αναπληρωτη; μη λεμε οτι θελουμε φιλε..
Δε λέμε καθόλου ότι θέλουμε φίλε. Το πληρωτέο, αυτό που μένει στο χέρι κάθε μήνα δηλαδή, ενός αναπληρωτή που δουλεύει 1η χρονιά, είναι 5 ευρώ πάνω κάτω ίδιο με ενός μόνιμου με προϋπηρεσία 10 - 12 ετών. Απλά τα μικτά ενός μόνιμου είναι περισσότερα, οπότε φαίνεται φουσκωμένο το εκκαθαριστικό, αλλά μετά τις κρατήσεις που είναι πολύ περισσότερες από των αναπληρωτών, στο χέρι κάθε μήνα, μένει το ίδιο. Από εκεί και πέρα, νεοδιοριζόμενοι μόνιμοι και μέχρι 8 - 10 χρόνια, παίρνουν στο χέρι κάθε μήνα, λιγότερα από αναπληρωτή. Ρώτα να μάθεις....
Είναι ακριβώς έτσι! Με 10 χρόνια προυπηρεσίας (βαθμός Ε2) παίρνω τα ίδια με αναπληρωτή με 1 χρόνο προυπηρεσίας. Χωρίς επιδόματα άλλα (παιδιών κλπ.). Συνεπώς, έτσι όπως έγινε οι μόνιμοι παίρνουν λιγότερα το μήνα από έναν αναπληρωτή. Η διαφορά έγκειται στο ότι εγώ πληρώνομαι 12 μήνες ενώ ο αναπληρωτής από 7-9 μήνες ανάλογα πότε θα τον καλέσουν. Και φυσικά επειδή έχουμε κολλήσει όλοι στους βαθμούς ο μισθός θα μείνει καθηλωμένος και όλο το 2015, καλά κρασιά δηλαδή.
Η διαφορά είναι ότι ο μόνιμος έχει μια βάση. Ο αναπληρωτής που θα τον στείλουν μια χρονιά εδώ και μια χρονιά σε άλλη περιοχή δεν έχει βάση και γι'αυτό τα έξοδα αυξάνονται. Ενημερωτικά το να κάνεις μετακόμιση από πόλη σε νησί κάνει 700+ ευρώ μόνο το πήγαινε. Συν βέβαια τα έξοδα ενοικίασης σπιτιού. Εκτός αν ο αναπληρωτής δεχτεί να μένει σε ξενοδοχεία, χωρίς σπίτι στην ουσία. Συγγνώμη αλλά είναι απαράδεκτο να έχει κάποιος την απαίτηση να πάνε στα μακρινά μέρη αναπληρωτές
Απαράδεκτη είναι γενικά η κατάσταση στην εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια. Σ.....τά είναι για όλους-αναπληρωτές-ωρομίσθιους-μόνιμους. Όσο οι δαπάνες είναι στο ναδίρ τα προβλήματα και η εξαθλίωση είναι στο ζενίθ. Προσωπικά δεν θα πήγαινα ποτέ των ποτών αναπληρώτρια στις τωρινές συνθήκες, εδώ δεν πήγα στις καλές παλιές εποχές. Το θεωρώ προσωπική επιλογή εξαθλίωσης. Θα άλλαζα δουλειά, κατεύθυνση, χώρα. Θα μετανάστευα αν είχα τα προσόντα και τα κότσια. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που δέχονται τα ψίχουλα που μοιράζουν καλά να πάθουμε όλοι μας.Οι κάπως καλές συνθήκες που υπήρχαν σε όσους επέλεγαν τον εκπ/κό κλάδο έχουν τελειώσει προ πολλού δυστυχώς. Απορώ τι περιμένουν οι νέοι έως 30 ετών που επιλέγουν να δουλεύουν αναπληρωτές στη χώρα αυτή και με τι προσδοκία. Την μονιμότητα των 500 ευρώ το μήνα; Αν ήμουν 30 θα έκανα στροφή 1000 μοιρών. Δεν γίνεται να έχεις μόνο μία επιλογή στη ζωή-εκπαίδευση με όρους δουλείας ή τίποτα! (προσωπική γνώμη εκφράζω και λυπάμαι αν στεναχωρώ όσους έχουν επενδύσει χρόνια σπουδών με κατεύθυνση τη μονιμότητα στην εκπ/ση. Προτιμώ να είμαι ρεαλίστρια παρά χαζο-αισιόδοξη)
Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζεις.