0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στο να απολυθούν πχ 5.000 άνθρωποι από αρκετές ειδικότητες; ναι λέω όχι. Να γυρίσουν άλλοι τόσοι στα νησιά; ναι λέω όχι. Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω πως μόνο κέρδος θα έχω σε προσωπικό επίπεδο αν γίνει αυτό που λες, αλλά προσπαθώ πάντα να μην είναι το κριτήριο μου το προσωπικό συμφέρον. Λέω όχι, γιατί πέρα από την καταστροφή της προσωπικής και οικογενειακής ζωής χιλιάδων ανθρώπων, ανοίγει και μια κερκόπορτα στο όνομα της διαφάνειας να γίνει ένα κυνήγι μαγισσών. Άσε που τα σχολεία θα διαλυθούν για πολλούς, πολλούς μήνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτά που γράφετε ορισμένοι για το θέμα των υποχρεωτικών μετατάξεων, που από ένα σημείο και μετά είναι κυνήγι μαγισσών. Ένα λάθος ποτέ δεν το διορθώνεις με άλλο λάθος. Σε ότι αφορά παρανομίες προηγούμενων ετών, μόνο μικροδιορθώσεις μπορούν να γίνουν (πχ να επαναϋπολογιστούν τα μόρια όσων έπαιρναν μόρια Άϊ Στράτη και υπηρετούσαν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη). Τέλος όσοι ασχολούνται με το παρελθόν συνειδητά κρύβουν το παρόν. Το να ψάχνω τις μεταθέσεις ή τις αποσπάσεις του 2009 ή του 2010 κλπ προσωπικά το θεωρώ γελοίο. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να θεσπιστούν διαδικασίες και μηχανισμοί που θα αποτρέπουν την επανάληψη τέτοιων φαινομένων. Αδικημένοι βέβαια πάντα κάποιοι θα νιώθουν ότι είναι και πάντα θα διαμαρτύρονται. Είτε γιατί κάποιοι έχουν το σύνδρομο του αδικημένου, είτε γιατί ο καθένας θέλει η νομοθεσία να προσαρμοστεί έτσι ώστε να ευνοεί τη δική του περίπτωση (πχ όποιος έχει πολλά παιδιά θέλει να δίνουν περισσότερα μόρια τα παιδιά, όποιος είναι στο νησί θέλει η παρουσία του εκεί να του δίνει προτεραιότητα στην υπηρεσιακή μεταβολή κ.ο.κ.).
εσεις θα μας τρελλανετε..εδώ εγινε το ελα να δεις με 1900 ενστασεις, με ορδες κοσμου με λιγοτερα μορια η συντριπτικη πλειοψηφια που έμπαιναν σφηνα μπροστα σε αλλους, με κυματα μετατάξεων που δεν ξεραμε ποτε θα ερθει το τελος, με απευθειας αναγγελια ονομάτων μεσω γραφειο υπουργου χωρις περαιτέρω στοιχεια, με αλλα ντ αλλα διαδικασιες (πχ σε ένα ΠΥΣΔΕ να μη δινουν πλεονάσματα και στην άλλη φαση να αφηνουν ορισμένους να φυγουν, να δινει πχ 10 θεσεις και να ερχονται τελικα 20, να στοιβάζονται και αλλοι με τις ενστασεις χωρις να φευγουν οι τελευταίοι), να ζητάμε για χρονια οι αθμιοι περιοχες φιλετα να ναι κλειστα και ξαφνικα να ερχονται 60 ατομα πχ..και η απαντηση ολων είναι γινανε καποτε μεταθεσεις για να ικανοποιηθεί ο τελευταίος με μορια η καποιος πηρε αποσπαση με βυσμα η καποιος τα παιρνει μαυρα η καποιος διοριστηκε επειδή ειχε βυσμα κτλ κτλ κτλ..εγω λοιπον προτείνω στο υπουργειο να βγαλει νέο νομο/ διαταξη με το ονομα "υποχρεωτικη αποδοση οργανικης" και να με τοποθετησει με οργανικη στο σχολειο διπλα στο σπιτι μου, το ονομα μου θα ανακοινωθεί απευθειας από τον υπουργο και ας προσπερασω αλλους που τυχον προηγούνταν στη διεκδικηση..μη τυχον διαμαρτυρηθει κανεις γιατι τοσες και τοσες μοντες εχουν γινει από ιδρυση ελληνικου κρατους..επισης αν διαμαρτυρηθεί θα του ανταπαντήσω ότι κοιταει το προσωπικο του συμφέρον (ότι δεν βολευτηκε δηλ με το νέο νομο να παρει και αυτος οργανικη διπλα στοι σπιτι του γιαυτο γκρινιαζει)..
ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ θέσεις δεν πρόκειται να δοθούν στους "μεταφερθέντες ή μεταταγμένους" στην πρωτοβάθμια γιατί απλά δεν έγιναν μετατάξεις αλλά μεταφορά και υπάρχει νομικό πρόβλημα(Πηγή Υποπαιθ). Οι "μεταταγμένοι" δεν υπάρχει βούληση να επιστρέψουν αλλά το υπουργείο κωλυσιεργεί για να βρεθεί λύση (καρκίνωμα σύμφωνα με τον Υπουργό) όχι μόνο γαι τις προϋπάρχουσες ειδικότητες αλλά και τις ενστάσεις που εκρεμμούν.........και είναι πολλές.
Σύμφωνα με εσένα τι είναι για πες μας!!!!!
Όπως κατάλαβες νόμιμε είσαι αερομεταφερόμενος.
Eξηγησε μου τοτε σε παρακαλω πως οι α/θμιοι θελουν να διεκδικησουν και τι;; τις δικες μας θεσεις που εχουν μεταφερθει; ανακλησεις θα δωσει;
Επίσης θα πρέπει να αιτιολογηθεί επαρκώς νομικά η άρνηση σύστασης οργανικών θέσεων , γιατί διαφορετικά να αναμένεται τάχιστα η προσφυγή στην δικαιοσύνη για την λήψη των αναγκαίων εκείνων μέτρων που θα εμποδισουν την εφαρμογή τέτοιων αποφάσεων.
Με τις υποχρεωτικές μεταθέσεις δεν υπήρχε πρόβλεψη για μεταφορά θέσης. Το υπουργείο το λέει.Απλά το αναφέρω ενημερωτικά.Προσωπικά είμαι καλυμμένος αν κοινοποιηθούν μόρια-πίνακες και τρέξουν σωστά οι μετατάξεις σε κενά-πλεονάσματα των διαπιστωτικών. Τα ίδια που έλεγα χτες.Μετά ας έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν και οργανικές σε σχολικές μονάδες οι εκπαιδευτικοί.edit: Τι σημαίνει τώρα ΜΕΤΑΤΑΞΗ χωρίς μεταφορά θέσης, μόνο το εκπληκτικό υπουργείο μας μπορεί να απαντήσει. Εγώ αδυνατώ. Δε φαίνεται για μετάταξη αλλά εφ όρου ζωής διάθεση στην Αθμια και οργανική στη