0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Από τη στιγμή που όλες οι εν Ελλάδι σχολές δεν παρέχουν ευκαιρίες - ίσες - για εκπόνηση μεταπτυχιακού και ο πτυχιούχος προκειμένου να πάρει μία εξειδίκευση βρίσκει διέξοδο στο εξωτερικό (τις περισσότερες φορές με υψηλό αντίτιμο - δίδακτρα),είναι ευνόητοι οι λόγοι για τους οποίους δεν μπορεί να πριμοδοτηθεί σε διαδικασίες που αφορούν υπηρεσιακές μεταβολές. Αναφορικά με τη μοριοδότηση των λεγόμενων "κοινωνικών κριτηρίων"εσφαλμένως το Κράτος δίνει μόρια ως αντιστάθμισμα στην αδυναμία τουνα ενισχύσει μισθολογικά τους έχοντας οικογένεια, παιδιά κλπ. Το πτυχίο - για την ώρα - εξασφαλίζει επαγγελματικό δικαίωμα. Οποιαδήποτε μοριοδότηση αφορούσα σε υπηρεσιακές μεταβολέςθα αποτελούσε πλήγμα για την ισονομία.
Πλάκα κάνεις ότι δε διαμαρτυρόμαστε. Από την πρώτη μέρα είμαστε στα δικαστήρια (και στους ψυχιάτρους για χάπια). Το θέμα των μεταθέσεων τα προηγούμενα χρόνια είναι μεγάλο θέμα , για το οποίο δεν έχετε καθαρή εικόνα.Για ΚΦΑ τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. 2006-2007 δόθηκαν μεταθέσεις 109,73- 55,022007-2008 Θεσσαλονίκη (συνολικά) 0 άτομα2008-2009 Θεσσαλονίκη (συνολικά) 0 άτομα2009-2010 Θεσσαλονίκη (συνολικά) 0 άτομα2010-2011 Θεσσαλονίκη (συνολικά) 6 άτομα, εκ των οποίων 3 ανήκαν σε ειδική κατηγορία. Οι υπόλοιποι με περισσότερα από 95 μόρια 2011-2012 Θεσσαλονίκη (συνολικά) 0 άτομα2012-2013 Θεσσαλονίκη (συνολικά) 0 άτομα2013-2014 Θεσσαλονίκη (συνολικά) 0 άτομα[ και είναι λογικό, αφού όσοι ήταν να πάρουν μετάθεση τα προυγούμενα χρόνια πήραν και όσοι προβλέπεται να πάρουν φέτος πάλι θα πάρουν. Οι μεταταγμένοι δεν θα πάρουν τις οργανικές των Α/θμιων και το ξέρουν όλοι οι σώφρονες αυτό. Δεν θα χάσουν καμία οργανική, άσε που μπορεί να "τσιμπήσουν" και μερικές ακόμα. Κερδισμένοι θα βγουν από όλη τη διαδικασία γι' αυτό και δε διαμαρτύρονται.
Κι εγώ που είμαι πρωτοβάθμια και έχω μεταπτυχιακό & διδακτορικό Χ 2 γιατί να μην μπορώ να τα εκμεταλλευτώ με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο; και μάλιστα κανένα δια αλληλογραφίας!
Καλά, έχουμε ξεφύγει από το θέμα αλλά δε πειράζει και λίγο χαλάρωμα. Το μεταπτυχιακό δε το κάνει κάποιος για να πάρει μόρια για μετάθεση. Το υποβαθμίζεις με αυτό τον τρόπο. Τι κάνει για παραπάνω γνώση του αντικειμένου του πράγμα που δε πληρώνεται με τίποτα. Δε σημαίνει ότι κάποιος με μεταπτυχιακό δικαιούται μετάθεση παραπάνω από κάποιον που δεν έκανε γιατί δε κληρώθηκε στο ΕΑΠ, αλλά και δε σημαίνει ότι θα είναι και καλύτερος διευθυντής για να το πάω μακρύτερα
Το μεταπτυχιακό το κάνουμε για τους μαθητές μας πάνω από όλα και για εμάς. Αποτελεί όμως και ένα μετρήσιμο στοιχείο ότι δεν μένουμε στάσιμοι σε μία κοινωνία "μανθάνουσα".
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου. Η μετάθεση όμως δεν είναι κριτήριο που σχετίζεται με τη στασιμότητα. Ένας π.χ. ΠΕ19 με μεταπτυχιακό στην ορθόδοξη πίστη και λατρεία, γιατί είναι ποιό κατάλληλος να πάρει μετάθεση και γιατί θα είναι καλύτερος διευθυντής;
Δεν νομίζω ότι οι ΠΕ 19 προτιμούν τον τομέα της "ορθόδοξης πίστης και λατρείας" ή το "πεπτικό σύστημα του βατράχου". Αυτές είναι εκφράσεις για να απαξιώσουμε την όποια προσπάθεια κάνει ένας εκπαιδευτικός σε ένα περιβάλλον τόσο αντίξοο και εχθρικό ως προς την επαγγελματική του ανάπτυξη.
Με παρεξήγησες. Δεν είχα τέτοιο σκοπό. Και είναι και κάτι που δεν ενστερνίζομαι άλλωστε. Ηθελα να δώσω έμφαση. Ακόμα και στην ειδικότητά του να είναι το ίδιο πιστεύω. Δεν θεωρώ ότι θα εξελιχτεί κάποιος περισσότερο αν είναι στον τόπο του (μιλάμε για το μεταπτυχιακό πάντα).
«Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που επιτρέπεται το κάπνισμα στις καφετέριες και απαγορεύονται τα τασάκια»Ας υποθέσουμε ότι εργαζόμαστε στην κατεύθυνση που μας προτείνουν η ΟΛΜΕ και οι επιστημονικές ενώσεις. Ας δούμε τις διαπιστωτικές πράξεις (είναι στο http://deutsch.gr/img/deutschfile2_9fb331a1e0a7946da33248742a147805_4393.pdf)Για δέστε το παρακάτω παράδειγμα:ΠΥΣΔΕ ΚΑ