0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το ΠΥΣΔΕ Ρεθύμνου αρνήθηκε να δηλώσει πλεονάζων προσωπικό σε όλους τους κλάδους, προσπαθώντας να τους προστατέψει από τη διαθεσιμότητα, υποστηρίζοντας ότι οι πλεονάζοντες καλύπτουν λειτουργικά κενά. Πλεονάζοντες όμως υπήρχαν. Υπήρξε έντονη αντίδραση από τους εκπαιδευτικούς της περιοχής, διότι στην προσπάθεια να τους προστατέψουν από τη διαθεσιμότητα, τους στέρησαν τη συμμετοχή σε μια νέα διαδικασία υπηρεσιακών μεταβολών. Το ΠΥΣΔΕ αναγκάστηκε να κάνει πίσω και να στείλει καθυστερημένα τα νούμερα που όφειλε να στείλει εξαρχής, τα οποία συμπεριλήφθηκαν στη δεύτερη διαπιστωτική.Ένας σημαντικός αριθμός των εκπαιδευτικών της περιοχής έκανε όντως αίτηση, παρά το κλίμα που επικρατούσε ότι αυτοχαρακτηρίζεσαι υποψήφιος για διαθεσιμότητα. Κάποιοι φοβήθηκαν και δεν έκαναν. Αν όντως υπήρξε "καλόπιστος" που δεν πήρε χαμπάρι τον χαμό που έγινε και ήθελε να κάνει αίτηση αλλά δεν έκανε διότι "δεν είχε νόημα", τότε όντως την πάτησε.
@ babba4410Αυτό δεν έγινε μόνο στο συγκεκριμένο ΠΥΣΔΕ, έγινε σε πολλά άλλα, γιατί το πνεύμα της εποχής ήταν κανείς δεν περισσεύει. Τα υπόλοιπα είναι γνωστά......και έχεις δίκιο όταν γράφεις: Αν όντως υπήρξε "καλόπιστος" που δεν πήρε χαμπάρι τον χαμό που έγινε και ήθελε να κάνει αίτηση αλλά δεν έκανε διότι "δεν είχε νόημα", τότε όντως την πάτησε.
Πώς (ηθικά και νομικά) μπορείς να πεις σε κάποιον από τους ΧΧΧΧ που δεν παρανόμησαν ότι ανακαλείται η μετάταξή του;
Αν μπορούσε ΝΟΜΙΚΑ να το πει το υπουργείο δε θα δημοσίευε ανακοινώσεις, θα υπέγραφε αποφάσεις ΧΘΕΣ. Ακόμα περιμένω το...κατεβατό με τα άρθρα του Συντάγματος και τους Νόμους που καταπάτησαν οι υποχρεωτικές μετατάξεις. Από κηρύγματα και στατιστικά χορτάσαμε.Την περίπτωση να ταΐζει η Τρόικα (Υπουργείο - ΟΛΜΕ - ΔΟΕ) και παρελκόμενες οντότητες (ενώσεις, αιρετοί κλπ) σανό τους εκπαιδευτικούς για λόγους ψηφοθηρικούς και ελέγχου αντιδράσεων δεν παίζει;Λύσεις που δε θα πατούν ΣΤΑΘΕΡΑ σε Σύνταγμα και Νόμους δε θα πρέπει να είναι επιθυμητές.
Αν μπορούσε ΝΟΜΙΚΑ να το πει το υπουργείο δε θα δημοσίευε ανακοινώσεις, θα υπέγραφε αποφάσεις ΧΘΕΣ. Ακόμα περιμένω το...κατεβατό με τα άρθρα του Συντάγματος και τους Νόμους που καταπάτησαν οι υποχρεωτικές μετατάξεις. Από κηρύγματα και στατιστικά χορτάσαμε.ΠαράθεσηΤην περίπτωση να ταΐζει η Τρόικα (Υπουργείο - ΟΛΜΕ - ΔΟΕ) και παρελκόμενες οντότητες (ενώσεις, αιρετοί κλπ) σανό τους εκπαιδευτικούς για λόγους ψηφοθηρικούς και ελέγχου αντιδράσεων δεν παίζει;Λύσεις που δε θα πατούν ΣΤΑΘΕΡΑ σε Σύνταγμα και Νόμους δε θα πρέπει να είναι επιθυμητές.
Την περίπτωση να ταΐζει η Τρόικα (Υπουργείο - ΟΛΜΕ - ΔΟΕ) και παρελκόμενες οντότητες (ενώσεις, αιρετοί κλπ) σανό τους εκπαιδευτικούς για λόγους ψηφοθηρικούς και ελέγχου αντιδράσεων δεν παίζει;
Συμφωνώ αλλά γιατί τόσο καιρό δεν μας έχει δώσει οργανικές; αυτό με προβληματίζει.
Λύσεις που δε θα πατούν ΣΤΑΘΕΡΑ σε Σύνταγμα και Νόμους δε θα πρέπει να είναι επιθυμητές.
Δεν είναι απλά «εφικτές», διότι θα οδηγήσουν αυτόματα στην 7η φάση υποχρεωτικών μετατάξεων από τις ενστάσεις που θα κατατεθούν και μετά στην 8η κ.ο.κ.Οι χυδαιολογίες του τύπου «Αν όντως υπήρξε "καλόπιστος" που δεν πήρε χαμπάρι τον χαμό που έγινε και ήθελε να κάνει αίτηση αλλά δεν έκανε διότι "δεν είχε νόημα", τότε όντως την πάτησε» νομίζω πως είναι εκτός πλαισίου. Είπαμε η γραμμή "ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ" συγκρούεται μετωπικά με την πραγματικότητα, ας την εγκαταλέιψουν και οι λίγοι που συνεχίζουν το ίδιο βιολί, δε οδηγεί πουθενά πέρα από τη γελιοποίηση.
Patreas πρέπει όμως να σκεφτείς και τους χίλιους τόσους που βολεύτηκαν σπίτι τους, οι οποίοι ενδεχόμενα έχουν αφήσει να υποφέρουν μακριά από τις οικογένειές ακόμα περισσότερους..
Μήπως δεν μπορεί? Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να είναι όλοι στον αέρα?
Νομίζω ότι παρεκτρέπεσαι. Χωρίς φόβο και πάθος σου λέω ότι , αν κάποιος θεωρήσει τον εαυτό του θιγόμενο από όσα κατά καιρούς έχετε αναρτήσει στο διαδίκτυο και προσφύγει σε δικηγόρο, τότε θα δούμε ποιος χυδαιολογεί και ποιος όχι. Σκέψου και σκεφθείτε, αν όλα όσα γράφετε μπορείτε να τα αποδείξετε αν χρειαστεί. Αυτή είναι η άποψη μου και νομίζω ότι δεν κάνω λάθος.
Νομίζω ότι τα πράγματα είναι πιο απλά.Με ποια κριτήρια έγιναν οι μετατάξεις;Με το πόσοι πλεόναζαν από τα εκάστοτε ΠΥΣΔΕ;Με την προτεραιότητα ΠΥΣΔΕ-ΠΥΣΠΕ;Με φθίνουσα σειρά μοριοδότησης;Σε αυτή μου την ερώτηση δεν έχει απαντήσει ουδείς!
Με ποια κριτήρια έγιναν και ικανοποιήθηκαν ενστάσεις; Πού πάτησαν;Δεν νομίζω ότι πάτησαν στην δοτικότητα αλλά "ο τάδε είχε χ μόρια και πήρε μετάταξη, εγώ γιατί όχι;"
Δηλαδή θεωρείς ότι η «χρονοκαθυστέρηση», όπως π.χ. στο Ρέθυμνο είναι κάτι που μπορεί να «σταθεί»;Η γνώμη η δική μου ήταν απολύτως σαφής: «Αυτές οι υποχρεωτικές μετατάξεις προφανώς είναι άκυρες – Όχι ο Καθηγητής Κουράκης, ούτε ο Καθηγητής Αρβανιτόπουλος μπορεί να τις υπερασπιστεί»Και εκτιμήσεις του στυλ "τότε όντως την πάτησε" τις θεωρώ χυδαιολογία, αρμόζει βέβαια σε "χαρτοπαικτική λέσχη", αλλά εγώ τουλάχιστον δε θεωρώ ότι η υπόθεση "υπηρεσιακές μεταβολές" είναι "χαρτοπαικτική λέσχη".