0 μέλη και 12 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συμφωνώ με τα νομικά που γράφεις. όντως έτσι είναι. αλλά με τέτοιου είδους αποφάσεις δικαιώνονται ως προς το σκεπτικό και την ουσία όλοι όσοι ισχυρίζονταν ότι οι μετατάξεις έγιναν από την διοίκηση με μη νόμιμο τρόπο
Δημήτρης ΜπράτηςΣήμερα θα αποσταλεί συμπληρωματική εγκύκλιος για τις αποσπάσεις που θα δίνει δικαίωμα αποσπάσεων ειδικοτήτων από τη β/θμια στην α/θμια και το αντίστροφο,εφόσον υπάρχουν κενά ,μετά τις αποσπάσεις μέσα στον ίδιο κλάδο.Για τις μεταθέσεις των ειδικοτήτων της ΠΕ η ενημέρωση που είχα από το αρμόδιο τμήμα είναι πως αυτή τη στιγμή εξετάζεται σε συνεργασία με τη Δνση Σπουδών η σύσταση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων στην α/θμια με μεταφορά από τη β/θμια.Μόλις συσταθούν οι θέσεις θα γίνουν και οι μεταθέσεις.
Όχι η απόφαση βεβαιώνει ότι η συγκεκριμένη ή οι συγκεκριμένες μετατάξεις (5, 10, 100 δεν έχει σημασία ο αριθμός) εναντίον, των οποίων προσέφυγαν οι συνάδελφοι έγιναν παρατύπως. Αυτό κανείς δεν το αρνείται και γι' αυτό γράψαμε πολλάκις, ότι σε αυτό το θέμα δεν έχουμε πρόβλημα. Ας αποκαταστήσει τις αδικίες το υπουργείο και προσωπικά αν μου πει "κύριε λάθος, μας δεν έπρεπε να πάρετε μετάταξη", είμαι ο πρώτος που θα το δεχτεί αν και φυσικά θα με αναστατώσει, γιατί συνήθισα το σχολείο, έμαθα τα παιδιά, έκανα παρέες με τους συναδέλφους. Η προσπάθεια εκμετάλλευσης όμως από ανθρώπους που δεν έκαναν καθόλου αίτηση για τους δικούς τους λόγους, να ακυρωθεί όλη η διαδικασία, γιατί τώρα το βλέπουν ως μόνη ευκαιρία μετακίνησης είναι έξω από κάθε λογική. Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να πάρει τη μετάταξη μου κάποιος συνάδελφος που έκανε αίτηση το 2013 και θα αποδειχθεί ότι έπρεπε να έχει πάρει αυτός και όχι εγώ μετάταξη. Αλλά αυτό που έγραψα παραπάνω είναι θράσος από ορισμένους.
Και σας το λέω ξεκάθαρα...την Κυριακή ΝΑΙ οι μεταταγμένοι...σας συμφέρει από εκεί που είστε (σίγουρα στα σπιτάκια σας σε μεγάλα αστικά κέντρα) μέχρι την πινέζα του χάρτη που έμειναν εκατοντάδες συνάδελφοι μετά από το αίσχος των υποχρεωτικών μετατάξεων.
Αυτός που προσέφυγε και δικαιώθηκε μόνο θα πάρει μετάθεση. Δεν σημαίνει ότι θα πάρουν και όσοι δεν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, ούτε ότι θα ανακληθούν οι μετατάξεις. Η απόφαση αυτή ειναι παρομοια με τις αποφάσεις που έχουν βγει από το ίδιο δικαστήριο για προσφυγές μεταξύ μεταταγμένων, και οι οποίες δεν διατάσσουν ακύρωση της μετάταξης, άλλα μόνο την δικαίωση αυτού που προσέφυγε στο αρμόδιο δικαστήριο. Όσοι δεν προσέφυγαν τότε, έχουν χάσει πλέον κάθε δικαίωμα.
* Η προθεσμία για προσφυγές έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.Αυτός που προσέφυγε και δικαιώθηκε μόνο θα πάρει μετάθεση. Δεν σημαίνει ότι θα πάρουν και όσοι δεν προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, ούτε ότι θα ανακληθούν οι μετατάξεις. Η απόφαση αυτή είναι παρόμοια με τις αποφάσεις που έχουν βγει από το ίδιο δικαστήριο για προσφυγές μεταξύ μεταταγμένων, και οι οποίες δεν διατάσσουν ακύρωση της μετάταξης, άλλα μόνο την δικαίωση αυτού που προσέφυγε στο αρμόδιο δικαστήριο. Όσοι δεν προσέφυγαν τότε, έχουν χάσει πλέον κάθε δικαίωμα.* Τα 16 κενά που αναφέρονται στην απόφαση δεν ήταν οργανικά.* Οι μεταθέσεις γίνονται σε οργανικά κενά κι όχι λειτουργικά που κάλυψαν οι μετατασσόμενοι.