0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το γνωρίζω αλλα αν μου επιτρέπεις δε θέλω να σταθώ εκεί γιατι δε θέλω να πουν οτι κρυβόμαστε πίσω απο νομικιστικα κόλπα Στηλιτεύω τη στάση της πολιτικής ηγεσίας όχι για λόγους αντίθεσης με την τωρινή κυβέρνηση εν γενει αλλα για λόγους ουσίας Η παίρνεις μια πολιτική απόφαση και χωρις να σκεφτείς πολιτικό κόστος προχωράς στη διόρθωση στρεβλώσεων η σταματάς να μιλάς Δε μπορεί στη δικη μου την πλάτη παίζοντας με την υπόληψη την ψυχολογία μου και τη ζωή μου να κανεις μικροπολιτική απλά για να ξεφωνίσεις τον Αρβανιτόπουλο
Αν ακολουθείτο η νομοθεσία που ίσχυε μέχρι τότε, ναι, θα έπρεπε να ικανοποιηθούν πρώτα όλες οι μεταθέσεις και μετά να γίνουν οι μετατάξεις. Οι μετατάξεις όμως έγιναν με άλλο νόμο ειδικά γι' αυτό το σκοπό, οπότε τέτοιο επιχείρημα δεν στέκει. Την συνταγματικότητα του Νόμου θα τη γνωμοδοτήσει το ΣΤΕ. Η διαδικασία είχε πολλά στρεβλά στην υλοποίηση της, όλοι το έχουν παραδεχτεί αυτό. Η συντριπτική πλειοψηφία των μετατάξεων όμως, παρόλο που έγινε από το Γραφείο του Υπουργού ήταν νομιμότατη. Στην συνέχεια με τις αιτήσεις θεραπείας δικαιώθηκαν και οι υπόλοιποι. Μαζί με αυτούς βρήκαν την ευκαιρία και "εξυπνάκηδες" που είχαν πάρει μετάταξη για μία περιοχή να πάνε όσο πιο κοντά μπορούσαν. Όπως και να έχει, από τους αρχικούς που κάνανε αίτηση το καλοκαίρι του 13, ελάχιστοι (αν υπάρχουν) δεν ικανοποιήθηκαν. Τώρα έχουν μείνει να φωνάζουν οι της πρωτοβάθμιας που ούτε το 14, ούτε το 15 πήραν μετάθεση αν και παρανόμως αποκλείστηκαν οι μεταταγμένοι από την αντίστοιχη διαδικασία (κανένα σώμα επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης εδώ;;;; και οι της
....εχω την αισθηση οτι θα ζησουμε καυτο καλοκαιρι....
Το πόρισμα των επιθεωρητών ή τουλάχιστον τα συμπεράσματα που αναπαράγονται στα ηλεκτονικά μέσα είναι μονόπλευρα προσανατολισμένα. Προφανώς, κάποιοι κατήγγειλαν, δώσανε στοιχεία και αυτά χρησιμοποιήθηκαν αυτούσια. Επιχειρήματα του στυλ έγινε από το γραφείο του υπουργού δεν συνάδουν με επιστημονικό πόρισμα επαγγελματιών ανθρώπων. Οκ έγινε από το γραφείο αλλά τι έγινε λάθος; Δώσε ονόματα, στοιχεία, επώνυμες καταγγελίες και τις απαντήσεις που πήρανε από το Υπουργείο όταν δεν ικανοποιήθηκε η ένστασή τους. Δεν υπάρχει καμία ονομαστική καταγγελία π.χ ο Παπαδόπουλος επιλέχθηκε με λιγότερα μόρια απο τον Δημητρίου ενώ είχανε και οι δύο πρώτη επιλογή την Α΄Θεσσαλονίκης κλπ..... Λάθη σκόπιμα ή μη μπορούν να γίνουν και με τα επίσημα ηλεκτρονικά συστήματα όπως φέτος στις μεταθέσεις. Εν ολίγοις αναπαραχθήκαν επιχειρήματα όπως τους τα είπαν (με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον πίνακα των εθελούσιων) από άτομα που δεν ενεπλάκησαν στη διαδικασία και αυτό είναι το πιο ανήθικο. Οκ γίνανε 1700 ενστάσεις, ε και; Εγώ ξέρω πολλές (πάρα πολλές) περιπτώσεις που ενώ είχαν πάρει μετάταξη εντός Πυσπε/Πυσδε εξαιτίας πρώτης επιλογής για να το σιγουρέψουν, βλέποντας στα αποτελέσματα κάποιους να έχουν πάει με λιγότερα μόρια στον τόπο διαμονής τους κάνανε ενστάσεις. Και οι περισσότερο δικαιώθηκαν. Και κάπου εκεί χάθηκε η μπάλα με τις διπλές και τριπλές διαπιστωτικές πράξεις.Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει το συντονιστικό των μεταταγμένων ανκάποιος παρακολουθεί εδώ μέσα. Ίσως να ζητήσουν επίσημες ονομαστικές αποδείξεις περιπτώσεων που ευνοήθηκαν και να φανερωθεί το πλήθος τους που σίγουρα υπάρχει αλλά πιστεύω πως είναι στατιστικώς ελάχιστο σε σχέση με τη πλειοψηφία των νόμιμων μετατάξεων. Γιατί έχει περάσει η εντύπωση πως όλες οι μετατάξεις ήταν βύσματα του υπουργού.
To πόρισμα έχει κατατεθεί στο υπουργείο τον Απρίλιο του 2016.