0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
κατά τη δική μου γνώμη, η βιολογία του γυμνασίου(το τονίζω ΜΟΝΟ του γυμνασίου) μπορεί να διδαχθεί άνετα από χημικούς, ιδιαίτερα αν έχουν ειδικευτεί στη βιοχημεία ή/και έχουν ένα μεταπτυχιακό σε αντίστοιχο αντικείμενο. θεωρώ ότι τα δύο αντικείμενα (βιολογία-χημεία) έχουν μεγαλύτερη σχέση από ότι η φυσική-βιολογία.
Για παράδειγμα στο Γυμνάσιο που είμαι εγώ με 13 τμήματα, υπάρχουν οι εξής απαιτήσεις για τον κλάδο μας: Φυσική 16 ώρες, Χημεία 8 ώρες, Γεωγραφία 18 ώρες,
Σε κάποιο άλλο σημείο του φόρουμ, προσπάθησα (είναι αλήθεια) αρκετά ειρωνικά να σας εξηγήσω, ότι ο κίνδυνος για τους φυσικούς ή για όλους τους υπόλοιπους δεν είναι οι υπάρχουσες ειδικότητες. Αυτές υπήρχαν πολύ πριν γεννηθείτε πολλοί από σας. Ο κίνδυνος του φυσικού θα είναι το ΕΑΠ, ο «φυσικός εφαρμογέας» ή ότι άλλο ήθελε προκύψει απ’ το πολυτεχνείο.Του χημικού ο χημικός μηχανικόςΤου βιολόγου τμήματα μοριακής βιολογίας.Σίγουρα θα βρεθούν και πολλές άλλες σχολές που πριν ήταν πολύ δύσκολο να την «πέσουν» στην πρώην ενοποιημένη ειδικότητα. Όλοι αυτοί θα απαιτήσουν θέσεις ειδικότητας και δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις. Θα το δείτε στο ερχόμενο διαγωνισμό, στην αρχή δειλά-δειλά και στη συνέχεια απροκάλυπτα.Θα πρέπει να σκεφτείτε πολύ σοβαρά το εξής : οι περισσότεροι φυσικοί με πολλά χρόνια υπηρεσίας έχουμε διδάξει όλα τα μαθήματα ειδικότητας χωρίς σοβαρά προβλήματα. Πότε άρχισαν τα όργανα με τις ειδικότητες; Γιατί; Ποιος κερδίζει;Και τέλος physicisst το κόλλημά σου με τους γεωλόγους είναι περίεργο έως απίστευτο. Εσένα τι σε κόφτει για τους γεωγράφους; Άλλες ειδικότητες θα σου φάνε θέσεις, όχι οι γεωλόγοι. Απλά οι συμπαθείς γεωλόγοι θα ανταγωνιστούν στον ασεπ για τις ίδιες θέσεις με τους γεωγράφους. Σαφώς θα έχουν πλεονέκτημα αφου τα καταφέρνουν καλύτερα στη φυσική (είναι το δεύτερο μάθημα). Η πρώτη ανάθεση τώρα της γεωγραφίας θα είναι γεωλόγοι-γεωγράφοι. Τι αλλάζει σε σένα;