*

Αποστολέας Θέμα: Διοριστέοι ΠΕ 02 με το 40%  (Αναγνώστηκε 7948 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Διοριστέοι ΠΕ 02 με το 40%
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 27, 2008, 03:46:22 pm »
Sirina η πρώτη "δεξαμενή" ,ας την πούμε έτσι , είναι όσοι διορίζονται μέσω του ΑΣΕΠ,η δεύτερη είναι το λεγόμενο 40%, όσοι δηλαδή έχουν συμπληρώσει εύλογη προϋπηρεσία(πέρισυ ήταν 22,5 μόρια σύμφωνα με τον syrrahm),η τρίτη είναι το 30μηνο χωρίς ΑΣΕΠ(ανακοινώθηκε εχθές επισήμως), και η τέταρτη(και μονίμως ισχύουσα απο δω και πέρα) το 24μηνο με ΑΣΕΠ, όσοι δηλαδή συμπληρώνουν 24 μήνες προϋπηρεσία και έχουν πετύχει τη βάση σε κάποιον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Πιστεύεις ότι η τέταρτη(και μονίμως ισχύουσα απο δω και πέρα) "δεξαμενή" είναι κάπως πιο αντικειμενική από ό, τι ίσχυε ως σήμερα;
Εγώ πιστεύω πως ναι, αφού πλέον όλοι υποχρεούμαστε να περάσουμε επιτυχώς από τον ΑΣΕΠ...
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:00:52 »

Αποσυνδεδεμένος imak

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • των εκλεκτών επιδίωξις η αρετή
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 27, 2008, 03:55:49 pm »
Μας κάλυψε  πολύ λακωνικά  ο peri2005 :). Επομένως ένας αριθμός 900- 1000 διοριζόμενων φιλολόγων εφ΄'ετος δεν είναι εξωπραγματικός,εκτός κι αν κάνω λάθος.Αυτό θα χει πιστεύω πολλές συνέπειες τόσο στη βάση αναπλήρωσης του ενιαίου πίνακα αναπληρωτών, όσο και σ΄αυτή του ενιαίου πίνακα διορισμών(40%).Προσλαμβάνοντας έναν τόσο μεγάλο αριθμό φιλολόγων αυτομάτως γίνεται απαγορευτική για το ερχόμενο σχολικό έτος η πρόσληψη αριθμού αναπληρωτών αναλόγου του εφετινού(1200 μαζί με τους τρίτέκνους;).Απ την άλλη, η βάση του 40% που εφέτος μπορεί να είναι γύρω στα 20 μόρια(προσωπική εκτίμηση) ,του χρόνου με τους 120 που θα πάρει που μπορεί να κυμανθεί; Προσωπική πάντα εκτίμηση είναι πως, εφόσον διοριστούν όλοι οι προαναφερόμενοι  των ρυθμίσεων εφέτος, ο αριθμός των αναπληρωτών συναδέλφων θα είναι μικρός >:( >:(

Αποσυνδεδεμένος bikini

• Ιστορικό μέλος
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 27, 2008, 03:58:02 pm »
Μου έκανες την καρδιά περιβόλι...  :(
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 27, 2008, 04:07:50 pm »
Πολύ ενδιαφέρον αποκτά η υπόθεση «φετινοί διορισμοί» ύστερα και από το δελτίο του ΥΠΕΠΘ.
Οι στάνταρ διορισμοί είναι 700 άτομα (420 με ΑΣΕΠ και 280 με 40%).
Πριν καιρό, όταν υπήρχε η πληροφορία για 40μηνο, είχαν βγει πίνακες πρόβλεψης διορισμού με αναφορά και στους διορισμούς 40μηνιτών και 24μηνιτών.Απ’ όσο θυμάμαι ο συνολικός αριθμός έβγαινε γύρω στα 220 άτομα .
Με την αλλαγή τώρα του 40μηνου σε 30μηνο  θα υπάρχει μία μικρή διαφοροποίηση σ’ αυτόν τον αριθμό(220),  όχι μεγάλη κατά τη γνώμη μου, της τάξεως των 10-15 ατόμων επιπλέον .
Αυτό σημαίνει, και πάλι με κάθε επιφύλαξη, ότι ο συνολικός αριθμός των φιλολόγων που θα διοριστούν φέτος θα είναι γύρω στα 930-940 άτομα .

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:00:52 »

Αποσυνδεδεμένος imak

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 27, 2008, 04:09:11 pm »
Μου έκανες την καρδιά περιβόλι...  :(
Είναι μια απλή εκτίμηση που εξαρτάται α)απο το πόσες θέσεις φιλολόγων θα περιλαμβάνει η εγκύκλιος διορισμού που θα ανακοινωθεί τέλος Ιουλίου ,και β) απο τα κενά που  θα προκύψουν  με τη νέα σχολική χρονιά.
Σχετικά με το 24μηνο και ΑΣΕΠ , ναι ,είναι κάπως πιο αντικειμενική, μολονότι ανήκω στη "σκληρή" μερίδα εκείνων που πιστεύουν πως πρέπει να εφαρμοσθεί για όλους ανεξαιρέτως ,όσοι διορίζονται και με οποιαδήποτε ρύθμιση.Επίσης ,το γεγονός οτι για πρώτη φορά τίθεται η επιτυχία σε ΑΣΕΠ ως προϋπόθεση ,θα σημάνει και τη μαζική προσέλευση στο διαγωνισμό ,ώστε μελλοντικά να διατηρούν ελπίδες για διορισμό...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 27, 2008, 07:26:43 pm από imak »

Αποσυνδεδεμένος shide

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 27, 2008, 07:20:39 pm »
 Εύλογες οι εκτιμήσεις σου imak. Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρώ τα σχέδια μου για αναπλήρωση εφέτος με τα 23 μόρια... :(

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 27, 2008, 07:39:32 pm »
Κάποιος από τους αναπληρωτές μήπως ξέρει να μας πει πόσοι περίπου θα είναι οι του 30-/24μηνου ΠΕ02 φέτος;

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 27, 2008, 08:38:58 pm »
Κάποιος από τους αναπληρωτές μήπως ξέρει να μας πει πόσοι περίπου θα είναι οι του 30-/24μηνου ΠΕ02 φέτος;
Αν τελικά οι του 30μηνου/24μηνου θα είναι γύρω στους 230-240, όπως έγραψα λίγο πιο πάνω  , ή 200-300 σύμφωνα με την εκτίμηση του imak  , τότε η βάση του 40% θα είναι λίγο πάνω από τα 20 μόρια .
Σύντομα θα έχουμε ακριβή στοιχεία γιατί  ,όπως ξαναείπα ,πρόκειται  για εκτιμήσεις .
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 27, 2008, 08:51:03 pm από syrrahm »

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 29, 2008, 08:33:22 am »
Εύλογες οι εκτιμήσεις σου imak. Μάλλον θα πρέπει να αναθεωρώ τα σχέδια μου για αναπλήρωση εφέτος με τα 23 μόρια... :(

Με απλή αριθμητική: Αν αυτοί που θα διοριστούν επιπλέον είναι γύρω στους 230-240, κα πάλι θα πρέπει να προσληφθούν 800 αναπληρωτές τουλάχιστον(με δεδομένο τον περσινό αριθμό των 1200).
Με 23 μόρια στον πίνακα αναπληρωτών, νομίζω πρέπει να υπολογίζει κανείς θέση μεταξύ 400-550, οπότε έχει βάσιμες ελπίδες για αναπλήρωση.
(
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2008, 08:38:14 am από tihea »
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος antigoni

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 29, 2008, 12:11:53 pm »
Συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που λέτε περί αλλαγής των δεδομένων όσον αφορά τη βάση των αναπληρωτών. Όσο μονιμοποιούνται άτομα, αυτά τα άτομα φεύγουν κι από τον πίνακα αναπληρωτών που συνήθως βρίσκονται μπροστά σου. Μπορεί να μην πάρουν τους ίδιους αναπληρωτές με πέρισυ, αλλά θα έχει μονιμοποιηθεί ο αντίστοιχος αριθμός που θα μειωθεί από τους αναπληρωτές. Οπότε εχω την εντύπωση ό,τι έρχεται μια η άλλη.
Αν δεν ελπίζετε εσείς με 23 μόρια, τι να πω εγώ που θα έχω 21 δηλαδή;
Τι φταις εσύ που σε λένε Ισμήνη;

Αποσυνδεδεμένος imak

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 29, 2008, 12:28:08 pm »
Ναι ,ας μη κινδυνολογούμε.Είναι απλές εικασίες.Όσους περισσότερους μονιμοποιήσει ,τόσες κενές θέσεις θα καλύψει  ,και κατά συνέπεια θα "στερήσει"  τις 200- 300 θέσεις απο τους αναπληρωτές.(να λάβουμε υπόψη και την παράμετρο των τριτέκνων)Απ΄την άλλη, κανείς δε ξέρει αν το υπουργείο προτιμήσει να καλύψει τα κενά που θα προκύψουν  απο Νοέμβρη και μετά  με αναπληρωτές ή με ωρομισθίους.Το θετικό πάντως είναι αυτό που ΄λέει η antigoni, το "άδειασμα" των πινάκων δηλαδή. Καποιος που βρίσκεται στον ενιαίο 1100ος περίπου , θα βρεθεί κοντά στο 400+-(η θέση είναι σαφώς ενδεικτική και σε καμια πεπρίπτωση ακριβής)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 29, 2008, 12:46:39 pm από imak »

Αποσυνδεδεμένος peny2

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 29, 2008, 12:34:18 pm »
Καλημέρα, καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές!antigoni, πιστεύω κι εγώ πως η βάση αναπλήρωσης θα πέσει καθώς με τους διορισμούς θα φύγουν πολλά άτομα που βρίσκονται μπροστά στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών κι εξάλλου πάντοτε τη δεύτερη χρονιά ύστερα από ΑΣΕΠ τα μόρια που απαιτούνται για αναπλήρωση είναι λιγότερα. Αν δεν υπολογίζω κάτι λάθος, σίγουρα η βάση αναπλήρωσης θα είναι χαμηλότερη από την φετινή. Λογικά θα υπάρξει μια ανακατάταξη στον πίνακα αναπληρωτών με πτώση της βάσης αναπλήρωσης.Γι' αυτό think positive

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 29, 2008, 01:09:43 pm »
Αυτό που λέει η antigoni είναι σωστό . Επίσης , συμφωνώ με την peny2 ότι τη δεύτερη χρονιά μετά από ΑΣΕΠ η βάση αναπλήρωσης πέφτει.
Ωστόσο αυτά που θα καθορίσουν, κατά τη γνώμη μου ,τον αριθμό των αναπληρωτών που θα προσληφθούν είναι :
α)η ύπαρξη αρκετών λειτουργικών κενών, όπως πέρσι . Να θυμίσω ότι πριν από καιρό ο υπουργός είχε αναφερθεί σε αισθητή μείωση των αποσπάσεων των μονίμων. Δεν παρακολούθησα την εξέλιξη με τις αποσπάσεις , αλλά αν όντως μειώθηκαν , αυτό θα σημάνει και μείωση των λειτουργικών κενών.
β)η διάθεση του υπουργείου να καλύψει  κενά που αντιστοιχούν σε θέσεις αναπληρωτών με αναπληρωτές  ή  με ωρομίσθιους (  "σπάζοντάς" ,δηλαδή, ορισμένα απ' αυτά  και  προσλαμβάνοντας 2 ωρομίσθιους αντί για 1 αναπληρωτή ).
Προσωπικά εύχομαι να πάρει και την επόμενη χρονιά τόσους αναπληρωτές όσους παίρνει τα τρία τελευταία χρόνια . Απλώς ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις σκέψεις.

Αποσυνδεδεμένος ammy

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 29, 2008, 02:48:56 pm »
   Καλησπέρα σε όλους. Με όσα διάβασα ανησυχώ!!!! Θεωρούσα ότι με 22,6 μόρια που θα έχω θα είμαι αναπληρώτρια τη νέα χρονιά αλλά μήπως ελπίζω μάταια;

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)