*

Ψηφοφορία

Συμφωνείτε με την παραχώρηση ωρών ΠΔΣ σε μόνιμους και αναπληρωτές καθηγητές;

Ναι
15 (37.5%)
Όχι
25 (62.5%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 39

Η ψηφοφορία έληξε: Δεκεμβρίου 18, 2007, 10:44:07 pm

Αποστολέας Θέμα: Ώρες Π.Δ.Σ. σε μόνιμους και αναπληρωτές  (Αναγνώστηκε 17506 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jaffar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • There is no royal road to geometry.
    • Προφίλ
Απ: Ώρες Π.Δ.Σ. σε μόνιμους και αναπληρωτές
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 09:25:37 pm »

Τώρα αυτό είναι σοβαρό επιχείρημα? Αν είναι έτσι να σου πω και εγώ εμπειρίες μαθητών από ΠΔΣ ωρομισθίων να δούμε αν θα βγάλουμε άκρη. Ίσως να φταίω και εγώ γιατί δεν διευκρίνισα ότι αναφέρομαι αποκλειστικά στο μάθημα της ΑΕΠΠ της Γ Λυκείου που οι απαιτήσεις είναι πολλές, έχεις να κάνεις πολλές διαφορετικές ασκήσεις και το επίπεδο της τάξης είναι διαβαθμισμένο. Δεν έχεις άλλο τρόπο να βοηθήσεις από την ΠΔΣ. Με 2 ώρες την εβδομάδα σε 26 μαθητές της τεχνολογικής από τους οποίους 8-9 έχουν ήδη χάσει τη μπάλα και δεν παρακολουθούν στην ΠΔΣ μπορείς πραγματικά να βοηθήσεις τα παιδιά που θέλουν.
    Αν τώρα εσύ πιστεύεις ότι το μάθημα της κατεύθυνσης μπορεί να το διδάξει ένας ωρομίσθιος με πολύ λίγη προυπηρεσία καλύτερα από κάποιον μόνιμο που το διδάσκει 5-6 χρόνια τι να πω. Επίσης άλλο ένα πολύ σημαντικό επιχείρημα για τα μαθήματα της κατεύθυνσης είναι ότι οι μόνιμοι είναι και οι βαθμολογητές. Οι ωρομίσθιοι και αυτοί που διδάσκουν στα φροντιστήρια δεν έχουν ιδέα του πως γίνεται η διαδικασία της βαθμολόγησης, και πίστεψέ με όσο καλά και να νομίζεις ότι ξέρεις το μάθημα αν δεν έχεις βαθμολογήσει γραπτά δεν μπορείς να το διδάξεις σωστά.
   Οπότε ειδικά για τα μαθήματα της κατεύθυνσης αν ο μόνιμος γνώριζει το αντικείμενο και έχει φιλότιμο (δηλαδή κάνει ένα αξιοπρεπές μάθημα) δε συγκρίνεται με κανέναν ωρομίσθιο.
Δεν είναι καλό να προσπαθούμε να χωθούμε στο δημόσιο πάνω στην πλάτη των παιδιών, ή τουλάχιστον αν κάνουμε κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να το παραδεχόμαστε από το να προσπαθούμε να αποδείξουμε πράγματα που δεν στέκουν στην κοινή λογική.

χαχαχα... Πήγαινε διάβασε το Θεμα : "Έχετε πάρει ώρες πΔΣ" και θα καταλάβεις από τις εμπειρίες ωρομίσθιων συναδέλφων αν τους προτιμούν οι μαθητές ή όχι, και ο μόνιμος να τους ψάχνει με το κυάλι να τους βρει!
"A mathematician is a device for turning coffee into theorems."
    - Paul Erdos (1913-1996)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:33:26 »

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 09:49:16 pm »
Εν συντομία να (λόγω χάλια σύνδεσης) θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής στα σχόλια των utenar, k_k, και  jaffar όχι γιατι δεν βρίσκω σημεία συμφωνίας με όσα γράφουν αλλά γιατι θέλω να επιμείνω πως η ΠΔΣ δεν είναι ζήτημα κόντρας. Αντίθετα πιστεύω πως μπορούν όλοι να αξιοποιηθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος των μαθητών. 
- ομοιογενή  τάξη δεν θα συναντήσετε σχεδόν ποτέ.
- Ωρομίσθιος δεν σημαίνει κατ’ανάγκη άπειρος καθηγητής. Ούτε κι άπειρος καθηγητής σημαίνει κακός ή καλύτερα ανεπαρκής, ελλιπής. Αν και σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να δεχθούμε πως μόνιμος καθηγητής με διδακτική προυπηρεσία δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και καλός, ικανός καθηγητής.
- Ο καθηγητής που κάνει ΠΔΣ δεν σημαίνει ότι έρχεται να «καλύψει» ή να αντικαταστήσει τον «κακό» πρωινό καθηγητή. Ωστόσο, συμφωνώ πως η ΠΔΣ δίνει ακόμα περισότερες ευκαιρίες στον (ικανό) πρωινό καθηγητή να κάνει "θαύματα".
- Όσο φιλότιμος, αξιοπρεπής και κυρίως ικανός μπορεί να είναι ένας μόνιμος άλλο, τόσο μπορεί να είναι και ο ωρομίσθιος.
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

rozy4

• Επισκέπτης
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 09:56:35 pm »
Εν συντομία να (λόγω χάλια σύνδεσης) θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής στα σχόλια των utenar, k_k, και  jaffar όχι γιατι δεν βρίσκω σημεία συμφωνίας με όσα γράφουν αλλά γιατι θέλω να επιμείνω πως η ΠΔΣ δεν είναι ζήτημα κόντρας. Αντίθετα πιστεύω πως μπορούν όλοι να αξιοποιηθούν με το καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος των μαθητών. 
- ομοιογενή  τάξη δεν θα συναντήσετε σχεδόν ποτέ.
- Ωρομίσθιος δεν σημαίνει κατ’ανάγκη άπειρος καθηγητής. Ούτε κι άπειρος καθηγητής σημαίνει κακός ή καλύτερα ανεπαρκής, ελλιπής. Αν και σε κάποιες περιπτώσεις πρέπει να δεχθούμε πως μόνιμος καθηγητής με διδακτική προυπηρεσία δεν σημαίνει κατ' ανάγκη και καλός, ικανός καθηγητής.
- Ο καθηγητής που κάνει ΠΔΣ δεν σημαίνει ότι έρχεται να «καλύψει» ή να αντικαταστήσει τον «κακό» πρωινό καθηγητή. Ωστόσο, συμφωνώ πως η ΠΔΣ δίνει ακόμα περισότερες ευκαιρίες στον (ικανό) πρωινό καθηγητή να κάνει "θαύματα".
- Όσο φιλότιμος, αξιοπρεπής και κυρίως ικανός μπορεί να είναι ένας μόνιμος άλλο, τόσο μπορεί να είναι και ο ωρομίσθιος.

προσυπογραφω

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Δεκεμβρίου 05, 2007, 10:08:01 pm »
Ουτε εγω διαφωνώ σε αυτά .........

Η ενσταση μου είναι σε όσους λένε οτι : την ΠΔΣ πρέπει να την κάνουν ΜΟΝΟ οι ωρομίσθιοι ..........

Αυτη εξάλλου είναι και η ερώτηση του θέματος ...........

Προφανώς υπάρχουν ωρομίσθιοι ικανοί , αλλα βλέπω με καχυποψία όσους θεωρούν οτι είναι ΜΟΝΟ οι ωρομίσθιοι είναι ικανοί να κάνουν ΠΔΣ ....

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:33:26 »

Αποσυνδεδεμένος jeronimo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω το πόκερ
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Δεκεμβρίου 07, 2007, 05:46:29 pm »
Δεν είπε κανείς ρε παιδιά ότι οι μόνιμοι καθηγητές δεν είναι ικανοί για ΠΔΣ και δεν έχει καμία λογική να υποστηρίζει κάποιος τέτοιο πράγμα. Ο μόνιμος έχει μεγαλύτερη εμπειρία, γνωρίζει τα παιδιά καλύτερα,αδυναμίες και ανάγκες κτλ και γενίκά ίσως να είναι και αποδοτικότερη η ΠΔΣ από διορισμένους, ίσως... Αλλά είναι αντιδεοντολογικό και ανήθικο να ξέρεις ότι ένας αδιόριστος προσπαθεί να μαζέψει μόρια για να διοριστεί και να του παίρνεις τις ώρες ΠΔΣ. ΄Σαν μόνιμος μπορείς να κάνεις τόσα ιδιαίτερα και με καλές τιμές, γιατί να μπλεχτείς στην ΠΔΣ και να πάρεις τις ώρες που κάποιος τις έχει πολύ μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη ανάγκη;; Τουλάχιστον είναι κάτι που δεν πρόκειται να κάνω ποτέ...

Αποσυνδεδεμένος amdakos

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ03
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Δεκεμβρίου 07, 2007, 07:11:38 pm »
Ενημερωτικά σας λέω για μένα που κάνω ΠΔΣ ότι συνεργαζόμαστε άψογα με τον
πρωϊνό καθηγητή και με ενημερώνει για τις αδυναμίες των μαθητών.
Έτσι μεγαλώνουν και τα τμηματάκια και κάθε φορά έχω περισσότερους μαθητές.

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Δεκεμβρίου 07, 2007, 08:57:15 pm »
΄Σαν μόνιμος μπορείς να κάνεις τόσα ιδιαίτερα και με καλές τιμές, γιατί να μπλεχτείς στην ΠΔΣ και να πάρεις τις ώρες που κάποιος τις έχει πολύ μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη ανάγκη;; Τουλάχιστον είναι κάτι που δεν πρόκειται να κάνω ποτέ...
Μήπως γιατι, καλέ μου jeronimo, μπορεί να πιστεύει ακόμη στη δημόσια εκπαίδευση? Λέω τώρα εγώ ::)
Αλλά όπως και να έχει μη λες πως είναι ανήθικο και αντιδεοντολογικό γιατί δεν είναι καθώς δεν παραβιάζουν κανένα ηθικό κανόνα αλλά και κανένα κανόνα δεοντολογικής συμπεριφοράς. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων όσοι θέλουν να προσφέρουν ακόμη περισσότερα στους μαθητές τους μέσα από ένα δημόσιο σύστημα, παρά επιλεκτικά μόνο σε όσους έχουν τα φράγκα. Πιθανόν θες να πεις ότι είναι "αντισυναδελφικό".
Η συναδελφικότητα μπορεί και  πρέπει να κριθεί από άλλες πιο ουσιαστικές στάσεις και συμπεριφορές των μονίμων. Κι αυτό είναι πολύ μεγάλη συζήτηση. (βλ. πχ αυτό που έγραψε ο amdakos, δηλαδή τη συνεργασία μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών απο την οποία βγαίνουν κερδισμένες όλες οι πλευρές)
Τέλος, προσωπικά βρίσκω ή αν θες ηχεί στα αυτιά μου πολύ πιο "ανήθικο" και "αντιδεοντολογικό" να θέλει κανείς να πάρει ώρες ΠΔΣ μόνο και μόνο γιατί θέλει τα μοριάκια για να διοριστεί.
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Δεκεμβρίου 07, 2007, 09:23:52 pm »
Δεν ξέρω jeronimo αν διάβασες όλες τις σελίδες , γιατί δεν είναι και λίγες .......

Υπάρχει νομίζω απάντηση στην τοποθέτηση σου περι ηθικής , στην παρακάτω τοποθέτηση και ερώτημα μου :

Σε αυτό όμως δεν βλέπω απάντηση :

Και αυτοι που αδικούνται τελικά δεν είναι οι μόνιμοι , αλλα οι ωρομίσθιοι που δεν έχουν γνωριμίες !!!
(Γράφεις στον ΑΣΕΠ καλά και σου παίρνει ο άλλος τη σειρά, λόγω προυπηρεσίας .............)

Θελεις πραγματικά να καταργηθεί η προυπηρεσία σαν προσόν για το διορισμό ή ανήκεις και εσύ σε αυτούς που επιδιώκουν διορισμό με αναξιοκρατικά κριτήρια ?

Γιατι στην ΠΔΣ οι προσλήψεις δεν γίνονται με αξιοκρατικό τρόπο, αλλα με γνωριμίες .......... Κανω λάθος ?

Και ποιοι αδικούνται τελικά ?

Νομίζω οτι ακριβώς επειδή οι προσλήψεις στην ΠΔΣ δεν γίνονται με κριτήρια είναι το παράθυρο προς τον διορισμό , που εγω ως μόνιμη δεν θέλω να σεβαστώ γιατι το θεωρώ ανήθικο να προηγείται κάποιος στον διορισμό γιατι απλά είχε περισσότερες γνωριμίες , ενω κάποιος που δεν είχε να μείνει απ'έξω  ......

Και αυτή τη στιγμή πραγματικά δεν νοιάζομαι για το οικονομικό όφελος ούτε της ΠΔΣ ούτε των ιδιαιτέρων ...

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 12:07:33 am »
Ανήθικο είναι να παίρνεις μορια από την ΠΔΣ λόγω γνωριμιών και να διορίζεσαι, ενώ στον ΑΣΕΠ τα έχεις σκατώσει και στον ενιαίο προηγούνται άλλοι πριν από σενα αλλά δεν έχουν βύσμα.
Επίσης, ανήθικο είναι να χαρακτιρίζεις ανήθικους ΣΥΝΟΛΙΚΑ τους μονίμους που κάνουν ΠΔΣ, χωρίς να ξέρεις τι είδους οικονομικές δυσκολίες μπορεί να έχει ο καθένας.

Αντί να κοιτάτε να κλείσετε κανένα παράθυρο μπας και υπάρξει ποτέ αξιοκρατία στους διορισμούς, προτιμάτε να ΑΥΞΗΘΕΙ το μέγεθος του παραθύρου.
Σε κάποιο σχολείο της περιοχής (δυσπρόσιτο) έχει έρθει ωρομίσθια φιλόλογος για 10 ώρες ΠΔΣ. Απ'ότι ακούω έκανε και πέρυσι ΠΔΣ και η ίδια είναι σίγουρη ότι θα κάνει και του χρόνου, ώστε μετά να πάει ως αναπληρώτρια και τελικά να διοριστεί. Στον ΑΣΕΠ (απ'ότι κατάλαβα) δεν έχει πιάσει ποτέ τη βάση (μπορεί και να μη δίνει κιόλας), αλλά τις ωρίτσες ΠΔΣ τις έχει στο τσεπάκι.

Έτσι θέλετε να επιλέγονται αυτοί που θα διοριστούν; Λόγω των γνωριμιών στη
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος mathstavros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 12:30:25 am »
Ως ένα σημείο αγαπητε Siobara συμφωνω μαζί σου, ειδικα για τα κονε και τις γνωριμιες στην δευτεροβαθμια, διαφωνώ ριζικα ομως με τους χαρακτηρισμους που αποδίδεις βαζοντας μάλιστα ολους στο ιδιο σακί οπως πχ λεγοντας τα εχουν σκατώσει στον ασεπ.....δεν δινουν στον ασεπ κτλπ.Δεν θα ανοιξω τωρα κουβεντα περι Ασεπ,αυτο ειναι αλλη ιστορια,που ευχαριστως αν θες την συζηταμε.Και εγώ εχω δωσει ασεπ και τα εχω σκατωσει οπως θελεις να λες εσυ και στη θεση του επιτυχοντα μη διοριστεου εχω βρεθει.Απο την στιγμη που υπαρχει αυτη η σαπια κατασταση θα ειναι ανοητος ο οποιοσδηποτε να μην την εκμεταλλευτει για να βρει δουλεια.Η ευθυνη λοιπον ειναι της πολιτειας για το χαος και οχι του ανεργου καθηγητη που θελει να εργαστει,και οχι να γινει κλεφτης.Θα συμφωνουσα μαζι σου για ενα αξιοκρατικο συστημα κατανομης των ωρων της πδς.Να σε θεσω ομως και ενωπιων το δικων σου ευθυνων.Εσυ οντας διορισμενος μπορεις να εισακουστεις μεσα στα συνδικαλιστικα οργανα στα μετρα βεβαια της λογικης(θαυματα δεν μπορεις να κανεις και να αλλαξεις το κοσμο ολον).Θα προτιμουσα λοιπον να μας πει τι εχεις κανει προς αυτη την κατευθυνση.Το πληκτρολογιο και η οθονη ειναι ο ευκολος τροπος να εκτονωνομαστε και να λεμε μεγαλα λογια και πολλα μπλα μπλα ειδικα οταν μιλαμε εκ του ασφαλους.

Αποσυνδεδεμένος mathstavros

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 12:44:20 am »
και για να απαντησω στο θεμα του topic.τα πραγματα ειναι απλα.εξαρταται απο ποια μερια του ποταμου βρισκεσαι.αν εισαι αδιοριστος θεωρεις οτι εσυ πρεπει να κανεις τισ ωρες για να συμπληρωσεις το εισοδημα σου και να μαζεψεις προυπηρεσια,αν εισαι μονιμος γιατι πιστευεις οτι εισαι ο καλυτερος και φυσικα για να συμπληρωσεις τον πενιχρο μισθο που παιρνεις.ολα τα αλλα ειναι φυκια για μεταξωτες κορδελλες.Η πολιτεια με τον θεσμο της πδς εκανε ντριμπλα στους διορισμενους αποφευγοντας να τους δωσει απευθειας αυξηση στους χαμηλους μισθους θετοντας τους την προταση:δουλεψτε στην πδς για να παρετε και αλλα χρηματα.ταυτοχρονα για οτι περισσευει πεταει και το δολωμα της προυπηρεσιας στους αδιοριστους.και καθομαστε μετα εμεις εδω και τσακωνομαστε ποιος ειναι ο καλυτερος...λιγο μυαλο να ειχαμε παραπανω και να σκεφτομασταν οχι μονο το προσωπικο συμφερον αλλα το καλο της εκπαιδευσης πολλα θα μπορουσαμε να κανουμε.αντε και του χρονου θα λεμε μια απο τα ιδια, οπως λεμε και ξαναλεμε για τον ασεπ και ιστορια επαναλαμβανεται.πρεπει να ξυπνησουμε, δεν ειμαστε αντιπαλοι, ειμαστε συνοδοιποροι.με αταλλαγες υβρεων, χαρακτηρισμων ευφυολογηματων δεν θα παμε ποτε μπροστα.

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 02:21:19 am »
Μπράβο συνάδελφε mathstavros! Συμφωνώ απόλυτα και με τα 2 μηνύματά σου!
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 08:51:16 am »
Λοιπόν, επειδή έχουν γραφτεί βαρείς χαρακτηρισμοί κι απ' τις δύο πλευρές περί ανικανότητας και ανηθικότητας και καθώς όλοι μας διορισμένοι κι αδιόριστοι δεν είμαστε απλοί αριθμοί αλλά άνθρωποι με προσωπικές ιστορίες, θα μιλήσω προσωπικά:
1)Στο νησί που μένω υπάρχουν τρία λύκεια.Στο λύκειο της πρωτεύουσας, απ' το οποίο έχω αποφοιτήσει κι εγώ, μέχρι το 2003 δεν περνούσε στην ΠΔΣ ούτε τρίχα αδιόριστου.Επρόκειτο για αληθινό γκέτο.Στο άλλο έπαιρναν μόνον όσους είχαν αποφοιτήσει από 'κει και τους γνώριζαν. Το τρίτο είναι ΤΕΕ, δεν έχω υπόψη μου τι γινόταν.
2)Στο λύκειο της πρωτεύουσας υποτίθεται ότι την ΠΔΣ την έκαναν οι μόνιμοι.Τυπικά όμως μόνον, γιατί στην ουσία δεν "πατούσε το πόδι του" ποτέ κανένας μαθητής και αυτό δεν είναι υπερβολή, είναι η αλήθεια.
3)Ας έλθουμε σε μένα..Είμαι επιτυχούσα 2 φορές στο Ασέπ.Είμαι χήρα κι έχω ένα παιδί. Δεν έχω άλλους πόρους πέρα από τη δουλειά μου."Χτυπούσα" μέχρι πέρυσι 12ωρα και βάλε.. φροντιστηριακών ωρών. Από το 2000 που ήρθαν τα πάνω κάτω στη ζωή μου έκανα κάθε χρόνο αίτηση για ΠΔΣ και κάθε φορά είμαι βέβαιη πως η αίτηση μου πήγαινε στα σκουπίδια.Μια φορά που επιχείρησα να επικαλεστώ τη ρήτρα της εγκυκλίου που κάνει αναφορά σε ποσοστό 40% ωρομισθίων μου 'παν να μην τα ψάχνω. Αυτοί που υπήρξαν κάποτε καθηγητές μου και ήξεραν καλά την οικογενειακή μου κατάσταση αλλά και το status μου ως έγκριτης πλέον φιλολόγου, δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση βοήθειας αλλά μοιράζονταν τα χρήματα της ΠΔΣ χωρίς την παραμικρή ενοχή. Εσείς χαρακτηρίστε τους οπως θέλετε, για μένα όμως είναι ανήθικοι.
4)Το 2004 έγινε αλλαγή προϊσταμένου στο γραφείο. Για πρώτη φορά ζητήθηκε και βιογραφικό επιτέλους για τις αιτήσεις στην ΠΔΣ.Εκείνη τη χρονιά κλήθηκα να εργαστώ κι εγώ καθώς και άλλοι ωρομίσθιοι στο συγκεκριμένο σχολείο.Δε θα σχολιάσω τον πόλεμο που μας έκαναν οι αγαπητοί μας τέως καθηγητές και νυν συνάδελφοι.Απορώ πάντως πως μπορούν και με κοιτούν στα μάτια, εγώ στη θεση τους θα ντρεπόμουν. Θα πω μονάχα ότι επιτέλους το σχολείο απέκτησε από τότε ζωή και η ΠΔΣ αποτελεί πλέον μια ενεργή διαδικασία. Οι μαθητές συμμετέχουν και στηρίζονται σ' αυτήν γιατί τους διδάσκουν καθηγητές που τους κάνουν μάθημα όπως θα τους έκαναν και στο φροντιστήριο κι ίσως ακόμη καλύτερα.
Αυτή είναι η δική μου πραγματικότητα. Θα παρακαλούσα να μη σχολιασθεί ως προσωπική περίπτωση αλλά ως κομμάτι ενός παζλ που βοηθάει να έχουμε όλοι μια πρισματική εικόνα του σάπιου συστήματος (όπως πολύ σωστά το χαρακτήρισε και το ανέλυσε πιο πάνω ο συνάδελφος mathstayros).
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 08, 2007, 09:02:56 am από tihea »
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Δεκεμβρίου 08, 2007, 09:38:10 am »
Είμαι σε γυμνάσιο και δεν κανω ΠΔΣ, αλλα ενισχυτική , την οποια δεν πληρώνομαι , γιατι συμπληρώνω ωράριο ........

Τοτε κακως απαντας στο τοπικ αναμιγνυοντας την ενισχυτικη, αγαπητη Κ_Κ, διοτι εντελως αλλο πραγμα ειναι ο καθηγητης του πρωινου να πληρωνεται ΕΞΤΡΑ για την ΠΔΣ και εντελως αλλο πραγμα να μην παιρνει δραχμη παραπανω αλλά απλά να συμπληρωνει ωραριο. Στο Λυκειο τα πραγματα ειναι εντελως διαφορετικα με την ΠΔΣ απο οτι ειναι στο γυμνασιο με την ενισχυτικη, απο την αποψη οτι με το να καθεται μιαμιση ωριτσα παραπανω με ελαχιστους μαθητες (ποσα τμηματα ξερω με 3-4 μαθητες κι αλλες τοσες υπογραφες απο φιλους τους!) παιρνει 30 ευρουλακια. Αν αμοιβη δεν υπηρχε καθολου, ξερεις ποσοι μονιμοι θα την παραταγαν αυτοστιγμης? Το ερωτημα του τοπικ δεν ηταν αν θεωρουμε σωστο να κανουν οι μονιμοι καθηγητες ενισχυτικη, αλλά να κανουν ΠΔΣ. Αυτη τη στιγμη η ΠΔΣ εχει γινει ο νομιμος τροπος να κανουν οι μονιμοι ιδιαιτερα στους μαθητες κι αυτο το θεωρω απαραδεκτο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182717
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 699
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)