*

Αποστολέας Θέμα: ιδιαίτερα μαθήματα από μόνιμους.  (Αναγνώστηκε 71145 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος inspector

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • -
    • Προφίλ
Απ: ιδιαίτερα μαθήματα από μόνιμους.
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 06:07:15 pm »

Παράνομος δεν είναι ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ κάνει ιδιαίτερα χωρίς άδεια ?

Μόνο η μόνιμοι πρέπει να είναι συνεπείς με τους νόμους ?
Προφανώς ολοι όσοι κανουν ιδιαίτερα χωρις αδεια ειναι παρανομοι... Και η αδεια εκδίδεται για την ειδικοτητα του καθενος. Ετσι πχ ο Μαθηματικος δε μπορει να διδασκει και Φυσικη και αντιστρόφως...
Απλά άδεια οικοδιδασκαλίας δεν εκδίδεται για τους μόνιμους, διοτι απαγορευται ρητα απο τη νομοθεσία.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:41:51 »

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 06:11:15 pm »
ΣΑΦΩΣ !!!

Αλλα παράνομο είναι να κάνεις και μαθήματα χωρίς άδεια και ακόμα δεν πήρα απάντηση αν ΕΣΥ τον τηρείς τον νόμο !!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 06:42:28 pm »
ΣΑΦΩΣ !!!

Αλλα παράνομο είναι να κάνεις και μαθήματα χωρίς άδεια και ακόμα δεν πήρα απάντηση αν ΕΣΥ τον τηρείς τον νόμο !!!!!!!

Παρολο που ξαναπαμε οτι δεν ειναι αυτο το θεμα του τοπικ, ΕΓΩ δεν κανω ιδιαιτερα. Τι διαφορα σου κανει τωρα που το εμαθες? Αν εκανα ιδιαιτερα χωρις αδεια, θα δικαιολογουσε η δικη μου παρανομια τη δικη σου? Ή θα ενιωθες οτι εχεις το δικαιωμα να πεις "αφου εισαι κι εσυ παρανομος, γιατι κατηγορεις τους υπολοιπους παρανομους?" Ναι, κυριε προεδρε, εκλεψα αλλά τι σημασια εχει, αφου κι ο αλλος εκλεψε?

Αποσυνδεδεμένος jeronimo

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω το πόκερ
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 07:27:28 pm »
Αυτή την κουβέντα για την παρανομία την έχετε τραβήξει τελείως, για να μην πω τι ακριβώς την έχετε κάνει.. Είναι παράνομος ο διορισμένος καθηγητής που κάνει κάποια ιδιαίτερα επειδή του δίνουν ψίχουλα για να ζήσει τον εαυτό του και τα παιδιά του και τον συγκρίνετε με δολοφόνους και σκατά και πάει λέγοντας.. Να πιάσουμε κουβέντα για παρανομία;; Ποιος χτίζει παράνομα, ποιος δεν κόβει αποδείξεις, ποιος σβήνει τις κλήσεις που έφαγε, ποιος φυτεύει παράνομα ντομάτες... ??? ??? ??? Τι είστε εσείς που κατηγορείτε τους καθηγητές που κάνουν κανά ιδιαίτερα για να ζήσουν και να σπουδάσουν τα παιδιά τους;; Υποδείγματα ηθικής και νομιμότητας;; Πωπω παρανομία!! Να φάνε καμιά δεκαριά χρονάκια λέω εγώ.. 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:41:51 »

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 07:32:16 pm »

Μπράβο, προφανώς δεν είσαι διορισμένος στο δημόσιο για αυτό τα λες αυτά, και επίσης είναι προφανές ότι δεν έχεις ιδιαίτερα γιατί στην περιοχή σου τα έχουν πάρει όλα οι καθηγητές του δημοσίου. Γιατί άραγε, μήπως επειδή στην πραγματική αγορά επιβιώνει ο καλύτερος και αυτοί που κάνουν ιδιαίτερα είναι κατά πλειοψηφία (και πληρώνονται καλά) καθηγητές του δημοσίου?
   Αυτό φυσικά ενοχλεί τα φροντιστήρια και όσους δραστηριοποιούνται σαν ιδιώτες για αυτό υπάρχουν πολλοί καλοθελητές σαν και σένα. Τέτοιες αρχές να διδάσκεις στα παιδιά σου, ξεκίνα από την αρχή της ρουφιανιάς καλά τα πας.

Παράθεση
Εγω παντως αν μπορουσα να το αποδειξω για καποιον οτι κανει ιδιαιτερα θα το εκανα με πολυ μεγάλη ευχαριστηση!!!! Δε σε αναγκαζει κανεις να δουλεψεις στο δημόσιο και δε νομιζω να σε ξεγελασε κανεις οτι ο μισθος ειναι υψηλός... Αν εισαι τοσο καλος καθηγητης βγαλε την αδεια οικοδιδασκαλίας για να μπορεις να εχεις και ασφάλιση....

Παρεπιπτόντος έχω και ιδιαίτερα και ΠΔΣ και είμαι μόνιμος, καλά είναι :-)

Να πούμε και μια άλλη αλήθεια??

Πολλοί μαθητές κάνουν ιδιαίτερα στον καθηγητή του σχολείου (πληρώνοντάς τον αδρά) για να έχουν καλό βαθμό και να ξέρουν τα θέματα που θα βάλει αλλά παράλληλα κάνουν μάθημα και σ' έναν καλό φροντιστή για να μάθουν όσα πρέπει...  ;D
Δεν πειράζει.. αφού διαθέτουν τα χρήματα οι γονείς τους.. όλα μια χαρά!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 12, 2007, 07:35:01 pm από tihea »
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

• Ιστορικό μέλος
  • 1.d4!
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 07:50:59 pm »
Παρόλ'αυτά, αν είσαι μόνιμος, δεν κάνεις ιδαίτερα, αλλά πάρεις ώρες ΠΔΣ, το μεγαλύτερο ποσοστό των αδιόριστων σε θεωρεί ανήθικο και χωρίς συναδελφικό πνεύμα.
Δεκτο, αλλα αυτο τι σημαινει; Οτι πράγματι εισαι ανηθικος επειδη προτιμας να δουλευεις νομιμα και δε βγαινεις στην παρανομία κανοντας ιδιαίτερα οπως πιθανον αυτοι που σε κατηγορουν;
Ουτως η αλλως υπαρχουν και αλλες θεσεις που μπορεις να διδαξεις νομιμα πχ ΙΕΚ

Δεν είπα ότι συμφωνώ με την παραπάνω γνώμη, εξάλλου έχω παρει κάποιες ώρες ΠΔΣ φέτος.
Αλλά δεν είναι ενοχλητικό να είσαι νόμιμος, σωστός στη δουλειά σου και να θεωρείσαι και καραγκιόζης από τους τρίτους;

Ασφαλώς και είναι άδικο και παράνομο κάποιοι να μην πληρώνουν φόρο.
Ωστόσο, ηθικά, διστάζω να κατηγορήσω όσους κάνουν ιδιαίτερα χωρίς αποδείξεις, γιατί είναι η μία μόνο μεριά του προβλήματος.
Όταν οι κυβερνήσεις κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα με θολούς τρόπους, με κάνει να αμφιβάλλω για το κατά πόσο οι επιπλέον φόροι θα πάνε σε επιπλέον έργα/υποδομές/παιδεία, κλπ.
Αν η διαχείριση ήταν αυτή που έπρεπε, τότε η φοροδιαφυγή θα έπρεπε (κατ'εμέ) να τιμωρείται πολύ πιο αυστηρά.
Αλλά επειδή το παραδέχονται ότι και οι ίδιοι δεν είναι 100% σωστοί, το επιτρέπουν μέχρι ενός βαθμού και βρίσκουν άλλους τρόπους να μαζέψουν χρήματα (π.χ. ΦΠΑ -->19%).
Έτσι κι αλλιώς, έχουν και το μαχαίρι, έχουν και το καρπούζι.

Να σου δώσω ένα άλλο παράδειγμα παρόμοιας (αλλά νόμιμης) αδικίας :
Έχω μια πιστωτική κάρτα με επιτόκιο 19%.
Ξέρεις γιατί έχει τόσο μεγάλο επιτόκιο;
Διότι κάποιοι πάινρουν κάρτες, τις φεσώνουν μέχρι όσο πάει και μετά βαράνε κανόνι, που σημαίνει ότι η Τράπεζα χάνει και τα λεφτά και τους τόκους.
Άρα, βάζει υψηλό επιτόκιο σε όλους τους άλλους που πληρώνουν κανονικά, για να καλύψει και τα κανόνια από τους λεβέντες με τις 42" ίντσες LCD και το εβένινο σαλόνι.
Εγώ που είμαι συνεπής στην πληρωμή της κάρτας μου, δεν αδικούμαι από αυτή τη (νόμιμη) συμπεριφορά της Τράπεζας απέναντί μου;
Παρενέβη ποτέ το κράτος με κάποιο νόμο για να με προστατέψει από αυτή την αδικία;

Φυσικά η παρανομία είναι παρανομία και ποτέ δε μπορεί να θεωρηθεί ως αποδεκτή συμπεριφορά.
Αλλά μήπως υπάρχουν άλλα φαινόμενα παρανομίας που προηγούνται σε σημαντικότητα και σχετίζονται (εμμέσως) με το εν λόγω;
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 08:40:07 pm »
ΣΑΦΩΣ !!!

Παρολο που ξαναπαμε οτι δεν ειναι αυτο το θεμα του τοπικ, ΕΓΩ δεν κανω ιδιαιτερα. Τι διαφορα σου κανει τωρα που το εμαθες? Αν εκανα ιδιαιτερα χωρις αδεια, θα δικαιολογουσε η δικη μου παρανομια τη δικη σου? Ή θα ενιωθες οτι εχεις το δικαιωμα να πεις "αφου εισαι κι εσυ παρανομος, γιατι κατηγορεις τους υπολοιπους παρανομους?" Ναι, κυριε προεδρε, εκλεψα αλλά τι σημασια εχει, αφου κι ο αλλος εκλεψε?

Να σε πληροφορήσω τότε οτι ούτε και εγώ κάνω ιδιαίτερα , αλλα δεν κρίνω άσχημα τους συναδέλφους που κάνουν . Η φοροδιαφυγή είναι γενικό φαινόμενο και σχεδόν ΟΛΟΙ οι Έλληνες παρανομούν . Δεν είμαι υπέρ αυτής της παρανομίας , αλλα δεν θέλω να βάλλονται αποκλειστικά οι μόνιμοι , όταν και οι ωρομίσθιοι παρανομούν !!

Τουλάχιστον οι μόνιμοι δίνουν κάποιες εισφορές στο κράτος , σε αντίθεση με πολλούς φαινομενικά μόνο ''άνεργους'' !!!

Συνεπώς μην χρεώνεις στους μόνιμους μόνο αυτήν την παρανομία !!

Αποσυνδεδεμένος MATH

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 10:50:44 pm »
Συνάδελφοι ,
 με όλο το δέοντα σεβασμό οφείλω να τονίσω ότι σε αυτό το εδάφιο αρκετοί ξεχνούν σε τι είδους χώρα ζουν ! Λυπάμαι που το λέω. Τι να συζητήσουμε ; Αν είναι καλά τα ιδιαίτερα  από μόνιμους ; ΠΡΟΦΑΝΩΣ όχι! Νομίζετε ότι αρέσουν σε κάνενα ; Έχει κανένας διάθεση για 30 κωλοευρώ (sorry!) να εκδίδει την ψυχή και το μυαλό του σε κάθε υστερικό γονιό ή τεμπέλη ή ανασφαλή μαθητή και να χαλάει το ωραίο του απόγευμα αφήνοντας γυναίκα, σύζυγο , παιδιά , ερωμένες και εραστές και δεν ξέρω τι άλλο , τρέχοντας  δεξιά αριστερά κάνοντας τον ταχυδρόμο γνώσης με μαι τσάντα στο χέρι; Σαν τους παπάδες με τα ευχέλαια και τα τρισάγια ; Να εξευτελίζει την προσωπικότητά του  , γυρίζοντας από σπίτι σε σπίτι , να του ανοίγουν την πόρτα πότε μανάδες με τη νυχτικιά και το ένα βυζί έξω ή αλλοδαπές με το μίνι υπηρεσίας ή να τον κεραυνοβολούν γειτόνοι με βλέμμα αποδοκιμασίες και όλα αυτά ; Ένας συνάδελφος μάλιστα μπου είπε και το εξής τρομερό: μια μέρα φεύγοντας από ένα μάθημα στα βόρια προάστια , βλέπει να μπαίνει μάσα στη βίλα μια γκομενάρα 25-30 χρονών , με τακούνο , 1.70 , πάθαινες ζημιά.την άλλη μέρα ρωτάει το μαθητή του : Ρε σύ , ποια ήταν αυτή ; Σε σας ήρθε ; Και τι νομίζετε ότι του απάντησε ο μαθητής του ( τρίτη λυκείου):
  ΝΑΙ κύριε , σε μας! Την έστειλε ο πατέρας μου για να πηδήξω με τον ξάδερφό μου ! (Και γω σκέφτηκα : φανταστείτε μετά ο πατέρας τι πηδάει ,αν αυτή την έστειλε στο γιο !Εντάξει , ντροπή μου , αλλά έτσι είναι!).Λοιπόν , τι άλλο θέλετε να σας πώ;

Καλοί μου φίλοι , τι νόημα έχει αν τα ιδιαίτερα είναι παράνομα ή νόμιμα ή αν αποδίδουν φόρους κλπ ;Αν ήθελε η πατρίδα να μπει τάξη στην παιδεία , θα έμπαινε και σε αυτά. Μπορούσε πχ να πει:
   α) Θέλεις να κάνεις ιδιαίτερο ; ΝΑΙ! - Ωραία, βγάλε μπλοκ αποδείξεων και κάνε μέχρι 10 ώρες τη βδομάδα.Κόψε και απόδειξη κλπ(Δε συμφωνώ με αυτό , αλλά επειδή βλέπω ότι νομίζετε ότι αυτό νομιμοποιεί την κατάσταση, για αυτό το γράφω).
  β) Αν μαθητής ή κηδεμόνας προτείνει σε καθηγητή του  σχολείου του παιδιού του για ιδιαίτερο , πρώτα να πάει στον εισαγγελέα ο γονιός για απόπειρα δωροδοκίας !Αν δεχτεί  μάλιστα και ο καθηγητής  , να πάνε και οι δυο  στο εδώλιο!

Ωραία, ξεμπλέξαμε με το ηθικό μέρος. Ας πούμε λοιπόν ότι όλα τα ιδιαίτερα από τους μόνιμους γίνονται κάτω από αυτή τη νομοθεσία και το κράτος δε χάνει ... δραχμή. Σας αρέσει αυτό ; Εμένα συνάδελφοι ΟΧΙ! Το θεωρώ το ίδιο  χυδαίο όπως είναι και τώρα που γίνεται ένα αλαλούμ , που ο καθένας κάνει ό,τι θέλει , που όλοι κοροιδεύουν ή κατηγορούν τους άλλους και όλοι μαζί τον εαυτό τους και την ελληνική κοινωνία. .
 Οι μισοί από αυτούς που τρέχουν στα ιδιαίτερα έχουν κάνει μπαλονάκι , άλλοι πετάγονται στον ύπνο τους γιατι τα νεύρα τους έχουν κλωνιστεί , άλλοι έχουν χωρίσει διότι έχουν χάσει κάθε επικοινωνία με το σπίτι τους.. Μερικοί επιμένουν ακόμα , διότι το χρήμα είναι ζεστό και το γκρουπάκι που αφήνει 100 ευρώ την ώρα σου χαρίζει μια ωραία αυτοκινητάρα που για να την παρκάρεις ή να τη φυλάξεις πληρώνεις 1000 ευρώ το μήνα και η... εξάρτηση  γίνεται καθεστώς.(μια συνάδελφος κάνει όλη μέρα , και τα Σαββατοκύριακα , διότι έχει φτιάξει ένα σπίτι που τώρα με την ακρίβεια δε μπορεί πια να συντηρήσει). Όσοι κάνουν μαθήματα -πλην λίγων εξαιρέσεων που το τραβάει ο οργανισμός τους -  , το κάνουν μόνο από ανάγκη. Πέντε ωρίτσες τη βδομάδα, σε  δύο παιδάκια, για να συμπληρώσουν τον ανύπαρκτο μισθό. Όταν διορίστηκαν ζούσαν με το μισθό καλά και έμενε στην άκρη το 1/3. Τώρα μαζεύουν ακόμα 600 - 1000 ευρώ και πάλι δε φτάνουν.Όσους βρίσκω και τους ανοίγω κουβέντα , όλοι μου λένε: Μπάμπη, ένα δυο χρόνια να βγω από τα έξοδα , από το δάνιο ή να τελειώσουν τα παιδιά  και όποιον με ξαναπλησιάσει για ιδιαίτερο θα τον πυροβολήσω. ΑΥτό δεν είναι σχήμα λόγου.
 Είναι η αλήθεια.
 Λοιπόν , είναι απλό το θέμα. Δε χρειάζεται καμιά αντιπαλότητα ανάμεσα σε αυτούς που κάνουν ιδιαίτερα και αυτούς που δεν κάνουν, είτε είναι διορισμένοι , είτε όχι.
 Το ιδιαίτερο , όπως έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα , αποδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα και στην ποιότητα της παιδείας και στη φτώχεια του εκπαιδευτικού.Αλλά αφού τίποτα δεν φαίνεται να κινείται , το πράγμα θα συνεχίζει στον ίδιο άθλιο ρυθμό. Το μεγάλο μερίδιο των ...καλών ιδιαιτέρων θα ανήκει στους μόνιμους. Το κοινό, αν και μισεί τους δασκάλους  , στο ιδιαίτερο τους εμπιστεύεται. Για πολλόυς λόγους. Τον Έλληνα τον έχουν κάνει  ανθρωπάκο: το συμφέρον  και να κάνουμε τη δουλειά μας.Μετά σε φτήνουν! Σκέφτονται :'' αν έχω έναν καλό καθηγητή από το σχολείο του γιου ή της κόρης μου , θα έχω έναν ... πράκτορα εκεί που δεν μπορώ να βάλω άλλον. Θα προσέχει το παιδί , το παιδί θα είναι πιο συνετό γιατί θα ξέρει ότι το επιτηρούν , θα μιλήσει στους συναδέλφους για να τον εξετάζουν τακτικά και θα τούς ρωτάει για την επίδοση του και όταν χρειαστεί θα το στηρίξει.''.
 Αλλά ό ίδιος ο  γονιός  που σε προσλαμβάνει για αυτή την εκδούλκευση , από μέσα του σε θεωρεί ...ανθρωπάκο. Σε θεωρεί κτήμα του γιατι σε εξαγοράζει με τα λεφτά του , όσο φτωχός και να είναι.Και όταν το παιδί του πετύχει , βγαίνει στο καφενείο και βρίζει τους καθηγητές ότι εκβιάζουν τους γονείς ή τους μαθητές , ότι '' οι καθηγητές δεν πρέπει να πάρουν  αύξηση διότι τα κονομάνε παράνομα στα ιδιάιτερα κλπ''. Τα ξέρετε , αλλά πολλοί τα ξεχνάτε που και που.
  Αγαπητοί φίλοι , θέλω να είμαι τίμιος απένταντί σας : έχω κάνει ιδιαίτερα και συνεχίζω να κάνω.Ίσως λίγα και ποτέ σε μαθητή του σχολείου μου.Σε παιδιά κυρίως συναδέλφων και μερικες φορές από σπόντα και σε παιδιά ανθρώπων που γνωρίζεις σε γιορτές ή εκδηλώσεις , που έχουν ακούσει για σένα και τέλος πάντων σου εμπιστεύονται την προετοιμασία για τις πανελλαδικές.Αλλά αυτό δεν μειώνει την ευθύνη και την ανηθικότητα της πράξης. Ντρέπομαι που το λέω , δέχομαι και να με βρίσετε όσο σκληρά θέλετε , γιατί ό,τι και να πείτε έχετε δίκαιο. Ο δάσκαλος δεν πρέπει να έχει άλλο μέλημα , παρά την τάξη και τους μαθητές του. Το ξέρουμε, το πιστεύουμε και παλεύουμε για να μη χρειάζεται κάποια στιγμή  ούτε ο γονιός να κάνει ιδιαίτερο στο παιδί του ούτε ο δάσκαλος να εκπίπτει από το αξίωμα του και να εμπορευματοποιεί τη γνμώση και τη μόρφωση.Ίσως απέχουμε πολύ από εκείνο το σημείο΄, ίσως να είναι και ουτοπία.Μία είναι η ουσία - την επισημα'ινουν πολλοί :
    Η πολιτεία πρέπει  να ασχοληθεί βαθειά με την παιδεία , να δομήσει καλή εκπαίδευση με υψηλά στάνταρτ , να ανταμείψει τους δασκάλους για μην τους δίνει ηθικό στήριγμα για συμπληρωματική εργασία , να θεσπίσει καλούς , αυστηρούς και αποτελεσματικούς νόμους για να διασφαλίσει το κύρος του δασκάλου και της μόρφωσης! Να εξευγενίσει βαθμιαία το λαό που ζει σε συνθήκες πνευματικής και οικονομικής βαρβαρότητας και να ανοίξει το δρόμο στη νέα γενιά να  φοιτά σε ελεύθερα , ζωντανά ,χαρούμενα ,καθαρά και  γεμάτα νεανικό παλμό και ζωή  σχολεία .
   Μπάμπης 
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 12, 2007, 11:05:10 pm από MATH »

Αποσυνδεδεμένος jaffar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • There is no royal road to geometry.
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 12, 2007, 11:14:54 pm »
Καλά ε είστε απίστευτοι υποκριτές (ΠΡΟΣ utenar και inspector). Απλά σας ενοχλεί ότι οι μόνιμοι κάνουν ιδιαίτερα, γιατί αυτοί έχουν βολευτεί και σας παίρνουν και το υπόλοιπο "ψωμί", έτσι? Και συγγνώμη ρε παιδιά αλλά ξέρετε κανέναν που να κάνει ιδιαίτερα και να κόβει αποδείξεις και να τις δίνει και στην εφορία? να μου τον δείξετε και μένα δηλαδή. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ, είτε είναι μόνιμοι είτε ιδιώτες δεν έχει σημασία. Απλά οι ιδιώτες τσακώνονται για να έχουν μεγαλύτερο μέρος της πίτας.

Όπως και να έχει συμφωνώ απόλυτα με τον MATH, τα είπε ακριβώς όπως είναι φόρα παρτίδα και έχει απόλυτο δίκιο. Μακάρι το κράτος να μας πλήρωνε αρκετά καλά ώστε να δουλεύουμε και καλά και να μην κάνουμε ιδιαίτερα. Όπως λέει και κάποιος φίλος μου
    κάνουν ότι μας πληρώνουν και κάνουμε ότι δουλεύουμε
"A mathematician is a device for turning coffee into theorems."
    - Paul Erdos (1913-1996)

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 09:04:03 am »
Όπως λέει και κάποιος φίλος μου
    κάνουν ότι μας πληρώνουν και κάνουμε ότι δουλεύουμε

Δε θα συμφωνησω ποτε μ'αυτην την αποψη. Ηξερες τους μισθους απο την αρχη, αρα αν ηθελες δουλεια με πολυ χρημα, ας μη γινοσουν εκπαιδευτικος. Αν παλι ειχες μερακι για την εκπαιδευση και τωρα θελεις ν'αυξηθει ο μισθος σου, ας κανεις αγωνες γι'αυτο. Οχι να καθεσαι στην ταξη να τα ξυνεις και μετα να βαζεις τους μαθητες να σε πληρωνουν για να τους πεις οσα επρεπε να τους ειχες πει μες στην ταξη. Εκπαιδευτικος λεγεσαι εσυ, ρε? Κι εχεις και το θρασος να διαλαλεις τα χαλια σου? Κατι τετοιοι σαν κι εσενα ειναι που κανουν τους μαθητες να μη σεβονται τους καθηγητες του δημοσιου και να τρεχουν στα φροντιστηρια. Τι μαθαινει ο Ελληνας απο παιδι? Οτι μονο αν πληρωσει θα παρει κατι καλο. Οτι η δωρεαν παιδεια ειναι για τα σκουπιδια.

Αποσυνδεδεμένος jaffar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 10:13:00 am »
Είναι φανερό το μένος που έχεις για τους μόνιμους που πληρώνονται και κάθονται ενώ εσύ πρέπει να δουλεύεις έξω ακόμα και για το τελευταίο ευρώ, δεν είναι παράλογο. Όλοι έτσι λένε και μόλις μπουν στο club τα ξεχνάνε όλα αυτά και κάθονται όλη μέρα. Δεν είπα ότι ο καθηγητής δε δουλεύει, αλλά ότι με τα λεφτά που παίρνει αναγκάζεται να κάνει κάτι άλλο και έτσι αργά ή γρήγορα το σχολείο μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Ούτε φυσικά είπα ότι είναι σωστό να κάνεις μαθήματα σε μαθητές σου, αυτό είναι ανήθικο, απλά είναι προφανώς το μόνο επιχείρημα που έχεις και σε βοηθάει να βγάλεις το μένος σου προς τα έξω για τους καθηγητές το δημοσίου.

η δωρεαν παιδεια ειναι για τα σκουπιδια.

Ενδιαφέρουσα η άποψη που έχεις για τη δημόσια παιδεία. Υποθέτω ότι δεν ενδιαφέρεσαι να γίνεις και εσύ μέρος της δωρεάν παιδείας, ούτε ΑΣΕΠ έχεις δώσει, ούτε σε κανένα πίνακα αναπληρωτών είσαι και φυσικά ούτε παρακαλάς κάθε χρόνο να πάρεις καμιά ώρα ΠΔΣ ή κυνηγάς ωράριο σε κάποιο ολοήμερο. Πρόσεξε γιατί αν κάποτε μπεις στο δημόσιο θα μπλεχτείς με τα σκουπίδια όπως εσύ είπες, εκτός φυσικά αν αυτό δε σε ενοχλεί επειδή προέρχεσαι από εκεί.
    - Paul Erdos (1913-1996)

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 10:25:43 am »
τα ιδιαιτερα μαθηματα ειναι καραμπινατη παρανομια..ειναι κλοπη του κρατους...και η δικαιολογια οτι ολοι κλεβουν αρα να κλεψω και εγω ειναι τουλαχιστον ΓΕΛΟΙΑ...εμεις δεν προβαλουμε τον κλαδο μας ως πνευματικοι λειτουργοι και κοινωνικα προτυπα;τι προτυπα ειμαστε; τα αισχιστα...τι ''διδασκουν'' στους μαθητες  τους οι ιδιαιτερακηδες;κλεψε και εσυ αυτο ειναι το σωστο...και αυτο δεν το μεταλαμπαδευει καποιος τυχαιος δημοσιος υπαλληλος αλλα αυτος που ο μαθητης υποτιθεται οτι εχει προτυπο του...
επισης η δικαιολογια δεν του φτανουν τα λεφτα κτλ ειναι επισης ΓΕΛΟΙΑ...και ο ληστης των τραπεζων οταν τον πιανουν οικονομικα προβληματα επικαλειται...δεν θα του πουμε ομως μπραβο..μπινελικια θα του ριξουμε..ο καθεις οταν διοριζεται ξερει επακριβως τον μισθο που θα παρει μεχρι τελευταιο ευρω...γιατι το κανει ενω δεν του φτανουν;ειναι απλο..για το ''βολεμα'' μια και ξερει οτι στο δημοσιο σχολειο αξιολογηση μηδεν κτλ και τα απογευμα το ''μακρυ χερι'' θα δουλευει...οποιος πιστευει οτι ειναι αξιος και θελει διχιλιαρα και τριχιλιαρα ας μεινει στον ιδιωτικο τομεα να φτιαξει ενα οικοδιδασκαλειο και αν ειναι καλος στην δουλεια του θα τα οικονομαει...αρκετοι το κανουν και μπραβο τους...
βεβαια για την ολη απαραδεκτη κατασταση φταει και το κρατος που ενω ο νομος προβλεπει απολυση για του καθηγητες που κανουν ιδιαιτερα ''ποιει την νησσαν'' φοβουμενο τις αντιδρασεις..
και δεν μιλαμε για καταστασεις που καποιος κανει σε 2-3 παιδια ιδιαιτερα απλα για να συμπληρωσει τον μισθο του..μιλαμε για καταστασεις ΑΜΕΤΡΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ χιλιαδων ευρω το μηνα...και μετα ζηταμε την στηριξη του κοινωνικου συνολου και των γονιων στις απεργιες μας..

Αποσυνδεδεμένος jaffar

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 11:00:06 am »
Να υποθέσω ότι τα ιδιαίτερα μαθήματα είναι καραμπινάτη παρανομία μόνο για τους καθηγητές του δημοσίου. Αλήθεια αυτοί που κάνουν μάθημα σε φροντιστήρια δεν παρανομούν όταν κάνουν ιδιαίτερα? ή μήπως έχουν όλοι μπλοκ αποδείξεων και τα δηλώνουν στην εφορία; Άσε δε που στα μεγάλα φροντιστήρια αρκετοί κάνουν ιδιαίτερα και σε μαθητές μέσα από το φροντιστήριο, εκεί δεν είναι μαθητές τους? ή μήπως θεωρείτε ότι αυτοί δεν είναι καθηγητές?
   Αφού και αυτοί που είναι στον ιδιωτικό τομέα επίσης παρανομούν και μάλιστα πολύ περισσότερο από ότι στον δημόσιο, γιατί σας ενοχλούν μόνο αυτοί που είναι στο δημόσιο? Μήπως οι καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων δεν κάνουν ιδιαίτερα? αυτοί τι είναι νόμιμοι?
    - Paul Erdos (1913-1996)

Αποσυνδεδεμένος thlemaxos355

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 13, 2007, 11:39:48 am »
Μήπως οι καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων δεν κάνουν ιδιαίτερα? αυτοί τι είναι νόμιμοι?

κανεις δεν μιλησε μονο για το δημοσιο σχολειο...σε καθε περιπτωση υπαρχει παρανομια...αλλα στο δημοσιο σχολειο η κατασταση ειναι απο απαραδεκτη ως προκλητικη.δεν μπορει ο ιδιος εκπαιδευτικος το πρωι να μην αποδιδει ικανοποιητικα και το απογευμα να ειναι καλος στην δουλεια του.κατι τρεχει..
.ειμαστε ο μονος κλαδος που το συνδικαλιστικο μας οργανο υπερασπιζεται τετοια σαπιλα..βγαινει π.χ μια βρωμα για υπαλληλους της πολεοδομιας,της εφοριας κτλ βγαινουν οι συνδικαλιστες και καταδικαζουν (εστω και για τα ματια του κοσμου) και ζητουν να αποδοθει δικαιοσυνη..το ιδιο και σε αρκετους αλλους κλαδους...σε μας ο κυριος Καλομοιρης  οταν  διεξαγοταν η ερευνα του εισαγγελεα Σανιδα για τα ιδιαιτερα μαθηματα αντι να κανει δηλωση στηριξης που θα βελτιωνε την εικονα του κλαδου και θα προστατευσει τους αμεμπτους και φιλοτιμους εκπαιδευτικους τι βρηκε να πει..''Αν ο εκπαιδευτικός έπαιρνε έστω το μισό μισθό του κ. Σανιδά, δεν θα κατέφευγε στα ιδιαίτερα''. ακου δηλωση..δηλαδη μπατε σκυλοι αλεστε και αλεστικα μην δωσετε.και εγω αν ειχα γενια θα ημουν παπας...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182588
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)