*

Αποστολέας Θέμα: Απεργία Τετάρτη, 12/12  (Αναγνώστηκε 5777 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ammy

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ,12/12
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 10:31:10 pm »
 Ομολογώ ότι δεν έχω νιώσει χειρεότερα. Από τη μια αισθάνομαι να με ποδοπατάνε και να μην αντιδρώ καν και από την άλλη πώς να μην πάω στο σαχολείο τη στιγμή που για αυτά τα μόρια κάνουμε τόσες θυσίες; :-\

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:51:12 »

Αποσυνδεδεμένος Lara

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 10:43:03 pm »
παιδιά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω: θα παρουσιαστούμε σχολείο ή όχι?

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
  • ...λογαριάζω το μηδέν μου με το άπειρο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 10:43:44 pm »
Ομολογώ ότι δεν έχω νιώσει χειρεότερα. Από τη μια αισθάνομαι να με ποδοπατάνε και να μην αντιδρώ καν και από την άλλη πώς να μην πάω στο σαχολείο τη στιγμή που για αυτά τα μόρια κάνουμε τόσες θυσίες; :-\

Κι εγώ έτσι αισθάνομαι και θυμώνω και θλιβομαι που κάποιοι αβίαστα θα μας πουν απεργοσπάστες. οι ίδιοι που όλον τον υπόλοιπο καιρό δεν άνοιξαν το συναδελφικό στοματάκι τους για μας και για τις άθλιες εργασιακές σχέσεις μας. Υπάρχουν κι εξαίρετοι συνάδελφοι που παρότι μόνιμοι δεν ξέχασαν πως κάποτε ήταν στην απέναντι όχθη και κατανοουν και συμπαραστέκονται και βοηθούν όσο μπορούν.ευτυχώς!
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος enastron

• Πλήρες μέλος
  • ...λογαριάζω το μηδέν μου με το άπειρο...
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 10:51:27 pm »
παιδιά εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω: θα παρουσιαστούμε σχολείο ή όχι?

Από όσα ειπώθηκαν στο σχολείο μου εγώ κατάλαβα ότι δεν μας καλύπτει κάτι,  απλά αποφασίζει καθένας για τον ευατό του και πράττει. Σίγουρα χάνονται οι ώρες/μορια. Τώρα αν υπάρχουν κι άλλες κυρώσεις εξαρτάται από την εκάστοτε διεύθυνση δευτεροβάθμιας ως συνήθως (δηλαδή να χαμε να λεγαμε κατάσταση)
...Ψυχές και σώματα στο χρόνο γυρνάνε...αλλάζουν ονόματα ...και πάλι απ’ την αρχή...

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 15:51:12 »

Αποσυνδεδεμένος ammy

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 11:03:22 pm »
 Δε νομίζω ότι θα υπάρχουν άλλες κυρώσεις. Το ζήτημα είναι τα μόρια, αλλά πώς να μπει κανείς στην τάξη τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι θα απεργούν;

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 11:09:29 pm »
Δικαίωμα απεργίας έχουμε.

Αν κάνει απεργία ο δάσκαλος π.χ του ολοήμερου τότε δεν χρειάζεται να πάμε και παίρνουμε τις ώρες. Απλώς τις γράφουμε την επόμενη μέρα.
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

Αποσυνδεδεμένος CHRISOYLA

• Έμπειρο μέλος
  • "Κάτω από την άσφαλτο, υπάρχει παραλία"
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 11:14:14 pm »
Συνάδελφοι, προφανώς και κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα στην απεργία, η οποία μάλιστα είναι και γενική και πέρα από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ καλύπτει και η ΑΔΕΔΥ, το δευτεροβάθμιο όργανο. Προφανώς και μπορούν να υπάρχουν παράπονα από την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, αλλά είναι σωματεία στα οποία υπάρχουν εντός τους διαφορετικές απόψεις, θέσεις και στάσεις. Τουλάχιστον, όμως, οι ανακοινώσεις μας καλύπτουν νομίζω. Και συγγνώμη, αλλά θα διαφωνήσω κάθετα με όσους θεωρούν ότι οι μόνιμοι είναι εχθροί. Μόνιμη θέλω να γίνω και εγώ και δε φταίνε αυτοί για τη δική μας άσχημη κατάσταση. Ας μη μπαίνουμςε στη λογική του ΥΠΕΠΘ για διαχωρισμούς και ανταγωνισμό εντός του κλάδου. Μια απεργία, ένας αγώνας γενικά δε γίνεται χωρίς κόστος. Για εμένα θα ήταν άσχημιο πάντως και για ένα θέμα, όπως το ασφαλιστικό, το οποίο μας θίγει άμεσα, εμάς που δεν ξέρουμε πότε θα έχουμε σταθερή ασφάλιση, για εμάς που δεν ξέρουμε πότε και τι σύνταξη θα πάρουμε, αν πάρουμε, να κάνουμε το παιχνίδι του ΥΠΕΠΘ και του κράτους και να λειτουργούμε ως ο έμμεσος απεργοσπαστικός μηχανισμός. Στο κάτω κάτω η οποιαδήποτε μορφή ελαστικής εργασίας, όπως και η ωρομισθία, χρησιμοποιείται και ως μέσο πειθάρχησης, προκειμένου να μην μπορεί κανείς να αντιδράσει συλλογικά, να μην μπορεί να απειλήσει με απεργία ή πορεία τους εκάστοτε ιθύνοντες για τα όσα του ανήκουν. Και για το τι θα βγει με την απεργία ή με την πορεία...δε νομίζω ότι υπάρχει και άλλος τρόπος διεκδίκησης. Εκτός κι αν επιλέγουμε την ατομική αναξιοπρέπεια και το πολιτκό γραφείο, κάτι που δε νομίζω ότι κάνει κάποιος εδω πέρα.
Τέλος, επειδή εγώ ανέβασα αυτή την ανακοίνωση, δεσμεύομαι αύριο να επικοινωνήσω και με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και να ζητήσω συγκεκριμένες απαντήσεις και το κείμενο που στάλθηκε στις διευθύνσεις, να το ανεβάσω εδώ.
Συγγνώμη για την πολύωρη αποχή από τη συζήτηση, αλλά μόλις γύρισα από τη δεύτερη δουλειά...την Τετάρτη απεργώ και θα κατέβω και στην πορεία.

Αποσυνδεδεμένος BIBH

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 10, 2007, 11:48:25 pm »
Στο δικό μου σχολείο σήμερα είπαν ότι οι ωρομίσθιοι δεν μπορούν να απεργήσουν ???
All in all it's just another brick in the wall...

Αποσυνδεδεμένος morgan

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 11, 2007, 12:43:46 am »
Όταν λέμε ότι η απεργία είναι γενική εννοούμε ότι έχουν το δικαίωμα να απεργήσουν και οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια; Κάτι τέτοιο μου είπε κπ φίλος αλλά μου φαίνεται περίεργο.
ἔστι δίκης ὀφθαλμός ὅς τὰ πάνθ' ὁρᾷ

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 11, 2007, 07:15:21 am »
Δικαίωμα απεργίας έχουμε.

Κι ομως, δεν εχουμε. :( Γι'αυτο και η απουσια μας δεν μπορει να καταγραφει ως "απεργια", μονο ως αδικαιολογητη απουσια. (δε νομιζω ομως οτι κανενας διευθυντης σχολειου θα τολμουσε να επιφερει κυρωσεις)

Αποσυνδεδεμένος tihea

• Ιστορικό μέλος
  • ΑΣΕΠ=Αποτελεσματικό Σύστημα Εξόντωσης Πτυχιούχων
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Δεκεμβρίου 11, 2007, 08:16:58 am »
Kι εγώ έχω ρωτήσει επανειλημμένως και τα προηγούμενα χρόνια και μου είπαν πως οι ωρομίσθιοι δεν έχουν δικαίωμα απεργίας. Από πότε ισχύει αυτό το καθεστώς σχετικά με τις απεργίες μαζί με τις περικοπές μισθών κλπ? Κι όταν εφαρμόσθηκε.. αληθειά, δεν αντέδρασε κανείς??
Η γοητεία του πληθυντικού αριθμού και η μοναξιά του σχοινοβάτη εκπαιδευτικού.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Δεκεμβρίου 11, 2007, 08:37:07 am »
Στα φροντιστήρια έχεις δικαίωμα να απεργήσεις τουλάχιστον αν εργάζεσαι στην Αττική. Ο ΣΕΦΚ έχει ήδη πάρει απόφαση και έχει φτιάξει και επιτροπές για την περιφρούρηση της απεργίας σε κάποια φροντιστήρια. Θα σου δώσω το τηλ. του γραμματέα, αν θες να ρωτήσεις κιόλας.

Αποσυνδεδεμένος asimos_alex

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Δεκεμβρίου 11, 2007, 09:20:14 am »
Αύριο έχουμε υποχρέωση να απεργήσουμε. Για τους λόγους που υποχρεούμαστε να απεργήσουμε δείτε στο θέμα Ωρομίσθιοι>Aπεργία για το Aσφαλιστικό και Ωρομίσθιοι. (Τετάρτη 12/12).
Επίσης για το αν εμείς οι ωρομίσθιοι δικαιούμαστε να απεργήσουμε δείτε το παρακάτω απόσπασμα:

2043156/7037/0022/24.6.97 Γ.Λ.Κ.
α)
β) Στους ωρομισθίους εκπαιδευτικούς στους οποίους δεν έχουν επεκταθεί οι διατάξεις του νέου μισθολογίου η ανωτέρω αποζημίωση θα υπολογιστεί όπως και μέχρι σήμερα ( με βάση τις αποδοχές του Ν. 1505/84 και Ν. 1810/88).
γ) Για τον υπολογισμό της ανωτέρω αποζημίωσης ως ημερήσιος μισθός νοείται το 1/30 των μηνιαίων αποδοχών.
δ) Οι ημέρες απεργίας δεν έχουν καμιά δυσμενή για τους εργαζομένους επίπτωση ως προς τις αποδοχές αδείας (άρθρο 2 § 6 Α.Ν. 539/45 , άρθρο 3 § 16 Ν. 4505/66 και άρθρο 2 § 7 του Ν. 1288/82)
Κατά συνέπεια ο χρόνος απεργίας των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών θα ληφθεί υπόψη για τον υπολογισμό της αποζημίωσης για μη θεμελίωση λήψεως κανονικής αδείας, δεν θα ληφθεί όμως υπόψη για το επίδομα της άδειας.
......
από http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/37-apodoxes-oromisthion.htm

Επίσης δείτε (προς ενημέρωση) :
http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=1929
http://alexikeravno.wordpress.com/2007/12/09/apergia12/
http://www.gowest.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=11719&Itemid=352
http://alexikeravno.wordpress.com/2007/03/15/aplirotoi_wromis8ioi/
http://www.politikokafeneio.com/neo/modules.php?name=News&file=article&sid=1704
http://www.doe.gr/rarticle.php?id=188&lan=0

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Δεκεμβρίου 11, 2007, 09:47:39 am »
Συμπληρωματικά στο μήνυμα του asimos_alex, σας λέω ότι τώρα επικοινώνησα και με ΟΛΜΕ και ΔΟΕ σχετικά με το θέμα της αυριανής απεργίας και μου είπαν ότι ακόμα και βάσει του καταστατικού καλύπτονται όλο οι συνάδελφοι που εργάζονται στο δημόσιο σχολέιο με οποιαδήποτε μορφή και σχέση εργασίας. Μου είπαν από την ΟΛΜΕ ότι όπου υπάρξει πρόβλημα με διευθύνσεις, σχολεία, διευθυντές...να τους ενημερώσουμε και να παρέμβουν.Αν θέλετε μέχρι το μεσημέρι γράψτε εδώ τις "προβληματικές" διευθύνσεις για να τις αναφέρουμε, αν και πιστεύω ότι η στάση του καθενός από εμάς είναι αυτή που δε θα τους αφήσει τα περιθώρια

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182697
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 667
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)