PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Επιμόρφωση-Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
(Συντονιστές:
Lucinda
,
julie_v
)
Μεταπτυχιακό Σπουδές στην Εκπαίδευση (ΕΑΠ)
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
22
23
24
25
26
27
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Μεταπτυχιακό Σπουδές στην Εκπαίδευση (ΕΑΠ) (Αναγνώστηκε 171604 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
erietta
Ιστορικό μέλος
Απ: Μεταπτυχιακό Σπουδές στην Εκπαίδευση (ΕΑΠ)
«
Απάντηση #322 στις:
Δεκεμβρίου 19, 2014, 09:01:16 am »
Tweet
aragon, εφόσον είσαι στην εκπαίδευση μπορείς να κάνεις άνετα αυτό το μεταπτυχιακό. Μην το αφήσεις σε καμία περίπτωση. Η ενότητα ΕΚΠ51 έχει άμεση σχέση με την εκπαίδευση, άλλωστε σχεδόν όλοι οι φοιτητές σε αυτό είναι εκπαιδευτικοί (και κυρίως φιλόλογοι!!!!).
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 19:31:27 »
elia
Έμπειρο μέλος
ΠΕ86 - ΠΕ70
«
Απάντηση #323 στις:
Δεκεμβρίου 19, 2014, 09:45:36 am »
Και εγώ στους εισαχθέντες! Για την εκπαιδευτική έρευνα ρώτησα και εγώ, γιατί έχω και άλλο μεταπτυχιακό και έχω ξαναδιδαχθεί, αλλά τζίφος, υποχρεωτικό στο 1ο τετράμηνο.
Φοιτητές-απόφοιτοι παρακολουθούν να μας δώσουν πληροφορίες;
Θέλω να το πάρω όσο πιο χαλαρά γίνεται, για οικογενειακούς λόγους. Σκέφτομαι λοιπόν να εξαντλήσω τις δυνατότητες διακοπής σπουδών, και να δηλώνω χρονιά παρά χρονιά θεματική ενότητα. Πόσο εφικτό θα είναι να βρίσκω υλικό για μελέτη τη χρονιά διακοπής ώστε να προετοιμάζομαι για την επόμενη; Και ως τώρα αν ξέρετε υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στην ύλη που διδάσκεται από χρονιά σε χρονιά; Οι καθηγητές είναι συνεννοήσιμοι, ώστε να προσφέρουν βοήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις (π.χ. να προσφέρουν προκαταβολικά υλικό, ή να προειδοποιήσουν αν θα κάνουν σημαντικές αλλαγές; (λίγες αλλαγές δεν με πειράζουν εννοείται, αλλά μην είναι τελείως άσχετα αυτά που θα διαβάσω!)
Καταγράφηκε
labr0s
Πλήρες μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #324 στις:
Δεκεμβρίου 19, 2014, 10:02:46 am »
elia είσαι φιλόλογος;
Καταγράφηκε
tania17
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #325 στις:
Δεκεμβρίου 19, 2014, 05:12:42 pm »
Labros μακάρι να είμαστε τυχεροί...
Καταγράφηκε
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 19:31:27 »
elia
Έμπειρο μέλος
ΠΕ86 - ΠΕ70
«
Απάντηση #326 στις:
Δεκεμβρίου 19, 2014, 06:25:49 pm »
Όχι, πληροφορικός
Καταγράφηκε
labr0s
Πλήρες μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #327 στις:
Δεκεμβρίου 19, 2014, 07:08:12 pm »
Υπάρχει κάποιος φιλόλογος που να παρακολουθεί το μεταπτυχιακό και να μας διαφωτίσει για το ποιες ενότητες να προτιμήσουμε; Επίσης, ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο, όποιος ξέρει. Διενεργούνται εξετάσεις στην Αθήνα ή το μεταπτυχιακό είναι αποκλειστικά μέσω εργασιών;
Καταγράφηκε
labr0s
Πλήρες μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #328 στις:
Δεκεμβρίου 22, 2014, 10:13:31 pm »
Επίσης ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο. Συνολικά τα χρήματα πόσα είναι; 3500Ε;
Καταγράφηκε
tonik
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
«
Απάντηση #329 στις:
Δεκεμβρίου 30, 2014, 11:46:06 am »
Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!
Το κόστος του μεταπτυχιακού είναι πράγματι 3500 ευρώ (4 θεματικές+διπλωματική Χ 700 ευρώ).
Η εκπαιδευτική έρευνα στην πράξη (ΕΚΠ 51) είναι υποχρεωτική εισαγωγική, είναι πράγματι απαιτητική και δύσκολα συνδυάζεται με δεύτερη, ωστόσο αρκετοί το τολμούν και τα καταφέρνουν, αρκεί να έχει κανείς πολύ χρόνο να διαθέσει... αν δεν υπάρχει πολύς χρόνος διαθέσιμος, θα συνιστούσα να την πάρει κανείς μόνη της. Για την επιογή των άλλων θεματικών ενοτήτων θα ελεγα να μην επιλέγει κανείς βάσει μόνο του βαθμού δυσκολίας αλλά και του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η κάθε θεματική για τον καθένα. Τέλος, αν κανείς παίρνει τις ενότητες μία ανά έτος, θα τα καταφέρει σίγουρα, έτσι βέβαια το μτπτχ θα βγει σε 5 χρόνια, με 2 ενότητες ανά έτος βγαίνει σε 3 χρόνια αλλά συνδυάζεται δύσκολα με δουλειά, οικογένεια, άλλες υποχρεώσεις κλπ, όχι όμως ότι είναι ακατόρθωτο.
Για κάθε θεματική γίνονται 4 εργασίες και στο τέλος του έτους διενεργούνται γραπτές εξετάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Καταγράφηκε
Η διαίρεση της αιωνιότητας σε δευτερόλεπτα, ώρες, μέρες και χρόνια, δεν έχει σημασία πλέον,
καθώς πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η τελειότητα της κάθε στιγμής.
ΕΥΑ_2009
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #330 στις:
Ιανουαρίου 16, 2015, 12:42:01 am »
Συγχαρητήρια σε όσους κληρώθηκαν και καλή επιτυχία στους επιλαχόντες που περιμένουν.. ! Κληρώθηκα και εγώ στην κατηγορία Α, έστειλα τα χαρτιά μου και καλή μας αρχή!!! Εύχομαι να τα λέμε ώστε να βοηθάμε ο ένας τον άλλον και να λύνουμε απορίες! Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο βιβλίο ώστε να διαβάσω για την ΕΚΠ51 από τώρα σιγά σιγά επειδή αγχώνομαι λίγο με την έρευνα και το ύφος των εργασιών. Γνωρίζει κάποιος-α;; Ευχαριστώ!
Καταγράφηκε
labr0s
Πλήρες μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #331 στις:
Φεβρουαρίου 03, 2015, 12:48:01 am »
Κάποιος που το έχει παρακολουθήσει θα μπορούσε να μας πει σε ποιους τομείς αισθάνθηκε μεγαλύτερη εξέλιξη μετά την αποπεράτωση του μεταπτυχιακού;
Καταγράφηκε
katia!!!
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #332 στις:
Απριλίου 26, 2015, 09:33:18 pm »
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΠΗΡΑ ΦΕΤΟΣ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΕΚΠ51 ΚΑΙ ΕΚΠ64 ΚΑΙ
Καταγράφηκε
gpapage
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #333 στις:
Απριλίου 26, 2015, 09:44:07 pm »
Καλησπέρα katia! Είσαι σίγουρη για την ΕΚΠ60; Πρέπει να είναι με διαφορά η πιο δύσκολη θεματική του ΕΑΠ. Προσωπικά δεν κατάφερα να πάρω πάνω από 6 (που είναι και ο χαμηλότερος βαθμός μου στο ΕΑΠ) σε καμία από τις 4 εργασίες. Αρκετοί συμφοιτητές είχαν βαθμούς κάτω από τη βάση σε εργασίες και υπήρξαν και άτομα που κόπηκαν πριν δώσουν καν εξετάσεις. Το αντικείμενο είναι ενδιαφέρον, αλλά θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να έχεις κάποιες βάσεις στην Κοινωνιολογία, αλλιώς τρέχεις και δε φτάνεις...
Καταγράφηκε
katia!!!
Νέο μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
«
Απάντηση #334 στις:
Απριλίου 27, 2015, 06:30:30 pm »
Η αλήθεια είναι πως ψάχνω ΘΕ που να με ενδιαφέρουν, gpapag.... Έχω ακούσει διαφορετικές απόψεις για τη συγκεκριμένη ... Θα μπορούσες να μου προτείνεις κάποιες;Η 50 ή η 61 ας πούμε;
Καταγράφηκε
gpapage
Ιστορικό μέλος
«
Απάντηση #335 στις:
Απριλίου 27, 2015, 07:22:18 pm »
Και εγώ με αυτό το κριτήριο την επέλεξα. Όντως είναι ενδιαφέρουσα, απλά θα ήθελα να σε προϊδεάσω για το τι θα βρεις μπροστά σου. Ρίξε μια ματιά στην ιστοσελίδα
http://www.kleidiakaiantikleidia.net/
Για να δεις αν όντως σε ενδιαφέρει το αντικείμενο, διάβασε κάποια από τα κείμενα (κυρίως Φραγγουδάκη, Ασκούνη, Δραγώνα).
Προσωπικά σε σχέση με τις δικές σου είχα πάρει την Ανοιχτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση (αρκετά εύκολη - με επικαλύψεις με την εκπαίδευση ενηλίκων, αλλά κάπως εξειδικευμένη - μπορεί να μη σε ενδιαφέρει) και τη Διοίκηση (μέτριας δυσκολίας, πολύ ενδιαφέρουσα για όσους εργάζονται ως εκπαιδευτικοί και σου δίνει αρκετά θέματα για πιθανή Διπλωματική). Τη 2η θα την διάλεγα ξανά με κλειστά μάτια. Από αυτές που αναφέρεις μάλλον θα πήγαινα λόγω ενδιαφέροντος στην ΕΚΠ 50. Δεν έχω προσωπική πείρα από αυτή, απλά έχω ακούσει από συμφοιτητές ότι είχαν συναντήσει αρκετές δυσκολίες.
Μη με παρεξηγείς, που αναφέρομαι συχνά στο επίπεδο δυσκολίας... Δεν πιστεύω ότι πρέπει να παίρνουμε τις "εύκολες" θεματικές για να ξεμπερδέψουμε, απλά ξέρω ότι σχεδόν όλοι οι σπουδαστές στο ΕΑΠ εργάζονται ή/και έχουν οικογένειες και έχουν περιορισμένο ελεύθερο χρόνο και πραγματικά είναι φοβερά δύσκολο να πρέπει να παρακολουθείς παράλληλα δύο "δύσκολες" θεματικές. Να παραδίδεις σχεδόν κάθε βδομάδα εργασία, να πρέπει να είσαι πιστός στο πρόγραμμα μελέτης και στο τέλος να εξετάζεσαι μέσα σε 1-2 εβδομάδες σε ύλη 10+ κλειστών βιβλίων...
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
...
22
23
24
25
26
27
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση
Επιμόρφωση-Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
(Συντονιστές:
Lucinda
,
julie_v
)
Μεταπτυχιακό Σπουδές στην Εκπαίδευση (ΕΑΠ)