*

Αποστολέας Θέμα: ΥΠΕΠΘ: «Πρωινή ζώνη στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο»  (Αναγνώστηκε 28668 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kostasdimirta

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: ΥΠΕΠΘ: «Πρωινή ζώνη στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο»
« Απάντηση #84 στις: Ιουνίου 04, 2008, 03:49:20 pm »
θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση σε όλες εσάς η οποίες εκτός από εκπαιδευτικοί είστε και μητέρες, (να δούμε το θέμα και από την άλλη πλευρά)
'Ολοι αυτοί που αποφασίζουν να αφήσουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο δεν το κάνουν χωρίς λόγο, όλοι δουλεύουμε,  πείτε μου  όμως αν μπορούν όλοι οι γονείς να πιάνουν δουλειά μετά τις 8:15 + ( ωσπου να φτάσεις)  και να βρίσκονται  πίσω στο σχολείο στις 15:45 ;
Και από την άλλη πείτε μου για ποιό λόγο να μην υπάρχει και μία ακόμη προαιρετική ζώνη 13:30 -14:00 περίπου για γονείς που μπορούν να πάρουν τα παιδία τους εκείνη την ώρα  και να μείνουν τα υπόλοιπα για αργότερα ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:32:24 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιουνίου 04, 2008, 05:08:58 pm »
μπορούν όλοι οι γονείς να πιάνουν δουλειά μετά τις 8:15 + ( ωσπου να φτάσεις)  και να βρίσκονται  πίσω στο σχολείο στις 15:45 ;
Και από την άλλη πείτε μου για ποιό λόγο να μην υπάρχει και μία ακόμη προαιρετική ζώνη 13:30 -14:00 περίπου για γονείς που μπορούν να πάρουν τα παιδία τους εκείνη την ώρα  και να μείνουν τα υπόλοιπα για αργότερα ;

[/quote

οντως δεν προλαβαίνουν, όπως ούτε οι εκπαιδευτικοί θα προλαβαίνουν να πανε τα δικά τους παιδια στο σχολείο αν αρχιζουμε από 7.

οσο για το 13 -14 00 αποχώρηση, πολύ απλά δεν είμαστε φύλαξη αλλα εκπαιδευση. μεγααααλη διαφορά.
φανταζομαι ότι αν δουλευεις σε τραπεζα κ ερθω όταν εχει κλεισει η πόρτα για το κοινό, δεν θα με εξυπηρετήσεις.. ετσι δεν είναι;

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Ιουνίου 04, 2008, 06:01:04 pm »
Τι είδους μεγαααααάλη εκπαίδευση θα γίνει στα παιδιά 5 ετών μετα τις 14:00  ;

Όσο αν δούλευα στην τράπεζα όχι αλλά οι δουλειές δεν είναι μόνα αυτές ξέρεις, στην βιοτεχνία ναι, στο εμπορικό κατάστημα ναι σε πολύ περισσότερες δουλειές ναι αλλιώς αύριο θα έψαχνα για άλλη.

Αποσυνδεδεμένος RETA.

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Ιουνίου 04, 2008, 06:43:05 pm »
1.Επειδή είμαι μητέρα και νηπιαγωγός, και πολλές-πολλές άλλες σαν και εμένα, θα αφήνουμε τα παιδιά μας στα σχολεία τους στις 6.30???
2.για τις μητέρες εργαζόμενες, υπάρχουν πολλές διευκολύνσεις του τύπου "θα αργήσω λίγο το πρωί γιατί θα πάω το παιδί μου στο σχολείο.." ή αλλάζει το ωράριό της..Τουλάχιστον αυτό έκανα εγώ όταν δούλευα στον ιδιωτικό τομέα πριν διοριστώ..και πολλές άλλες συνάδελφοί μου επίσης!
3.Δεν διαφωνώ να θεσπιστεί προαιρετική ζώνη, όπως λες 13.30-14.00, αλλά διαφωνώ με την άποψή σου για το ότι δεν κάνουμε τίποτα μετά τις 14.00.
Μάλλον δεν θα είσαι του κλάδου για να το λες αυτό..γιατί "όποιος είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέει!!" :)
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:32:24 »

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Ιουνίου 04, 2008, 07:12:43 pm »

Με συγχωρείς...στο δημοτικό, αν εσένα σε βολεύει να πάρεις το παιδί σου στις 12, στις 11:30...κλπ, μπορείς να το κάνεις? Και γιατί δεν παραπονιέσαι που δεν σου επιτρέπεται κάτι τέτοιο? Αν έχει το παιδί σου 6ωρο, μπορείς να πεις εγώ θέλω να το πάρω στο 4ωρο? ::) ::) ::)
Πότε επιτέλους θα καταλάβετε (όσοι δεν εννοείτε να το καταλάβετε) ότι το νηπιαγωγείο είναι σχολείο, δεν είναι χώρος φύλαξης, δεν είναι παιδικός σταθμός, δεν είναι ίδρυμα πρόνοιας!!!! Το ωράριο και το πρόγραμμα της συγκεκριμένης σχολικής βαθμίδας είναι αυτό και πρέπει ο καθένας μας να το σεβαστεί (είτε μας αρέσει-διευκολύνει είτε όχι). Τα σχολεία δεν φτιάχτηκαν για να διευκολύνουν τους εργαζόμενους γονείς, δεν είναι αυτός ο σκοπός και η λειτουργία τους... :(
Όσο για το άλλο που ρωτάς...δε θα μπω στη διαδικασία να απαντήσω...Θα απευθυνθώ μόνο στις συναδέλφους μου που προσπάθησαν (για άλλη μία φορά  :-\) να το κάνουν.
Γιατί κάνετε τον κόπο να εξηγήσετε τα αυτονόητα? Προσωπικά βαρέθηκα να προσπαθώ να αποδείξω...ΤΙ? Ότι κάνουμε κάτι "σημαντικό"?
Όποιος γνωρίζει την στοιχειώδη παιδαγωγική, το γνωρίζει και αυτό. Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί (και δεν αναφέρομαι σε κάποιον από εδώ μέσα συγκεκριμένα), που δεν το δέχονται-παραδέχονται.  :P
Ένα θα πω μόνο : γι' αυτό παραλαμβάνουμε παιδιά στα 5 τους χρόνια, όπως τα παραλαμβάνουμε. Γιατί κανείς από το περιβάλλον τους δεν αναγνώρισε την κρισιμότητα της ηλικίας και την αξία που έχει η εκπαίδευση-διαπαιδαγώγηση μέχρι και κατά τη διάρκεια αυτής...
Τι ανάγκη έχει το 5χρονο? Μαμ, κακά και νάνι και άντε και κανένα παραμύθι...Κι άντε μάζευτο μετά εσύ Ρέτα είτε πριν είτε μετά τις 2... :( :-X
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Ιουνίου 04, 2008, 07:32:48 pm »
Εδώ υποτιμούν το έργο των εκπαιδευτικών στα δημοτικά και στη δευτεροβάθμια, που υποτίθεται ότι είναι γνωστό και αποτιμάται και βαθμολογικά στους ελέγχους των παιδιών τους. Και περιμένετε να εκτιμήσουν το έργο των νηπιαγωγών, που ούτε ξέρουν ποιο είναι;
Και δεν νομίζω ότι έχει τόσο σχέση με τη μόρφωση των γονιών. Παλιά οι άνθρωποι ήταν αμόρφωτοι, αλλά τον δάσκαλο τον είχαν περί πολλού, τον δε καθηγητή τον έβλεπαν με δέος. Τότε όμως πίστευαν στην αξία της μόρφωσης για την πρόοδο του ανθρώπου. Τώρα το μόνο που νοιάζει κάποιους -και λυπάμαι που το λέω- είναι να ξεφορτωθούν τα παιδιά τους για λίγες ώρες ή τουλάχιστον να βρουν άνθρωπο να τα προσέχει όσο εκείνοι δουλεύουν.  :-\ :-\
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Ιουνίου 04, 2008, 07:50:05 pm »
Στα εργοστάσια που δουλεύουν πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να αλλάξουμε το ωράριό μας, αυτό είναι το ωράριο κυρία μου λέει ο προσωπάρχης και αν θέλεις τι κάνουμε εμείς λοιπόν που είμαστε έξω από τον χορό!!!;

Εγώ αφήνω αυτή την στιγμή στο παιδικό στην καθαρίστρια παρακαλώ στις 6:30 γιατί ο παιδικός ανοίγει στις 7:00 και εγώ στις 7:00 πρέπει να είμαι στην δουλειά το ένα 5 ετων και το άλλο 1,5 ετών .

θέλω να θεσπιστεί η  προαιρετική ζώνη 13.30-14.00 και για εμάς που έχουμε πρόβλημα σοβαρό !!!!

Σημαντική είναι του καθενός η δουλειά από σκουπιδιάρης εως του εκπαιδευτικού,το γιατρού κ.λ.π

Η προκατάληψη του καθενός για το αν ασχολούνται οι γονείς ή όχι με τα παιδία τους και τα παραλαμβάνουν όπως τα παραλαμβάνουν νομίζοντας ότι η μοναδικοί  που ασχολούνται με την διαπαιδαγώγηση των παιδιών είναι μόνο αυτοί κάνουν μεγάλο!!!! λάθος. Και αν το μόνο που ξέρνα τα παιδιά μας ήταν μαμ,κακά και νάνι άντε και το περνά περνά η μέλισσα σας πληροφορώ θα αλλάζατε επάγγελμα.
 :-X

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Ιουνίου 04, 2008, 08:33:52 pm »
θέλω να θεσπιστεί η  προαιρετική ζώνη 13.30-14.00 και για εμάς που έχουμε πρόβλημα σοβαρό !!!!

Κι ένας που δουλεύει στο εργοστάσιο και πιάνει δουλειά στις 5:30 το πρωί θέλει να ανοίγει το σχολείο στις 5:00 γιατί έχει πρόβλημα σοβαρό
!
Κι ο άλλος που δουλεύει σε κατάστημα ή σε εταιρεία και σχολάει στις 8:00-9:00 θέλει να σχολάει εκείνη την ώρα το παιδί του γιατί έχει πρόβλημα σοβαρό!
Αν έχει 100 γονείς ένα σχολείο ας προσαρμόσουμε την έναρξη και τη λήξη των μαθημάτων σύμφωνα με το προσωπικό πρόβλημα του κάθε γονιού...Και είναι λογικό επιχείρημα αυτό τώρα... ::)

Το ολοήμερο είναι σχολείο διευρυμένου ωραρίου.
Πριν λοιπόν θεσπιστεί το ολοήμερο δούλευα 3 χρόνια στη δημιουργική απασχόληση-φύλαξη δημοτικού σχολείου όπου ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, με δική του πρωτοβουλία και λόγω δικών τους αναγκών, είχε προσλάβει εμένα και άλλους 2 εκπαιδευτικους να απασχολούμε τα παιδιά όσων γονέων είχαν πρόβλημα και μας πλήρωναν ο καθένας ξεχωριστά για το παιδί του. Δουλεύαμε 6:00-8:15 και 12:30-16:30. Ήμουν υπάλληλος του συλλόγου κι αν ο σύλλογος αποφάσιζε ότι, με βάση τις ανάγκες των γονιών, έπρεπε να δουλεύουμε μέχρι τις 8 το βράδυ, θα δουλεύαμε και θα πληρωνόμασταν. Κάναμε φύλαξη όμως δεν είμασταν σχολείο!
Καταλαβαίνεις ότι όποιος έχει πρόβλημα, ψάχνει να βρει λύση.
Δεν μπορούμε όμως να απαιτούμε από το δημόσιο σχολείο να εξυπηρετήσει το καθέναν από εμάς... :P
Όσο για "την προκατάληψη", προφανώς κατάλαβες αυτά που ήθελες να καταλάβεις... ::)
ΠΕ60

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Ιουνίου 04, 2008, 08:46:40 pm »
Συμφωνώ με όλα αυτά και ειδικά σε ότι αφορά τις λύσεις μην ξεχνάμε όμως ότι για να βρεθούν αυτές πρέπει να υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν στο να βρεθούν αυτές οι λύσεις. :)

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιουνίου 04, 2008, 08:50:28 pm »
Στα εργοστάσια που δουλεύουν πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να αλλάξουμε το ωράριό μας, αυτό είναι το ωράριο κυρία μου λέει ο προσωπάρχης και αν θέλεις τι κάνουμε εμείς λοιπόν που είμαστε έξω από τον χορό!!!;

Κατανοητό το πρόβλημά σου. Νομίζω ότι το έχουν πολλοί εργαζόμενοι. Σκέψου όμως ότι είναι τόσο διαφορετικό το ωράριο εργασίας των διαφόρων κατηγοριών υπαλλήλων και εργατών, που για να ικανοποιηθούν όλοι, θα έπρεπε το νηπιαγωγείο να είναι 12ωρης βάσης, να μη σου πω και 24ωρης.  Το νηπιαγωγείο όμως, όπως και το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο, είναι σχολείο και σκοπός του είναι να προσφέρει κάποιες γνώσεις και δεξιότητες στα νήπια. Δεν έχει ως σκοπό να λύνει το πρόβλημα φύλαξης των παιδιών. Γι' αυτό και όσο σκληρό ή παράλογο σου ακούγεται, όπως ο προσωπάρχης σου λέει ότι αυτό είναι το ωράριο της επιχείρησης, το ίδιο ισχύει για το νηπιαγωγείο. Αυτό είναι το ωράριό του.
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Ιουνίου 04, 2008, 08:56:36 pm »
Συμφωνώ με όλα αυτά και ειδικά σε ότι αφορά τις λύσεις μην ξεχνάμε όμως ότι για να βρεθούν αυτές πρέπει να υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να βοηθήσουν στο να βρεθούν αυτές οι λύσεις. :)

Απευθύνσου λοιπόν στο σύλλογο, βρες κι άλλους γονείς που μπορεί να έχουν πρόβλημα και κοιτάξτε μήπως μπορείτε να κάνετε κάτι ανάλογο. Προσλάβετε έναν άνθρωπο να σας εξυπηρετεί τις ώρες που δεν μπορεί το ολοήμερο να σας καλύψει...
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος edis

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιουνίου 05, 2008, 09:19:22 am »
Sophie,  συμφωνώ μαζί σου. Το νηπιαγωγείο όπως και το δημοτικό είναι σχολείο και όχι χωρος φύλαξης παιδιών. Εγω δε δουλεύω ακόμη στην εκπαίδευση ( ειμαι της β΄φουρνιάς ΑΣΕΠ), αλλά εδω και χρόνια δουλεύω στον δημόσιο τομέα. Οταν αποφάσισα να κάνω παιδιά (εχω δυο) δε βασίστηκα σε κανέναν ξένο (πεθερά -σχολεία κλπ) για να μου τα μεγαλώσουν ή να μου τα απασχολούν. Πλήρωνα νταντά και στερήθηκα πολλά πράγματα. Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι όταν κανουμε παιδιά δεν πρέπει να βασιζόμαστε στους άλλους παρά μόνο στις δικές μας δυνάμεις. Και όλα αυτα τα λέω γιατί δεν υπάρχει κράτος πρόνοιας. Θέλει το κράτος πρωινή ζώνη? Παρε εκπαιδευτικούς και διεύρυνε το ωράριο του νηπιαγωγείου. Οχι το ωράριο του εργαζόμενου. Μη ξεχνάτε ότι όλοι είμαστε εργαζόμενοι  και δε πρέπει να φθονούμε τις κατακτήσεις ενός κλάδου. Δε ξεχνώ την αγανάκτηση των γονιών τότε με την απεργία των δασκάλων. Και που θα αφήσουμε τα παιδιά, τι πράγματα είναι αυτά, θελουν να δουλεύουν λιγότερο κλπ. Τα παιδιά όλοι τα βόλεψαν, όπως θα τα βολέψουν και τώρα που θα κλείσει το σχολείο. Για΄όλα τα αλλα είναι μεγαλο θέμα για να το συζητήσουμε εδώ. Καταλάβετε όλοι όμως ότι είμαστε εργαζόμενοι και προσπαθούμε προς το καλύτερο. Μια κατάκτηση στο δημόσιο τομέα σημαίνει έστω και 1/100 στον ιδιωτικό. Αυτοί που μπορούν να απεργούν ακόμη χωρις να τους διώχνουν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Αποσυνδεδεμένος kristi.ljus

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιουνίου 05, 2008, 01:41:02 pm »
Αντιγράφω από εγκύγλιο του υπεπθ με ημερομηνία 4/6/2008 : Η πρωινή Ζώνη ( 7.00-8.00) θα λειτουργήσει, εφόσον σ΄ αυτή συμμετέχουν από 5 νήπια πρώτης ηλικίας και πάνω. Στα συστεγαζόμενα σχολεία, εφόσον ο αριθμός είναι μικρός, γίνονται κοινά τμήματα.

Προϊστάμενος γραφείου της Γ΄Αθήνας το είχε πει σε συνάντηση με Προϊσταμένες νηπιαγωγείων. Τελικά επιβεβαιώθηκε. Όλη η εγκύκλιος εδώ : http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank864q.php

Να σημειώσω και κάτι άλλο , άσχετο με την πρωινή ζώνη , που αφορά όμως την πρόθεση του Υπουργείου για περαιτέρω υποβάθμιση της παρεχόμενης προσχολικής εκπαίδευσης και που αποδεικνύει ότι διάθεση επιπλέον διορισμών ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Αντιγράφω από την ίδια εγκύκλιο :

Σε περίπτωση που ο αριθμός των νηπίων σε ολοήμερο τμήμα Νηπιαγωγείου είναι ανώτερος του προβλεπόμενου και στο κλασικό τμήμα πολύ μικρός, δίνεται η δυνατότητα στις Νηπιαγωγούς, μετά από σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής, να κατανέμουν τους μαθητές στα δύο τμήματα μέχρι τη λήξη του κλασικού προγράμματος και να συνεχίζουν στο ολοήμερο πρόγραμμα, όσοι μαθητές έχουν δηλώσει συμμετοχή σ΄ αυτό.

Αποσυνδεδεμένος dimitra68

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιουνίου 05, 2008, 02:53:17 pm »
Κι εγω συμφωνω οτι εχουν μπλεχτει πολυ τα πραγματα,μπερδευεται το σχολειο κι ο δασκαλος με την αλανα της γειτονιας,το baby parking τους παιδονομους και τους φυλακες.
Η απολυτη απαξιωση και του ρολου του σχολειου και του δασκαλου οποιασδηποτε βαθμιδας,δεν ξεκιναει βεβαια απο τη νοοτροπια των γονιων.Πλεον εχει γινει κοινωνικο ζητημα νομιζω που εχει να κανει με πολλα αλλα και με τις γνωσεις που προσφερει το σχολειο,και το κατα ποσο οι γνωσεις αυτες βοηθουν το μαθητη να "σταθει" κοινωνικα μεγαλωνοντας.
Οι γονεις πια βλεπουν οτι το σχολειο δεν εξασφαλιζει το πολυποθητο καλη δουλεια,καλα λεφτα,ανετη ζωη.Υδραυλικοι,ψυκτικοι,κομμωτες,μανικιουριστες κι ολες οι αλλες τεχνικες ειδικοτητες θησαυριζουν."Δεν τα παιρνει τα γραμματα,ας μαθει μια τεχνη"λενε.Κι παει καλα αν τη μαθει την τεχνη -αν ουτε αυτη δεν τη μαθει;
Δυστυχως μεχρι εκει φτανουν οι γνωσεις μου μεχρι εκει μπορω να δω αλλα η απαξιωση του σχολειου και η μετατροπη του σε χωρο φυλαξης,και δε μιλαω μονο για το νηπιαγωγειο,καταλαβαινω οτι ισως και να ευνοει την πολιτεια γιατι μονο με αυτο τον τροπο μπορει να μπαλωσει τα λαθη της,αφου μη μπορωντας ; μη θελοντας ; να δωσει ουσιαστικες γνωσεις μεσω του σχολειου,το κανει το φυλακα των παιδιων,κι ετσι μας κραταει ευχαριστημενους τους γονεις που δεν απαιτουμε ν'αλλαξουνε τα αναλυτικα προγραμματα,για να εχουν τα καταλληλα εφοδια τα παιδια μας για τη μετεπειτα ζωη τους.Αρκουμαστε να ζηταμε μονο να τα"παρκαρουμε" καπου με το λιγοτερο δυνατο κοστος,και λογικο,αφου ολη μερα δουλευουμε και τα λεφτα δε μας φτανουν,στο σχολειο που κατ'ονομα τουλαχιστον ειναι ενας χωρος υπερανω καθε υποψιας   ε σ τ ω  για την ασφαλεια τους...ομως ουτε κι αυτο το καταφερνει το σχολειο (βλεπε εισοδοι στα σχολεια εξωσχολικων με τα γνωστα επακολουθα-κι εκει απροστατευτα ειναι τα παιδια-γιατι ο καθε ανωμαλος ξερει που θα τα βρει μαζεμενα)
Κιι επειδη η κατασταση ειναι α δ ι ε ξ ο δ η  ετσι οπως παλευεται,πιστευω οτι με το να διεκδικουν μονο η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ καποια πραγματα λιγα καταφερνουν.Χρειαζονται συμμαχοι και οι γονεις και οι πανεπιστημιακοι δασκαλοι ,κοινωνιολογοι της εκπαιδευσης και οι σχετικοι με εκπαιδευτικη πολιτικη.
Αν δεν εχουμε τη συνδρομη τους που παμε ; Δεν ειναι υποθεση των κλαδων της εκπαιδευσης μονο,ειναι ζητημα και της κοινωνιας ολοκληρης.
 Στις απεργιες ο κοσμος λεει ''τι θελουν επιτελους;δουλευουνε 4 ωρες την ημερα οι νηπιαγωγοι και 5 οι δασκαλοι κι οι καθηγητες Χριστουγεννα Πασχα 15 μερες καθονται,καλοκαιρι 3 μηνες καθονται παλι λεφτα ζητανε;Αυτο ακουει ο κοσμος !τα λεφτα,που δικαιως ζηταμε...αλλα τι να του πεις του ανθρωπου που χτυπαει 10ωρα στον ιδιωτικο τομεα και που παρακαλαει να παρει τα δεδουλευμενα του;Οτι θα παμε μπροστα μονο οταν ανεβουν ολοι οι μισθοι προς τα πανω...κι αλλα πολλα για το σχολειο για τα ονειρα μας για την εκπαιδευση...για να καταλαβουν οτι αυτα που ζηταμε,ειναι και δικα τους αιτηματα,των παιδιων τους.Αν φτασουμε στο σημειο ο γονιος να μην ενδιαφερεται για το σχολειο και την εκπαιδευση των παιδιων του,δε θα πιεσει  π ο τ ε  την πολιτεια να αλλαξουν τα πραγματα,οποτε ειναι δυνατο να ενδιαφερθει απο μονη της η πολιτεια;Εδω ο φοβος φυλαει τα ερμα!
"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182588
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)