*

Αποστολέας Θέμα: ΥΠΕΠΘ: «Πρωινή ζώνη στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο»  (Αναγνώστηκε 28626 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος AnnaO

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: ΥΠΕΠΘ: «Πρωινή ζώνη στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο»
« Απάντηση #126 στις: Ιουνίου 09, 2008, 06:54:57 pm »
Αν δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα, που να βεβαιώνουν ότι εργάζονται και οι δύο γονείς και το τονίζω αυτό, έχετε κάθε δικαίωμα να μη δεχθείτε την αίτηση τους.
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:00:10 »

Αποσυνδεδεμένος gogo16

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #127 στις: Ιουνίου 09, 2008, 06:58:42 pm »
Κορίτσια οι προηγούμενες προτάσεις είναι προτάσεις λογικής, και δεν καταλαβαίνω γιατι νομίζετε ότι αστειεύομαι. Είχατε ποτέ εμπειρία από Kindergarden στη Γερμανία; Ξέρετε τι σημαίνει σε μια προηγμένη χώρα νηπιαγωγός;
 Κρίμα γιατί νόμισα ότι εδώ μέσα θα βρώ άτομα που θα νοιάζονται για την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και δεν θα προωθούν τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία με τις απόψεις τους.

Μπορεί κάποια με σοβαρά επιχειρήματα να με πείσει ότι οι απόψεις μου είναι λάθος;

Αποσυνδεδεμένος bee

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #128 στις: Ιουνίου 09, 2008, 07:02:22 pm »
Αν δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα, που να βεβαιώνουν ότι εργάζονται και οι δύο γονείς και το τονίζω αυτό, έχετε κάθε δικαίωμα να μη δεχθείτε την αίτηση τους.
αν είναι έτσι, τότε μάλλον θα αρχίσουν οι ανακλήσεις.....Μήπως γνωρίζεις σε ποια εγκύκλιο αναγράφεται αυτό;

Αποσυνδεδεμένος AnnaO

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #129 στις: Ιουνίου 09, 2008, 07:09:19 pm »
Δεν ξέρω πού αναγράφεται, γιατί εμείς ενημερωθήκαμε από τον προϊστάμενο. Απ' ό,τι έχω κατάλάβει το θέμα είναι πολύ ασαφές και κάθε γραφείο δίνει τις δικές του κατευθύνσεις ανάλογα με τη διάθεση κάθε υπεύθυνου να προωθήσει ή να περιορίσει την πρωινή ζώνη.               
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 04:00:10 »

Αποσυνδεδεμένος gogo16

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #130 στις: Ιουνίου 09, 2008, 07:13:29 pm »
Δε γράφει σε καμία εγκύκλιο για επιθεώρηση εργασίας. Εχετε μπεί ποτέ σε επιθεώρηση εργασίας να δείτε τι παίζει. Αν πάει κάποιος να ζητήσει τέτοια βεβαίωση θα γελάνε όλοι μαζί του. Δε μπορούμε να αρνηθούμε να γράψουμε παιδί εργαζόμενης μητέρας στην πρωινή ζώνη. Για παράδειγμα η δουλειά κάποιας (ειδικά στην Αθήνα) μπορείνα είναι μια ώρα μακριά και να αρχίζει στις 8. Έχω δει παιδάκια σε χωριά να περιμένουν σε τρισάλθια καφενεία να περάσει το πρωι η νηπιαγωγός να τα πάρει. Αυτό το θεωρείτε πιο παιδαγωγικό από το να πηγαίνουμε στις 7 στη δουλεία μας. Τα παιδάκια, οι μαθητές μας, μας έχουν ανάγκη. Η κοινωνία αλλάζει πρέπει να αλλάξουμε και εμείς. Δε ζητάει κανένας Στυλιανίδης την πρωινή ζώνη (χέστηκε στο κάτω, κάτω) η κοινωνία τη ζητάει. Εμεις θα μείνουμε στο 1970;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 09, 2008, 07:17:06 pm από gogo16 »

Αποσυνδεδεμένος bee

• Νέο μέλος
  • *
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #131 στις: Ιουνίου 09, 2008, 07:18:04 pm »
Κορίτσια οι προηγούμενες προτάσεις είναι προτάσεις λογικής, και δεν καταλαβαίνω γιατι νομίζετε ότι αστειεύομαι. Είχατε ποτέ εμπειρία από Kindergarden στη Γερμανία; Ξέρετε τι σημαίνει σε μια προηγμένη χώρα νηπιαγωγός;
 Κρίμα γιατί νόμισα ότι εδώ μέσα θα βρώ άτομα που θα νοιάζονται για την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και δεν θα προωθούν τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία με τις απόψεις τους.

Μπορεί κάποια με σοβαρά επιχειρήματα να με πείσει ότι οι απόψεις μου είναι λάθος;

Στο εξωτερικό επίσης η αναλογία παιδιών και νηπιαγωγού δεν είναι 1:25......τα παιδιά δεν στοιβάζονται σε ακατάλληλες νοικιαζόμενες γκαρσονιέρες......υπάρχει βοηθητικό προσωπικό....οι υπηρεσίες είναι ενεργές, π.χ. ΚΔΑΥ, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές κ.λπ. ...η χρηματοδότηση των σχολείων δεν είναι στα χάλια της Ελλάδας, που φτάνει μόνο για θέρμανση και καθαρίστρια (η οποία σε εμάς το μόνο που κάνει είναι να σφουγγαρίζει την αίθουσα χαλάρωσης, και να μας την λέει όταν αφήνουμε σκουπιδάκια στο πάτωμα).... οι σχολικοί σύμβουλοι είναι αληθινοί σύμβουλοι και όχι ψευτοεπιστημοστελεχοαξιολογητές....το εποπτικό υλικό είναι επαρκές και σε καλύτερη κατάσταση και άλλα πολλά, τα οποία δεν βλέπω να τα αναφέρεις πουθενάα...

Αποσυνδεδεμένος gogo16

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #132 στις: Ιουνίου 09, 2008, 07:31:35 pm »

Στο εξωτερικό επίσης η αναλογία παιδιών και νηπιαγωγού δεν είναι 1:25......τα παιδιά δεν στοιβάζονται σε ακατάλληλες νοικιαζόμενες γκαρσονιέρες......υπάρχει βοηθητικό προσωπικό....οι υπηρεσίες είναι ενεργές, π.χ. ΚΔΑΥ, κοινωνικοί λειτουργοί, λογοθεραπευτές κ.λπ. ...η χρηματοδότηση των σχολείων δεν είναι στα χάλια της Ελλάδας, που φτάνει μόνο για θέρμανση και καθαρίστρια (η οποία σε εμάς το μόνο που κάνει είναι να σφουγγαρίζει την αίθουσα χαλάρωσης, και να μας την λέει όταν αφήνουμε σκουπιδάκια στο πάτωμα).... οι σχολικοί σύμβουλοι είναι αληθινοί σύμβουλοι και όχι ψευτοεπιστημοστελεχοαξιολογητές....το εποπτικό υλικό είναι επαρκές και σε καλύτερη κατάσταση και άλλα πολλά, τα οποία δεν βλέπω να τα αναφέρεις πουθενάα...

Η σχολική υποδομή είναι ενα πολύ σημαντικό θέμα που θέτεις και όντως είμαστε αρκετά πίσω. Αλλά και αυτό εξαρτάται κατα πολύ από εμας τις ίδιες. Άμα δε ζητάμε δεν παίρνουμε. Θα σου πω ένα παράδειγμα:

Σε μια πόλη της Ελλάδας (4000 κατ) που γνωρίζω πολυ καλα έχει δυο νηπιαγωγεία. Το ένα είναι πρότυπο και θα το ζήλευαν πολλές ευρωπαικές πόλεις και το άλλο είναι "χαμετυπείο". Στο ένα είναι για αρκετά χρόνια ικανότατη και πολυ δραστήρια νηπιαγωγός η οποία έχει εξασφαλίσει με δικό της τρέξιμο, του κόσμου τα λεφτά κυρίως από ευρωπαικά προγράμματα αλλά και από τον δήμο. Στο άλλο εναλλάσονται πολλές νηπιαγωγοι αλλά δεν κάθονται για πολύ καιρό. Και να θέλανε δεν θα είχαν τα χρονικά περιθώρια να κάνουν κάτι.
Άρα να και μια άλλη πρόταση: Καμία νηπιαγωγός να μην κάθεται σε νηπιαγωγείο για λιγότερο από τρια χρόνια. Νομίζω παλιά ίσχυε αυτό.

Αποσυνδεδεμένος kristi.ljus

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #133 στις: Ιουνίου 09, 2008, 08:08:28 pm »
σε εμάς μάλλον θα λειτουργήσει η πρωινή ζώνη, από τα 19 παιδιά που γράφτηκαν μέχρι στιγμής τα 4 δήλωσαν ΝΑΙ, οπότε σκούρα τα πράγματα..... Σε εσάς υπήρχε ανταπόκριση;

bee, τί σκέφτεστε να κάνετε; Έχεις καθόλου υπόψη σου τί γίνεται σε άλλα ν/γεια κοντινά σου;

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #134 στις: Ιουνίου 09, 2008, 08:45:15 pm »
Είχατε ποτέ εμπειρία από Kindergarden στη Γερμανία; Ξέρετε τι σημαίνει σε μια προηγμένη χώρα νηπιαγωγός;

επειδή εχω καποια εμπειρια απο γερμανια, να σου πω ότι το Kindergarden ειναι παιδικός σταθμός και όχι εκπαιδευση όπως είναι σε μας. ακομα και οι σπουδες τους είναι κατωτερες απο τις δικές μας

Αποσυνδεδεμένος gogo16

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #135 στις: Ιουνίου 10, 2008, 12:30:53 pm »

επειδή εχω καποια εμπειρια απο γερμανια, να σου πω ότι το Kindergarden ειναι παιδικός σταθμός και όχι εκπαιδευση όπως είναι σε μας. ακομα και οι σπουδες τους είναι κατωτερες απο τις δικές μας

??? Αγαπητή Kathyk αν και σε πολλά εκπαιδευτικά θέματα σε βρίσκω άριστα ενημερωμένη εδώ σε πιάνω αδιάβαστη. Διάβασε λίγο την εγκυκλοπαίδεια: http://en.wikipedia.org/wiki/Kindergarten

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε όλες εσείς που διαμαρτύρεστε για τα 25 νήπια και στην αυστριακή παιδική εγκυκλοπαίδεια ότι ο μέγιστος αριθμός των νηπίων είναι 25. Δείτε παρακάτω: http://www.wiki.at/wiki_67_Kindergarten

Επίσης όσες γνωρίζουν την γερμανική αν βάλουν στο google δυο λεξούλες γερμανικές:
Kindergärten Öffnungszeiten θα δούν τα ωράρια που παίζουν στην Γερμανία
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 10, 2008, 12:45:41 pm από gogo16 »

Αποσυνδεδεμένος tsilib

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #136 στις: Ιουνίου 10, 2008, 01:37:31 pm »
Το να δουλευεις κατω απο τις συνθήκες τις οποίες περιγράφουν οι συνάδελφοι, χωρίς υποδομές και βοηθητικό προσωπικό με 25 και παραπάμω παιδιά σε ορισμένες περιπτώσεις και με την ευθύνη που κουβαλάς, αλλά επειδή στη Γερμανία και στην  οποιαδήποτε άλλη ευρωπαική χωρα, συμβαίνουν ακριβως τα ιδια και χειρότερα κι εσύ να χαίρεσαι, δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή αντί να προσπαθήσουμε να αναβαθμίσουμε τη δημόσια δωρεάν παιδιεία, που μέσα σε αυτήν την αναβάθμιση εντάσσεται και η βελτίωση της θέσης των εκπαιδευτικών, διεκδικώντας πολύ περισσότερα χρήματα από τον κρατικό προΰπολογισμό, τώρα υπερασπιζόμαστε την ιδέα των εκπαιδευτικών που τρέχουμε και ζητιανε'υουμε πενταροδεκάρες από προγράμματα και παραπρογράμματα, από τα οποία τα σχολεία παίρνουν το υπέρογκο ποσό των 50 ευρώ συνήθως. Και για να μην παρεξηγηθώ, γιατί είμαι σίγουρη τι θα ακούσω απο... "τους φορείς των ιδεών του 2000" και όχι του 1970, προσωπικά φέτος τρια προγράμματα δούλεψα, και με πολύ κόπο. Γιατί συνηθίζεται όταν μιλάς με το δικό μου ύφος, να θεωρείσαι και να χαρακτηρίζεσαι λουφαδόρος, δημόσιος υπάλληλος και άλλα τέτοια. Λυπάμαι πολύ για το γεγονος ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να αμφισβητούνται τα αυτονόητα.

Αποσυνδεδεμένος kostasdimirta

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #137 στις: Ιουνίου 10, 2008, 02:59:02 pm »
Να κάνω μία ερώτηση να μου πείτε αν ξέρετε, στο σχολείο που ανήκει το παιδί μου είναι με βάρδιες, εγώ όμως εργάζομαι, υπάρχει ένα ακόμα σχολείο στην ίδια απόσταση με το άλλο στο οποίο λειτουργεί και ολοήμερο τμήμα, (δεν υπάρχει κανείς να μου το πέρνει στις 12:15 καθημερινά)  τι μπορώ να κάνω;   ???

Αποσυνδεδεμένος sofia_il

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #138 στις: Ιουνίου 10, 2008, 04:57:28 pm »
Ειναι άδικο να ψάχνεις τα συστήματα διαφορετικών χωρών στο διαδίκτυο και να δημιουργείς άποψη. Επειδή έχω σπουδάσει και δουλέψει στη Γερμανία θα΄ήθελα να πω την άποψή μου.
Οντως είχαμε 28 παιδια στη τάξη. Αλλα εκτος από την νηπιαγωγό υπήρχε διορισμένο και δευτερο καταρτισμένο άτομο.
Το ωράριο ήταν 8.00-11.45 και 13.30 εως 16.00. Κανενας γονεας δεν γκρίνιαζε για το μεσημεριανό διάλλειμα των δυο ωρών.
Οι υποδομες τέλειες. Πανω από τα νηπιαγωγεία κατοικουσε ο επιστάτης. Δεν είχα να νοιαστώ ούτε για καζανάκια που τρέχουν, ουτε για την καθαρίστρια που δεν καθάρισε. Τα οικονομικά δεν ήξερα τι είναι. Ολα ήταν τέλεια. Από υλικό, τι να σας πω.
Εφευγα απο τη δουλειά ευχαριστημένη και δεν κουβαλούσα τις σκοτούρες στο σπίτι.
Και κάτι άλλο. Γιατί έξω δεν βρίσκουν πλέον νηπιαγωγούς;  Γιατί αναγκάστηκε το γερμανικό κράτος να τους δώσει δυο εβδομάδες περισσότερες διακοπές το καλοκαίρι; Γιατί αναγκάστηκε να μειώσει το ωράριό τους και να σχολάνε νωρίτερα την Παρασκευή;
Αν δεν ξέρουμε όλες τις παραμέτρους μην συγκρίνουμε.

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #139 στις: Ιουνίου 10, 2008, 05:31:04 pm »

[/quote]

??? Αγαπητή Kathyk αν και σε πολλά εκπαιδευτικά θέματα σε βρίσκω άριστα ενημερωμένη εδώ σε πιάνω αδιάβαστη. Διάβασε λίγο την εγκυκλοπαίδεια: http://en.wikipedia.org/wiki/Kindergarten

[/quote]

καταρχην να σ ευχαριστησω για τα καλα σου λογια αλλα μου κανει και μια μικρη εντυπωση που μολις με το 6ο σου μηνυμα  εχεις ηδη ενημερωθει για τις απαντησεις που εχω δωσει κατα καιρους.

εγω δε θα σου πω λεπτομεριες απο τη δουλεια στη γερμανια, αν και πιστευω ότι γνωστικα ειμαστε πιο μπροστα, θα σου πω για τα σχολεια που υπαρχουν εκει και μακαρι να ειχα και φωτο να σου στειλω. πως σου φαινεται να δουλευεις μεσα σ ενα σπιτακι στο δασος;; ναι υπαρχουν τετοια σχολεια. και για να μην ειμαι και υπερβολικη, παρολο που δεν ειδα χειροτερα, φανταζομαι καπου θα υπαρχουν και αυτα

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)