0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνάδελφοι, και εγώ αντιμετωπίζω πολλά προβλήματα ειδικά στην Α΄Γυμνασίου. Υπάρχουν πολλά παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, προβλήματα από το σπίτι, άστοχους χειρισμούς από το διευθυντή. Δε λύνεται το πρόβλημα με εκφοβισμό, απειλές, αποβολές και σκληρή γλώσσα. Δυστυχώς, έχω μπει και εγώ σε αυτό το παιχνίδι και δε μου αρέσει καθόλου. Δεν πηγαίνω πια μαθητές στο διευθυντή, δεν μου αρέσει καθόλου ο τρόπος που τους αντιμετωπίζει, από την άλλη είναι ο μόνος που επιβάλλεται στο σχολείο μαζί με τους παλιούς καθηγητές και τις αναχρονιστικές μεθόδους τους.Αισθάνομαι πολύ αδύναμη -είναι η πρώτη φορά που μπαίνω σε τάξη και τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα, όσο θεωρούν όλοι αυτοί που είναι απέξω- προσπαθώ στο διάλειμμα να συνομιλήσω μαζί με μαθητές, να έρθω κοντά τους. Η αλήθεια είναι συτή που είπατε, τα παιδιά με προβληματική συμπεριφορά θέλουν να ασχοληθούμε μαζί τους, να δείξουν ότι υπάρχουν. Το έργο μας είναι πολύ δύσκολο και χρειαζόμαστε ειδικούς στα σχολεία. Αντιμετωπίζουμε καθημερινά προβλήματα συμπεριφοράς και από την άλλη έχουμε το άγχος να βγάλουμε την ύλη, να βοηθήσουμε τους μαθητές που θέλουν να μάθουν, να μη χαντακωθούν, να λειτουργήσουμε ως ομάδα στην τάξη.... Πολλή μοναξιά υπάρχει στην έδρα και στο ίδιο το σχολείο, όταν δεν έχεις και τη συμπαράσταση των συναδέλφων, όταν δεν υπάρχει και ένας σύλλογος γονέων και κηδεμόνων για να συνεργαστείς μαζί τους. Και πάλι τονίζω χρειαζόμαστε ειδικούς, να συζητάμε μαζί τους, να βοηθήσουν παιδιά που έχουν σοβαρά προβλήματα και κυρίως όσα υφίστανται ενδοοικογενειακή βία. Το συμβάν με τη μάνα μαστροπό μας συγκλόνισε πάλι. Είμαι πολύ προβληματισμένη και συμμερίζομαι την ανησυχία σας.
Το πρόβλημα είναι ότι δύσκολα οι γονείς παραδέχονται ότι το παιδί τους χρειάζεται βοήθεια.
Χθες έπιασε από το λαιμό έναν συμμαθητή του και του χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο.
Παράθεση από: stenies στις Δεκεμβρίου 15, 2007, 09:00:46 pmΧθες έπιασε από το λαιμό έναν συμμαθητή του και του χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο.Κι οι καθηγητες τι εκαναν? Πώς τον πειθαρχησαν? Εσωσαν το αλλο παιδι (αν προλαβαν και δεν το αφησε μονος του...) και μετα του ειπαν απλά "μην το ξανακανεις"? Ποσο μεγαλυτερο παραπτωμα πρεπει να κανει για να φαει ημερησια αποβολη?Το μονο που λεω ειναι οτι αν στη θεση του θυματος ειχε βρεθει το δικο μου παιδι, δε θα δισταζα να κανω αγωγη κατα παντος υπευθυνου, εννοειται και του εφημερευοντα καθηγητη. Ξερεις τι ευκολα μπορει να δημιουργηθει διασειση ή αλλη βλαβη απο χτυπημα στο κεφαλι και ποσο εμεις οι γονεις τα τρεμουμε και προσπαθουμε να προφυλαξουμε τα παιδια μας? Μετακινουμε επικινδυνα επιπλα, καλυπτουμε τις γωνιες, ψαχνουμε ποιο παιδικο καθισμα αυτοκινητου εχει την καλυτερη επιδοση στα crash tests, κοκ. Κι αυτο δεν ηταν ατυχημα, ενα τυχαιο χτυπημα, αλλά καθαρα εσκεμμενη βια. Αυτο το παιδι δε θελει μονο να τραβηξει την προσοχη περπατωντας με τα χερια και να γελοιοποιησει τους αλλους κατεβαζοντας τους τα παντελονια, αυτο το παιδι ειναι επικινδυνο για τους γυρω του και πρεπει να επιληφθει ειδικος. Δεν ξερω αν ο Συλλογος εχει δικαιωμα να ζητησει να εξεταστει απο παιδοψυχολογο. Το εχει?Εντελως αλλο θεμα ειναι ενα ατακτο παιδι κι εντελως αλλο θεμα ενα επικινδυνο παιδι. Τι περιμενετε, να μεγαλωσει και αντι να χτυπαει το κεφαλι των αλλων στον τοιχο να τους βγαλει μαχαιρι? Πρεπει οπωσδηποτε να εξεταστει απο ειδικο!
Και στο σημείο αυτό, έρχομαι να θέσω τη μόνιμη απορία μου τα τελευταία χρόνια. Πώς γίνεται να δίνουμε εξετάσεις για τα πάντα σ' αυτή τη χώρα (βλ. στο σχολείο, πανελλήνιες, στο πανεπιστήμιο, ΑΣΕΠ...) αλλά να μη δίνει κανείς εξετάσεις πριν γίνει γονιός;