Σύνολο ψηφοφόρων: 62
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: kokalo στις Νοεμβρίου 12, 2006, 05:35:47 pmΚαι γαι τους συναδέλφους που ανήκουν στα ΠΕΚ Λαμίας...http://dide.fth.sch.gr/pek/default.htm Συγχαρητήρια! Αναβαθμιστήκαμε βλέπω κύριε 'γκλόμπαλ' Εγώ σκέφτομαι να μην πάω στα ΠΕΚ παρόλο που λένε ότι είναι υποχρεωτικό...
Και γαι τους συναδέλφους που ανήκουν στα ΠΕΚ Λαμίας...http://dide.fth.sch.gr/pek/default.htm
Παράθεση από: Dr_Michael στις Νοεμβρίου 15, 2006, 02:21:11 pmΣυγχαρητήρια! Επειδή μου κίνησες το ενδιαφέρον και την περιέργεια, αν θες βεβαίως, θα χαρώ να δω την παρουσίαση αυτή στο email μου (zip αρχείο παρακαλώ). με χαρά να στο στείλω, δεν χρειάζεται zip, μόλις 80Κ
Συγχαρητήρια! Επειδή μου κίνησες το ενδιαφέρον και την περιέργεια, αν θες βεβαίως, θα χαρώ να δω την παρουσίαση αυτή στο email μου (zip αρχείο παρακαλώ).
Θα συμφωνήσω spaceoddity μαζί σου ότι το να φτιάξεις (ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ) μια παρουσίαση είναι πολύ δημιουργική δουλειά. Σε ότι αφορά τον μαθητή είναι γνωστό ότι μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Υπάρχει όμως και ένα αλλά… Τι γίνεται με τις ετοιματζίδικες παρουσιάσεις που κυκλοφορούν και χρησιμεύουν να κάνουμε ΦΙΓΟΥΡΑ στο μαθητή; Ο οποίος συχνά εντυπωσιάζεται από τα γραφικά και τις πολυμεσικές δυνατότητες του όλου πράγματος και δεν παίρνει είδηση από την ουσία… Και βεβαίως δεν φαντάζεται ότι η παρουσίαση είναι «σκονάκι»…Προσωπικά πιστεύω δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο από το να κοροϊδέψεις ένα παιδί…και ακόμη πιο εύκολο να το καταστρέψεις..
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς με τον πίνακα και τις δυνάμεις του 2. Μπορεί κ να εφαρμόζουμε τον ίδιο τρόπο. Εγώ το κάνω -εμπειρικά- ως εξής:
Παράθεση από: lio στις Νοεμβρίου 15, 2006, 11:47:17 pmΚι όμως Lio, δεν είναι καθόλου εύκολο να κοροϊδέψεις ένα παιδί... ή μάλλον να το θέσω αλλιώς: θα το κοροϊδέψεις μια, δυο... ε την τρίτη θα σε στήσει στο τοίχο και καλά θα σου κάνει... ενώ το μεγάλο μπορείς να τον κοροϊδεύεις μια ζωή, και ποτέ δεν θα σε στήσει στον τοίχο, είτε γιατί δεν σε πήρε χαμπάρι (χλομό, κανείς δεν είναι τόσο χαζός), είτε γιατί ξέρει ότι αν το κάνει, μεθαύριο θα έρθει η σειρά του γιατί κι αυτός σε κοροϊδεύει, οπότε τουμπεκί Οι ετοιματζίδικες παρουσιάσεις με αφήνουν παγερά αδιάφορη... πιο πολύ θα κοπιάσω να τις αναπαραγάγω η ίδια, παρά να φτιάξω μια δικιά μου. με μια εξαίρεση: παιδιά, έχετε κατεβάσει ποτέ tutorial για νέες τεχνολογίες και τηλεπικοινωνίες από αμερικάνικα (κατά κύριο λόγο) site; δημιουργικότατα, άριστο σημείο εκκίνησης... τα χρησιμοποιούσα πολύ στα ΙΕΚ...Και μια ερώτηση: όταν παρουσίασα το powerpoint μου στο ΠΕΚ σήμερα, με ευχαρίστησε ο εισηγητής που του έδειξα έναν άλλο τρόπο μετατροπής δεκαδικού σε δυαδικό (δεν το κάνω με συνεχείς διαιρέσεις όπως έχω δει σε όλα τα βιβλία, αλλά τοποθετώντας τον αριθμό σέ ένα πίνακα με δυνάμεις του δυο, από δυο στη μηδενική μέχρι όσο πάρει). Εγώ νομίζω-χωρίς να είμαι σίγουρη-ότι αυτόν τον τρόπο τον έμαθα στο σχολείο στην Αμερική, αλλιώς δεν εξηγείται πως μόνο εγώ τον ξέρω... εσείς πως την κάνετε τη μετατροπή;
Εξίσου τυχερή είμαι κι εγώ που βρέθηκα στον χώρο που πραγματικά μου ταιριάζει: είμαι ενθουσιασμένη με τη δουλειά που γίνεται στη δευτεροβάθμια (beats my experience from TEI by far...)
Μια κυρία με ρώτησε ΓΙΑΤΙ πρέπει να ξέρω ότι 1GB=1024MB... της έδωσα το εξής παράδειγμα: πας τον υπολογιστή σου στον τεχνικό για αναβάθμιση, και σου λέει (προσθέτω "ο Κεφαλονίτης": ως γνωστόν ο "έξυπνος" της υπόθεσης!) Καλά, σου άλλαξα τη RAM σου, τι είχες, 1 Γιγαμπάιτ, και σου έβαλα ΧΙΛΙΑ ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΕΓΚΑΜΠΑΙΤ!!! Πετάει το μηχάνημα! Σκάσε τώρα 100 Ευρώ! Πείστηκε αμέσως...
very considerate of you
Αν ναι, διαθέτω αυτοκίνητο.