0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
"και η διοικητική αξιολόγηση των λοιπών εκπαιδευτικών διενεργείται από 1η Νοεμβρίου έως και την 15η Δεκεμβρίου 2013"...και η αξιολογητέα περίοδος θα είναι το σχολικό έτος που διανύουμε τώρα;
Παράθεση από: bitch στις Ιανουαρίου 17, 2013, 04:52:21 pmεγώ πάντως δεν είδα τα σχολεια να λειτουργούν υποδειγματικά και ως κολλέγια όταν οι καθηγητές δεν ήταν ρακένδυτοι, μπορούσαν να αγοράσουν καινούρια παπούτσια, δεν ζούσαν σε φοιτητικά δωμάτια και ο μισθός ήταν αρκετά μεγαλύτερος. Μήπως τελικά δεν φταίει ( μόνο ) αυτό;Ο κάθε εργαζόμενος, έχει ορισμένες αξιώσεις από την εργασία του. Κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού η σχέση εργασίας είναι "δίνω κάτι, και παίρνω κάτι άλλο", δηλαδή δίνω το χρόνο μου, δίνω χρόνια από τη ζωή μου, προκειμένου να εξασφαλίζω κάτι άλλο. Όταν δε συμβαίνει αυτό, και ο εργαζόμενος δίνει αλλά δε παίρνει κάτι, τότε δεν είναι εργαζόμενος αλλά σκλάβος. Αυτό το είδαμε παλιότερα κατά την ιστορία, όταν κατακτημένοι λαοί χρησίμευαν ως σκλάβοι, και μάλιστα ήταν διαθέσιμοι ως αντικείμενο (βλέπε κάτι αντίστοιχο μ' αυτό που είπε ο περίφημος κύρις Δούκας, οτι δηλαδή μπορούμε να διαθέσουμε τους άνεργους προκειμένου να κάνουν δωρεάν δενδροφυτεύσεις για Δήμους, ή να τους διαθέσουμε σε ιδιωτες για να κάνουν κάποιες δουλειές όπως πχ μάζεμα ελιών, κλπ). Εκτός λοιπόν αν προσχωρούμε σ' αυτή τη λογική (που θέλω να πιστεύω οτι ΔΕ προσχωρούμε), δεχόμαστε οτι κάτι πρέπει να κερδίζει ο εργαζόμενος.Δεν έχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην εκαπίδευση τις ίδιες αξιώσεις. Αν και δε νομίζω οτι κάποιος περιμένει να γίνει πλούσιος από την εκπαίδευση, προφανώς και όλοι περιμένουν κάτι. Άλλος περιμένει να έχει μια μόνιμη εργασία (οι πιο πολλοί που υπομένουν τα αναπληρωτηλίκια και βάζουν τα κουτάκια), άλλος περιμένει οτι θα έχει κάποια στιγμή μια τοποθέτηση κοντά στο σπίτι του, και θα παραμείνει εκεί (λογικό, στο κάτω κάτω εκπαιδευτικοί γίναμε οχι στρατιωτικοί), κλπ. Το υπουργείο μας, όμως, με τη παρούσα ηγεσία, κατορθώνει με κάποιο μαγικό τρόπο και πετυχαίνει να μην εκπληρώνει ΚΑΜΙΑ απολύτως από τις επιθυμίες των εργαζομένων.Τώρα για το άλλο που έλεγες, οτι δηλαδή δε παίζει ρόλο το αν είναι ρακένδυτος ο εκπαιδευτικός, θα διαφωνήσω. Προφανώς και αν οι εκπαιδευτικοί δε παίρνουν επαρκή μισθό, θα καταφύγουν σε μεγαλύτερους αριθμούς σε διάφορες μη δεοντολογικές πηγές εσόδων, όπως πχ τα ιδιαίτερα, ή το να κάνουν μια δεύτερη εργασία. Θα βλέπουμε, δηλαδή, άτομα που ΔΕ το έκαναν αυτό πιο πριν (για διάφορους λόγους) να το κάνουν. Και όπως είναι φυσιολογικό, αν είναι υποχρεωμένοι να εργάζονται σε δυο δουλειές, δε θα μπορούν ν' αποδίδουν το ίδιο με το αν εργάζονται σε μια.Δεύτερον, ο έλεγχος της ποιότητας της εργασίας είναι κι αυτός ευθύνη της εργοδοσίας. Δε μπορείς να κατηγορείς εναν εργαζόμενο που δε κάνει σωστά τη δουλειά του, όταν τον έχεις αφήσει "χύμα". Αυτό το ξέρουν όλοι οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.Τρίτον, παρατηρώ μια προτίμησή σου στο να βρίσκεις συλλογικές ευθύνες. Σου υπενθυμίζω οτι συλλογικές ευθύνες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Ο καθένας έχει τις ευθύνες του, και το να πούμε "όλοι φταίμε" είναι, όπως όλοι ξέρουμε ένας πολύ καλός τρόπος να μην αποδοθούν ευθύνες πουθενά.Υπόψη, οτι την ίδια στιγμή που καθόμαστε και συζητάμε για το αν πρέπει να είναι ή να μην είναι ρακένδυτοι οι εκπαιδευτικοί, η κυβέρνησή μας χαρίζει φόρους στους ιδιοκτήτες σκαφών, και βέβαια για τρίτη συνεχόμενη χρονιά χαρίζει φόρους στα κανάλια. Λεφτά, υπάρχουν.
εγώ πάντως δεν είδα τα σχολεια να λειτουργούν υποδειγματικά και ως κολλέγια όταν οι καθηγητές δεν ήταν ρακένδυτοι, μπορούσαν να αγοράσουν καινούρια παπούτσια, δεν ζούσαν σε φοιτητικά δωμάτια και ο μισθός ήταν αρκετά μεγαλύτερος. Μήπως τελικά δεν φταίει ( μόνο ) αυτό;