*

Ψηφοφορία

να υπάρχει αξιολόγηση;

ναι
οχι

Αποστολέας Θέμα: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών  (Αναγνώστηκε 935534 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
Απ: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών
« Απάντηση #140 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 01:17:09 pm »
Συμφωνώ απολύτως!! πριν κάνω μετάταξη ως διοικητικός χρησιμοποιούσα φορητό και προτζέκτορα για τη διδασκαλία του μαθήματός μου - διαδραστικοί τότε ή δεν υπήρχαν ή όσοι υπήρχαν ήταν εξαιρετικά ακριβοί!!! Ε λοιπόν, οι μαθητές ευλαβικά πρόσεχαν το μάθημα...καλώς ή κακώς έχουν συνηθίσει να βλέπουν τον κόσμο μέσα απ΄τον υπολογιστή...τους είναι κάτι οικείο...ακόμα και οι παρουσιάσεις του powerpoint τους κινητοποιούσαν να προσέξουν. Μάλιστα, το ίδιο διαπίστωσαν και οι συνάδελφοι που ήρθαν σε μια υποδειγματική που πραγματοποίησα....
Δε νομίζω ότι είναι λοιπόν μπιχλιμπίδια οι νέες τεχνολογίες. Και επίσης, ο σύλλογος δεν εντυπωσιάζεται όπως τα λοιπά αμερικανάκια. Απλά τυχαίνει να έχουμε πολύ καλό διευθυντή και έτσι στολές, αίθουσα τελετών, βαμμένους τοίχους, αφίσσες στις αίθουσες κάποιες φορές φτιαγμένες και από τα ίδια τα παιδιά, έχουμε...επίσης πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο φυσικών επιστημών και υπολογιστών...ε, δε μένουν και πολλά για να ζητήσεις.
Ώπα εντάξει. Άμα έχετε καλύψει τις ανάγκες όλων των άλλων δραστηριοτήτων, τότε πάω πάσο.
Απ΄την άλλη πάντως, όπως λες και συ, η δουλειά γίνεται και με έναν προτζέκτρορα και φορητό υπολογιστή (εφόσον υπάρχει πανί και δυνατότητα συσκότισης της αίθουσας) που και φτηνότερα είναι και λιγότερη συντήρηση θα χρειαστούν (μόνο ο φορητός θα χρειαστεί).

@LK
LK μαθησιακά παιχνίδια δεν υπάρχουν μόνο στον υπολογιστή και στο ίντερνετ. Υπάρχουν και επιτραπέζια ή και πιο απλά (πχ μετακίνηση στην τάξη με κάθε παιδί να κρατάει μία καρτέλα με μια λέξη για να μπουν πχ στην σωστή σειρά). Αυτά χρησιμοποιούνταν άλλωστε πριν την ύπαρξη των υπολογιστών. Όχι πως έιναι κακό βέβαια τώρα που ένα pc είναι προσβάσιμο μηχάνημα να το χρησιμοποιείς, απλά με ανησυχεί το γεγονός ότι η χρήση τους σήμερα στην τάξη προωθείται ως αυτοσκοπός και όχι σαν "άλλο ένα εργαλείο μάθησης".

Εμένα άλλωστε, σαν ΠΕ19, η μεγαλύτερη ένστασή μου με τους διαδραστικούς πίνακες και την χρήση υπολογιστή στην τάξη , είναι ότι χρησιμοποιούν μηχανήματα και λογισμικό που είναι φτιαγμένα για οτιδήποτε άλλο ΕΚΤΟΣ από την εκπαίδευση. Δηλαδή απλά παίρνουμε ένα generic πράμα (τον προσωπικό υπολογιστή) και προσπαθούμε να δούμε τι μπορούμε να προσαρμόσουμε στην διαδικασία του μαθήματος, συχνά με κωμικοτραγικά αποτελέσματα κατά την γνώμη μου (κρασαρίσματα μες την μέση του μαθήματος, σπατάλη χρόνου μαθήματος για επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν εκείνη την ώρα, εμφάνιση ακατάλληλου περιεχομένου από το ίντερνετ γιατί κανένα φίλτρο δεν έιναι 100% αποτελεσματικό και άλλα πολλά).
Η εκπαίδευση , και συγκεκριμένα η πρωτοβάθμια εκπαίδευση, χρειάζεται το "δικό" της μηχάνημα. Κάτι που να έχει φτιαχτεί από την αρχή μέχρι το τέλος για να καλύπτει τις ανάγκες της εκπαίδευσης, και όχι για να καλύπτει κάθε πιθανή ανάγκη που υπάρχει (όπως έιναι το pc). Αν λοιπόν στο σχολείο της bitch θέλουν να εντάξουν τις νέες τεχνολογίες, καλύτερα να έρθουν σε επαφή με τις ομάδες που χρησιμοποιούν και προωθούν την χρήση του OLPC στα δημοτικά, που είναι ένα μηχάνημα ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ και ΜΟΝΟ.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:07:28 »

Αποσυνδεδεμένος fviki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #141 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 08:24:15 pm »
Καλησπερα συναδελφοι,

θα σας ταλαιπωρησω μια ακομη φορα.Οπως έχω πει και σε προηγουμενη αναρτηση, εχω μπλεξει με κυκλοθυμικο περιεργο αυταρχικο εκβιαστικο και αποτομο διευθυντη.Απο την αρχη της χρονιας εχουν συμβει διαφορα , τα σπασιματα απιστευτα και ειμαι κυριευμενη απο φοβο για το οτιδηποτε.Η απορια μου ειναι:

"πως μπορω να μαθω αν ο διευθυντης μου στο τελος της χρονιας μου κανει αρνητικη εκθεση και ποιες ειναι οι νομιμες διαδικασιες που πρεπει να ακολουθησω???"

Ειλικρινα εχω γινει ρακος απο τη συμπεριφορα ,οποιος γνωριζει παρακαλω να μου δοσει τα φωτα του....  :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Αποσυνδεδεμένος entropia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #142 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 08:51:25 pm »
Με βάση τον δημοσιο-υπαλληλικό κώδικα μπορείς να κάνεις αίτηση εξαίρεσης μονομελούς διοικητικού οργάνου από την αξιολόγηση σου (δηλαδή του διευθυντή σου). Κοιταξε το Ν.2690/1999 (ΦΕΚ 45 Α’) άρθρο 7 παρ.4.  Δυστυχώς δεν το έχω εύκολο να σου το επισυνάψω... Στην αίτηση σου να παραθέσεις γεγονότα που στηρίζουν το αίτημα σου, γι'αυτό ξεκίνα να συλλέγεις στοιχεία. Επίσης καλό θα είτανε να μιλήσεις και στον συμβουλό σου μην τυχόν και παρέμβει κατά κάποιον τρόπο - μιλώντας ίσως για το πρόβλημα στον διευθυντή της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας στην οποία υπάγεσαι.

Καλή τύχη :-)

Αποσυνδεδεμένος entropia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #143 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 08:57:39 pm »
Επίσης, για να γίνω πιο συγκεκριμένη, να συμπληρώσω ότι πρέπει να επικαλεστείς οτι ζητάς την εξαίρεση του διευθύντη σου από την διαδίκασια γιατί δεν πληρεί τις εγγυήσεις αμερόληπτης κρίσης των διοικητικών οργάνων, όπως αυτές ορίζονται στον νόμο Ν.2690/1999 (ΦΕΚ 45 Α’) στο άρθρο 7 παρ. 1 και επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο νόμο στο άρθρο 7 παρ.2 θα έπρεπε να απέχει της διαδικασίας εφόσον συντρέχει το εδάφιο γ – δηλαδή έχει σχέση έχθρας προς το άτομό μου.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 22:07:28 »

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #144 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 09:01:50 pm »
Μην ανησυχείς οι διευθυντές είναι συνήθως ευθυνόφοβοι, ειδικά αυτοί που το παίζουν σκληροί.

Αποσυνδεδεμένος fviki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #145 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 09:12:56 pm »
Σε ευχαριστω πολυ για τις άμεσες απαντησεις σας.Μήπως τυχον γνωριζετε πως μπορουμε να μαθουμε την εκθεση που θα μας κανει ο διευθυντης μας??Γίνεται ανακοινωση έγγραφη από  την υπηρεσία μας???και η αιτηση για εξαιρεση γίνεται (λογικα) πριν γινει η εκθεση???δηλαδή πριν τον Ιουνιο?

ο συγκεκριμενος διευθυντης είναι "τρελος" με ολη την εννοια της λέξεως, δεν καταλαβαινει απο τιποτα, και μαλιστα τον ξέρει όλος ο νομος ΑΛΛΑ.... :(

Αποσυνδεδεμένος entropia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ

Αποσυνδεδεμένος entropia

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #147 στις: Ιανουαρίου 16, 2011, 09:28:12 pm »
Για να εξαιρεθεί ο διευθυντής σου πρέπει να κάνεις την αίτηση εξαίρεσης πριν ξεκινήσει εκείνος την διαδικασία και σε αυτή την περίπτωση η εκθεσή σου θα γραφτεί από τον συμβουλό σου ή από τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας. Στη περίπτωση που θές να δείς την ίδια την έκθεση που έχει γράψει ο διευθυντής τότε πρέπει να έχεις τον νού σου -έλεγχε τα εξερχόμενα του σχολείου από τον Μάιο και μετά - γιατί συνήθως στα μέσα με τέλη Μάη στέλνονται οι εκθέσεις και τοτε πάλι με βάση κάποιο νόμο του δημοσιο-υπαλληλικού κώδικα μπορείς μέσα σε διάστημα 10 ημερών να κάνεις αίτηση και να ζητήσεις δεις το περιεχόμενο. Δεν θυμάμαι όμως με ποιό νόμο...Μπορεί να είναι και ο ίδιος που ήδη παρέθεσα παραπάνω, σε κάποιο άλλο εδάφιο, αλλά πρέπει λίγο να το ψάξεις... Πάντως σίγουρα μπορείσ να το ζητήσεις!

Καλό κουράγιο, δυστυχώς υπάρχουν και στραβόξυλλα σ'αυτόν τον τόπο....

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #148 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 04:05:24 pm »
Με βάση τον δημοσιο-υπαλληλικό κώδικα μπορείς να κάνεις αίτηση εξαίρεσης μονομελούς διοικητικού οργάνου από την αξιολόγηση σου (δηλαδή του διευθυντή σου). Κοιταξε το Ν.2690/1999 (ΦΕΚ 45 Α’) άρθρο 7 παρ.4.  Δυστυχώς δεν το έχω εύκολο να σου το επισυνάψω... Στην αίτηση σου να παραθέσεις γεγονότα που στηρίζουν το αίτημα σου, γι'αυτό ξεκίνα να συλλέγεις στοιχεία. Επίσης καλό θα είτανε να μιλήσεις και στον συμβουλό σου μην τυχόν και παρέμβει κατά κάποιον τρόπο - μιλώντας ίσως για το πρόβλημα στον διευθυντή της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας στην οποία υπάγεσαι.

Καλή τύχη :-)

Ο Ν.2690/1999 (ΦΕΚ 45 Α’) δεν είναι ο Υπαλληλικός Κώδικας όπως αναφέρεις, αλλά ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας που έχει τροποποιηθεί αρκετές φορές.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 17, 2011, 04:23:31 pm από knaison »
Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες.
Σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος.
Το lifestyle είναι μαγικό : Από μηδενικό σε κάνει νούμερο.

Αποσυνδεδεμένος soul

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #149 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 05:00:13 pm »
Πάντως εγώ δε νομίζω ότι ο Δ/ντης θα κάνει αρνητική έκθεση.Οι περισσότεροι θέλουν να το παίζουν εξουσια και να σε έχουν με το φόβο ότι θα σου κάνουν έκθεση ή ΕΔΕ κτλ
Δεν πιστευω ότι θα κανει κάτι τέτοιο.
ωστοσο, εσυ μπορεις να ψάξεις για στοιχεια που αφορούν στα δικαιώματα σου :)
“Η ευτυχία δημιουργεί φίλους, Η δυστυχία τους δοκιμάζει”

Αποσυνδεδεμένος mitsy

• Ιστορικό μέλος
  • Oso zeis mathaineis...
    • Προφίλ
« Απάντηση #150 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 05:03:59 pm »
ποια είναι τα τόσο έντονα παράπονα που έχει;
και πόσο παράλογος μπορεί να είναι;
μόνο μαζί σου τα έχει βάλει;
γιατι αν είναι γενικώς εμπαθής,είναι δυνατόν να κάνει σε όλους αναφορά;

Αποσυνδεδεμένος abla

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #151 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 05:10:08 pm »
πολυ σπανια διευθυντης κανει αρνητικη εκθεση (προσωπικα εγω δεν ξερω κανεναν). Αν ομως σου κανει θα τον κυνηγησεις δικαστικα να ανατρεψεις την εκθεση του. Η εκθεση πρεπει να ειναι δικαιολογημενη. Δεν μπορει 2 χρονια ο φακελος σου να μην εχει τιποτα και ξαφνικα να σε κρινει ανεπαρκη για θεση δημοσιου υπαλληλου. Αυτο δειχνει εμπαθεια. 2 χρονια να μην εχεις παραπτωμα στο φακελο σου και να βγεις ανεπαρκης; Δεν το νομιζω. Ολα πρεπει να ειναι αιτιολογημενα

Αποσυνδεδεμένος fviki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #152 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 10:22:00 pm »
1.ποια είναι τα τόσο έντονα παράπονα που έχει;
2.και πόσο παράλογος μπορεί να είναι;
3.μόνο μαζί σου τα έχει βάλει;
4.γιατι αν είναι γενικώς εμπαθής,είναι δυνατόν να κάνει σε όλους αναφορά;

1. ..Προς το παρον δεν εχει εκφράσει παράπονα αλλα φροντιζω να είμαι ενταξη στα καθήκοντα μου με το παραπάνο
2. ..Ειναι τρελος με όλ την έννοια της λέξεως και το δηλώνει χωρις φοβο και ο ιδιος αλλα και μαρτυριες συναδελφων
3. ..Οχι δεν τα εχει βάλει μονο μαζι μου παλιοτερα κηνυγησε και άλλους συναδελφους
4. ..δεν γνωριζω αν εχει κανει αναφορες σε άλλους νεοδιοριστους το μονο που ξερω είναι οτι στο ονομα του ακολουθειται και ενα ΩΧΧΧ καθε χρονια και καποιος συναδελφος ειναι ο "τυχερος" (αυτα απο το στομα συναδελφων και παλι...)

ακουγοντασ λοιπον ολα αυτα βλεποντας και τον τροπο που εκφραζεται προς εμενα φροντιζω απο τωρα για τα χειροτερα....παράλογο???

Αποσυνδεδεμένος nipiagwgos

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #153 στις: Ιανουαρίου 17, 2011, 10:47:28 pm »
Καλησπέρα
αυτή η έκθεση τι ακριβώς είναι;πρώτη φορά την ακούω,δλδ οι διευθυντές των σχολείων ετοιμάζουν έκθεση για τους εκπαιδευτικούς;στο νηπιαγωγείο δεν συμβαίνει γ αυτό ρωτάω
ευχαριστώ

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182545
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144